Coolumsu kimdir?

Konu sahibi son olarak 1332 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silivri duvarlarını yıktılar daha ne olsun?
TGB Perinçek’in İzinden giden bir gençlik yapılanması. Her ne kadar bunu kabul etmeseler de başkanları ve birçok üyeleri hem Ulusal Parti üyesi hem de yayın döküman açısından o partinin kullandığı araçları referans alıyorlar. Aydınlık gibi.

Silivri duvarlarını yıkmadılar. Sadece yıkmaya çalıştılar. Yıkmaya çalışmak ile yıkmak aynı şey değil. Yıkmaya çalışma sebepleri de siyasi kadrolarının önemli bir kısmının içeride olmasıydı. Ne zamanki AKP ve cemaatin arası açıldı, o zaman salıverildiler. Yine yarın rüzgar tersine dönerse yine içeri alınabilirler. Bunlardan siyasi açıdan öğrenilebilecek bir şey yok. Bol bol “sol” popülizm sadece.

Eninde sonunda çıkılacak zaten bence.. Natoya girmeden önce özgür ve özgüvenli bir ülkeydik. Nato ile birlikte batının oyuncağı bir ülke olduk..

Atatürk’ün tam bağımsız Türkiye’si dururken Nato diye ısrar etmenin bir anlamı yoktur.
Hayır yanılıyorsun asla çıkmayacaklar, çıkamayacaklar. Bakma sen bay Recebin ve küçük ortağı "kan emicinin" iç siyesete yönelik tribüne konuşmalarına. Onlar sadece siyasi şov yapıyorlar, ABD'ye göbekten bağımlılar.
Bağımsız ve güçlü olabilmen için içi boş kabadayılik yapmakla olmaz. Önce içeride güçlü olacaksın, birliği sağlayacaksın, ekonomi de kendine yeterli ve güçlü olacaksın, üreteceksin, hukuku ve insan haklarını geliştireceksin,..... Ancak böyle bağımsız bir ülke olabilirsin. Gerisi boş, palavra,.....
Dolayısıyla tüm milliyetçi partiler özünde söyledikleri gibi milliyetçi değiller. Nasıl AKP insanların inancını istismar ediyor onlarda aynen insanların milliyetçi duygularını istismar ediyor.

Genelde ileri derece şizofreni hastaları anlaşılmadığından şikayet eder..
Olmayan şeyler iddia etmek diyorsun yani.. Sürekli bir iddialarda bulunmak, gerçek olmayan şeyleri gerçek gibi sunmak zaten şizofreni de sık görülen durumlar.. Algı bozuklukları yine öyle..

Herkes her şeyi iddia ediyor ama gerçekler her zaman için yalan ve sahte hayallerden korkulardan algı bozukluklarından daha iyidir. Sıkıntılı bir durum Allah yardımcısı olsun..

Engelimi kaldırmışsın. Seni görünce, çocukluk aşkımla karşılaşmış gibi oluyorum. Hafif bir heyecanla beraber mide bulantısı.

Olmayan şeylerin iddiasından bahsetmiyorum. Alacağın diplomanın kurdelesini...

Genelde sosyal çevre kaynaklı bir çeşit refleks olarak gözlemlenir.

@Coolumsu

Sen buralarda yokken @melnur gibi bir tip türedi. Riyakarlığın en nadide timsali. Her yola geliyor.

Zaman zaman tehlikeli olabilir.

Her zaman ilişkiliydi zaten, HDP üyeleri ile ilgili açılan yüzlerce sonuçlanmış dava var.
Madem öyle terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre legal parti kurup seçime katılabilir anlamı çıkıyor. Bence bayağı çelişkili.

Videolara düşmüş herkesin malumu olmuş bir konuda HDP ile terör örgütü arasında bir bağlantı olmadığını mı iddia ediyorsun? Adamlar kendi diyor biz buyuz sence değiller mi?

Hala anlamıyorsun. Ben herhangi bir tesbitte bulunmuyorum, şöyle veya böyle de demiyorum. Ben çelişkilere dikkat çekiyorum. Terör örgütü ile ilişkili bir parti Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yasaktır ve kapatılması gerekli. İş böyleyken neden yıllarca kimse ağzını açmadı da 15 Haziran seçimlerinden sonra konuşuldu. Beraber aynı masada otururken kimse bilmiyor muydu? Neden milad 15 Haziran seçimleri kabul görüyor?
Bak görüyorsun, bir çok soru var daha aydınlanmamış. Nasıl kesin konuşabilirsin? Ben bu çıkışların yargı ile alakalı olmadığını, sadece siyasi olduğu kanısındayım. Mahkemeler AKP ile bağımsızlığını kaybetmiş olduğu için kararlar genelde siyasi oluyor.

Yok ilk kurulduğu günden beri konuşuluyor bu konuyu siz takip edememişsiniz.

