En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 307 gün önce görüldü
Another Round

Druk (2020)
Mads Mikkelsen en sevdigim aktorlerden biri zaten. Belki de yazmisimdir bu filmi daha once. En son bunu izlemedim ama olur da guzel bir film izleyen olursa diye suraciga ilistireyim dedim.

Orta yas bunalimina belki de girmis olan 3-4 arkadas, hayatlarini daha eglenceli kilmak icin bir deneye baslarlar. Her gun belirli dozda icki icip, bunun hem sosyal hem de profesyonel hayatlarina olan etkisini olcerler. Gittikce artan dozlarla birlikte, hayatlarina olan etkisi de farklilasir.

Filme puanim 8/10

0381132.jpg

911'e devam.
Favori dizim.:)

2961.jpg

Fellah köftesi eşliğinde.:)
All Creatures Great & Small
Çok hoş bir İngiliz dizisi​

netflix'te don't look up'ı izledim, tek kelimeyle süper olmuş. leo di caprio var, jennifer lawrence var, meryl streep var, küçük küçük rollerde daha bir sürü ünlü isim var.

film iki bilim insanının (leo ve jennifer) devasa büyüklükte bir göktaşının dünyaya çarpacağını ve tüm hayatı yok edeceğini keşfetmesi üzerine kurulu. elde ettikleri bu bilgiyi abd başkanı'na (meryl streep) kadar uzanan bir skalada yetkililere iletiyorlar fakat dünya bir türlü o "alert" durumuna geçmiyor. basın, bürokrasi, politikacılar derken hemen herkes bu olayı kendi çıkarlarına göre kullanmaya çalışıyor ve gerektiği kadar ciddiye almıyor.

spoiler vermeden anlatmak zor olduğu için kısa keseyim; güzel bir sistem/toplum eleştirisi ve güzel bir kara mizah örneği. yer yer çok güldüm. kesinlikle tavsiye.

D3719A3D-7609-4B24-8851-D200B13E6F4A.jpegCountdown: inspiration 4 mission to space

Bu film degil, mini bir dizi. Acikcasi bu diziden once, Inspiration 4’u bilmedigimi fark ettim. Eylul 2021’de tamamen halktan 4 insanin secilip, orbitte 3 gun gecirmesini anlatan bir seruven. Kimlerin nasil secildigini, secildikten sonra aileleriyle olan diyaloglarini, nasil NASA ile birlikte hazirlandiklarini, korkularini/heyecanlarini/hedeflerini anlatan cok tatli bir seri olmus. Spoiler olacak ama ozellikle kanseri atlatmis bir kizin, belki de hayatta hic dusunmeyecegi bir firsati yakalayabilmesi beni en cok etkileyen sey oldu.

Gunun birinde, halktan insanlarin da uzaya gidebilme ihtimalini gosterdigi icin inanilmaz ilham verici oldu benim icin.

Puanim ise 7/10.

en sevdiğim absürt komedilerden airplane! netflix'e gelmiş, onu izledim. yine kahkahayla güldüm. ben kara mizah severim diyen herkes bu filmi izlemeli. bilim-kurgu türünün matrix'ine falan denk düşüyor bu film.

6747_6325_1200.gif
''Kutsal'' isimli gerilim filmini. Fakat 10 üzerinden 5 alır ancak. Güya kitaptan uyarlama.
Daha esaslı olmalıydı. Çok tahmin edilebilir materyal vardı ve oyunculuk zorlamaydı.

ilk filme göre kötü. ismi için izleyip geçmelik.

Poster.jpg

Aşk Sınır Tanımaz
1974 Etiyopya iç savaşı ile beraber savrulan hayatların kesitleri sunuluyor.

3885536.jpg

Black 47
1847
yılının İrlanda'sındaki kıtlığı ve insanın özünü anlatan bir film.
Tarihte Patates kıtlığı olarak da geçer.
Filmde en dikkatimi çeken en zor durumdaki insanların küçücük tahrip edilen evlerinden başlayıp fırsattan rant sağlayan aç gözlü insanların lükse dönüşen evlerinin kademe kademe sıralanmasıydı. Ne kadar iki yüzlü ve rahat iseler o kadar çok şeye sahip olmuşlardı.
Ruhu yitirmiş bir sahip olmuşluğun değeri aslında önemli değil.
Neyse ki içlerindeki adalet duygusunu vicdanla harmanlayan az ve öz insanlar da umuttu.

Son düzenleme:
Bu konuyu takibe alalım da film aramayalım boşuna

altam%C4%B1ra.jpg

Altamira

İspanya'daki Altamira Mağarası'nın keşif hikayesini anlatıyor.
Mağara sanatının en eski örneklerini barındırması açısından da oldukça önemli bir keşif. Fakat bir gelişmeden rahatsız olan yargılayıcı kitle haksızlıklarıyla her zaman vardır.
Dokunaklı bir film. Antonio Banderas’tan muhteşem bir performans.

"babamın kemanı"nı izledim. konu çok güzel, klişe ama güzel. fakat oyunculuklar çok kötü. yer yer cringe. zaten belçin bilgin ve engin altan düzyatan'ın oyunculukları bana oldum olası geçmez. yine de izlediğime pişman değilim. konusu şöyle: yıllardır görüşmeyen iki kardeşten büyük olanı ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. küçük bir kızı vardır. kızını emanet etmek için yıllardır görüşmediği ama çok özlem duyduğu küçük kardeşle irtibata geçer. öyleydi böyleydi adam ölür ve küçük kız, amcası ile kalmaya başlar. tahmin edeceğiniz gibi aralarındaki donuk ilişki, zamanla sevgiye dönüşür.

filme puanım sadece konusu için 5.5. bana geçen tek şey, belçin bilginin mutsuzluğunun kız ailelerine katılınca yavaş yavaş mutluluğa dönmesiydi. çok başarılı vermiş o duyguyu. o kadar.

Geri