Fiziksel engelli bir insanla evlenirmisiniz ?

Konu sahibi son olarak 2604 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fiziksel engelli bir insanla evlenirmisiniz ?

Şahsım adıma konuşuyorum:

Çok zor bir karar, ilk önce nasıl ona aşık olduğumu ya da sevdiğimi tartışırım kendimle. :dusun:

Çünkü insan ne kadar dış görünüşe önem vermediğini savunsa da ilk önce düşünce yapısını göremiyoruz, ılk önce ısınmak gerekiyor değil mi? Yani paylaşım daha sonra diğerleri.

Bunda biraz kararsızım

Ama (!)

Bana derseniz, sevdiğiniz kişi engelli oldu evlenir misin?

Hiç tereddütsüz "EVET" olur cevabım.

Bu çok zor bi karar, ben kendim de dahil böyle bi kararı olumlu yönde almanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Ama olmaz diye de bir şey yok, beyni ve kalbi özürlü olmasındansa fiziksel özürü olması daha kabul edilir bir şey.

Her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğuna göre, sevdikten sonra neden olmasın...

insanların çoğu bu konuya içten "hayır" cevabını verselerde toplumsal ve sosyal farkındalığa aykırı düşmemek için "evet" yönünde görüş bildirirler

sevdiğimiz insanların engelli olmaları onlardan vazgeçmemizi gerektirmez bu konuda herkse hem fikir

fakat engelli insanlara sevgi duymak bu kabul etsekte etmesekte pak kabul etmediğimiz bir durum

Hiç yalan söylemeye gerek yok ama evlenmem

Sağlam biriyle evlenirsin bir gün birşey olur fiziksel bir engelli olur saglam evlenirsin birgün birşey olur fiziksel engelli biri olursun ... Evet evlenebilirim seviyorsam neden olmasın.

Bunun sevabı çok büyüktür. Tabi sırf sevap diye de sevmediğin bir engelliyle evlenmek zorunda değilsin. Şartlar da çok önemli tabi. Önce Allah için seveyim, sonra kendi gönlüm için de seversem neden olmasın? Ki ben saatlerce sahil yürüyüşüne çıkarım, onu gezdirmekten mutluluk duyarım.

fiziksel engel ilişki sürecinde gerçekleşmişse ve evlenmeyi düşünüyorsak evlenirim ancak fiziksel engelli bir insanla ilişkiye başlamam gibi bu küçümsemek değil kesinlikle, büyük konuşmamak gerek ama.

Evlenirdim.. Onlarında mutlu olmaya hakları var.
Ailemden örnek vermek istedim birden :)
Kuzenim engelli prozet ayakları var ama onlarlada yürüyemiyor bilmiyordu ozamanlarda.
Bir kızı beğeniyor kızda beğeniyor ama ailesi vermiyor. Kız diyo koltuk değneklerine alışırsan vermeseler bile kaçıcam diyor. Yaklaşık 4-5 ay uğraştı ve gerçekten başardı şimdi evliler ve 2 tane evlatları var..

Evlenirdim.. Onlarında mutlu olmaya hakları var.
Ailemden örnek vermek istedim birden :)
Kuzenim engelli prozet ayakları var ama onlarlada yürüyemiyor bilmiyordu ozamanlarda.
Bir kızı beğeniyor kızda beğeniyor ama ailesi vermiyor. Kız diyo koltuk değneklerine alışırsan vermeseler bile kaçıcam diyor. Yaklaşık 4-5 ay uğraştı ve gerçekten başardı şimdi evliler ve 2 tane evlatları var..
Sevdikten sonra neden olmasın.

Yürekler daim olduktan , gönüller bir olduktan sonra hangi engel o sevginin önüne engel olabilir ki (:

Bacagi olmayan birinide sevebilirim. Daha once kalbi olmayan birini sevdim cunku. gibi bir söz vardi.
öyle bir sey iste. (:

Evlenirim diyenler en son ne zaman rehabilitasyon merkezine gitti merak ediyorum

Çok zor bir soru aslında
Burada ne desek boş insan yaşamadan anlayamaz ama ben seviyorsam evlenirim
Yarın bizimde o duruma düşmeyeceğimizin garantisi yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri