En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 309 gün önce görüldü
evet efenim. demin izledim ve bitirdim. ilk baslarda cok klise geliyordu, hatta aklimdan 'boyle film mi olur?' diye gecmisti. sonra sonra anladim ki, gercekten yasanmis bir hikaye. belgesel tadinda. gercekten yasanmis oldugu icin ilerleyen zamanda merak uyandiriyo ve izletiyo kendisini guzelce. izlerken baya guzel zaman gecirdim yani :p

bu cocugun tipini ve konusmalarini, yazismalarini gorunce, duyunca ve okuyunca o kadar belli ki uc kagitci oldugu aslinda. bazi yerlerde guldurdu gercekten. tipik orta dogu uc kagitcisi, para dolandiricisi, ustelik yahudi. yahudilerde para boldur. bir sekilde hep gelir, hep gelir. hatta bu cocuk bana msn zamanlarindan arkadasimin konustugu eks sevgilisini hatirlatti. o cocukta kendini kurtlar vadisi dizisinde bir oyuncu falan zannediyordu ve surekli 'basim dertte. beni bulursalar vuracaklar beni' gibi sozler ederdi arkadasima, sirf korkutup meraklandirmak icin. tabi o dolandirici degildi, baska turlu ilgi manyagiydi, ama komikti.

kizlara cok uzuldum. bu gunlerde hala borclarini odemekle mesgullar. sonlara dogru ayleen diye hollandali bir kiz hikayesini anlatmaya basliyor o cocukla ilgili. iste tam bir hollandali. parasini kaptirir mi o? onun cesareti ve tutumlulugu da beni guldurdu.

ya bu uc kagitcilara bisi olmuyo nedense. kivrak zeka, on numara yalanci, inandirici, ne diyeyim. kucuk yasta baslamis ayrica bu islere. buyudugu ve yetistigi cevre yasadigi hayatin tam aksisi. ama artik adi cikmis ve herkes kendisinin ne pok oldugunu biliyor. oh olsun. bir gun baska sekillere burunup yine aramiza girer ve kaldigi yerden devam eder. boyleleri asla durmaz. akillari hep bu islere calisir. neyse ki israil'de ve bir sure oralardan ayrilmaz. adamin cesaretine bak bide. sonuna kadar inkar ediyor o kadar kanit varken. utanmadan :d kendisine mis gibi yeni bir hayat dizayn etmis ve onu yasiyo bu gunlerde.

keyifle izledim. kizlara uzuldum. yahudi cocuga lanet ettik hep beraber. uyarildik, ogrendik, biraz guldum bana baska seyleri de hatirlattigi icin. benden 8 puan

1643833099827.png

1643834276590.png

Son düzenleme:
evet, guzeldi :emoji_cry:
1643843785270.png

1643843916114.png
Hannah Goslar (bu gunlerde 93 yasinda ve kudus'te yasiyor)

1643843811762.png
Anne Frank & Hannah Goslar

1643843863477.png

Poster.jpg
Gece Tarifesi
Bir Fransız filmi. Başlarda sıradan bir gerilim filmi gibiydi, serserilerin salaşlığı ile başladı.
Ama sonlara, doğru özellikle çizimli anlatımla anlam kazandı.
Kötüleri avlayan bir avcı söz konusu. Yüzyıllardır adalet için nöbeti devralan birilerinin hikayesi.

bazi sahnelerde oturdugum yerden gerildim. kadin zaten 9 aylik hamile. bulundugu durumlarda surekli 'ya simdi bebek gelirse?' diye dusunmekten alikoyamadim kendimi. gercekten gerildim yani. cok kotu bir durum. 45 dakika sonrasi heyecan ve aksiyon gittikce artiyo. filmin verdigi mesaj cok guclu, cok iyi. uyari olarak algilayabilir herkes, algilasin da. yeni dunya duzenine girmisiz zaten, robot, uzayda yasam tarzi konular gundemde cokca. bence bir dur diyebiliriz buna. ilim-bilim de bir yere kadar. insan gercekten kendi sonunu hazirliyor.

benden 8/10 puan

1643901572012.png

1643901661102.png

yazilmamis ama herkes tarafindan bilinmesi gereken bir kural:
-karanlik oldugunda veya havalarin kararmasina yakin, ormana mormana girmeyin. tabi gunduz vakti gezin dolasin. aksam olunca oralardan kosarak uzaklasacaksin. iste film boyunca baslarina gelen seyleri izleyince, 'o ormana girmeyecektiniz' diyip durdum :p bir sahne vardi, gruptan surekli bir arkadas eksiliyor ve gercekten kendimi filme vermisim. o esnada mahalleden bir araba gecti ve kornaya basmisti. kafam tavana carpabilirdi nerdeyse, firladim.

vikings izlemis olan kisilere bazi seyler tanidik gelebilir. mitoloji varlik, kan kartali etc.

benden 6.8 puan
1643913522519.png

1643913647565.png

1643913543287.png
iskandinav mitolojisindeki varlik jötunn

yarim saatlik tatli bir belgesel. nancy, sophia loren hayranligini dile getiriyor ve hayatinda kendisini nasil ornek olarak gordugu ve kullandigini anlatiyor. tatli bi anlatim-dertlesme olmus. nancy'nin kizi, sophia loren'in ogluna ulasiyor bu sevgiyi anlatarak ve bir bulusma ayarliyorlar. iyi, hos, guzel :p

1643922719638.png

1643922749001.png

bu belgesel sayesinde sarkiyi da kesfetmis olduk:

encanto.

images (8).jpegya nasıl güzel bir animasyondu. 9/10. çocuklar için zaten çok eğlenceli ama aileler ve eğitimciler de izlemeli. çok tatlı. pamuk gibiyim şu an.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts izledim. Oyuncularla yapılan röportajları içeren, filmlerden kesitler ve kamera arkası görüntülerin de yer aldığı bir yapım. Okuduğum yorumlarda birçok kişi, son 10 dakikasında duygulandığını yazmış ama ben daha belgeselin ilk dakikalarında gözümü doldurmaya başladım. Oyuncularla hemen hemen aynı yaştayız, film başladığında onlarla aynı yaşlardaydım. dahası kitaplarına bayılmıştım. çocukluğumla ilgili şeyler beni çok mutlu ediyor. ben samimi buldum bu yapımı, luna lovegood'un ben olduğuma tekrar karar verdim hatta eminim jdjdj ginny'i oynayan kız, yüzünü botokstan ne hale getirmiş ah ginny sksj ve belgesel hangi cümleyle bitiyor bilin bakalım:emoji_disappointed:
"-after all this time?
-always."

ah snape üzümlü kekim.
ağlamıyom gözüme çocukluğum kaçtı

images (9).jpeg

lubnan yapimi film. biraz ufak tefek cinayetler dizisi tadi verdi. herkesin var karanlik tarafi, bir sirri. hepsi de aldatma ve sapiklik ve degisik egilimlerle ilgili. bu arkadas grubu bir aksam yemeginde bulusuyo ve her sey orada basliyo. butun bunlarin ay tutulmasi esnasinda yasanmasi <veya yasanmamasi) da manidar. gunumuz insanini gosteriyo belli ki. her ulkede demek durum farksiz. aci gercek diyelim biz buna. benden 6.7 puan
1644335885421.png

1644335914634.png

lubnan yapimi film. biraz ufak tefek cinayetler dizisi tadi verdi. herkesin var karanlik tarafi, bir sirri. hepsi de aldatma ve sapiklik ve degisik egilimlerle ilgili. bu arkadas grubu bir aksam yemeginde bulusuyo ve her sey orada basliyo. butun bunlarin ay tutulmasi esnasinda yasanmasi <veya yasanmamasi) da manidar. gunumuz insanini gosteriyo belli ki. her ulkede demek durum farksiz. aci gercek diyelim biz buna. benden 6.7 puan
Ekli dosyayı görüntüle 53377

Ekli dosyayı görüntüle 53378
cebimdeki yabancı ismiyle türkiye'de de çekildi ve yayınlandı bu filmin uyarlaması. orijinal senaryosu bi italyan filmine ait ama adı aklıma gelmedi şimdi. bir sürü ülke de kendi uyarlamasını çekmiş. netflix aracılığıyla lübnan'da da çekmişler demek ki. bizim versiyon da fena değildi. uyarlamalardan orijinalini izlemeye vakit bulamadık.

Son düzenleme:
bu poster bikram'i o kadar iyi anlatiyo ki. iyi bir belgeseldi. baslarda bu terli insanlari bir arada gorunce midem bulanmisti. normal terleme bu degil, yerlere akiyo, les gibi her yer. adam kaloriferleri sonuna kadar yakiyo ve yoga dersi veriyo. tiran gibi. insanlarin hosuna gidiyo ama. adam demedigini birakmiyo, herkes adamin agizinin icine bakiyo. simdi bu bikram nasil bir adam, biliyor musunuz? hem aptal, hem akilli. gercekten aptal ama. hatta her ailenin makaraci kukaraci dayisi vardir ya hani? ailenin ziyasi. ulen ziyaaaaaaaa yine mi ulen dedigin. bi bitmedi bu yalanlarin, abartilarin ve kendini goge sigdiramamalarin. ustelik tam bir copycat. hindistan'da kendi hocasinin ona genclik yillarinda ogrettigi seyleri amerika'da kendi urunu gibi tanitti ve buyuk paralar kazandi. pazarlama isinde on numara. simdi gel gelelim akilli olusuna. ne yapip ettiyse buyuk isler basardi. herkes bunu edemez bak. ozguveni cok yuksek. tecavuz olaylarina da karismis. pis pis isleri var. karisinin her seyden haberi de varmis ustelik. 2016 yilinda mahkeme isleri olunca bu sebeplerden dolayi, ayrilmislar. iki cocuklari da var. adam 77 yaslarina gelmis ve hala aktif.

ne bileyim ya. aslinda aklimdan gecenleri tam olarak buraya yazsam ayip olur. herkesin izlemesi gereken bir belgesel. herkesler bilir bikram'i ve ogrettiklerini. hala buyuk hayranlari mevcut. ogrettikleri gercekten de faydaliydi bu arada, ama degisik iste. adam degisik, manyak.

1644346381354.png

1644346537650.png

1644346565072.png

bir belgesel daha izledim. 4 bolumluk mini dizi. gercekten yasanmis. 1986 yilinda kudus'te yasayan 14 yasindaki cocuk annesini, babasini ve iki ablasini katletti uykularinda (ablasi tam uyanip 'ne oluyo ya?' diye sordugunda, cocuk vurmus kafasindan). sebebini sorduklarinda 'ben yapmadim, bir baskasi vucuduma hukmetti, o yapti' diyordu. tabi ki oyle bisi soz konusu olamaz. bu gune kadar hala neden yaptigi ogrenilemedi. arastirmacilar, polisler, psikologlar surekli cocugun asiri zeki ve yuksek bir IQ'su oldugundan bahsediyo. her cumlelerinde bu geciyo. yani izleyici olarak sandim ki, bu cocuk hapiste buyurse mastermind falan olur ve kacis plani hazirlar. herkesi de bazooka ile katleder. korkutmayin yani, dimi ama -.- bir arastirmaci abi vardi. onunla raportaj konusmalarinda bu cocugun neden boyle bisi yaptigini bildigini, yani aslinda kendince tahminler yuruttugunu belirtiyordu, sadece anlatmak istemiyo. o abi beni cildirtti. anlatsana iste. niye sakliyorsun? guvenligi icin olabilir, tamam, ama yapma yani. ben meraktan catladim. adamin gorusunu merak ettim. kendi goruslerim de var tabi ki, ama adamin tahmini neydi acaba? ben orda kaldim.

bu gunlerde cocugun yasi baya var ve coluk cocuk sahibi. sonlara dogru daha fazla bilgileniyosun.

1644356188146.png

1644356330146.png

1644356228037.png

cfa16047e841bfd75020513998041b9aef11069bf34e5d58d8c6695379780331._RI_V_TTW_.jpg

çok beğendim. western sevmeyen insan bile -ki bu benim- filmi ilgiyle izleyebilir. konusu şöyle, Rose Krick kasabası kötü ve alabildiğine zalim Bogue'nin kuşatması altındadır, yerli halk evlerinden ve canlarından, mallarından edilmek üzeredir. Kasaba halkından bir kadın, kelle avcısı sam'den yardım ister. sam de, kasabayı korumak üzere geçmişleri ve yetenekleri farklı 6 haydutla iş birliği yapar.

-spoi- "hayatlarında daha önce ne yaptılarsa, burada son anlarında, her erkek cesaret ve onurla dimdik durdu. kendileri savaşamayacak durumda olanlar için savaştılar ve onlar için öldüler"-spoi

1954 japon yapımı 7 samuray filmin orijinali. sonra 1960'ta 7 silahşör adıyla tekrar çekilmiş ve en son 2016 yapımı magnificent 7.

orijinalinin japon yapımı olduğuna şaşırmadım çünkü cesaret, onur, merhamet teması japon filmlerinde fazlaca rastladığımız temalar. sevdim filmi. güzel bir yeniden yapım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sux
Geri