En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 302 gün önce görüldü
Ma Nuit Chez Maud - Eric Rohmer

V.Canby bu film için "So French" demiş hakikaten de öyle bir film. Bu film, Rohmer'in Altı Ahlak Hikayesi sersinin üçüncü filmi. Filmin tadını kaçıracak derinliğe inmeden bir yorum yapayım.

Çelişki ve çatışmaların arasında aslında olmayan bir doğrunun ve "doğru" ahlak arayışının bir serüvenidir bu film. İnsanın kimi yerlerde kendisiyle, kimi yerlerde bir diğeriyle ve kimi yerlerde de din ve ahlak anlayışıyla çatışması filmin temelini oluşturur. Din, etik, insanın doğası ve Pascal bu tartışmalara büyük yön vermektedir. Birbirlerinden pek de farklı olmayan ancak çizdikleri benliklerle farklılaşan üç karakterin hikayesini enfes bir akışla anlatır Rohmer.

Daha Türk işi bir yorum yapacak olursam, arlanmış ve arınmış bir portre çizen Jean-Louis, bir gece ansızın eski dostu Vidal ile karşılaşır ve hikaye başlar. Film Maud'un evinde yenen bir yemekle dönüm noktasına ulaşır. Burada Maud'un ustaca manipülasyonları Jean-Louis'in aklını karıştırır ve tabiri caizse maskesini düşürür. Bu noktadan sonra paçasını Maud'a kaptıran Jean-Louis'in kendi ahlak anlayışı ve prensipleriyle çatışmasını izleriz.

Filmde beni çeken unsurların başında çatışmaların işlenişi ve sanki Felsefe dersinden fırlamış olan o enfes ve derin diyaloglar geliyor. Tabii eklemeden geçmeyeyim, Fransızca. Bu dil sanki bu türden filmler çekilsin diye yaratılmış.

Gönül rahatlığıyla

9/10

Vantage Point / Bakış Açısı 2008

Çıktığı yılda baya bir sükse yapmıştı ama ben izlememiştim,dün izledim açıkçası kadro iyi olmakla birlikte film de fena değil.

10/7

zack snyder'in army of the dead filmini.
iki buçuk saat zombi filmi. eh işte.

Army of the Dead

şimdi ikinci filmi çekip bu filmdeki olayların nasıl bu hale geldiğini çakacaklar,sonra da bu filmin devamını 3. film olarak bize çakmaya devam edecekler.

maşallah zombiler akıllandı çocuk bile yapmaya başladı.zombi ve vampir filmlerini hep saçma bulmuşumdur fakat şunu söyleyeyim bu amerikan sinemasında 25-30 sene önce yapılan filmlerde ki hikayeler hep gerçek oluyor,bu virüs ve insanlığın geldiği noktayı düşünürsek bu zombiler de gerçek olursa şaşırmam..

Army of the Dead

şimdi ikinci filmi çekip bu filmdeki olayların nasıl bu hale geldiğini çakacaklar,sonra da bu filmin devamını 3. film olarak bize çakmaya devam edecekler.

maşallah zombiler akıllandı çocuk bile yapmaya başladı.zombi ve vampir filmlerini hep saçma bulmuşumdur fakat şunu söyleyeyim bu amerikan sinemasında 25-30 sene önce yapılan filmlerde ki hikayeler hep gerçek oluyor,bu virüs ve insanlığın geldiği noktayı düşünürsek bu zombiler de gerçek olursa şaşırmam..
Ben izlerken çok güldüm bu filme yakın çekimde zombiler çok iğrençti midem bulandı öyle :)

Ben izlerken çok güldüm bu filme yakın çekimde zombiler çok iğrençti midem bulandı öyle :)

kesinlikle katılıyorum biraz çakma aceleye getirilmiş bir film.hatta bana kalsa yapılmaması gereken saçma sapan bir film olmuş.ikinci film için çalışmalar var muhtemelen öncesini anlatacak bir hikaye bulacaklar,belki o daha iyi olabilir. mesela "train to busan" filmi çok daha iyi bundan en azından aksiyon ve inandırıcılık bitmiyor,ama onunda ikincisi çok saçma

Black Panther

Iyi fena degil.

korku seansı 3 fazla begenmedım.
ilk 2 film daha iyiydi sanki xs

Goyanın Hayaletleri - Goyas Ghosts

The impossible diye bir film izledim.

en son mad max izledim ama salaş hislerle izlemek için görseldeki filme bakın derim.

MV5BM2I3MWM0ZTAtNWZlZS00ZjZmLTlmYzMtYWYwNjI3YWQ2MDE1XkEyXkFqcGdeQXVyNDE5MTU2MDE@._V1_.jpg

Geri