Eski sevgiliyle nasıl arkadaş kalınır?

Konu sahibi son olarak 1195 gün önce görüldü
Arkadaş değildir o başka bir şeydir de diyemicem uluorta

Bilmiyorum ya eski sevgilimle naber leyn ezik ! ,yine mi ayrıldın ayı falan diyecek kadar arkadaşım fazla mı abarttım bilemiyorum ...

En son kontrol ettiğimde yıl 2020'ydi. Şüpheye düştüm bir daha baktım yanılmamışım gerçekten de 2020'deymişiz.

Sevgili Romalılar, muhafazakar Anadolu ahlakçılığından sıyrılmanın sizce de vakti gelmedi mi? @Shinigami çok doğru bir noktaya temas etmiş. Her ilişki yürüyecek ve nihayete erecek diye kaide yok. Medeni bir şekilde konuşarak biten bir ilişkinin farklı bir şekilde sürdürülmesinin nesi yanlış ben bu noktayı pek anlayamıyorum.

Türkiye'de bir "eski sevgili" imajı var ve bu imaj gördüğüm kadarıyla -sözüm meclisten dışarı- hayatını hala lise yıllarındaki ergence değer yargılara göre şekillendiren insanlarda ortaya çıkıyor. Ne diyeyim kimseyi yargılamıyorum, herkesin değer yargısı kendine ama ben yukarıda dediğim gibi neden yanlış o kısmı anlamlandıramıyorum. Ha bu konuda bir yorumum var onu da söyleyip bitireyim, genelde eski sevgili ile arkadaş kalamayan insanların çoğu duygularına güvenemiyor.

Ps: İşbu yorum hiçbir kişi ve kurumu hedef gözeterek yazılmamıştır.

Ahlak bir şeydir. Tavsiye ederim.

Shini, duyguları üzerinde tam hükmü olduğunu sanıyor. Kendi kendine: "Ona karşı duygularım bitti" dediğinde, her şeyin son bulacağını düşünüyor sanırım. Yanılgı. Yapılan hemen hemen tüm çalışmalar bunun böyle olmadığını ifade ediyor.
,
Bir zamanlar duygusal bağım olan hiç kimsenin sonraki ilişkilerime ket vurmasını istemem.

Bkz: Boşluğuma denk geldi.
Bkz: Swinger çetesi
Bkz: Sadece arkadaşız.

Her bunyenin kaldirabilecegi bir durum değil.
Kisisel farkindaliginiz overdose oldugunda kabullenebileceginiz bir durum. Cok toz yutulmasi gerek...

Yani sen cip takilmis bir dj-9 prototipli robot gibi aniden komutla veri akisini kesebilirsin
Ama baskası senin gibi olabilecek durum da değildir.

Eski sevgili ile arkadas kalma evresinde en cok yasanilan sey, gecmis uzerinden laf sokmak ya da "eee naptin manita yaptin mi" diye gulerek ama icten biraz tedirgin bir vaziyette soru sormaktir.
Tavsiye edilmemesinin sebebi ise herkes iliski finalinde dart vader'a donusmez mk

Her bunyenin kaldirabilecegi bir durum değil.
Kisisel farkindaliginiz overdose oldugunda kabullenebileceginiz bir durum. Cok toz yutulmasi gerek...

Tek taraflı mı bu işler yiğidim? Hadi sen overdose birisin. Karşındakine de aynı şekilde kefil olabilir misin?

Bir görüş diyor ki; insan her türlü potansiyele sahiptir. Ortaya çıkması için belirli şartların oluşması yeterlidir.

Kime sorsan; overdose.

Tek taraflı mı bu işler yiğidim? Hadi sen overdose birisin. Karşındakine de aynı şekilde kefil olabilir misin?

Bir görüş diyor ki; insan her türlü potansiyele sahiptir. Ortaya çıkması için belirli şartların oluşması yeterlidir.

Kime sorsan; overdose.
Ben overdose degilim overdose tanidigim kisiler icin soyledim agacim.

Birinin az veya çok duygusu kalmıştır, belki hiç ayrılmak istemiyordur...
İlişki bitmişse uzak durmak en mantıklısı.

Son ikisinden bahsetmek istiyorum.
* Bir önceki whatsapp mesajıyla terk etmişti. O an internetim çekmediği için terk edildiğimi 45 dakika sonra öğrenmiştim. Ama meğer 45 dakika önce terk edilmişim. Yine de arkadaş kalmak istedim, kalmadı, engelledi.

* Son olaysa zaten garip. Eski sevgilim bir sabah uyandı, ben gidiyorum dedi ve gitti. Ne bir veda sözü, ne bir ayrılık cümlesi... Gidiyorum dedi ve gitti. Ben yine de bu anlamsız gidişin üzerine arkadaş olarak kalabilirdim, tabi engellemeseydi.

