Darbedeki yaşananlar oyun mu?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Köprüleri tanklarla kapatmak mı senaryo?
Hava alanını tanklarla kapatmak mı senaryo?
Halkın üzerine helikopterlerle kurşun yağdırmak mı senaryo?,
17 Polisi ( Belki daha fazla ) şehit etmek mi senaryo?
TRT Haberi ele geçirip darbe yaptık diye onlarca kez silah zoruyla bildiri yayınlatmak mı senaryo?
Savaş uçaklarıyla, helikopterleriyle halka, polise bomba yağdırmak, kurşun yağdırmak mı senaryo?
TBMM'ye bomba atmak mı senaryo?
Genel Kurmay Başkanlığını Ele geçirmek mi senaryo?
MİT Binasına kurşun yağdırmak mı senaryo? ( Çok büyük bir çatışma yaşandı, doğuda PKK ile böyle çatışılmamıştır)
Genel Kurmak Başkanlığı sitesinden: Genel Kurmay Başkanının sözüymüş gibi; "Bu Bir Darbedir, El Koyduk" demek mi senaryo?
Bu Ülkeyi yedi düvele rezil rüsva etmek mi senaryo?
Bu emre uymayan Askerleri de şehit ettiler, bu mu senaryo?
Sizin de senaryonuzun da Allah belasını versin...
Hangi kafayla yaşıyorsunuz siz? Hangi, kafayla?
O kafanın içinde beyin var mı? Ot mu taşıyorsunuz o kafanın içinde?
Buna senaryo diyenler eğer bu darbe gerçek olsaydı en büyük şakşakçısı sizdiniz değil mi? Ama darbe gerçekleşmeyince senaryo mu oldu?

[YOUTUBE]bcVCS3-ybW4[/YOUTUBE]

Senaryoyu yıllar önce yazdınız sizler zaten. Bizler bir şey demedik :))) Apaçık konuşmada belli.

bu ülkede amaç uğruna şehit olan binlerce asker , sivil var. bunu düşünmek lazım.
ayrıca tc tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı halkı galeyana teşvik etti. bunun da altını çizmek lazım.

Bazı şeyler senaryoda olsa milletimizin geç vakitlere rağmen kadın erkek demeden sokaklarda demokrasi karşıtlarına birlik beraberlikle verdiği tepki kesinlikle senaryo olamaz.

Millete ates edecek kadar gozu donmus serefsizler size nefes aldirirsak bizede yaziklar olsun

Bu ülkede darbe püskürtülene kadar TV başından ayrılmayıp darbenin başarılı olmasını bekleyen bir çok insan (pardon insan dedim) olduğu aşikar. Darbe başarılı olamayınca "bir avuç askerle darbe mi yapılır? Bu Erdoğan'ın oyunu." cümleleri ise gayet olağan. Hatta bu tarz söylemler olmasaydı, bence o zaman isyan etmeliydiniz.

Bu arada 27 Mayıs 1960 askeri darbesini 37 düşük rütbeli subay gerçekleştirdi ve biz o darbecilere Menderes'i verdik.

Beni de sakın Erdoğan'cı etiketiyle yaftalamayın, sakın! Rengim yeşil, iradem özgür.

Başkanlık sistemi için bir oyun olduğuna inanmıyorum ha her kaoston güçlendikleri gibi bu durum da akp yi güçlendirecek o ayrı. Cumhuriyet mitingleriyle başlayıp gezi eylemlerine kadar her şey akp nin güçlenmesini sağladı. Her kaosu lehine çevirmeyi başardı. Bu durumda öyle.

Tencere dibin kara seninki benden kara gibi fetonun erleri darbe yapıp ülkeyi kurtarmaya kalkışıyor. Traji komik şeyler yaşıyor bu ülke

Ve ben sadece darbenin ne olduğunu bilmeden dün koşturarak darbe olmuş diye gelen çocuklara üzülüyorum.

Darbe ne bilmiyorlar ve bu çocuklar patlamalara şahit oluyor.

