En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 309 gün önce görüldü

3595366.jpg

Biyografik bir film, Percy.
Güçlü olan hep haklı değildir.:)

Beyaz Perde:
70 yaşındaki Percy Schmeiser, küçük bir kasabada çiftçilik yapmaktadır.
Percy, bir gün mahsullerinde GDO bulur ve bu duruma neden olan büyük bir holdinge meydan okur.
Şirketin iş uygulamalarına karşı çıkarken aynı zamanda kendisi gibi savaş veren binlerce çiftçiyi de temsil ettiğini fark eder.
Percy bir anda çiftçilerin haklarını ve dünyanın gıda tedarikini şirket açgözlülüğüne karşı korumak için savaşan bir halk kahramanı haline gelir.

jason bourne izledim. büyük ısrar edildi bana. işte çok seveceğim söylendi. içinde aşk meşk de varmış... yok romantikli bölümler de varmış... sonuç: meh. ljljsgf tam bi erkek filmi. bi john wick serisi bi de bourne serisi... erkekler neden böylesiniz erkekler...
filme puanım yakışıklı matt damon için 6.5'tan 7

mezarına tüküreceğim serisi arşivde duruyordu ne zamandır, bir bakayım dedim. 1 ve 2'yi sansürsüz izledim. rahatsız edici boyutta.

knight & day izledim. büyük ısrar edildi bana. işte çok seveceğim söylendi. içinde aşk meşk de varmış... yok romantik bölümlerde varmış... sonuç: meh. slslsji
tam bir canikom filmi.
bi 50 ilk öpücük bir de knight & day filmleri..
kadınlar neden böylesiniz kadınlar...
filme puanım güzelim cameron diaz için 6,5'tan 7

free guy izledim. çok tatlıydı. truman show'u anımsattı. çok eğlenceli. zaten ryan reynolds çok sempatik bir aktör.

şuraya izlemeyenin anlamayacağı bi spoi bırakalım "ben sana yazılmış bir aşk mektubuyum"

8/10

bosluguma geldi ve tekrar izledim
1643308527299.png

bu hikaye'nin yeri bende cok ayri. cok seviyorum. ilk once kitabi okumustum ve sonrasinda filmini (2016 yapimini izledim. baska bir versiyonu da var ama onu bulamadim fragmanlar haric. o da cok ilgimi cekti) izledim. gercekten de nino ve ali'yi fiziksel olarak bu sekilde, buna cok yakin canlandirmistim aklimda. filmde ermeni malik nakhararyan'i canlandiran oyuncunun kitapla ilgisi yoktu mesela (fiziksel bakimdan. kitapta kilolu olarak tarif ediliyor. filmde cok daha farkli). konusu tarihi olaylar, ask, macera, kultur ve din farki, savas, gercekten yasanmis ustelik. kurt seyit ve sura'nin hikayesini bilirsiniz, degil mi? onu sevdiyseniz, bunu da seversiniz

İki enfes Süha Arın belgeseli izledim. Anadolu mimarisine ve ahşap mimariye merakı olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

Süha Arın yaptığı işin bu denli büyük bir miras haline geleceğini tahmin etmiş midir bilmem ama ben ardında bıraktığı koca bir külliyat için kendisine minnettarım.

@glu
verilen bilgiler cok degerli. dolunay'da kesilen sari cam agacin uzun omurlu olmasi, curumemesi gibi. seviyorum boyle bilgileri. ikinci videoyu izlemeye basladim simdi :p

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: glu
@glu
verilen bilgiler cok degerli. dolunay'da kesilen sari cam agacin uzun omurlu olmasi, curumemesi gibi. seviyorum boyle bilgileri. ikinci videoyu izlemeye basladim simdi :p
Bütün bunlar Anadolu'nun binlerce yıllık geleneğinin birer yansıması. Kulaktan kulağa, dilden dile aktarılan bu kadim gelenek ne yazık ki yaşadığımız şu dönemde sekteye uğramış gibi duruyor. Bu sebeple Süha Arın'ın yaptığı gerçekten tarihe geçecek türden bir iş. Umarım keyif almışsındır.

@glu
izlemesi keyifliydi. hatta ikinci videoda ki anlatilan ve gosterilenler bizim koyde de var. ev yapilari da oyle. maalesef o eski evleri kimse bakmadigi icin yikilmis, terk edilmis durumda. benim buyuk dedemin ve buyuk annemin eski konak evi de oyle. uzucu. hatta goruntu olarak da cok cirkin. bir yandan binalar, diger yandan yikilmak uzere olan eski ama bir zamanlar guzel evler.

• Beğen
Tepkiler: glu
the woman in the house across the street from the girl in the window dizisini izledim. kısaca konusu, alkolik, haplarla yaşayan ve yas sürecinde olan bir kadın, pencereden bakarken bir cinayete tanık olur. ama gördüklerinden emin olamaz, dahası çevresindekiler de durumu sebebiyle ona inanmaz. gördükleri gerçek midir?
dizinin konusu çok bilindik. zaten galiba biraz bu konudaki yapımlar ve kitaplarla dalgasını geçiyor ki bütün klişeleri barındırıyor. özellikle son bölümdeki absürtlükler yapımın tam da bu amacı taşıdığını doğruluyor.

galiba ismen de, trendeki kız (the girl on the train), penceredeki kadın (the woman in the window) vb yapımların isimleriyle de gırgır geçiyor. kadın, zaten hep bu tür isimlerdeki kitapları okuyor dizide :d bunların hepsi varsayım. bilinçli klişe, absürt bir gerilim dizisi. bölümler kısa. izlenir. 7/10

Son düzenleme:
Çizgili Pijamalı Çocuk

2961.jpg

Fellah köftesi eşliğinde.:)
All Creatures Great & Small
Çok hoş bir İngiliz dizisi​
buna başladım. asrevya sayesinde. ingiliz dizilerini zaten çok seviyorum ama bu tam da şimdi aradığım bir şeydi. böyle kafam rahat, huzurlu, keyifli elimde kahvemle iki bölümü devirdim. çok yaşa hocam ldksk

buraya yazın arkadaşlar, ben takip ediyorum ciddiyetle burayı :D
bir ara glu'nun belgesellerini sıkıştıracağım araya.
tenk yu herkese.

buna başladım. asrevya sayesinde. ingiliz dizilerini zaten çok seviyorum ama bu tam da şimdi aradığım bir şeydi. böyle kafam rahat, huzurlu, keyifli elimde kahvemle iki bölümü devirdim. çok yaşa hocam ldksk

buraya yazın arkadaşlar, ben takip ediyorum ciddiyetle burayı :D
bir ara glu'nun belgesellerini sıkıştıracağım araya.
tenk yu herkese.
Sevgili Larien, rica ederim; huzur veriyor bu dizi. O dönemlerin İngiliz tarzı ne zarif ayrıca. Yaşanmış bir hayat hikayesi olması da hoş.
İki sezon bitirdim. Üçüncü başlasın diye bekliyorum ben de. İyi seyirler dilerim.:)

0186810.jpg

Son Vermeer
İkinci dünya savaşının bitmesinden üç hafta sonra müttefik kuvvetlerin devraldığı yönetimle Naziler'in elde ettiği sanat eserleri araştırılıyor.
Hollandalı ressam Johannes Vermeer'ın son tablosu filmin ana konusu. Acaba bu tablo bir taklit mi yoksa gerçek mi?
Yaşanmış gerçek olaydan uyarlanan bir film. Filmin sonlarındaki mahkeme izlenmeye değer. Özellikle sanata ilgi duyanlar için güzel bir film, beğendim.

Geri