Fikriniz Nedir ?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
Ben şimdilik konu ile ilgili takıntıma bir süreliğine set çekmek zorundayım zira ucu alabildiğine açık bir konu ve ne ilmim nede idrakım meseleyi kavrayabilecek düzeyde değil ..
Yine de ara ara bu türden sorgulamalar yapmak doyurucu geliyor ruhuma ..
Cosmos belgeselini baştan sona izleyip belki tekrar dönüş yaparım konuya ..

Forseti madem ki Mustafa İslamoğlu'nun kader konusu hakkında ki görüşlerini ele alalım istiyorsun .. Yapalım o halde .. Şimdi bir başlık açacağım inşaALLAH ..

evet o kişi hakkında yorumları da merak ediyorum şahsen sorular sorduğum bir kişi çünkü bende aydınlanmayı istiyorum

ayrıca abi böyle bir konu için teşekkür ederim bazı şeyler ezbere olmamalı ben şahsen inancımı felsefe yardımıyla daha iyi hale getirdim bu şey doyurucudur insanlar bir şeyleri sorgulamalı ezbere olmamalı kendi arayıp bulmalı bunlar benimde konuşup okumak istediğim şeyler

Ben diyim Cosmos ta mutasyonlarin tesadüfen değiştiğini söylüyor. Daha sabah izledim.

Ha ama ucu tanrının varligini dusnudurecek şeylere de dayanıyor ki muhteşem bi belgesel herkes izlemeli bence. Yaşam agacini anlattıginda göreceksin EkSen abi.

böyle derin ve tam eyerinde değişen bir doğanın elbette bilinci olmalıdır açıkçası merak ettim belgesele bakmalıyım;)

Ben diyim Cosmos ta mutasyonlarin tesadüfen değiştiğini söylüyor. Daha sabah izledim.

Ha ama ucu tanrının varligini dusnudurecek şeylere de dayanıyor ki muhteşem bi belgesel herkes izlemeli bence. Yaşam agacini anlattıginda göreceksin EkSen abi.

Daha ilk bölümünün ilk on dakikasında adamlar resmen şunu diyorlar insanlığa ; SİZ BİR HİÇSİNİZ :)

Bir de evrim teorisiteorisinin karşıtı tersinim teorisi vardır.

Tersinim teorisi özet olarak bilimsel araştırmaların sonuçları olan şu esasları temel alır.
1)-Enerji girişi ve zaman varoluşun herhangi bir olgusundaki düzen sahibi sistemlerde bozuma (tersinime), diğerlerinde ise değişime neden olur.*
2)-Tersinim teorisine göre Varoluş, tüm evreni varsa diğerlerini kapsayan kompleks bir bütündür. Canlılık ve cansızlık olarak ayrılmaz.*
3)-Varoluşun kompleks bir bütün oluşu bir Yaratıcı iradenin eseri olduğunu gösterir.
4)-Varoluş canlılığın oluşum ve devamlılığı amaçlıdır. Her şey bu amaca uygun planlanmış ve var edilmiştir.
5)-Canlılar evrim teorisi iddiasının aksine gelişim değil, tersinim gösterir. Canlılardaki tersinim, kompleks sistem ve düzenlerin zaman içinde bozuma uğraması, kimi özelliklerini zayıflatması ya da kaybetmesi demektir.
6)-Her canlı türünün mükemmel ve eksiksiz yaratılmış bir arı ırkı vardır. Diğer tür ve çeşitler arı ırkların tersinimi sonuçlarıdır. Örneğin insanlar maymunların evrimi sonucu oluşamaz. Bu entropi, kalıtım, yaşamsal uygunluklar gibi doğal kanun ve ilkelere aykırıdır. Fakat maymunlar insanların tersinimi sonucu oluşmuş olabilir.
7)-Hiç bir canlı varlığını eksiksiz olarak geleceğe aktaramaz.*
-Varoluş sorusuna verilen cevaplar insan hayatlarını yönlendirir. Bu nedenle tersinimin çok geniş ve derin sosyal etkileri vardır

Sanirim senin mantığına bu yakın olabilir EkSen abi.

Ama ne olursa olsun bir evrimlesme olduğunu düşünüyorum ki doğa da var hala devam ediyor . Canlılarda neden olmasın?

