Çarsaf ile ilgili

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi siz niye her insanın düşüncesini önemsiyor ve doğru olabileceği kanaatine giriyorsunuz ki? Kendi düşüncenize göre yaşasanıza. Kim ne demiş niye bu kadar ilgileniyorsunuz? O kadın saçmalamış diye sen de bunu düşünecek misin? Kendi düşüncenize göre yaşayın. Boş verin o, bu, şu bunu demişi.

Bir kere kendinle çelişiyorsun sen.

Ben zaten kendi düşünceme göre yaşıyorum. Nerden çıkardın başkalarının düşüncelerine göre yaşadığımı?
Ayrıca şu mantığı anlamıyorum..
"Başkası ne düşünürse düşünsün niye ilgileniyorsun?"

İlgilenirim arkadaşım. Çünkü düşünmek icraate geçmenin bir adım gerisindedir.
Ben bu zihniyetle ilgilenmezsem ve bu zihniyete tepki göstermezsem belki 50 , belkı 60 belkı 100 ama bir gün mutlaka bu düşünce icraate dönüşür.

Delinin biri kuyuya tas atmis misali olmus bu .) Cocuklara, hayvanlara hatta damacanaya hallenen insanlar(!) varken ablamiz carsafta giyse atronot kiyafeti de giyse bu durum degismez. Ama giydigi kiyafete yok igrenc yok bilmem ne diye elestirmekte kimsenin haddine degil. Karismayin arkadasim isteyen istedigi gibi takilsin.

O Kadar büyütülecek bir konu değil sayfalarca mesaj yazılmasına gerek te yok. Bayanlar gerek islami tesettüre gerekse de gayri islami giyinişte kendine en uygun olanı tercih eder bu onun takva,zevk,inanç vs. meselesidir.

Sanki çarşaf giyenler zorla giyiyor diye gösterme çabalarınız hiç masum değilsiniz.Ayrıca sen kadını çarşaf giyiyor diye aşağılık görüyorsan bazıları da seni çıplaklığından dolayı aşağılık görebilir.

Dediğim gibi sayfalarca yazılacak kadar belirsiz bir konu değildir. İslamda bayan'ın ve erkeğin örtünme konusu çok açıktır. Bu tür konularda üstadın sözünü söylemeden duramıyorum.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.
Mehmet Akif Ersoy

Hayırdır ? Sen benim hangi yorumumda 'kapalıları' aşagıladıgımı gördün. Benim eleştirdigim konu giyimden kuşamdan ziyade 'kadının zihniyetidir. Herkes çarsafa bürünürse, erkeklerin tahrik olmayacagını söylüyor. Eger bu zihniyete sen de katılıyorsan , diyecek bir şeyim yok.

Baslık zihniyetin düşüncesine göre şekillenmiştir.
Yani , bu sözleri söyleyen zihniyet aklı bir kenara bırakmış, çarşaf ile kadınların kurtulabileceğini öne sürmüştür. Bunu da anlamazsanız nasıl ifade edebilirim artık emin değilim.

Ne yani anlamanız için şöyle mi bir başlık atsaydım :
Çarsaflı komşum akıl tutulması yaşayarak her kadının aslında çarşaf giymesi erkekleri tahrik etmez dedi..
Ozaman birisi mini etekli bi kızın yaptığı ahlaksız bir davranışla ilgili olayı "mini etek in ahlaksızlık out" başlığıyla verdiğinde yapılan eleştiriyi giyimiyle iliskilendirmecegin anlamını taşıyor bu söylemin. Yanılıyor muyum?

Delinin biri kuyuya tas atmis misali olmus bu .) Cocuklara, hayvanlara hatta damacanaya hallenen insanlar(!) varken ablamiz carsafta giyse atronot kiyafeti de giyse bu durum degismez. Ama giydigi kiyafete yok igrenc yok bilmem ne diye elestirmekte kimsenin haddine degil. Karismayin arkadasim isteyen istedigi gibi takilsin.

Arkadaş o yorumunu düzeltti. Aslında aşırı buldugunu söylemek istedigini zaten yazmıştı. Yani bu durumda giyime kuşama laf söyleyen birini ben konu içeriginde göremedim.

//

Hep bu algıda yorumlar geliyor da, umarım bir çok yorumda belirttigim gibi tekrar belirtmek zorunda kalmam. :)

Ozaman birisi mini etekli bi kızın yaptığı ahlaksız bir davranışla ilgili olayı "mini etek in ahlaksızlık out" başlığıyla verdiğinde yapılan eleştiriyi giyimiyle iliskilendirmecegin anlamını taşıyor bu söylemin. Yanılıyor muyum?

Dogru anlamıssın. Eleştirilerim zihniyet üzerine her zaman.

Böyle ise ne mutlu. Yanılmışım ozaman hakkındaki düşüncemde. Kusura bakma bunun için..

Beni biraz tanısan zaten ne demek istedigimi anlamakta zorlu çekmezdin. Din düşmanı gibi görülmem güldürdü açıkcası. :) Forumda fikir beyan ederken, tartışmaların veya yanlış anlaşılmaların gelişmesinde en büyük problem olarak bunu görüyorum. O yüzden sorun degil.

Hoş giyiniş eleştirmiyorum ben burada zihniyet eleştiriyorum (!)

