Fiziksel engelli bir insanla evlenirmisiniz ?

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu tarz soruları tasvip etmiyorum.Doğru da bulmuyorum.Son derece ayrımcı,yaralayıcı bence.
Insanın kendi iradesi dışında yaşamak zorunda kaldığı bir durum için tercih hali ve tercih dışı şeklinde konumlandırmak büyük bir haksızlık.
Evlilik gibi bir düşüncem olsaydı,kesinlikle benim dikkate alacağım bir husus olamazdı.Ben insanları uzuvlarıyla ya da yaşamsal engelleriyle değerlendirmem,degerlendirmedim de.
Insan,insanı anlayabildiği ölçüde sevmeliydi.Onunla evlenirdim gibi bir lütuf da bulunmak da neyin nesi.Ne münasebet yahu! insan her haliyle insandır.Sevmek,insanı her hali ile kabullenebilmektir.

İçimden geçenlerin özeti olmuş resmen. Elinize sağlık.
İlla bir cevap vermem gerekirse başlığa; seviyorsam, engel tanımam.

İnsanın başına ne zaman ne geleceğini hiç bilemeyeceğimi çok can yakıcı bir şekilde öğrendim.
Eskiden bu konuda ki fikrim belki başka olabilirdi, bazı şeyleri yaşamamış her insanın bir şeyleri geçirmiş gibi düşünemeyeceğini farkettim.
bunu ilk defa böyle dışa yansıtıyor olmak ne garip, belkide içtiğim için sonradan pişman olacağım bir cesaret ateşi fitillendi içime.
Mesela ben, geçirdiğim ve hala savaşmak zorunda kaldığım garip bir hastalık neticesinde aylarca itiraf etmekte ve kabullenmekte zorlandığım bir durumla karşılaştım.
Artık eskisi gibi müzik dinleyip, film izleyemez hatta herkese normal gelen telefonla iletişim kurmayı bile beceremez oldum.
Çünkü bir sabah uyandığımda, kendimi işitme engelli olarak buldum.
1 saniye sonramızın ne olacağını bilmezdim ama bu kadar da emin değildim açıkcası.
Başlıktaki sorunun cevabına gelince, insanları fiziksel ya da zihinsel engelliler gibi kişilerin ellerinde olmayan durumlarla sınıflandırmam.
Yani benim içim hiçbir ayrımı yok.

Bekara karı boşamak kolay
Herkes oldukça polyannaci yaklaşmış
Evet sevgi galip gelirse evlenilir tüm zorluğa da sevgiden alınacak güçle katlanilir fakat nereye kadar gider bu durum ? Öyle beylik laflar etmemek lazım. Eğer böyle bir durumda kalınırsa her ihtimali düşünüp karşılıklı oturup konuşmak lazım. Şahsen ben engelli olsam sağlıklı biri benimle evlenmek istese onu da bu karanlığa dahil etmek istemem.

Bekara karı boşamak kolay
Herkes oldukça polyannaci yaklaşmış
Evet sevgi galip gelirse evlenilir tüm zorluğa da sevgiden alınacak güçle katlanilir fakat nereye kadar gider bu durum ? Öyle beylik laflar etmemek lazım. Eğer böyle bir durumda kalınırsa her ihtimali düşünüp karşılıklı oturup konuşmak lazım. Şahsen ben engelli olsam sağlıklı biri benimle evlenmek istese onu da bu karanlığa dahil etmek istemem.

Nickinizin hakkını vermişsiniz.

Her an nefes aldığını, yürüdüğünü, konuştuğunu, düşündüğünü, gördüğünü, hissettiğini unutanlar kendini engelli olarak görmüyorsa diyecek söz bulamıyorum. Bir uzuvu asla kullanamayacak olmak ile kullandığı halde farkına varamamak kıyasıya kapışır. Hepimiz engelliyiz fakat gözlerimizi, aklımızı düzgün kullanmadığımız için farkında değiliz.

3125329_o1754.jpg

Buna gücüm yok. Aslında engel tanımam.

İnsanın başına ne zaman ne geleceğini hiç bilemeyeceğimi çok can yakıcı bir şekilde öğrendim.
Eskiden bu konuda ki fikrim belki başka olabilirdi, bazı şeyleri yaşamamış her insanın bir şeyleri geçirmiş gibi düşünemeyeceğini farkettim.
bunu ilk defa böyle dışa yansıtıyor olmak ne garip, belkide içtiğim için sonradan pişman olacağım bir cesaret ateşi fitillendi içime.
Mesela ben, geçirdiğim ve hala savaşmak zorunda kaldığım garip bir hastalık neticesinde aylarca itiraf etmekte ve kabullenmekte zorlandığım bir durumla karşılaştım.
Artık eskisi gibi müzik dinleyip, film izleyemez hatta herkese normal gelen telefonla iletişim kurmayı bile beceremez oldum.
Çünkü bir sabah uyandığımda, kendimi işitme engelli olarak buldum.
1 saniye sonramızın ne olacağını bilmezdim ama bu kadar da emin değildim açıkcası.
Başlıktaki sorunun cevabına gelince, insanları fiziksel ya da zihinsel engelliler gibi kişilerin ellerinde olmayan durumlarla sınıflandırmam.
Yani benim içim hiçbir ayrımı yok.

Sevgili diE,

Yaşadığın zorluğu tahmin ediyorum ancak ortada bir itiraf ya da çekinilmesi gereken bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Bahsettiğin sağlık problemi, hepimizin her an başına gelebilecek türde ve bu seni başkalarından farklı ya da değersiz yapmaz. Yazmış olduğun bu detay aslında hepimize büyük bir ders veriyor ve o da sahip olduğumuz ne varsa bir gün elimizden kayıp gidebileceği gerçeğidir. Kimisi hastalıkla kimisi bir kazayla kimisi de yaşlandıkça elindekileri mutlaka yitirecektir.

Yaşam sana büyük bir sürpriz yapmış ve zorluğunu tahmin edebiliyorum ancak yine de gelişen tıptan ümidi kesmemek de gerekiyor.

Forumda daha önce yazmıştım sanırım ve benim iki yakın arkadaşım, farklı zamanlarda trafik kazası geçirip yüzleri tanınmayacak hale geldiler. Hayat onlar için çok zorlaştı fakat yine de umutla yaşamaya devam ediyorlar. Yakın bir erkek arkadaşım birkaç ay önce yürüme engelli birisi ile evlendi ve çok da mutlu yani sürekli empoze edilmeye çalışılan sahte kusursuzluk yanılgısına düşmemek gerekiyor.

Yüzüne kezzap atılan Berfin'i biliyorsundur ve bu kızcağız bile yaşadığı korkunç sürece rağmen güçlü davranıp hayata tutunmayı seçti. İnsanları görüntüleri ya da fiziksel durumları ile ele alanları çok fazla dikkate almamak gerekiyor.

Kendini fiziksel özellikleri sebebi ile mükemmel zannedenlerin engeli, emin ol herkesten çok daha fazladır.

images

Lefty aslında bunu sadece artık kabullenebildiğimi kendime ispatlamak için itiraf ettim biliyormusun.
Kafam ayıldıkça pişmanlığını hafiften hissetsemde, bu benim için çok büyük bir adım gerçekten.
İnsanları asla yaralarına göre ayırmamayı öğrendim ama bazen bazıları hep iyi günlerinde kalacaklarmış gibi ya da hiç başlarına yada yakınlarına gelmeyecekmiş gibi yaşıyor ve konuşuyorlar ya, işte buna tahammülüm kalmıyor.
Engelli demek bile bence çok ağır bir kelime.
Sadece, herkesten bir tık daha zor hayatlar diyorum ben bizlere :)
Ayırmayın kimseyi, engelli engelsiz diye.
Kimin ne olacağı hiç belli olmuyor.

Tribünlere oynamayacağım. Açık sözlülüğümü herkes bilir. Mesela gözü görmeyen, yada bacağı olmayan biriyle evlenmek aklımın ucundan dahi geçmedi, geçmezde.
Olur ya birgün bir kaza geçiririm, engelli olurum, engelime uygun birini arardım.
Herşey o anki şartlara bağlı...

Lefty aslında bunu sadece artık kabullenebildiğimi kendime ispatlamak için itiraf ettim biliyormusun.
Kafam ayıldıkça pişmanlığını hafiften hissetsemde, bu benim için çok büyük bir adım gerçekten.
İnsanları asla yaralarına göre ayırmamayı öğrendim ama bazen bazıları hep iyi günlerinde kalacaklarmış gibi ya da hiç başlarına yada yakınlarına gelmeyecekmiş gibi yaşıyor ve konuşuyorlar ya, işte buna tahammülüm kalmıyor.
Engelli demek bile bence çok ağır bir kelime.
Sadece, herkesten bir tık daha zor hayatlar diyorum ben bizlere :)
Ayırmayın kimseyi, engelli engelsiz diye.
Kimin ne olacağı hiç belli olmuyor.

Olmuyor tabii ki ve hiç kimse sahip olduklarını sonsuz sanmamalı.
Gönülden sevebilene hiçbir zorluk yoktur ve dilerim böyle birisi ile ilk fırsatta karşılaşır, burada bizlerle de paylaşırsın.

yorumlar biraz sov geldi bana

Şov mu? Ne kadar garip taraftan bakıyorsunuz hayata.
Ya da acaba herkes sizinle aynı yerde mi sanıyorsunuz?
Neyin şovu? Neyin göstergesi?
Keşke biraz büyütseniz düşüncelerinizi.

Insan koldan,bacaktan,gözden ibaret değildir.Insanı sadece uzuvlarıyla değerlendiren bence esas eksik olandır. insanı insan yapan aklı ve yüreğidir.
Eğer ki,yüreğinde merhamet,aklında izan yoksa bence asıl eksik olan odur.
Gönül gözüyle göremeyen,insanları her haliyle saramayanlarin neyleyim gözünü neyleyeyim kollarını.

Sevgili diE,

Kimin neyi nasıl algıladığına çok takılmamak gerekiyor çünkü yaşayan bilir, gerisi ise sadece kafasına göre atar tutar.

Köpeklerine ve kendi yaşamına odaklan, diğerleri çok da önemli değil. :Ak027r:

• Beğen
Tepkiler: diE
Bence bu konu kilitlenmeli. Çünkü insanlar çok merhametsiz -görüldüğü üzere- ve açıksözlülük altında söyledikleri şeyler başkalarını kırabilir. Engelli çocuğu, kardeşi, annesi, sevdiği veya kendisi olan insanların bunları okuması hoş olmaz.

Bence bu konu kilitlenmeli. Çünkü insanlar çok merhametsiz -görüldüğü üzere- ve açıksözlülük altında söyledikleri şeyler başkalarını kırabilir. Engelli çocuğu, kardeşi, annesi, sevdiği veya kendisi olan insanların bunları okuması hoş olmaz.

Merhametsiz değil sevgili juju
İnsanlar çok sığ ne yazık ki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri