aegishjalmur
Platin Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
@Lefty, erkekler çekim hissetmedikleri kadınlardan uzak dururlar. Yani bir erkek, bir kadınla yakınlık kuruyorsa bunun tam olarak nedeni cinsel çekimdir. Ve ilk fırsatta da bu açığa çıkar. Onlarca makale var bu konuyla ilgili.@blackheart senin verdiğin örnek mümkün ve her kadın ne yazık ki böyle bir durum ile karşılaşmış olabilir ancak bu her erkek / kadın arasında geçerli olmuyor. Bu tip örnekleri elersin ve cümle de şöyle başlar: Ben seni hiçbir zaman dost olarak görmedim aslında v.s
Arada biyolojik çekim oluşmuyorsa ağzınla kuş tutsan olmaz ve eğer öyle olsaydı her çekici kadın her çekici erkeğe çekim duyardı ve ortalık da çok karışırdı. Güzel bir kadın ile yakışıklı bir erkek pekala dost olabilir ve irade de var insanda, bu kadar basit değil ilgi duymak.@Lefty, erkekler çekim hissetmedikleri kadınlardan uzak dururlar. Yani bir erkek, bir kadınla yakınlık kuruyorsa bunun tam olarak nedeni cinsel çekimdir. Ve ilk fırsatta da bu açığa çıkar. Onlarca makale var bu konuyla ilgili.
İrade ayrı bir konu. İradeli davranılabilir ama bir çekim olduğu gerçeğini değiştirmez. Yukarıdaki tatil örneğinde bahsettim. . Kadın dost görebilir ama erkek yakınlık kuruyorsa bunun nedeni cinsel çekimdir.Arada biyolojik çekim oluşmuyorsa ağzınla kuş tutsan olmaz ve eğer öyle olsaydı her çekici kadın her çekici erkeğe çekim duyardı ve ortalık da çok karışırdı. Güzel bir kadın ile yakışıklı bir erkek pekala dost olabilir ve irade de var insanda, bu kadar basit değil ilgi duymak.
O kadar çok olasılıklı bir konu ki verdiğin örnek ve her şekilde sonuçlanabilir ancak burada anlatmak istediğim "kadınla erkek dost olamaz." diye bir bakış açısının hayatta karşılığı olmadığı gerçeğidir.İrade ayrı bir konu. İradeli davranılabilir ama bir çekim olduğu gerçeğini değiştirmez. Yukarıdaki tatil örneğinde bahsettim. . Kadın dost görebilir ama erkek yakınlık kuruyorsa bunun nedeni cinsel çekimdir.
Eğer verdiğim örnekte, erkek de tokat atar diyorsan sana katılacağım. Ama yok, tokat atmayabilir diyorsan Freud'un yıllar önceki tespiti haklıdır bence![]()
Sarılmak; Oksitosin hormonu salgılatır ve bu da kadın için güven duymak anlamına gelir ki zaten güven hormonu olarak da geçer ancak sadece sarılmak ile çok fazla salgılanmaz.Başka bir psikologdan alıntı :
"Kadınlar arkadaş olarak gördükleri kişilerle yakın temasta olmak, sarılmak ve duygularını aktarmak isterler. Oysa erkekler, kadın arkadaşlarına dokunurken kendilerini rahat hissetmediklerini dile getirmişlerdir.
Erkeklerin daha çok cinsel ilişki kurmak istedikleri kadınlara karşı fiziksel ve sözlü temasta bulunmaya eğilimli oldukları da kitabın araştırma sonuçları arasında yer alır. Bunun dışında "arkadaşlık" çerçevesi içerisinde erkeklerin kadınlarla yaptıkları sözlü iletişimlerde kadınların konuşma tarzlarını kendilerine yakın bulmadıkları ve bu sebeple de kadınlarla arkadaşlık kurmaya gönülsüz oldukları da söylenebilir."
Sarılmak; Oksitosin hormonu salgılatır ve bu da kadın için güven duymak anlamına gelir ki zaten güven hormonu olarak da geçer ancak sadece sarılmak ile çok fazla salgılanmaz.
Erkek de kadınla yakın ilişki kurmadan bu hormonun aşk düzeyinde salgılanmasını sağlayamıyor yani arada bağlılık oluşturmaya yetecek miktar salgılanmıyor ve erkek de bunu içgüdüsel olarak biliyor, kadınla yakınlaşmak istiyor ancak hangi kadınla? Her kadınla değil, ona sadece Vasopressin salgılatabilen kadına yakınlık duyuyor ya da aşık oluyor, her kadına değil ya da her güzel kadına değil.
Dost ise bir kadın ve erkek, demek ki arada bu iki hormon yok demektir. Bu hormonlar zorla ya da keyfi salgılanmaz.
çok değişkenin olduğu bir denklem bu kjdfjk temelde erkeğin dürtüsünün kadına göre daha güçlü olduğu inkâr edilemez ama sebepleri var. erkeğin her zaman o duvarı aşmaya daha meyilli olmasının sebebi bunun kendisine maliyetinin daha az olmasından. erkek "sarılıp öpünce duramadım" dediğinde genel kabul görür ve normal karşılanabilir bir şey olur, hatta sırtı sıvazlanır inceden aferin çekilir, ama kız için aynı şey geçerli olmaz. kız, eğer araları bozulursa, o çocuk için bile yollu oluverir.@Raskolnikov neler duyuyorum böyle?......... bu d0ru msdklvfjkjdchskjhfdkshf