Tbmm bir milletin şerefi namusudur ve oraya atılan bomba oraya verilen zarar tüm millete yapılmış bir yanlıştır. Hiç bir devlet böyle bir oyun içinde bulunmaz. Darbeyi devlet tezgahladı gibi düşünceler erdoğanın millette uyandırdığı güvensizlikten sanırım. Olayın faili apaçık ortadadır.

bu ülkenin butunlugunu saglamak isteyenler vatani icin sokaga indi

Resmen ağlama duvarına çevirmişsiniz burayı Ebu Said. Dilerim tanrınız dualarınıza kulak verir ve içiniz ferahlar.
Bu olayın senaryo olmadığını ve darbe girişimi olduğunu söylemek son derece somuttur. Silahlı çatışma ve darbe girişimi bir sonuçtur. Bu sonucun nedenleri silahlı kuvvetler içindeki siyasi görüş ayrılıkları ve bu görüş ayrılıklarının yarattığı gerilimdir. Ancak ifade etmek gerekir ki, bunun bir senaryo olduğunu düşünenleri de anlamak gerekir. Zira halkın en azından %50 sine ''sahtekarlık'' imajını yerleştiren AKP'nin kendisidir. Daha önce yapmış olduğu kumpaslarla, düzmece e-muhtıralarla, balyoz, ergenekon, devrimci karargah gibi operasyonlarla ve beraberinde ''kandırıldık'' gibi gerekçelerle halkı aptal yerine koymalarla defalarca düzmece iş yapan bir yapı hakkında bu şekilde düşünülmesini yadırgamamak gerekir. Velhasıl kelam, böyle bir girişimin olması AKP'yi doğru yada tutarlı kılmaz, geçmişinden soyutlamaz.
Bu olay AKP'nin gidişi için askerden medet umanlara ders olmuştur. AKP'yi ve temsil ettiği zihniyeti ancak örgütlü bir halk yerinden edebilir.

Resmen ağlama duvarına çevirmişsiniz burayı Ebu Said. Dilerim tanrınız dualarınıza kulak verir ve içiniz ferahlar.
Bu olayın senaryo olmadığını ve darbe girişimi olduğunu söylemek son derece somuttur. Silahlı çatışma ve darbe girişimi bir sonuçtur. Bu sonucun nedenleri silahlı kuvvetler içindeki siyasi görüş ayrılıkları ve bu görüş ayrılıklarının yarattığı gerilimdir. Ancak ifade etmek gerekir ki, bunun bir senaryo olduğunu düşünenleri de anlamak gerekir. Zira halkın en azından %50 sine ''sahtekarlık'' imajını yerleştiren AKP'nin kendisidir. Daha önce yapmış olduğu kumpaslarla, düzmece e-muhtıralarla, balyoz, ergenekon, devrimci karargah gibi operasyonlarla ve beraberinde ''kandırıldık'' gibi gerekçelerle halkı aptal yerine koymalarla defalarca düzmece iş yapan bir yapı hakkında bu şekilde düşünülmesini yadırgamamak gerekir. Velhasıl kelam, böyle bir girişimin olması AKP'yi doğru yada tutarlı kılmaz, geçmişinden soyutlamaz.
Bu olay AKP'nin gidişi için askerden medet umanlara ders olmuştur. AKP'yi ve temsil ettiği zihniyeti ancak örgütlü bir halk yerinden edebilir.

Ak parti düşmanlığı yapmak yerine tarafsız bakmak yeterli bunun için. Genelde uzun mesajlarda ilgi çekici olur.

Ak parti düşmanlığı yapmak yerine tarafsız bakmak yeterli bunun için. Genelde uzun mesajlarda ilgi çekici olur.

Kulaktan dolma bilgilerle ancak bir cümle yazılabilir.
Kendi fikrinizi tartışabileceğimiz bir konu var mı ?
Okuyan bilenler ise en doğru olanı açıklamak için uğraşır.

Daha dün gece şehit olan onca kimsenin üzerine bugün bu saatte caddelerde özellikle kızılayda halaylar çekip eğlenen. Müzik son ses açıp sokakta araçlarla turlayan insanlar neyin kafasını yaşıyor pek anlamıyorum.

Halkın engellediğini söyleyen arkadaşlar aynı halkla bir zahmet pkkyıda bir gecede bitirsinler.

Türk askerini türk üniformasını giyen emir kulundaki askerleri linç edenleride desteklemiyecem.

Temmuz ayıdna memura zam yapıldı 150 lira vergiler ne hikmetse arttı 400 lira.

Bu sözde darbenin sonucunda ne girecek türk halkına merakla bekliyorum.

Türk halkının iradesiyle bir koltuğa gelenler bu halkı koruyacaklarına halkı galyana getirip sokağa çıkın diyor. Yetmiyor askerle polisi karşı karşıya getiriyor. Yetmiyor halkı askere karşı ayaklandırıyor. Ve bunu bir senaryo olmadığını düşünmemizmi bekleniyor.

Bu ülke iki tane gerçek darbe gördü. Darbe halka , binalara yapılmaz. Askeri darbe hükümete yapılır. Hükümetin burnu kanamıyor yerinde ama adı askeri darbe.

Bunun adına darbe diyenler güldürmesinler beni ki gülecek halim yok bir gecede 200 masum kişi öldükten sonra hele.
Bunun adına isyan demesinler terör demesinler. Bu başka birşey

Yorumlarınıza baktıkça midem bulandı.

Bu işte kimin parmağı varsa, bunları destekleyenlerinde Allah belasını versin.

İnşallah bu gecede olay çıkmaz. Sabaha yine şehit haberleriyle uyanmak istemiyorum çünkü.

Kulaktan dolma bilgilerle ancak bir cümle yazılabilir.
Kendi fikrinizi tartışabileceğimiz bir konu var mı ?
Okuyan bilenler ise en doğru olanı açıklamak için uğraşır.

Felsefe yapmasak ve konuya yorum yapsak belki herşey daha hoş olacak . Her söze bir cevabımız vardır.
Dünyanın kabul ettiği, tüm siyasi partilerin birleştiği bir ortak konuda hala darbe değil diye gülünç bir yorum yapıyorsunuz. Bu doğru mu?

Felsefe yapmasak ve konuya yorum yapsak belki herşey daha hoş olacak . Her söze bir cevabımız vardır.
Dünyanın kabul ettiği, tüm siyasi partilerin birleştiği bir ortak konuda hala darbe değil diye gülünç bir yorum yapıyorsunuz. Bu doğru mu?

Darbeler konusunda zerre bilginiz olmadığı aşikar daha fazla ısrar etmeniz bu durumu değiştirmeyecektir.
Zaman her zaman beni haklı çıkardı yine çıkaracak eğer mecliste girişim araştırılsın diye bir öneri çıksa AKP oylarıyla rededilir.
Gösterilenin ardına bakmadığın sürece sana dün akşam gibi bin akşam yaşatılsa hepsine başarı diye bakarsın.

Darbeler konusunda zerre bilginiz olmadığı aşikar daha fazla ısrar etmeniz bu durumu değiştirmeyecektir.
Zaman her zaman beni haklı çıkardı yine çıkaracak eğer mecliste girişim araştırılsın diye bir öneri çıksa AKP oylarıyla rededilir.
Gösterilenin ardına bakmadığın sürece sana dün akşam gibi bin akşam yaşatılsa hepsine başarı diye bakarsın.

Daha önceki konudada üyeler sana defalarca egonun tatmin etme demişti ama hep ben bilirim, benim dediğim oluyor tavrı yapıyorsun bu hiç hoş değil.

Belli ki aşırı solcusun ve bence olaylara tarafsızda bakamıyorsun. Faydalandığın kaynaklar ne bilmiyorum ama birsürü ülke ve tüm T.C. siyasi partileri birleşmiş sen hala iktidarın oyunu mu diyorsun?

Geri