Yaratılış kusursuzdur ama süreç kusurludur değişkendir direk buna Evrim teorisiymiş gibi bakma yani kardeşim mesela bir mikrop düşün oluştuğu ortaya çıktığı yerden farkla bir yere ulaştıysa bir insan sayesinde yada hayvan o duruma göre evrimleşir ve daha öldürücü hale gelir mesela sıcak bir yerden soğuk bir yere geçer eğer ölmezse o şartlara alışıp öldürücü olur yani buna örnekler bir çok kere verelebilir

mesela bizler yüzünden atmosfere zarar veriliyor ve Güneşin zararlı ışınlarından dolayı illaki insanlarda bazı deri hastalıkları oluşuyor sonrasında aynı genlerden gelen çocuklarda bazı farklılaşımlar olabiliyor yani benim şahsen anlatmak istediğim bu

evrim teorisi olarak bakmadım tabi ki insan vucudu yaşadığı bölgeye şartlara göre kendini yeniden ayarlayabilir ona göre düzenleme yapabilir bu daha çok mutasyona uğramaktır.

evet o kişi hakkında yorumları da merak ediyorum şahsen sorular sorduğum bir kişi çünkü bende aydınlanmayı istiyorum

ayrıca abi böyle bir konu için teşekkür ederim bazı şeyler ezbere olmamalı ben şahsen inancımı felsefe yardımıyla daha iyi hale getirdim bu şey doyurucudur insanlar bir şeyleri sorgulamalı ezbere olmamalı kendi arayıp bulmalı bunlar benimde konuşup okumak istediğim şeyler

Aynen katılıyorum .. Bugün dünyada zelil ve hakir halde olmamızın yegane sebebi düşünmek yerine ezberlemeyi seçmemizdir ..

Daha ilk bölümünün ilk on dakikasında adamlar resmen şunu diyorlar insanlığa ; SİZ BİR HİÇSİNİZ :)

Koskoca evreni incelediğimiz evet öyle. Ama Hepiniz bu evrende bir yıldız tozusunuz ve hepiniz bir evrensiniz de diyor .

Bir de evrim teorisiteorisinin karşıtı tersinim teorisi vardır.

Sanirim senin mantığına bu yakın olabilir EkSen abi.

Ama ne olursa olsun bir evrimlesme olduğunu düşünüyorum ki doğa da var hala devam ediyor . Canlılarda neden olmasın?

Maria dur :haha: tersinim teorisine girersek eğer bu konudan hepimiz kendimizden nefret eder bir halde çıkarız ..
Cepte dursun şimdilik bu ..

Maria dur :haha: tersinim teorisine girersek eğer bu konudan hepimiz kendimizden nefret eder bir halde çıkarız ..
Cepte dursun şimdilik bu ..

Abi ben hepsine meraklı olduğum ve okuduğum için hep tereddutlerim oluyor ama düşünmekten zarar gelmez. İman da şüpheye yer yoktur evet ama önce şüpheleri giderip öyle iman etmek mantığı doyurmak en güzeli. :)

Tersinimi mantigima oturtamiyorum bunu da belirteyim : )

Charles Darwin in da zamanında inançlı biri olduğunu da söyleyelim :asd:

Kesinlikle katılıyorum sana ibrahim abi.
2 seferbaştan sona izlediğim bir belgesel

1. 1 Ocak - Büyük Patlama (Big Bang)
2. 10 Ocak - İlk Yıldız Işımaları
3. 13 Ocak - İlkel Galaksilerin Oluşumu
4. 15 Mart - Samanyolu Galaksisi Oluşumu
5. 31 Ağustos - Güneş'in Oluşması
6. 21 Eylül - Dünyada Yaşam Başladı
7. 9 Kasım - Canlılar Nefes Almaya ve Çevrelerine Tepki Vermeye Başladı
8. 17 Aralık - Canlılığın Karayla Tanışması
9. 28 Aralık - İlk Çiçek Açtı
10. 30 Aralık - Dinazorların Nesli Tükendi
11. 31 Aralık / 23:00 - İnsanlık Tarihinin Başlangıcı ve Gelişimi
12. 31 Aralık / 23:59:46 - Yazının Bulunması
13. 31 Aralık / Son Saniyeler - Peygamberlerin Doğuşu
14. 31 Aralık / 23:59:59 - Doğanın Sırlarını Çözmek İçin Bilimin Kullanılmaya Başlaması

detaylı kaynak burada

Genlerimizin mutasyona ihtiyacı var belki?
Kaldı ki yaşam şartlarını düşünürsek gayet olabilir görünüyor. Dna yapısı incelenince de bu ortaya çıkıyor.

genlerimizin mutasyona uğraması ile başta bahsettiğin konu birbirinden farklı ama :)

Cosmos Takvimi iyiymiş .. Sağolasın Heisenberg ..

genlerimizin mutasyona uğraması ile başta bahsettiğin konu birbirinden farklı ama :)

İyi de bu evrim sürecinin içinde mutasyona uğramamizda ki sebep doga şartları vs de var bunu tesadufe de baglayamam yani tanrı böyle olmasını istedi belki hem zaman kavramı insana ait olduğuna göre ve Evrimsel süreç milyonlarca yıla yayıldığına göre; tanrının zaman algısı ile bizim ki aynı mı ?

