Eski sevgiliyle nasıl arkadaş kalınır?

Konu sahibi son olarak 1192 gün önce görüldü
İşin sırrı ilişkinin sona erme şeklinde gizlidir ve ayrıldıktan sonra dost kalabilmek için bazı kurallara uymak gerekir.

Sık sık tartışılan bir konudur; eski sevgiliyle arkadaş kalınıp kalınamayacağı. Kimine göre katiyen mümkün değildir, yürümeyecek saçma bir fikirdir. Bazılarıysa “neden olmasın” diye düşünür, hatta dost kalmayı gayet güzel becerirler. Aslında bu işin sırrı ilişkinin sona erme şeklinde gizlidir ve ayrıldıktan sonra dost kalabilmek için bazı kurallara uymak gerekir. Sizin de böyle bir düşünceniz varsa bu kurallara göz atın.

Gerçekten eski sevgiliyle “arkadaş” kalmayı istemek
Bunun anlamı, taraflardan her ikisinin de artık ilişkinin bittiğini kabullenmesi, öpüşmek, birkaç kadeh şarap içmek için sık sık birbirini aramak gibi romantik davranışlardan kaçınmasıdır. Öte yandan birbirinizin önünde başkalarıyla flört etmek gibi aldatmacalara da kalkışmayın, olacaksanız gerçekten dost olun.

İlişki ne sebeple biterse bitsin birbirini affetmek

Eski sevgilinizle aranızda öfke ve düşmanlık hissi olursa, arkadaş kalmanız mümkün değildir, gerek de yoktur zaten. Eski aşkınızla dost kalmak istiyorsanız, her şeyden önce kırgınlıkları unutmalı ve birbirinizi affetmelisiniz.

Gelecekteki ilişkilerde birbirinizi desteklemek

Her ikinizin de ilerde yeni ilişkiler yaşaması kaçınılmazdır, önemli olan bu durumda neler hissedeceğiniz. Kıskançlık göstermek durumu karmaşık hale getirir. Eski sevgiliyle arkadaş kalabilmek için her ikiniz de birbiriniz için iyi olanı istemeli ve yeni ilişkilerinize saygı göstermelisiniz.

Biraz zaman tanımak

Çoğu zaman ilişki bittiğinde sevgililik halinden arkadaşlığa geçişte aceleci davranılabilir, oysa bu geçiş dönemini zamana bırakmakta fayda var. Eski sevgilinizi hayatınızdan tamamen çıkarmak istemiyor olabilirsiniz. Ancak yeni pozisyona zaman tanımazsanız kafalar karışabilir.

Bazen “arkadaş” kalmanın imkansız olduğunu kabullenmek

Eğer ilişkiyi bitirme isteği tek taraftan gelmişse ve sancılı bir ayrılık süreci yaşanmışsa, arkadaş kalmak için durumu zorlamamak daha doğru olabilir. Eski sevgilinizin kendi yoluna gitmesine izin vermeli, en azından birbirinizi uzunca bir süre görmemelisiniz.

Hthayat

Arkadaş kalınmaz fakat bazen aynı ortamda bulunmak zorunda kalınabiliyor ve böyle durumlarda hiç tanımıyor gibi davranmak yerine belli bir mesafe korunabilir.

Kalinir.
Ama Yazida belirttigi gibi iki tarafin da istemesi lazim.

Eski sevgiliden dost falan olmaz. Her zaman savundugum bir sey bu. Yok gercekten kalabilen var mi? Midesiz insanlar bana gore. Veya tek gecelik iliskidir. Aynen, kesinlikle onyargili olmakla birlikte agir ithamlarda bulunabilirim bu yuzden.

Arkadaş kalınması için sebep var mıdır? Yeni kişi için haksızlık ve rahatsız edici olmaz mı?
Kendi adıma eski sevgilim ile arkadaş kalamam çünkü hayatımdaki yeni insan için bu hoş olmayacaktır ve onun da kalmasını istemem.

Iste bu klasik bir savunma davranisidir.
Cünki duygular tamami ile ölmemis olabilir.Oysa nötr hal almis olsaydi, iyisi ile kötüsü ile bittigini kabul etme taraftarligi..arkadas kalmamaya bir sebeb yok olur bana göre.

Arkadaş kalma isteği aslında kopamamaya işaret olabilir çünkü nötr olmayı başardığın an, ayrıldığın kişi de geçmişte iyi ya da kötü bir şeyler paylaştığın kişiden fazlası olamaz diye düşünüyorum. Hayatımdaki yeni insan da beni onla her gördüğünde "aralarında bitmeyen bir şey mi var?" diye kuşkuya düşmemiş olur.

@huri ciğim geç olsun fakat doğru kişi olsun ve dilerim o insan karşına en kısa sürede çıkar.

Ben de arkadaş, dost ve sevgili kavramlarının birbirine karışmaması gerektiğini düşünenlerdenim çünkü o zaman arkadaşım dediğim insanla ileride sevgili olabileceğim ihtimali ortaya çıkar ki bu da benim için asla mümkün olmayacak bir durumdur.

Hayatımdaki insan ile ileride yolum ayrılırsa şayet, ona düşmanlık beslemesem de arkadaşlık da yürütmem. Arkadaşlarım ve dostlarım benim ileride sevgilim olamayacağı gibi sevgilim de arkadaşım olarak kalamaz.

Yok abla
Birden korktum malum abla terligi çok sert olur :)
Saka bir yanada cidden hani sevgili oluyorlar sonra ayrılıp biz arkadaş kalmaya karar verdik.
İyi madem neden sevgili oldunuz. Ama birde şey var.
Onun var benimde olsun :D
Gözümün ucuyla takipteyim manasında anladım, özür o zaman.:)
Dur değiştireyim.

Ben öyle düsünmüyorum.
Eski sevgilimin dügününe bile gitmisligim vardir.O meshur Ümit Besen sarkisini yasamak icin degil,gercekten dost kalabildigimiz icin.
Benim Icin biten bitmistir.Tekrar sevgili falan olabilme ihtimali yoktur.

Ya ilginc bir kiyaslama yapmissin.
Sevgiliden arkadas olmadigi gibi,arkadasdan da sevgili olmaz.

Iste bu ince nüansi ayirabildigimiz an,sevgiliden arkadas olabilecegini ama arkadasdan sevgili olamiyacagini anlariz.
O kiyas ile herkes insanin gözünde potansiyel sevgili oluyor.Bu da duygularin eminsizliginden

Yok abi ben asla kabul edemem bu durumu, sindiremem asla. Ne demek arkadas kalmak? Aga ailenin icine kadar gelmistir, en mahrem sirlarini paylasmissindir, defalarca yatak fantazilerini yasamissindir. Eee bir muddet sonra ayrilip arkadas kalalim. Yok benim midem kaldirmaz kardes. Iliski bitti mi o kisi de biter ben de onumdeki maclara bakarim. Ben bu tur konularda duz adamim. Fikrim, dusuncem sasmaz asla. Yok hadi denedim diyim abi kirar gecerim ilk dakika itibariyle ve kendi gider. Dilin kemigi yok. Sinirlenince terbiyesizlesen biriyim yalan yok. Hepsini tek baslik altinda toplarsam; eski sevgiliye benden arkadas dost falan olmaz. Lan ben niye celallendim valla tutamadim kendimi ya la.

İstisna durumlar olabilir fakat yine de eski sevgiliden dost olabileceğine kendi adıma hiç ihtimal vermiyorum çünkü ne kendi yaşamımda ne de başka hayatlarda böyle bir duruma şahit olmadım fakat ilişkisinde her kendini kötü hissettiğinde, eski sevgilisinde teselli arayan örneklere çok şahit oldum.

İlişkiyi sağlıklı şekilde yürütememek, ayrılınca insanların birbirinden nefret edeceği anlamına gelmiyor fakat yine de arkadaş ya da dost kavramının dışında, bir zamanlar değer verdiğim insan olmak haricinde benim için anlam ifade etmez hatta edemez çünkü hayatımdaki insana "ben eski sevgilimle sinemaya gidiyorum ya da bir yerde kahve içeceğiz." desem, sanırım onun için de ben "eski sevgili" olurum ve benim açımdan da aynı şey geçerli olacaktır. İlişki bitti diye insanları hayatımızdan tamamen söküp atamayacağımız durumlar olabilir, bazen aynı iş ortamı ya da arkadaş çevresinde denk de gelebiliriz hatta akıl danışmayı sevdiğim birisi de olabilir fakat dediğim gibi "eski sevgili" olmak dışında ona yeni bir sıfat yükleyemem ve buna göre de sınırımı baştan belirlerim.

Geri