Xerath
Gümüş Üye
Herkesi bilmemekle suçluyorsun da sana çok önemli bir soru
Herkesin bilgi seviyesini gösteren ya da zihninin içini açıp kontrol edeceğin bir anahtarın mı var ki de hiç bilmediğin konularda insanlara saldırıyorsun. Belki çevrende çok fazla cahil insan vardır gerçek hayatta. . Ve seni böyle alıştırmışlar. Ama inan ben öyle biri değilim
Bildiğim bir şeyi neden bilmiyorum deyim ki?
Ben tarihi çok severim ve okurum. Özellikle de Roma İmparatorluğu ve Batı tarihini- Türk tarihi gibi yalanlar ile yazılmamış olduğu için- severek okurum. Bilmediğim bir olay değil
Ayrıca darbeye karşı olmak Akp'yi savunmak değildir. Ya da başka bir partiyi.
Darbeye karşı olmak demokrasiyi savunmak demektir.
Halkın iradesinin yerine başka bir güç konulmaz. Hukuk devletini, özgürlükleri yok edecek. İlk açıklaması sokağa çıkma yasağı olan bir darbeye karşı olmaktan gurur duyuyorum.
Baskıya karşı olmak için bir ideolojiye sahip olmaya da gerek yoktur ki, baskı baskıdır.
Bence senin hatan şu, yarım yamalak bilgilere sahipsin ve kendini fazla önemsiyorsun.
Emin ol ki bu dünyada zeki yüzlerce kişi var.. ;) Hayat senden ibaret değil. .
Sana tavsiyem hayata bak ve insanların farklılıklarına saygı duy. .
Kimse senin gibi düşünmek zorunda değil yanlış bile olsa zorunda değil- ki ben fikirlerimin doğruluğundan ve adalet ölçüsü içinde yazıldığından zerre kuşku duymuyorum-
En büyük cahil, yarı cahillerdir diye boşuna dememişler. Çünkü yarı cahil, cahil olmakla beraber cahil olduğunun da farkında değildir. Bunun durumu şuna benzer.
Sayıları ve 4 işlemi öğrenmiş 3.sınıf öğrencisinin, Matematik Profosörüne ders vermeye çalışması, vaaz etmesi gibidir. Haddini bilmez. . Kendini dogma yapar ve asla yanlış yapabileceğini düşünmez bu insanlar..
Yanlışlık yapabileceğine ve sürekli kendini otokritik yapmayan insanlarla da benim sohbet edeceğim tartışacak bir şeyim olamaz. Çünkü o tip insanlar bana bir şey kazandıramaz
Ben bilinçli insanları seviyorum, hangi fikirde olursa olsun. . Denileni anlamadan saldıranları değil. .
Neyse dediğim gibi engellediğim ve tartışmak istemediğim birisin. Fikir özgürlüğüne saygı duyuyorum ama fikirlerin sürekli nefret söylemi içerdiği için seni engelledim vakit kaybetmemek için, sende sürekli alıntılayarak başkalarını tartışmaya çekmek yerine, kendi fikrini kendin yazsan ve köşeye çekilsen. .. Sadece senle tartışmak isteyenlerle tartışsan iyi olur. .
Ben insanlara ısrar eden, istenmediği halde her sözü üstüne alınıp tartışan tipleri sevmiyorum. . Farklılıklara saygısı olmayan biri ile tartışmam. .
Tanımadığı birine Erdoğan resmi atanlarla tartışmadığım gibi. .
Her lafı üzerine alınıp saldıranlarla hakaret edenlerle tartışmadığım gibi ..
Belki bu sitede bazı arkadaşlar tartışma kültürü falan oluşturmuşlar bu bir özgürlüktür tamam ama isteyenler ancak birbiri ile tartışsınlar.
Ben seçici davranıyorum. Mantıklı adalet ölçüsünde bana eleştir getirenlere saygım sonsuz, hatam varsa ona göre düzeltirim kendimi.
Ama kendi kötü niyeti ile, ön yargıları ile bana saldıranlara ise muhatap olmamayı tercih ediyorum.
Zaten bu sitedeki böyle tartışmalarda kendini modern sanki özgürlükten yanaymış gibi gösteren çoğu kişinin de aslında yobaz olduğunu, ön yargılarla nasıl yaklaştıklarını gördüğüm için değmez. .
Ben hayata parti, üstat, tarikat, mezhep, negatif ideoloji, ırk-ki en saçması budur. -, ölmüş insanlar perspektifinden bakan biri değilim. Özgürlüğüm ile hayata bakıyorum, ve bu kimseyi de ilgilendirmez.
Bak yazdığım görüşleri üzerine alınmak zorunda değilsin. Ben kimseye görüş yazmıyorum, olayı kendimce yorumluyorum. Ve görüş atıp geçiyorum. Takılmıyorum o noktada. .
Bir şeye takılıp sürekli o şeye esir olmak bana saçma geliyor. .
Fikirler de değişir, insanlar da . . Hayat bu denli dinamik iken statik şeylerde takılmak ne bileyim saçma
Hiçbir şeye esir olmamak gerekir, ne fikirlere ne düşüncelere ne de sözlere. .
Ben sadece Özgürlük diyorum. Çünkü o zaman her şey daha anlamlı oluyor. ;)
Sürekli görüşlerime hakaret etmenden rahatsızım. . Bil istedim.
Ben seni, görüşlerini okunmayacak kalitede bulup engellemişken, senin sürekli bana bu tarz ısrarını anlamak mümkün değil
Sanırım gizli bir hayranlığın var asdfAnladığım bu
Yoksa hiç kimse istenmediği halde, bu kadar ısrarcı olmaz.
İyi akşamlar..
Sorun görüş atman ya da bana zıt düşünmen de değil, zaten farklılıklar olmalıdır. Sorun senden farklı olan hiçbir düşünce tahammül edemiyor oluşun.
Bir süredir gözlemliyorum da seni, aykırı hiçbir sese tahammül edemiyorsun. Ve hemen ismini bilmediğin hiç tanımadığın insanları suçlamaya girişiyorsun. Bu hoş değil
İnsanlara karşı olan tavırımı, ideolojileri, partileri, mezhepleri şunları bunları belirlemez. Sadece bana karşı tavırları belirlerBen aslında bu kadar netim. Ona göre arkadaş olurum, ya da uzak davranırım. Kimseye de fikrinden dolayı ayrımcılık yapmam, adaletsizliği asla hoş görmem.
Cidden yazdıklarımı algılamak bu kadar mı zor?
Alıntılamazsan sevinirim görüşlerimi
Bu bir ricadır
Sana yazdığım son mesajdır bu daDaha fazla muhatap olmayacağım seninle
Bu seni haklı bulduğum için de değil, sadece senle tartışmayı gereksiz vakit kaybı olarak görüyorum.
Fikrini asla değiştiremeyecek ve kendini mutlak doğru gören biri ile tartışmaya gerek yok.
Hoşça kal UrophLed. .
Hoşgörüyü öğrenmen dileğiyle . .
Yazmışsın iyi güldüm bu mesaja iyiBen ömrümü geçirken sen her saniyesinde yanımda mıydı ki de bu lafı bana söylüyorsun? Kimsin sen? Adını bile bilmediğim bir insan. . Hayatımda zerre değerinde olmayan bir insan, hayatımın tümünü bilgi seviye mi biliyormuş gibi konuşuyor yargılıyor bir de üstüne hakaret ediyor. .
Ben buna cevap vereyim. asdfGülüp geçiyorum elbetteki sana başka ne hak eder ki bu cevap?
Ve beni yargılıyorsun. Kusura bakma da ön yargılı diye herkese saldırmak yerine bence kendi ön yargılarını görmelisin.![]()
Yazdığın anlamsızdı asdf![]()
Yine boş hatta bomboş bir mesaj daha kendini övmediğin bir mesaj atabilecek misin ?
Mümkünse bir kaç bilgi ile beraber yazarsan sevinirim.
Işığı içine çekiyorsa ışıktan hızlıdır gibi fantastik bilgiler yazma bilim dünyası henüz buna hazır değil.
Benim ön yargılarım var ancak bilmediğim bir durumda bilmiyorum deyip öğrenebiliyorum.
Senin gibi hem kabul etmeyip hem de arama motorlarında ışıktan hızlı ne var deyip yazmıyorum.
Daha kısa ve anlaşılır cümeler kurmalısın baskı altındasın haklı çıkacağım diyerek en alakasız şeyleri yazman karşı taraftaki görüşünü kirletir. Uzun yazman ve laf sokacağım diyerek mesajı uzatman seni haklı ve bilgili göstermiyor.