Bir parti bir silahlı terör örgütü ile bağı varsa kapatılır. Bunun başta duran hükümetle falan alakası yok. Anayasa hükmü.. DTP ve BDP kaptılmıştı hatırlarsanız.

Anayasa herkesi bağlar. İster 1 milyon oy al ister 5 milyon.. İsterse 100 kere ad değiştir yine kur.. Yine kapatılmalı.. Devlet yasaları uygulamaktan çekinmemeli..

Sadece kapatmak da olmaz. Bana sorarsan vekilleri düşürülmeli ve bağımsız mahkemelerce yargılanmalıdır. Siyaset yapmak demek keyfice suç işlemenin adresi olamaz.
Konuşuluyor derken şimdiki gibi diyorum. Yoksa tabiiki her dönem herkes hakkında söylemler oluyor.
Kendi kendimizi aldatmayalım lütfen. Eğer HDP 15 Haziran seçimlerine parti olarak değilde önceki dönemlerde olduğu gibi bağımsız olarak gitseydi ve Erdoğan'a seni başkan yapmayacağız demeseydi AKP ile araları açılmayacaktı ve asla terör destekçisi diye de yargılanmayacaktı.
Bunun dışında tekrarlıyorum, hangi kanunda teröre destek verenler parti kurabiliyor? Neden önlem alınmıyor, daha ilk başta yasaklanmıyor,.....?

Yok ilk kurulduğu günden beri konuşuluyor bu konuyu siz takip edememişsiniz.

Bir parti bir silahlı terör örgütü ile bağı varsa kapatılır. Bunun başta duran hükümetle falan alakası yok. Anayasa hükmü.. DTP ve BDP kaptılmıştı hatırlarsanız.

Anayasa herkesi bağlar. İster 1 milyon oy al ister 5 milyon.. İsterse 100 kere ad değiştir yine kur.. Yine kapatılmalı.. Devlet yasaları uygulamaktan çekinmemeli..

Sadece kapatmak da olmaz. Bana sorarsan vekilleri düşürülmeli ve bağımsız mahkemelerce yargılanmalıdır. Siyaset yapmak demek keyfice suç işlemenin adresi olamaz.
Aynı hassasiyeti AKP için de gösteriyormusun? Yani terör örgütü ile ilişkili olana laf ettiğin kadar terör örgütünün medet uman, liderine elçi yollayan, masaya oturan,..... için aynı derecede hassasiyet gösteriyormusun? AKP bunun dışında birde Fetö terör örgütüyle ortaklık yaptı, onlara kozmik odayı teslim etti, binlerce öğrenciyi saf dışı bıraktı, kumpaslar kurup insanları hapse attırdı, yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu 15 Temmuz da, milyarlarca dolar zarar gördü ülke,..... AKP PKK'dan daha mı az zarar verdi bu ülkeye?

Ezbercilik ya da kabul etmek değil o, önemsenmemeniz ve ciddiye alınmamanızla alakalı. Yani kısaca kımsenın umurunda degıl senın ne yazdıgın..
Kendin çal kendin oyna durumu.. ;) Ama siz onu farklı algılıyorsunuz..

Ama mutlu oluyorsanız tabii öyle algılayın. Necip Fazıl’ın bir şiirini eski ahit sanmanızın yanında ne ki bunlar.. :D Size her yer Paris. :)

Ama dediğim gibi doktora gitmeyi ihmal etmeyin başkaları için tehlikeli olabilirsiniz. Nokta.

Destek.

Aynen gösteriyorum o dönemlerde yazdıklarımı bi okusan.. :)
"Ama tabii HDP daha öncelikli bir konu bence.. Çünkü anayasaya göre devlet ülkenin birliğinden taviz veremez.
Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak yasalara göre suçtur."
Bu cümlelerin aynı hassasiyeti göstermiyorsun diyor.

Ben bu çelişkileri görüyorum ve diyorum ki bu yol bizi daha kötüye götürür. Suç işleyen birisi gücü almış eline bize yargı dağıtıyor. Oradan adalet çıkmaz. Oradan dikdatörlük çıkar, oradan insanları kriminalize çıkar,.....
Bakın mesela Rusya'da muhaliflerin başına neler geliyor. Oku gazeteleri, dinle televizyonu muhalif liderin vatanhaini olduğu tesbit edeceksin çünkü, Putin böyle istiyor. Şimdi hep beraber diyelim Rusya muhaliflerin lideri mahkeme tarafından ceza aldığına göre, suçlu bulunduğuna göre ajan ve vatan hainidir.
Lütfen kimsenin maşası olmayalım ve bu yolda çok dikkatli olalım.
Bir dönem sonra bir bakarsın vatan haini ve teröristler başka kesimden oluyor. Bunları çok gördük ve yaşadık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri