Eşinizin mini etek giymesine izin verir misiniz?

Konu sahibi son olarak 2856 gün önce görüldü
Arpes
Bir erkeğin hanımı kocasından izin alması veya bir hanımın kocasından izin alması aile birliği için gayet normal bir durum değil midir ?
Sonra ben niye karımın ne giymesine karar vereyim demişsin, diyebilirsin de Allah'ın varlığına inanan ve Kuran-ı Kerim'e iman edenlerin böyle deme şansı yok çünkü yaradan emrediyor ki hanımınızın namusunu koruyun örtün.
Hoş zaten dediğin gibi dinine bu derece sadık biri mini etek giyebilecek biriyle evlilik yapmaz.
Haliyle inanan bir insan olarak evlendiğim kadını "namusum" olarak görürüm "namusu" olarak gözükürüm bunda pek ti'ye alıncak durum yoktur herhalde.

Kusura bakmazsan senin "inanan Müslüman" mantığını genel kavram tanımlamasında kullanmayacağım, çünkü herkes inanmıyor ve inanmak zorunda da değil. Kadın ve erkeğin sadık kalabilmesi de üzerindeki kumaş parçalarından daha fazlasıyla sağlanmalı. Sadece o kumaş parçaları olduğu için "senin namusun" olarak kalabiliyorsa, kusura bakma ama gerçekten pek de namuslu sayılmazsın :) İnsanın kafasındaki önemli, bedenindeki değil.

Niye izin alsınlar ki çiftler birbirlerinden? Ne sebeple yani? Birbirinin sahibi mi bu insanlar? Velisi mi biri diğerinin? Ne anlamı var böyle bir birlikteliğin? Nerede kaldı hür irade ve kişilik?

Bir gün bacakları tartışacağımız aklıma gelmezdi.

Şükür ki böyle izin isteme ihtiyacı içinde olan bir eşim yok dolayısıyla böyle bir izin isteme ihtimalide yok ..
Eşler arasında ki seçenekler de yine eşleri ilgilendirir gerisine pok yemek düşer .. İster eşi izin verir ister vermez ..

vermem tabiki . bu toplum kapalilara bile tecavuz eder hale geldi !!!

Saç baş yolduracak saçma bir konu etrafında ben şunu yaparım ben şunu yapdım hayır ben ağzını kırarım gibi kör döğüşü olmuş hayali icraatlar.

Ortada evlilik yok etek yok kadın yok. Tartışma çok

Allah'a muhafaza ya olsa ne olacak :)

Bu yüzden herkes kendi yaşadığı doğru olduğunu düşündüğü kültür düzeyine yaşam şekline uygun evlilikler yaparsa kimse kimsenin karısı kızı üzerinde racon kesmez. Ahlak meselesi haline gelmez şu zırva konu.

Kusura bakmazsan senin "inanan Müslüman" mantığını genel kavram tanımlamasında kullanmayacağım, çünkü herkes inanmıyor ve inanmak zorunda da değil. Kadın ve erkeğin sadık kalabilmesi de üzerindeki kumaş parçalarından daha fazlasıyla sağlanmalı. Sadece o kumaş parçaları olduğu için "senin namusun" olarak kalabiliyorsa, kusura bakma ama gerçekten pek de namuslu sayılmazsın :) İnsanın kafasındaki önemli, bedenindeki değil.

Niye izin alsınlar ki çiftler birbirlerinden? Ne sebeple yani? Birbirinin sahibi mi bu insanlar? Velisi mi biri diğerinin? Ne anlamı var böyle bir birlikteliğin? Nerede kaldı hür irade ve kişilik?

Benim inanan müslüman mantığımı zaten genel kavram olarak tanımlamanı istemiyorum.
Örtünmenin namusu korumanın sadece biri olduğunu söyleyen birine inanışından dolayı saygı duymanı bekliyorum.
Yine inanan müslümanlar evlendikleri hanımını "namusu" olarak görürler sonra sen gelip namusum vs tabiri kullananları hedef alırsan bir inanan olarak senin bu kavramlarını tanımıyor ve eleştirme hakkına sahip olurum senin gibi.
Hür irade ?
Bekarken daha rahat davranabilir lakim evliliğin getirdiği sorumluluklar vardır bunlardan biride eşlerin bir iş yaparken rıza almasıdır.
Sivil bir insan memurluk hayatında hür iradesini sergileyemez memurluğun verdiği sorumluluk var ee memurlukta bir kölelik değil ama.
Evlilikte özgürlüğe açılan kapı değil sorumluluk üstlenilecek ve sadakat gerektirecek bir olay.

ensar vakfının oralarda dolasmayın kızlar aman dıyım :D

Ben söyleyeyim. Eşimin mini ya da süper mini giymesi çok hoşuma gider. Ona en çok mini eteğin yakıştığını düşünüyorum.

Benim inanan müslüman mantığımı zaten genel kavram olarak tanımlamanı istemiyorum.
Örtünmenin namusu korumanın sadece biri olduğunu söyleyen birine inanışından dolayı saygı duymanı bekliyorum.
Yine inanan müslümanlar evlendikleri hanımını "namusu" olarak görürler sonra sen gelip namusum vs tabiri kullananları hedef alırsan bir inanan olarak senin bu kavramlarını tanımıyor ve eleştirme hakkına sahip olurum senin gibi.
Hür irade ?
Bekarken daha rahat davranabilir lakim evliliğin getirdiği sorumluluklar vardır bunlardan biride eşlerin bir iş yaparken rıza almasıdır.
Sivil bir insan memurluk hayatında hür iradesini sergileyemez memurluğun verdiği sorumluluk var ee memurlukta bir kölelik değil ama.
Evlilikte özgürlüğe açılan kapı değil sorumluluk üstlenilecek ve sadakat gerektirecek bir olay.

