Darbedeki yaşananlar oyun mu?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Dün yolda gidiyoruz. Hepimiz sokaktayız. Çoğunluk "Tayyip" diye bağırıyor. Bu ne biçim demokrasi savunması :)

[YOUTUBE]C8pvlVbVvA[/YOUTUBE]

Bunlar kim ? Demokrasi savunucularımı ?

He canım demokrasi sadece bi durak diyen baş komutan olmuş....
Valla komiksiniz:))))

4lvqyJ.jpg

Yanarım yanarım da su hislerimi bu kadının dile getirmesine yanarım : )
Neyse bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterirmis.

Uzay benim hobim diyen biri tutup kara delikleri hız sınırı sanan birinden acıklı sözler tekrar söylüyorum bilmiyorsan bilmiyorum demen yeterlidir.

Sen ve bu konuya yazan, okuyan insanların % 95'i Reichstag yangını bilmez.
Yangının sonuclarından da haberi yoktur. Bu yangınla beraber Adolf Hitler Almanya üzerinde tartışmasız bir egemenlik kurdu. Darbe yapıldı deniyor daha zarar bilançosu kim öldü kimler yakalandı bile tam tespit edilmeden tutuklamalar başladı. Yargı tasfiye edilirken daha çatışmalar sürüyordu.

Kimse gelip ülke diktatörlük ile yönetilecek demez.
Bir gün diktatörlükle uyanacaksınız.
Ben haksız çıkmaya razıyım ama haklıysam ve söylediklerim çıkarsa demokrasi rafa kalkıyor.

Bu 3 ya da 4 kez görüşlerimi alıntılaman, sürekli beni tartışmalara çekmeye çalışıyorsun, ama inan muhatap olmak istemiyorum senle. . :)

Mevlanın güzel bir sözü var.

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
;)

Ben onu da daha fazlasına da biliyorum da, sen beni boşver :)
Görüşlerini senle muhatap olmak istemeyen insanların görüşlerini alıntılamadan belirt..
Kimse senle tartışmak zorunda değil..
Ne bileyim engellediğim muhatap olmak istemediğim birinin sürekli benim görüşlerimi alıntılaması komiğime gidiyor . . Yüz diye bir şey vardır, benim bildiğim istenmediği halde ısrarcılık ayıptır. Bence fazla ısrar etme :) Bildirim gelip rahatsız etmese aslında, alıntılamanda sorun değil ama bildirim rahatsız ediyor.

Fikirlerini kendine sakla arkadaşım ;)
Bir de görüşlerini bildirirken karşısındakini bilgisizlikle suçlama tek zeki sen değilsin. . :)

Diktatörlere ve diktatörlüklere her türlü karşı, demokrat liberal ve hümanist biri olarak hiçbir partiye bağım olmayarak, sadece doğrudan taraf olarak bağımsız bir muhalifliğim var zaten bireysel olarak.
Bu bireysel tavrımda benim özgürlüğümdür. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. .
Herkes bir olmak zorunda da değil. Darbeleri önlemenin yolu farklılıkları zenginleştirmek, hoşgörüyü arttırmaktır. . :)

Sanırım bu cevap sana yeter :) Sürekli alıntıyorsun insanları tartışmaya çekmeye çalışıyorsun, farklı fikirlere tahammülsüz olduğun için farklı seslere katlanamıyorsun tamam anladıkta, kimse senle zorla tartışmak zorunda değildir. Herkes farklı düşünebilir, kalkan demokrasi değildir, demokrasi ve cumhuriyet laiklik gibi değerleri zamanında istismar etmiş bir despotizmdir. Bu ülkede hiçbir zaman demokrasi olmadı ki, demokrasi kalksın. .

Eğer gerçekten demokrasi olsaydı halk bu kadar mutsuz olur muydu? Olmazdı..
İyi akşamlar :) Tartışmaya gerek yok, herkes istediği gibi düşünür fikir özgürlüğü diye bir şey var her ne kadar sen bunu kabul edemesen de. . ;)

Ben kendimce bir görüş attım. Sonra çıktım -ki görüşümünde arkasındayım.-
Fazla politize olmuş insanları sevmiyorum şahsen. .

Hayatı siyasetten ibaret görüyorlar üzücü. .
Oysa siyaset sadece bir bölümdür geri kalan alanlar kültür sanat bilim din estetik felsefedir.
Hayata tek gözle bakan insanlarla muhatap olmamak da bu hayattaki temel prensiplerimden birisidir. Zamanım değerli, ve size haryacak zamanım da yok :)

Hoş tartışsam da yazdıklarımı zaten anlayamayacağın için bu tartışmaları gereksiz buluyorum.
Üzgünüm tartışmayacağım sizinle. ;)

Fikirlerini savunma özgürlüğüne saygı duyuyorum, ancak bunu insanları rahatsız etmeden, terbiyesizlik yapmadan, başkalarının özgürlüklerine saygı duyarak savunmalısın bence.
İyi akşamlar

başlarda cumhurbaşkanı öldü/kaçtı dediler

TSK dahil olmadığı halde yönetime el koydu ifadesini sürekli kullandılar

sonra başarısız olunca böyle darbemi olurmuş yaa bunu kendileri yaptırdı yaygaraları koparmaya başladılar

bu darbe girişimini asker polis halk ve medya birlikte engellenmiştir.

Vatanına sahip çıkan herkese teşekkür ederim.

Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.

Bu 3 ya da 4 kez görüşlerimi alıntılaman, sürekli beni tartışmalara çekmeye çalışıyorsun, ama inan muhatap olmak senle. . :)

Mevlanın güzel bir sözü var.

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
;)

Ben onu da daha fazlasına da biliyorum da, sen beni boşver :)
Görüşlerini senle muhatap olmak istemeyen insanların görüşlerini alıntılamadan belirt..
Kimse senle tartışmak zorunda değil..
Ne bileyim engellediğim muhatap olmak istemediğim birinin sürekli benim görüşlerimi alıntılaması komiğime gidiyor . . Yüz diye bir şey vardır, benim bildiğim istenmediği halde ısrarcılık ayıptır. Bence fazla ısrar etme :) Bildirim gelip rahatsız etmese aslında, alıntılamanda sorun değil ama bildirim rahatsız ediyor.

Fikirlerini kendine sakla arkadaşım ;)
Bir de görüşlerini bildirirken karşısındakini bilgisizlikle suçlama tek zeki sen değilsin. . :)

Diktatörlere ve diktatörlüklere her türlü karşı, demokrat liberal ve hümanist biri olarak hiçbir partiye bağım olmayarak, sadece doğrudan taraf olarak bağımsız bir muhalifliğim var zaten bireysel olarak.
Bu bireysel tavrımda benim özgürlüğümdür. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. .
Herkes bir olmak zorunda da değil. Darbeleri önlemenin yolu farklılıkları zenginleştirmek, hoşgörüyü arttırmaktır. . :)

Sanırım bu cevap sana yeter :) Sürekli alıntıyorsun insanları tartışmaya çekmeye çalışıyorsun, farklı fikirlere tahammülsüz olduğun için farklı seslere katlanamıyorsun tamam anladıkta, kimse senle zorla tartışmak zorunda değildir. Herkes farklı düşünebilir, kalkan demokrasi değildir, demokrasi ve cumhuriyet laiklik gibi değerleri zamanında istismar etmiş bir despotizmdir. Bu ülkede hiçbir zaman demokrasi olmadı ki, demokrasi kalksın. .

Eğer gerçekten demokrasi olsaydı halk bu kadar mutsuz olur muydu? Olmazdı..
İyi akşamlar :) Tartışmaya gerek yok, herkes istediği gibi düşünür fikir özgürlüğü diye bir şey var her ne kadar sen bunu kabul edemesen de. . ;)

Ben kendimce bir görüş attım. Sonra çıktım -ki görüşümünde arkasındayım.-
Fazla politize olmuş insanları sevmiyorum şahsen. .

Hayatı siyasetten ibaret görüyorlar üzücü. .
Oysa siyaset sadece bir bölümdür geri kalan alanlar kültür sanat bilim din estetik felsefedir.
Hayata tek gözle bakan insanlarla muhatap olmamak da bu hayattaki temel prensiplerimden birisidir. Zamanım değerli, ve size haryacak zamanım da yok :)

Hoş tartışsam da yazdıklarımı zaten anlayamayacağın için bu tartışmaları gereksiz buluyorum.
Üzgünüm tartışmayacağım sizinle. ;)

Fikirlerini savunma özgürlüğüne saygı duyuyorum, ancak bunu insanları rahatsız etmeden, terbiyesizlik yapmadan, başkalarının özgürlüklerine saygı duyarak savunmalısın bence.
İyi akşamlar

Yine kuru sözlerle dolu bir mesaj yine ben biliyorum sözleri ancak bilgi kırıntısı daha bulunmayan bir post daha yazmışsın.
Örmrün de ilk kez benden duyduğun bir olayı biliyorum demen bile komik oldu.

Bilmiyorum bu hayatta ki en basit kelimedir. Sade yalın anca bir o kadar dürüsttür.
Benim hiç bir mesajımda hakaret bulamazsın ancak seninkilere bakıyorum.
Sürekli olarak üstü kapalı laf sokma çabalarındasın yapma seviyeni aşağı çekiyorsun

Darbe girişimi gece oldu bu gündüz çekilmiş ve ne çatışmasından bahsediyor VERA?

Darbe girişimi gece oldu bu gündüz çekilmiş ve ne çatışmasından bahsediyor @VERA?

Kuzum sen bana niye sardın böyle ? :nee:İnşaallah ölürsün dedin ama bak ölmedim buradayım hala :/
Üçüncü gün bugün ve hala sokaklar panayır yeri ee malum gün 24 saat gece gündüz ellerinde silahlarla demokrasi nöbetinde bu arkadaşlarda demek ki . ;)

Bu sarmak değil sadece soru sordum neden sana sarayım VERA yanlış düşünüyorsun -)

Yine kuru sözlerle dolu bir mesaj yine ben biliyorum sözleri ancak bilgi kırıntısı daha bulunmayan bir post daha yazmışsın.

Bilmiyorum bu hayatta ki en basit kelimedir. Sade yalın anca bir o kadar dürüsttür.
Benim hiç bir mesajımda hakaret bulamazsın ancak seninkilere bakıyorum.
Sürekli olarak üstü kapalı laf sokma çabalarındasın yapma seviyeni aşağı çekiyorsun

Herkesi bilmemekle suçluyorsun da sana çok önemli bir soru :)
Herkesin bilgi seviyesini gösteren ya da zihninin içini açıp kontrol edeceğin bir anahtarın mı var ki de hiç bilmediğin konularda insanlara saldırıyorsun. Belki çevrende çok fazla cahil insan vardır gerçek hayatta. . Ve seni böyle alıştırmışlar. Ama inan ben öyle biri değilim :)

Bildiğim bir şeyi neden bilmiyorum deyim ki?
Ben tarihi çok severim ve okurum. Özellikle de Roma İmparatorluğu ve Batı tarihini- Türk tarihi gibi yalanlar ile yazılmamış olduğu için- severek okurum. Bilmediğim bir olay değil :)

Ayrıca darbeye karşı olmak Akp'yi savunmak değildir. Ya da başka bir partiyi.
Darbeye karşı olmak demokrasiyi savunmak demektir.

Halkın iradesinin yerine başka bir güç konulmaz. Hukuk devletini, özgürlükleri yok edecek. İlk açıklaması sokağa çıkma yasağı olan bir darbeye karşı olmaktan gurur duyuyorum.

Baskıya karşı olmak için bir ideolojiye sahip olmaya da gerek yoktur ki, baskı baskıdır.
Bence senin hatan şu, yarım yamalak bilgilere sahipsin ve kendini fazla önemsiyorsun.

Emin ol ki bu dünyada zeki yüzlerce kişi var.. ;) Hayat senden ibaret değil. .
Sana tavsiyem hayata bak ve insanların farklılıklarına saygı duy. .

Kimse senin gibi düşünmek zorunda değil yanlış bile olsa zorunda değil- ki ben fikirlerimin doğruluğundan ve adalet ölçüsü içinde yazıldığından zerre kuşku duymuyorum-

En büyük cahil, yarı cahillerdir diye boşuna dememişler. Çünkü yarı cahil, cahil olmakla beraber cahil olduğunun da farkında değildir. Bunun durumu şuna benzer.

Sayıları ve 4 işlemi öğrenmiş 3.sınıf öğrencisinin, Matematik Profosörüne ders vermeye çalışması, vaaz etmesi gibidir. Haddini bilmez. . Kendini dogma yapar ve asla yanlış yapabileceğini düşünmez bu insanlar..

Yanlışlık yapabileceğine ve sürekli kendini otokritik yapmayan insanlarla da benim sohbet edeceğim tartışacak bir şeyim olamaz. Çünkü o tip insanlar bana bir şey kazandıramaz :)

Ben bilinçli insanları seviyorum, hangi fikirde olursa olsun. . Denileni anlamadan saldıranları değil. .

Neyse dediğim gibi engellediğim ve tartışmak istemediğim birisin. Fikir özgürlüğüne saygı duyuyorum ama fikirlerin sürekli nefret söylemi içerdiği için seni engelledim vakit kaybetmemek için, sende sürekli alıntılayarak başkalarını tartışmaya çekmek yerine, kendi fikrini kendin yazsan ve köşeye çekilsen. .. Sadece senle tartışmak isteyenlerle tartışsan iyi olur. .

Ben insanlara ısrar eden, istenmediği halde her sözü üstüne alınıp tartışan tipleri sevmiyorum. . Farklılıklara saygısı olmayan biri ile tartışmam. .

Tanımadığı birine Erdoğan resmi atanlarla tartışmadığım gibi. .
Her lafı üzerine alınıp saldıranlarla hakaret edenlerle tartışmadığım gibi ..

Belki bu sitede bazı arkadaşlar tartışma kültürü falan oluşturmuşlar bu bir özgürlüktür tamam ama isteyenler ancak birbiri ile tartışsınlar.

Ben seçici davranıyorum. Mantıklı adalet ölçüsünde bana eleştir getirenlere saygım sonsuz, hatam varsa ona göre düzeltirim kendimi.

Ama kendi kötü niyeti ile, ön yargıları ile bana saldıranlara ise muhatap olmamayı tercih ediyorum.

Zaten bu sitedeki böyle tartışmalarda kendini modern sanki özgürlükten yanaymış gibi gösteren çoğu kişinin de aslında yobaz olduğunu, ön yargılarla nasıl yaklaştıklarını gördüğüm için değmez. . :)

Ben hayata parti, üstat, tarikat, mezhep, negatif ideoloji, ırk-ki en saçması budur. -, ölmüş insanlar perspektifinden bakan biri değilim. Özgürlüğüm ile hayata bakıyorum, ve bu kimseyi de ilgilendirmez.

Bak yazdığım görüşleri üzerine alınmak zorunda değilsin. Ben kimseye görüş yazmıyorum, olayı kendimce yorumluyorum. Ve görüş atıp geçiyorum. Takılmıyorum o noktada. .

Bir şeye takılıp sürekli o şeye esir olmak bana saçma geliyor. .
Fikirler de değişir, insanlar da . . Hayat bu denli dinamik iken statik şeylerde takılmak ne bileyim saçma :)

Hiçbir şeye esir olmamak gerekir, ne fikirlere ne düşüncelere ne de sözlere. .
Ben sadece Özgürlük diyorum. Çünkü o zaman her şey daha anlamlı oluyor. ;)

Sürekli görüşlerime hakaret etmenden rahatsızım. . Bil istedim.
Ben seni, görüşlerini okunmayacak kalitede bulup engellemişken, senin sürekli bana bu tarz ısrarını anlamak mümkün değil :)

Sanırım gizli bir hayranlığın var asdf :) Anladığım bu :)
Yoksa hiç kimse istenmediği halde, bu kadar ısrarcı olmaz.
İyi akşamlar.. :)

Sorun görüş atman ya da bana zıt düşünmen de değil, zaten farklılıklar olmalıdır. Sorun senden farklı olan hiçbir düşünce tahammül edemiyor oluşun. :)

Bir süredir gözlemliyorum da seni, aykırı hiçbir sese tahammül edemiyorsun. Ve hemen ismini bilmediğin hiç tanımadığın insanları suçlamaya girişiyorsun. Bu hoş değil :)

İnsanlara karşı olan tavırımı, ideolojileri, partileri, mezhepleri şunları bunları belirlemez. Sadece bana karşı tavırları belirler :) Ben aslında bu kadar netim. Ona göre arkadaş olurum, ya da uzak davranırım. Kimseye de fikrinden dolayı ayrımcılık yapmam, adaletsizliği asla hoş görmem.

Cidden yazdıklarımı algılamak bu kadar mı zor?
Alıntılamazsan sevinirim görüşlerimi :)
Bu bir ricadır :)

Sana yazdığım son mesajdır bu da :) Daha fazla muhatap olmayacağım seninle :)
Bu seni haklı bulduğum için de değil, sadece senle tartışmayı gereksiz vakit kaybı olarak görüyorum.

Fikrini asla değiştiremeyecek ve kendini mutlak doğru gören biri ile tartışmaya gerek yok.
Hoşça kal UrophLed. .
Hoşgörüyü öğrenmen dileğiyle . . :)

Yazmışsın iyi güldüm bu mesaja iyi :) Ben ömrümü geçirken sen her saniyesinde yanımda mıydı ki de bu lafı bana söylüyorsun? Kimsin sen? Adını bile bilmediğim bir insan. . Hayatımda zerre değerinde olmayan bir insan, hayatımın tümünü bilgi seviye mi biliyormuş gibi konuşuyor yargılıyor bir de üstüne hakaret ediyor. . :)

Ben buna ne cevap vereyim ki .. asdf :) Cevabı olamaz bu saçmalığın. .Gülüp geçiyorum elbetteki sana başka ne hak eder ki bu cevap? Ve beni yargılıyorsun. Kusura bakma da ön yargılı diye herkese saldırmak yerine bence kendi ön yargılarını görmelisin. :)

Yazdığın anlamsızdı asdf :)
Laf sokma açabasında değilim, sana hele hiç değilim. Görüşlerini bile görmüyorum ki ben neden sana karşı olumsuz olayım ki. .

Geri