ÜSözlük Favela

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gidecekmis, birakacak imis buralari; diz büktü, affini diledi, boynunu büktü... "git fevi" dedim, "örümcek, agini uzlette örer"... Biraz sasirdi, sanirim iyi mi söylüyorum kötü mü söylüyorum anlamadi
sonra "kabarik gögüslü semirtilmis bir güvercin gibi tombul, agir adimlarla" ufka dogru uzaklasti.
Giderken ic cebime de bir not birakmis: "arkamdan beni biraz övsene, hatir icin cig tavuk bile yenir" demis, yüklü para da koymus.
kabul etmedim, benim de bi prensibim var, para dedigin nedir ki?
Şöyle caka satan bi kebapçı da leziz bir kebap, müteakip olarak süryani sarabi dese bi düşünürdüm.

not: yine de hakkini yemeyeyim ufka dogru salınırken yürüyüşü de pek bir vakurdu doğrusu

dipnot: umarım dönmez ya.

Ya ben olayi bilmiyorum ama yeri geldiginde “Ayy g.tum” de gec favelaa :D Ben bazilarina icimden oyle diyorum jklfdj

Şu an ben de ilk kez shini hanım gibi hissediyorum... Olayı bilmiyorum ama larien hanım güzel yazmış, beğendim o yüzden karşı taraf kim bilmesek de linç yemeyiz inş...

Olayı ben de bilmiyorum ama üzmeyin çocuğu. Güzel insan fave. Gülümsetiyor mesajları. İnsanları huzursuz etmeden de takılmak hayal değil. Deneyin.

olayı biliyorum. hep o kel karıştırıyor ortalığı.

@Favela neredesin?
İş ya da tatil için gittiysen tamam ama birileri için forum bırakmış olamazsın çünkü bu ortamda her çeşit insan var kaldı ki bazen ben de aynı şekilde gitmeyi düşünsem de sevdiğim kişiler için kalmaya devam ediyorum. Hepimizin canını sıkan birisi var, engelle olsun bitsin. Konu ne bilmiyorum fakat bir süre ara vermek dışında dilerim en kısa sürede burada olursun.

Son düzenleme:
Sevgili Favela, neredeysen cabuk ortaya cık.. yok anlamadık niye gittiğini.. geri gel ve neden gittiğini acıkla sonra yine git.. benim bildiğim "kadınlar susarak gider" (valla susarak giden kadını hiç görmedik o ayrı mesele ona sonra değiniriz) Koskoca Favela.. 1.90lık Favela, en azından sandalyenin bi ayağını kırar öyle gider.. medeni ayrılıklar bir maraşlıya göre değil.. hiç mi dizi izlemiyorsunuz..dizilerde öyle oluyor cünkü..
Kim seni kızdırdıysa söle bizde onu kızdıralım.. olmadı şey yaparız..şimdi aklıma bir şeyde gelmedi ama muhakkak yaparız bir şeyler... şu an bunları yazarken o kadar mutlu oldum ki.. hep benim arkamdan böyle şeyler yazılırdı.. yine kime küstün anna.. kime kızdın anna.. kız kime kaçtın vs. aman gidin be.

Söyleyeceklerim bu kadar değil.. gelmezsen devamı gelir....

Uyku ile uyanıklığın mücadelesinin kızıştığı bir anda telefonum çaldı, bir nevi ilk raundu bitiren gong sesi... Gizli numara. Açtım. Ağlamaklı bir ses, "sana bir şey itiraf etmeliyim" hıçkırık sesi böldü, bir şey diyemedim, bekledim. "Fransız Yeni Dalgası'nı çok seviyorum." deyip kapattı. Bu kısacık anın şokunu yaşarken telefon, bu sefer beni gerçeğe döndürmek üzere çaldı. Alo bile diyemeden açtım. "Fransız Yeni Dalgası'nı sevdiğim duyulursa Maraş'ta yaşatmazlar beni." dıt dıt dıt. Devamını bekler bir gözle telefona baktım, hepsi bu kadar. Yeni bir arama gelir ümidiyle telefonumu ve böyle anlar için çekmecemde hazır bulunan sigaramı alıp balkona çıktım. Sigarayı yaktım, telefonu yanıma koydum ve olanları düşünmeye başladım. Arayan muhakkak Favela olmalı ama niye ağlıyor? Bu gerçeği neden Maraşlılardan saklıyor? Bunları düşünürken ikinci bir sigara yakıp telefona sarıldım. Favela'yı aradım "aradığınız kişiye şu...." kapattım. Başka çare yoktu, Maraş'a gidip ne olup bittiğini öğrenmeliydim.