Kuran in bu kadar yüzeysel bir kitap olmadığını düşünüyorum ayrıca :)

İyi de bu evrim sürecinin içinde mutasyona uğramamizda ki sebep doga şartları vs de var bunu tesadufe de baglayamam yani tanrı böyle olmasını istedi belki hem zaman kavramı insana ait olduğuna göre ve Evrimsel süreç milyonlarca yıla yayıldığına göre; tanrının zaman algısı ile bizim ki aynı mı ?

Kuran in bu kadar yüzeysel bir kitap olmadığını düşünüyorum ayrıca :)

şimdi evrim ile mutasyonun aynı şeyler olmadığında hem fikir olmamız gerekiyor. sonra bu konu iyice tartışılır aslında ForseTi nin de dediği gibi bir mikrobun mutasyona uğraması ile bir maymunun insana dönüşmesi ayrı şeylerdir. allah tabi ki zaman ve mekan kavramlarının dışında kalır onun için bir zaman kavramı yoktur. ben kuran-ı kerimde yada herhangi bir dini kaynakta (bozulmamış) hiçbir şekilde evrimleşmeyi destekleyen yazılar görmedim okumadım da.

Cosmos Takvimi iyiymiş .. Sağolasın Heisenberg ..

ibrahim abi cosmos belgeseli aslında evrim teorisine dayanan bir belgeseldir ama herşeye rağmen kainatın evrenin mükemmel oluşunu inanılmaz derecede güzel bir şekilde anlatan bir başyapıttır.

Maria Puder ayrıca cosmos'u henüz yeni keşfedip izlemen ise üzücü olmuş bileydim çok daha öncelerden izlemeni sağlardım :)

ibrahim abi cosmos belgeseli aslında evrim teorisine dayanan bir belgeseldir ama herşeye rağmen kainatın evrenin mükemmel oluşunu inanılmaz derecede güzel bir şekilde anlatan bir başyapıttır.

Maria Puder ayrıca cosmos'u henüz yeni keşfedip izlemen ise üzücü olmuş bileydim çok daha öncelerden izlemeni sağlardım :)

Yok yok ben de 2. Kez izleyenlerdenim yeni kesfetmedim ama evrenin oluşumu vs kuranda ki ile benzemektedir bilimsel açıklamalar ile örtüşüyor.
İnsanın yaradılisi içinde ben sağlam bir arapça bilgisine ihtiyacimiz olsugunu düşünüyorum .
İhsan eliacik tan bir kaç kez dinledim ki bana makul geliyor ilk adem ve Havva dan önce de insan veya sureti vardı melekerler ya da cinler cunku yer yuzune insanin kotulugu getireceğini düşünüyordu .. insan ortada yokken neden bunu dusunuyorlardi ?boyle bir ayet animsiyorum ama tam net aklimda degil ama Allah kendi Ruhundan ufledigi için belki de insan tam olarak anlam kazandı hür irade konusu burada devreye giriyor diye düşünüyorum.: )

Ayrıca mutasyona ugramak doga şartları ile ayakta kalmak ve bu da evrimin önünü açmak için bir adım değil midir?
Hayatta kalan taraf hem güçlü olan hem buna ayak uydurabilen taraf olur.
Cosmos ta Boz ayinin nasıl hayatta kaldığını ve geliştiğini hatırla.
Ya da kurtların evrimlesip insan eliyle üstelik nasıl köpek cinseri haline geldiğini hatırla.

Hayat ağacı önünde ki kutsal kitaplara yapılan göndermeyi düşünelim. Çünkü hepimiz özel olduğumuzu bilmek istiyoruz diyor.

Bir inancım var ama insan un egosunu da gorebilirim

İhsan eliacik tan bir kaç kez dinledim ki bana makul geliyor ilk adem ve Havva dan önce de insan veya sureti vardı melekerler ya da cinler cunku yer yuzune insanin kotulugu getireceğini düşünüyordu .. insan ortada yokken neden bunu dusunuyorlardi ?

Bu kısımda benim fikrim şu ; Hayır Adem'den önce başka insanlar yoktu ama ALLAH Adem'i yarattığı vakit emrinde ki üst düzey varlıklarına ki bunlar belli başlı melekler ve en az Melekler kadar itibarı olan İblis olmak üzere İnsanın geçmişini ve geleceğini gösterdi .. İnsanoğlunun neler yapabileceğinden endişe ettikleri için de tedirgin oldular ..
ALLAH katında her şey olmuş olacak ve olmakta olduğu için bu bilgiye vakıf kılınmış olabilirler ..

Geri