En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 307 gün önce görüldü
frinde'deki peter oynuyormuş. konu itibariyle izlenir gibi. yorumlar da iyi. tşk oggy.

MV5BZmJmZGQ4YmUtOGIzNy00OGY4LTk3ZGMtY2JhYTA3ZDQyYWUzXkEyXkFqcGdeQXVyODMyODMxNDY@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg
Davetsiz.
Türk gerilim filmlerini pek başarılı bulmuyorum ama bu film güzeldi. Filmin başarısı daha çok bitişinde saklı. İzleyiciyi ters köşe yapmayı başarıyor.

Davetsiz Film Konusu
Sezgin Kaymaz'ın "Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir" kitabının uyarlamasıdır.
Yerli gizem filmi Davetsiz'de, Mahalleye yeni taşınmış adamın tuttuğu ev hakkında gizli kalması gereken sırların açığa çıkması işleniyor. Bu ev geçmişten karanlık olaylara ev sahipliği yapmış bir yerdir. Mahalleli bu gerçeği dillendirmekten oldukça korkuyordur. Her şeyden habersizce eve yerleşen adam, en büyük korkusu ile yüzleşecektir.

• Beğen
Tepkiler: X
bohemian rhapsody izledim en son. mağara esprisini yapanı döverim jdjd bir süredir erteliyordum, nedense elim gitmemişti ki izleyiverdim. çok beğendim. biraz üzüldüm de. konusu herkesçe bilindiği için onun üzerine karalamaya gerek yok, benim tek eleştirim şu olabilir: mercury'nin üyelerden kopuşunu, akabinde ise yalnızlaştığı, boşluğa düştüğü dönemi ve o dönemde grup üyelerinin tavrını, yaşadıklaını daha derin işlemelerini beklerdim. orada boşluk var benim açımdan. yine de beğendim. 10/8 olur galiba.

passing izledim en son. ilginç bir filmdi. bir şeyler eksik lakin. bir de sonunu anlayamadım.

spoi: claire nasıl öldü? kocası mı? kendini mi bıraktı boşluğa? yoksa Irene mi? çünkü Irene' in elinde istemsiz bir oynama mevcuttu, kontrol edemediği bir şey. acaba? bilemiyorum ucu açık kaldı öyle. -spoi bitti-

filme puanım 6.5 tan 7/10

Greenland

Film tam manası ile kötü bir film. Bu anlamda filmin kötülüğüne 9/10 veririm. Her adımında insanı bayıltacak kadar klişeye boğan ve gördüğünüz son klişeden sonra daha hala bayılmamışsanız bir sonraki sahnede daha büyük bir klişeyle ölüm vuruşu yapmaya çalışan bir film Greenland. Kabaca, dünya yok oluyor, adamımız bu yok oluştan kurtarılmak üzere seçiliyor ama o da ne? Evet, tahmin ettiğiniz gibi birtakım tatsız olaylar yaşanıyor ve seçilmiş adamımımız kahraman bir Amerikalıya yakışır cinsten bütün sorunları bertaraf ediyor. Aynen aynen o aklına gelen filmin aynısı hatta aklına gelmeyen ama aynısından muhtemelen 141983109 tane olan filmlerden birisi de bu. Ha, izlenmez mi? İzlenir.

3/10

Neyse, şimdilik elveda kötü filmler. Elbet bir gün, bir gece yarısı Kanal D'de yayınlanacak 5 Başlı Köpekbalığı filmi ile yeniden buluşacağız......

ps: Buradan Kanal D'ye çağrımdır, ülkece içinde bulunduğumuz şu felaket günlerde hiç olmazsa ayda bir 5 Başlı Köpekbalığı ve 6 Başlı Köpekbalığı filmlerini yayınlayın, bu halktan bunu esirgemeyin.

• Beğen
1023689.jpg

Saka Kuşu filmini.
Başta akıcı gelmese de içinde sanat da olan bir dram filmi olarak güzeldi.
''Bir tablo hayatınızı ne kadar etkileyebilir?'' sorusu ilginçti.

the last duel'i izledim. ridley scott'ın son zamanlarda çektiği en güzel film. başroldeki genç kadını daha önce hiç izlememiştim ama erkek oyuncular çok bilindik. matt damon, adam driver ve ben affleck. bu kadrodan beklendiği üzere oyunculuklar oldukça başarılı. hikaye olarak da sürekleyici.

film, ortaçağ fransa'sında geçiyor ve fransa tarihindeki son "dövüşle yargılanma" olayını ele alıyor. büyük ama maddi sıkıntılar yaşayan bir aile liderinin (matt damon) henüz çocuğu (varisi) olmamıştır ve hem maddi sıkıntılarını çözmek, hem de çocuk sahibi olabilmek için başka bir büyük ailenin kızıyla evlenir. fakat bu aile politik sebeplerle hain ilan edilmiş ve itibarsızlaştırılmıştır. bu sebeple normalde kızlarının dengi olmasa da, itibarlı ve görece varlıklı bir koca adayı olduğu için hiç düşünmeden kızlarını evlendirirler.

kız çok güzel ve akıllıdır, girdiği her ortamda dikkat çekmektedir. haliyle yanlış kişilerin dikkatini çekmesi de uzun sürmez. çok geçmeden kocasının yakın arkadaşı olan yakışıklı, zengin ve nüfuzlu bir adamın markajında bulur kendisini. bir gün kocası işleri sebebiyle şehirden uzağa gittiğinde, bu adam çıkagelir ve bir tecavüz olayı gerçekleşir. sonrasında iş önce bölgenin kont'una, oradan da kral'a kadar gider. yargılanma olur.

yönetmen bu olayı üç kişinin gözünden ayrı ayrı aktarır. sırasıyla hem tecavüzle suçlanan adamdan, hem tecavüze uğrayan kadından, hem de kadının kocasından dinleriz olayları. finalde işin içinden çıkılamaz (aslında seyirci bir karar vermiştir) ve uzun zamandır yapılmayan şekilde, ölümle yargılanma, yani "düello" yapılır. kimin haklı olduğuna tanrı karar verecektir. bu, fransa tarihindeki son düellodur.

kostümler, mekanlar, savaş sahneleri, her şeyiyle güzel bir film. izleyin.

• Beğen
Hafta sonu arkadaşla Eternals diye güzel bir filme gittik.
Fantastik bir filmdi.Bu tarz filmleri begenenlerdenim.
İzlenmeye değer :)

• Beğen
MV5BZjJmMDUyZDctY2VkYi00YTI0LTljNGQtYmI1MGY5NWM3NjJmXkEyXkFqcGdeQXVyMzE2ODIxNA@@._V1_.jpg

Philharmonia
6 bölümlük mini dizi. Oyuncular müzik eğitimi kökenli sanatçılar. Dizideki klasik müzikler için bile izlenebilir.
Dizinin vurucu bölümleri son ikisiydi.
Kadın Maestronun başarısı entrikalara rağmen gerçekleşiyor.

ab67616d0000b273d2a20949f280cda6e3dfae8c

Microhabitat - Jeon Go-Woon

Mubi'de Yeni Kore Sineması adlı seçkide denk geldim. Film hakkında söyleyeceğim yegane şey şu, sade, net ve vurucu.

İskandinav sinemasının ve son dönem Güney Kore sinemasının bu türden sade ama inanılmaz net olan filmlerine bayılıyorum. Böyle bir durağanlıktan bu derece vurucu bir film çıkarmak ve bunu yaparken bu denli ağdasız olmak inanılmaz. Alıştığımız Amerikanvari sinema ile kıyaslayınca insan şaşırmadan edemiyor.

8/10

• Beğen
5a1d269d7152d800a8205e48_16_9_1554374713.jpg

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve rol aldığı ''Ekşi Elmalar''.
Ağlamam demiştim ama filmin sonunda ağlattı. Çok güzel bir filmdi. Hayat işte diyorsunuz hüzünle.

9128evOU6nL._SL1500_.jpg

Murdoch Gizemleri
Kanada Toronto'da 1895'li yıllarda geçen polisiye dizi.​

• Beğen
Geri