Tapu Kadastro Müdürlüğünün girişinde yakaladım. Beni görünce şaşırmadı, tedirgin bir sesle "Buraya gelerek büyük bir hata yaptın." dedi. Bir şey anlamayan gözlerle baktım. Kolumdan tutup "Zamanımız yok hemen ayrılmalıyız buradan." diyerek beni bir araca doğru sürükledi. "Sen sür, benim düşünmeye ihtiyacım var."

Yol boyu birbirinden kopuk şeyler anlattı, uzun uzun sustu ve nihayetinde uykuya daldı. Birkaç saat boyunca ikimizin de bilmediği bir yolda hedefimizden bihaber şekilde ilerledik. Bir benzin istasyonu görünce daldım, elimiz yüzümü yıkamaya gittim. Döndüğümde Fave'yi kaputun üzerine dayanmış bir şekilde sigara içerken yakaladım. "Benimki bitti seninkinden aldım, helal et." Cevap vermedim. Bir tane de ben yaktım ve ben de kaputa dayandım. "Bu iş bizim boyumuzu aştı." dedi. Sigaradan derin bir nefes çekti, "Bu şehir entelektüeller için bir cehennem..."

Gecenin bir vakti, bir benzin istasyonu soğukluğunda ellerimizde son fırtı alınmış sigara izmaritleri ve sigaradan çıkan son dumanların arasında uzun uzun sustuk...

Hangi şehir değil ki be Fave?

***​

@Favela sosyal mecralarda tanıdığım en komple insanlardan birisi.
Hoşsohbet.
Haddini ve sınırlarını bilen ve bunlar dahilinde kendini olabilecek en iyi şekilde ifade eden bir insan.
Entelektüel de aynı zamanda.
Son olarak kendisinin köylüler üzerine söylediği sözü zihnime kazıdım. Harita işlerinden arta kalan zamanlarda sosyolojik gözlem yapması da kıymete değer. Umarım bu yönünü daha sık görürüz.

Geçen aradım, tanıyamadı. Tam tanıttım kendimi, işi varmış. Beş dakika Sonra ararım dedi, beş dakikanın olmasını bekliyorum :)
İyi mangal yapıyorsun baraj kenarına gidelim içecekler benden alooo. Sonra Safari’ye gidip kantır oynarız

5,6 kişinin bir araya gelip.. sağdan soldan, havadan sudan, geçmişten gelecekten konuşup.. sonra bir anda konunun bana gelmesi ve içimden "neyse susayım.. utanıyormuş gibi yapayım" pozları veriyordum.. konunun bana gelmesi cok hoşuma gidiyordu.. şimdi de öyle oldu... kullanın beni ya arada bir cümle icersinde...hadi gözümü kapattım siz beni utanmadan övün...

Son düzenleme:
Dağ gibidir gerçekten, larien hanımın dediği gibi...
Everest misin mübarek :))))
Tirmananlarin çok olsun....

dağ gibiyken dağ delendir.
ardı da dal gibi..
no squat bir maraş efensidir.
kadim dostum; avradı mado sanmış
dövdür eli eli..

temmuz 24/21 majik beli kanırt

Son düzenleme:
Mağara soğuktu Favela.. Şükür esprilerin var ve ısınabiliyoruz.. :)

biraz dengesiz. ben gibi anormal -azıcık da tuhaf diyebiliriz- ama bunlar sevmeme engel mi? YOOOO.

Geri