Bazı arkadaşlarımızın tuhaf karşıladığı gibi, konu başlığında bir problem görmüyorum ben.
Eşim, benim eşim olduğu için tabii ki onun üzerinde hak sahibiyim. Birbirimizi yönlendiremiyorsak veya ben onu kendi himayem altına alamıyorsam, neden evleniyorum? Kılık kıyafetine karışabildiğim gibi farklı bir erkek kendisine musallat olduğunda onu koruyacak olan da benim. Nasıl ki koruma kollama konularında eşinden medet umuyorsa, kılık kıyafeti için de fikir alacak. İstenilmeyen bir şeyi giymeyecek.
He konu, "Neden evlenmeden önce bu konularda anlaşılmamış?"a gelirse, hala yeteri kadar tanımadan evlenen insanlar olduğunu hatırlatmak isterim. Zira boşanma sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hür irade ve ortak fikir, düşünce, saygı olmayacaksa, "Bekarlık, sultanlıktır." savsatasına uyarak, hayatına devam etmekte sakınca yok demektir.
Bir de "Mini etek giyemezsin." demek yerine "Mini etek giysene, sende çok güzel duruyor." diyen erkekler var ki vah onların haline.
Bu görüşlerimin toplamı, ülkemizin genel örf ve adetlerine, gelenek ve göreneklerine göre yapılmış görüşlerdir. Şunu herkes bilir ki, ülkemizin örf, adet, gelenek ve görenekleri İslam tabanlıdır. Zaten ülkemiz çıplaklık ile özgürlüğü karıştırmış insanlarla doluyken, insanların kafalarındaki evlilik kavramlarını bulandırmayın bir zahmet.