Erkeklerin evlenirken alması gereken şeyler nelerdir ?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
o yüzden maddi olarak bağımsız, görgülü, gözü de gönlü de aç olmayan insanlarla birliktelik kurun. bu riski biraz azaltabilir. kız tarafı/erkek tarafı mevzusu biraz geride kaldı. ortak olmalı bu meseleler. ha karşılıklı jestler yapılır, yapılsın tabii. aileler de yapabilir, yapsın tabi.

Bence ortaklaşa alınmalı yaa
İlber hocam da diyor mobilya takımına o kadar para vermek yerine seyahate çıkın. Aslında mantıklı ama bizim toplumda işlemez.

linç edileceğim büyük ihtimal ama içimde kalmasın. buraya yazıp çizenler böyle diyor ama eminim sahaya çıktıklarında bu düzeni devam ettirecekler.

Bence ortaklaşa alınmalı yaa
İlber hocam da diyor mobilya takımına o kadar para vermek yerine seyahate çıkın. Aslında mantıklı ama bizim toplumda işlemez.
yavrum yasadım onayladım :d hiçbir sey istemeyene tuhaf bakıyorlar dul muamelesi yapıyorlar :D maalesef evlenirken entellektüel takılamıyorsun :D

Aklimi alsin yeter.

mümkün değil, ben senin emotional bazlı bir karar mekanizmasıyla karar alıp bunu uygulamaya dokecegini düşünmüyorum. öyle bir izlenim cizdiginde dahi,arka planda mantık suzgecini çalıştırıp buna gore karar verirsin.
hani gazali diyor ya ; senin gönlün meshur ve musahhardir diye, aşk meshur bir eylem ve musahhar bir gonlun aldığı karar bir evliligi yürüyecek kadar mukaddes değil. sen de bu hataya dusmezsin. en histerili halinde bile öyle bu.

insanlar akıllı olurlarsa iki kisi arasında gerçekleşen eylemin aslında turk toplumunda, mantıklı davranmayan bireyle yüzünden bir kaç yüz kişiye söz hakkı tanıdığını da bilirler. önce neyi almak gerekten önce kimin bu eylemin dışında çıkaracaklarını çözmek gerekiyor.

bir de çok sevdiğim bir şey var; seçtiğiniz eş sizsinizdir diye. evliliklerde hep karşı taraftan yakiniyoruz ancak bu içimizde taşıdığımız gerçek kişiliğin persona olarak karşı tarafta hayat bulmasıni sağlıyor. yani kısaca toparlamak gerekirse, her şey iki kişinin ne kadar aklı basinda hareket ettiğine bağlı. sonra ne alınmış ne alinnmamis çok önemli olmaz.

yavrum yasadım onayladım :d hiçbir sey istemeyene tuhaf bakıyorlar dul muamelesi yapıyorlar :D maalesef evlenirken entellektüel takılamıyorsun :D

haspama bak.
entelektüel takilamiyormus. nihayetinde çocuk donu yikiyorsun yavru.

Ya evet maalesef
Hadi eskiden bir oarça ucuzdu. Ya şimdi
Allah yardımcısı olsun herkesi

Raskolnikovu okudukça gülüyorum çok hırslı yazıyor ya hiç evlenmeyecek yada herşeyi kız tarafına yıkacak gibi geliyor Sjsjsj

linç edileceğim büyük ihtimal ama içimde kalmasın. buraya yazıp çizenler böyle diyor ama eminim sahaya çıktıklarında bu düzeni devam ettirecekler.
ben katılıyorum pleske. tabi istisnai durumlar vardır. ancak o kadar içimize işlemiş ki bu gelenekler mi artık ne derseniz en çağdaş düşüneni bile ama bu da lazım, ama bu da olmazsa olmaz diye düşünmeye başlıyor. bırak linç etsinler gerçekler belli..

Valla o okumuş kültürlü aydın bakışlı kızların nişanlı iken nelere takıldıklarını ve sorun çıkarttıklarını bilseniz susardınız Sjssj

Evi istediğim muhitten al, içini ben dizerim dearling

Valla o okumuş kültürlü aydın bakışlı kızların nişanlı iken nelere takıldıklarını ve sorun çıkarttıklarını bilseniz susardınız Sjssj
şimdi mesela eltine 20 tane burma, 15 tane cumhuriyet bir de altın kemer takmışlar.. sana dediler ki biz takamayacağız.. tamam diyecek tek kadın çıkacağını sanmıyorum. dnakda. yazarken istemeyiz derler de hey yavrum hey.:D

şimdi mesela eltine 20 tane burma, 15 tane cumhuriyet bir de altın kemer takmışlar.. sana dediler ki biz takamayacağız.. tamam diyecek tek kadın çıkacağını sanmıyorum. dnakda. yazarken istemeyiz derler de hey yavrum hey.:D
Bana gerçeklerle gel tamda olan bu işte : D

Geri