Yani bazen kadınlar arkadaş kalmak istemiyor.

Hangi çağda yaşıyoruz, lütfen Nejla.

Tutkulu bir aşka yaşamış, her hücremizi tanıyorsak ne olmuş yani?
Abi herkes oyle degil iste sen camdan asagi suzulen bir yamur damlasinda yitip giden umutlarini izlersin

Baskasi
"Disarida yagmur meterolojinin aksine bir hayli çetin seyrediyor. Hmmm neyse gidip fularimi taktiktan sonra los isik da sekersiz kahve mi yudumlayip freud okuyim" der.

Nötrseniz belki değilseniz ihtimali yok.
Arkadaşlıktan duygusallığa geçiş mümkün. Fakat bitmiş bir ilişkiden sonra sağlıklı arkadaş ilişkisi pek de mümkün değil.

Abi herkes oyle degil iste sen camdan asagi suzulen bir yamur damlasinda yitip giden umutlarini izlersin

Baskasi
"Disarida yagmur meterolojinin aksine bir hayli çetin seyrediyor. Hmmm neyse gidip fularimi taktiktan sonra los isik da sekersiz kahve mi yudumlayip freud okuyim" der.

Hepimiz insanız. İnsan üzerine yapılan çok fazla çalışma var. Beynin belli başlı çalışma prensipleri var. İstisnaların çok yaygın popülist söylemlere dayanak olması mümkün değil. Hikaye anlatan bir kesim var.

Veya tek gecelik ilişkilerini "eski sevgili" olarak görüyorlar. Sevgili; sevilen, aşık olunan kişi.

Sevdiği, aşık olduğu kişiye duyarsız kalabileni incelemek lazım bence.

Var oluşuna saldırdığımda savunma mekanizmaların çalışır. Haklılığımı dikkate almazsın. Bu durum sabitken, tepkiler değişkendir. Fakat yoğun uyuşturucu etkisindeki insanlarda bu durum böyle olmaz.

Bundan yola çıkarak, "her insan aynı değildir" demek düşündürür.

Hepimiz insanız. İnsan üzerine yapılan çok fazla çalışma var. Beynin belli başlı çalışma prensipleri var. İstisnaların çok yaygın popülist söylemlere dayanak olması mümkün değil. Hikaye anlatan bir kesim var.

Veya tek gecelik ilişkilerini "eski sevgili" olarak görüyorlar. Sevgili; sevilen, aşık olunan kişi.

Sevdiği, aşık olduğu kişiye duyarsız kalabileni incelemek lazım bence.

Var oluşuna saldırdığımda savunma mekanizmaların çalışır. Haklılığımı dikkate almazsın. Bu durum sabitken, tepkiler değişkendir. Fakat yoğun uyuşturucu etkisindeki insanlarda bu durum böyle olmaz.

Bundan yola çıkarak, "her insan aynı değildir" demek düşündürür.
Seni uzen kadının allah belasini versin prodomestos abim. Sen guzel bi abiye benzion, allah seni basimizdan eksik etmesin abim

@glu

Yorumunuza istinaden; eski sevgili ile arkadaş kalamamanın, ondan nefret etmek ya da ona halen his beslemekle alakası olmadığını daha önceki yorumlarımda ifade etmiştim. Güzel şeyler de paylaşmış olabilirsiniz kötü bir süreç de fakat sonuçta ortada yaşanmış, iki kişiye özel bir ilişki vardır ve bu ilişki sonlandığı zaman, arkadaş kalmak mümkün değildir. Hayatınıza yeni dahil olan kişi ya da karşı tarafın yeni sevgilisi-eşi açısından da bu hiç hoş karşılanmayacak bir durumdur. Biten evliliklerde arada çocuk olduğu için insanlar bir şekilde görüşmek zorunda kalabiliyor fakat böyle bir zorunluluk yoksa eski ilişki mazide kalmalıdır. Siz, kendi duygularınızdan emin bile olsanız karşı taraf olmayabilir ya da yeni ilişkiniz bu kişiden rahatsız olup sizden uzaklaşmaya başlayabilir. Kendi adıma böyle bir durumu asla kabul etmez ve hayatımdaki kişiye veda ederdim. Arkadaşları ile zaman geçirebilir ve her yere gidebilir fakat eski sevgilisi ile buluşması benim açımdan kabul edilemez bir durumdur.

Ben yeri geliyor kendi arkadaşlarıma tahammül edemiyorum birde eski sevgili çıkarmayın başımıza.

Geri