Ohoo evliliği memuriyetle bir tutan kafaya ben neler anlatmaya çalışıyorum.

Evet canım tüm kadınlar senin namusun, izin almak da zorunda haklısın. Karşılığında maaş da ver eşine olur mu?

Ohoo evliliği memuriyetle bir tutan kafaya ben neler anlatmaya çalışıyorum.

Evet canım tüm kadınlar senin namusun, izin almak da zorunda haklısın. Karşılığında maaş da ver eşine olur mu?
yaşamı boyunca sayısızca sayısız insanlardan birşeyler yapmak için izin almak zorunda kalan ardından izin almayı kölelikle bağdaştıran (kafaya) sana evliliğin sorumluluk gerektirdiğini, sivil insan-memur insan üzerinden verdiğim için utanç duydum evet.
sizin mantığınızla evliliğin ne anlamı var anlamış değilim ortak kararlar alınmayacaksa bir kağıt parçasına evlilik için imza atmanın hükmü nedir ?
Arpes küçük düşürücü tavrın bilgi potansiyelini fazlasıyla gölgeliyor seni küçük düşürüyor (:

Fazla kısa olmazsa iyi olur çünkü bizim oraların bir adeti vardır...ben örf ve adete uyan biriyim...Ve kıskancım

yaşamı boyunca sayısızca sayısız insanlardan birşeyler yapmak için izin almak zorunda kalan ardından izin almayı kölelikle bağdaştıran (kafaya) sana evliliğin sorumluluk gerektirdiğini, sivil insan-memur insan üzerinden verdiğim için utanç duydum evet.
sizin mantığınızla evliliğin ne anlamı var anlamış değilim ortak kararlar alınmayacaksa bir kağıt parçasına evlilik için imza atmanın hükmü nedir ?
Arpes küçük düşürücü tavrın bilgi potansiyelini fazlasıyla gölgeliyor seni küçük düşürüyor (:

Bir insan giyeceğini yiyeceğini dahada önemlisi söz ve davranışlarını başkalarına danışarak yapıyorsa buna kölelik denir. Ortak kararlar dediğiniz senin istediklerin ise algılarında problem vardır.

Musade ederiz sikinti değil :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haydaa, tutturdunuz bir küçük düşürücü tavır diye. Anlamıyorum hocam ben kime ne yaptım da kim küçük düştü? Burada insanlara sevgili moderatörümüz ebu bilmem ne gibi "inanmayan zavallılar" mı dedim, singo gibi "Marx'a tapan komünist aptallar" mı dedim, birileri gibi yalan yanlış kulaktan dolma tarihi zırvalarla insanları aptal yerine mi koydum?

Bildiğimi, kendime has üslubumla aktarmaya çalıştım. Şurada 2 sert cümle kullanmayana kadar cevap dahi vermiyordu kimse bana. Şimdi bir soralım bakalım kendimize, kale alınmak için böyle mi olmak lazım? Bir tek irite edildiğinizde mi soruları cevaplandırmaya lüzum görüyorsunuz?

Konuya dönecek olursak, ben evlilik sorumluluk gerektirmez demiyorum. Pek sevgili bir hocamın dediği gibi okuma-yazma ve okuduğunu anlama hayatta çoğu alanda mutabakata varmak için yeter de artar bile.

Ben diyorum ki niye izin alalım birbirimizden? Zaten hayatımızı paylaştığımıza göre birbirimizi bir hayli tanıyor olmamız lazım, ikimiz de birbirimizin neyi yapıp neyi yapmayacağını biliyor olmalı. Ne yediğimizi, ne içtiğimizi, ne giydiğimizi bilmeyen biriyle evlenmiyoruz herhalde?

Kusura bakma ama memuriyet ile insan ilişkilerini metafor olarak dahi ilişkilendiremezsin. Çünkü teşbihte hata olmamalıdır.

Ben evlilik gibi bir kuruma (ki kastım nikah, resmi evrak falan değil sadece) bakış açım gayet net. İki insanın birbirine karşı olan ömrü paylaşma isteğinin pratiğe dökülmesi. Bunun içinde sorumluluk da var, iş bölümü de, ev ekonomisi de.

Ama siz 'sivil' ve 'özgür' insanların 'memuriyeti' olarak bakıyorsanız, vay evleneceğiniz kadınların haline.

Not: Yorumunun başındaki herkesten her şey için izin alma olayını anlayabilmiş değilim hala.

Muhatabın ben iken iki sert cümle kurmana gerek yok seni kaale almam için, şu kafa bu kafa diye hitap etmen beni şaşırttı herkes kendi ettiğiyle mesuldur.
Şahsına kırıcı kelime etmemişken şu kafadan bu kafadan diye hitap edilmesi beni olumsuz etkiler düşüncelerimin yanlış olduğunu söyleyebilirsin sana anlayış gösteririm lakin benim düşünce yapımla alaycı konuşman aksine kaale almamama sebebiyet veriyor hoş şahsına saygımdan önce sevgim olduğundan ötürü birşeyleri uzun uzun anlatmaya kalkıştım yoksa üslubum pek iyi değil benimde genel olarak.

Geri