Maria Puder
Platin Üye
Bu kısımda benim fikrim şu ; Hayır Adem'den önce başka insanlar yoktu ama ALLAH Adem'i yarattığı vakit emrinde ki üst düzey varlıklarına ki bunlar belli başlı melekler ve en az Melekler kadar itibarı olan İblis olmak üzere İnsanın geçmişini ve geleceğini gösterdi .. İnsanoğlunun neler yapabileceğinden endişe ettikleri için de tedirgin oldular ..
ALLAH katında her şey olmuş olacak ve olmakta olduğu için bu bilgiye vakıf kılınmış olabilirler ..
Bu da olabilir ama hür irade Allah in bize rhundan uflemesi ile kazanmis olduğumuzu ve olacakları bilmesine rağmen niçin yarattığı konusu bu kez akıllara düşüyor .
Burada isyan etmek diye düşünmeyin bunu ama insan dan daha ilkel varlıkların daha evvel var olması belki de melekleri korkuttu o yuzden bizi diger calilardan ayri kilan akil dusunebilme kabiliyeti verildi ayrica ; "Ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim "
den çıkardığım anlam benim hep şu kendisine en yakın olan canlı insanın oluşumu kusurludan mükemmele bir süreç icinde olsun istemiş olamaz mı? Bizim onu bulmamizi ve varligimizin anlamını kesfetmemiz için buna ihtiyaç duymuş olamaz mı?
Evrenin sınırı yok evet ama aklımızin var.
Kesfederek arayarak buluyoruz bunları.
Peki hayat ilk nasıl başladı? İnsan dünya ya gonderilirken her şey hazir miydi?
Hayat ilk su da başladi diyor evrim. Bunu mantıklı buluyorum.
Gezegeninin oluşumuna bakınca.