Giyinişide eleştiriyorum ben kapanmanın tesettüründe bir adabı var, kara çarşaf nedir yahu ninja gibi dolaşıyorlar ortalıkta

Beni biraz tanısan zaten ne demek istedigimi anlamakta zorlu çekmezdin. Din düşmanı gibi görülmem güldürdü açıkcası. :) Forumda fikir beyan ederken, tartışmaların veya yanlış anlaşılmaların gelişmesinde en büyük problem olarak bunu görüyorum. O yüzden sorun degil.

Din düşmanı görmek ne haddime? Çok yanlış bi hisse kapılmışsınız. Sizi tanımıyorum hakeza pek takip ettiğim de soylenemez. İnsanlar bir düşünceye taraf olduğunda maalesef kişilerin şahsına da benzer bi yafta yapıştırıyorlar. Bu en sevmediğim davranış kalıbıyken neden size de böyle bir yaftayı reva göreyim ki? Eğer böyle yapmak isteseydim anlamaya çalışmazdım hoşlanmadığım başlıkla geneline ilişkin adalet yaklaşımınızı.

Hoş giyiniş eleştirmiyorum ben burada zihniyet eleştiriyorum (!)

Giyinişide eleştiriyorum ben kapanmanın tesettüründe bir adabı var, kara çarşaf nedir yahu ninja gibi dolaşıyorlar ortalıkta

''Kara çarşaf nedir ninja gibi dolaşıyorlar derseniz''; alttan baldırlara kadar açık, üstten meme uclarına kadar açık giyinenlerede bu nasıl giyim tarzı diye onlarında sizi daha kibarca da olsa bir eleştiriye tutmalarına sebebiyet verirsiniz.
Kullandığınız tabirlere dikkat etmeniz gerekmez mi?
Çarşafda özgür giyim tarzlarından birisi.

''Kara çarşaf nedir ninja gibi dolaşıyorlar derseniz''; alttan baldırlara kadar açık, üstten meme uclarına kadar açık giyinenlerede bu nasıl giyim tarzı diye daha kibarca bir eleştiriye başvuraabilirler...
Kullandığınız tabirlere dikkat etmeniz gerekmez mi?
Çarşafda özgür giyim tarzlarından birisi.

Bu benim düşüncem başkasının ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor ne yaptığıda isteyen istedigi yerini açabilir kibar yada kaba istediği eleştiriyi yapabilir.

:D

eski-sevgili-akla-gelince-yuzdeki-mimik_705256.jpg

İsteyen istediği yeri açabilir sözü isteyen istediği yerini kapayabilirle tamamlanır...
Mantık çercevesi içerisinde çarşaf giyinenler heryerlerini kapamak istiyorlar ve bu ninjalık değil ''özgürlük''
Hoş günler...

Sana göre özgürlük olan bana, benzetmeme göre ninjalık. Sizede iyi günler.

Hele ben tag isteğime bak yahu amaan çarşafıda şortuda, gençler devam etsin tartışmaya..

Çarşaflılar " Ninja "lara benzerler doğrudur .. Onlar ALLAH'ın nefs savaşçılarıdır ..

İsteyen istediği yeri açabilir sözü isteyen istediği yerini kapayabilirle tamamlanır...
Mantık çercevesi içerisinde çarşaf giyinenler heryerlerini kapamak istiyorlar ve bu ninjalık değil ''özgürlük''
Hoş günler...
Aynen öyle katılıyorum sana :) Madem öyle, herkes her dediğini kaba yada kibar bir şekilde eleştirmekte yazmakta serbestmiş, bir laf var öyle popoya böyle şey.. anladınız siz, sen onlara ninja dersen, ben sana demediğimi bırakmam, özgürdükya hani.. Orasını burasını kapatıp çarşafla yürüyenler ninja ise, orasını burasını açıp dekolte gezenlerde, striptiz clup'ta mesaisi bitip eve dönen bir hatun galiba :)

Ben zaten kendi düşünceme göre yaşıyorum. Nerden çıkardın başkalarının düşüncelerine göre yaşadığımı?
Ayrıca şu mantığı anlamıyorum..
"Başkası ne düşünürse düşünsün niye ilgileniyorsun?"

İlgilenirim arkadaşım. Çünkü düşünmek icraate geçmenin bir adım gerisindedir.
Ben bu zihniyetle ilgilenmezsem ve bu zihniyete tepki göstermezsem belki 50 , belkı 60 belkı 100 ama bir gün mutlaka bu düşünce icraate dönüşür.

O zaman daha uygun bir şekilde yazacaksın. Böyle bir başlıkta olmamış mesela..
Ben herkesin düşüncesine göre hareket etmem mesela. Her türlü düşünen insan var. Kalkıp herkesin düşüncesini ne yargılarım ne de çok üzerinde dururum. Düşüncesini önemseyeceğim insanlar vardır, önemsemeyeceğim insanlar vardır.

Şimdi , senin soruna cevap verebilmek için cesaretten ziyade, türkçe bilmek, standart bir akla sahip olmak ve yazı yazmayı da bilmek gerek. Göreceğin üzere hepsi ve daha fazlası mevcut ve yukarıdaki cevap senin için de geçerli.

Yeterli değil dersen ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatacağım ve bundan da asla gocunmam ; çünkü mesleğim icabı idmanlıyım.
Ne demek istedigini hepimiz anladik merak etme :) Baska turlu cevap veremiyorsun cunki ne o onu demek istemediginimi soyleyeceksin. Ay cok komiksin.Incir tam bir rezilsin.

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri