Çarsaf ile ilgili

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam buna saygım sonsuz. Ayete, inandıgım kitaba , ama bu ayetler hakkında konuşamayacagım anlamına gelmez. Veya bu ayete uyarak herkes örtülü oldugunda erkeklerin başka bir kadına bakmayacagını ilgi göstermeyecegini de dogrulamaz. :)

Kadının tam olarak bahsettigi bu. :)

Erkeklerin azgınlığının sebebi tahrikten çok öte...
Günümüzde bakir erkeklerle '' ahaha zavallı ya 16 yaşına gelmiş ve hala bakir, milli takıma çağırmamışlar'' diyen ve alay eden hanım kızlarımız dahi var''
Tahrikten ziyade günümüz şartlarında çok daha değişik toplumsal düşünceler bayanların orasına burasına bakmayı veyahut tecavüz vs.. gibi olayları tetikliyor..

Erkeklerin azgınlığının sebebi tahrikten çok öte...
Günümüzde bakir erkeklerle '' ahaha zavallı ya 16 yaşına gelmiş ve hala bakir, milli takıma çağırmamışlar'' diyen ve alay eden hanım kızlarımız dahi var''
Tahrikten ziyade günümüz şartlarında çok daha değişik toplumsal düşünceler bayanların orasına burasına bakmayı veyahut tecavüz vs.. gibi olayları tetikliyor..
Evet tahrikten çok öte. Bu yüzden giyim bir anlam ifade etmiyor.

bi de kadınların erkek gözüyle yorum yapmaya çalışıp, o tahrik eder bu tahrik etmez demesi çok saçma.sen memeden tahrik olmayabilirsin ama ben bazen ayak bileğine bile hallenebiliyorum

İçinizde ki o dürtü beni hiç ilgilendirmiyor.
Ben istediğim gibi yaşarım sen hayvan gibi davranamazsin. Buna da haklı bi gerekçe gösteremezsin. En azından akıl sağlığı yerinde birinin böyle davranmasi gerek.

Çarşaf ne ya ? Ne iğrenç bir şey. M.kemal in yasakladigi aslında kadını metalastiran şeyin bu olduğunu idrak edemeyen kafalara bunu anlatamıyosun.
Yazdiklarinin hepsine katiliyorum, alinti yaptigim satirlar disinda.
Sorunlarimiz tam da burada basliyor iste.
Carsaf giyilmesini "asiri" olarak goruyorum bastan soyleyeyim ama igrenc bulmaya hakkim olmadigini dusunuyorum.
Eger sen birinin kiyafetinde igrenclik bulursan, o da senin kiyafetinde igrenclik bulur ve iki gorus cok farkli olmalarina ragmen ayni noktada bulusmus olur.

Kadini metalastiriyor mu bilemem ama her ne olursa olsun kisinin kendi iradesi ile giydi kiyafet carsaf da olsa igrenc olmamali. Oluyorsa sikinti vardir.

Carsaf giyilmesini "asiri" olarak goruyorum bastan soyleyeyim ama igrenc bulmaya hakkim olmadigini dusunuyorum.
Eger sen birinin kiyafetinde igrenclik bulursan, o da senin kiyafetinde igrenclik bulur ve iki gorus cok farkli olmalarina ragmen ayni noktada bulusmus olur.

Kadini metalastiriyor mu bilemem ama her ne olursa olsun kisinin kendi iradesi ile giydi kiyafet carsaf da olsa igrenc olmamali. Oluyorsa sikinti vardir.

Igrencten kastım bir tiksinti ifadesi kesinlikle değildi.

Böyle anlasildiysam Özür dilerim.
İğrenç yerine itici,aşırı gibi şeyler de koyabiliriz. Nasıl ki dekolteyi abartı kişiler de goze itici geliyor ise bu durumda da öyle.
Bunu kastetmistim..

Ayrıca bu ne içi boş bir cümledir?

Bakın tam tersi önerme veriyorum

'' Tüm kadınlar çıplak gezse erkeklerimiz dışarı çıktıgında tüm kadınlar eşit derece de çıplak oldugundan dolayı kadınlara bakmaz, ilgi duymaz ''

Şu anda da herkesi nudizme davet ediyorum. Nudist bir toplum yaratalım.

Kusura bakmayın,ben de sizin lafınıza bodoslama atlıyorum.
Arkadaşımızın ne demek istediği hakkında yorum yapmak haddim değil ama,bana kalırsa,bu kıyafetten çok zihniyetten duyulan iğretidir,yani bana göre öyle diyeyim.
Kıyafetler somuttur,neden iğrenelim?Onun altındaki beyin,bu kıyafetleri,erkek hegemonyasına boyun eğdiği için giyiyorsa,kendini alçak görüp,karşı cinsin iradesine göre kendini şekillendiriyorsa,evet,size karşı çıkmak gibi olmasın,özür dileyerek söylüyorum,bu cidden iğrenç bir duruştur.
Ve evet,o da benden iğrenecektir.Çünkü ben kendi beynimle hareket ederim,kendi dünyamı,3-5 beyin fukarası,bana başka gözle bakacak diye değiştiremem.Doğal olarak,bu da,o tarz insanlara uymayacaktır,uymasın da.

Çarsaf giyen bir kadından duydugum cümle;

'' Tüm kadınlar çarsaf giyse erkeklerimiz dışarı çıktıgında tüm kadınlar eşit derece de örtülü oldugundan dolayı başka kadınlara bakmaz, ilgi duymaz '''

Merak ediyorum dogrusu biz niye erkeklere göre yaşıyoruz? Bu sıcakta adam şort tşört giyerken karısı neden çarsaf giyiyor? O rahat rahat denize girerken kadın neden sahilde oturmuş onu izliyor? Bu hemcinslerim bu kadar kendisini aşagılamayı nerden ögrendi?

Ps: Kimsenin giyinişine karışmıyorum karışmam diyorum ama ortamda birinin giyinişine karışanlar, eleştirenler olunca sinirim tepeme çıkıyor. Hoş giyiniş eleştirmiyorum ben burada zihniyet eleştiriyorum (!)

Sorunuza tam cevap değildir ama kadınların haklarını nerede kaybetmeye başladıklarını anlamanıza yardımcı olur.

1.) Türklerin en eski destanlarından biri olan Yaratılış Destanının da Yaratana ilham veren Ak Ana adında ki kadındır.

2.) Oğuz Kağan Atamızın kutlu eşlerinden biri mavi bir ışıktan,diğeri kutsal bir ağaçtan doğmuş olağanüstü kadınlardır.

3.) Bilge Kağan kitabesinde Kağan Sizler Anam Katun,Büyük Annelerim,Hala ve Teyzelerim,Prenseslerim.. sözleri ile hitabına başlar.

4.) Eski Türk inancına göre Han ile Katun gök ve yerin evlatlarıdır.Kadının yeri yedinci kat göktür.

5.) Eski Türk destanlarında kadın erkeğinin her daim yanındadır.Kadın erkeğinin güç ve ilham kaynağı kabul edilirdi.

6.) Türk kültüründe destan kahramanları iyi ata binen,iyi savaşan,iyi kılıç kullanan kadınlarla evlenmek istemektedirler.

Örnek olarak Korkut Atanın Bamsı Beyrek hikayesindeki Banu Çiçek Katunu verebiliriz.

7.) Eski bir Türk atasözü; Birinci zenginlik sağlık,ikinci zenginlik iyi bir kadın.

8.) Savaşta kadınların düşman eline geçmesi büyük bir utanç sayılırdı.

9.) Oğuz Kağan destanından öğrendiğimize göre ırza geçmenin cezası ölüm veya gözlere mil çekilmesiydi.

Arap gezgini Ahmed bin Fadlan,Türklerin tecavüz suçlusunun bacaklarından çapraz bağlanmış iki ağaca bağladığını ve ipin kesilmesi sureti ile bacakların ayrıldığını hatıralarında belirtir.

10.) Yine Arap gezgini olan ibni Batuta şöyle der "Burada tuhaf bir hale şahit oldum ki o da Türkler'in kadınlarına gösterdiği hürmetti. Burada kadınların kıymeti ve derecesi erkeklerinden daha üstündür."

11.) Kağanın buyrukları yalnız "Kağan buyuruyor ki" ifadesiyle başlamışsa geçerli kabul edilmezdi.

12.) Yabancı devletlerin elçilerinin kabulünde hatun da hakanla beraber olurdu. Tören ve şölenlerde kadın, hakanın solunda oturur siyasi ve idari konumlardaki görüşlerini beyan ederdi. Mesela büyük Hun imparatorluğu adına Çin ile ilk barış antlaşmasını Tanrıkut Mete Han'ın Katunu imzalamıştır.

13.) Ebul Gazi Bahadır Han, Secere-i Terakime'de, Oğuz ilinde, yedi kızın uzun yıllar beylik yaptığını anlatmaktadır.

14.) Kadının yüceliği Altay Dağları'nın en yüksek tepesine "Kadınbaşı" ismi verilerek yaşatılmıştır.

15.) Eski Türklerde kadın miras hakkına sahipti. Kadının kendine ait mülkü mevcuttu. Kadının bunu istediği gibi kullanma hakkı vardı.

16.) Eski Türklerde koca karısını boşayabildiği gibi,kadında kocasını boşayabilirdi.

Alıntıdır.

Bunu biliyoruz zaten anaerkil bi toplumdan ataerkillige geçiş sürecinde olan biten mühim..

Bu konular hakkinda artik yorum yapmak bana cok gereksiz geliyor aslinda. Neticesinde her gorusun radikali mevcut.
Radikal islamciya kalsa Dunya'ya carsaf giydirir, tam tersi dusunceye kalsa konteyner arkalarinda, sokak ortalarinda veya aklina gelebilecek her yerde ozgurluk adi altinda cinsellik yasamaya, cirilciplak gezmeye calisir.
Ortasi yoktur yani.

Ortasi dusunceye sahip olan insanlarin da sesleri cok cikmadigi icin her zaman asirilar gumdeme gelir.

Aslinda insanlarin dogasinda olan seyler bunlar. Tipki iyilik ve kotuluk gibi etki ediyor hayatimiza. Ne kadar kotu olursa olsun kabul etmemiz gereken gercek bu. Tek yapabildigimiz ise ofkelenerek lanetlemek..

Bugun en gelismis ulkelerde dahi tecavuz vakalari yasaniyorsa ve bu vakalar azimsanmayacak kadar coksa bunun egitimle de alakasi olmadigini dusunuyorum.

Bayanlar kapali olabilir. Lakin bir bayan bir erkegin baskinligi altinda kalmamali ve kendini ezdirmemeli. Bu yuzden akilli,modern,cagdas bir toplum diliyorum.

Cinsel açlığın Afrikasi diye tabir edilen bi ülkede yaşıyoruz. Bundan ben çok rahatsızim kadın erkek fark etmiyor kafalar hep bel altı çalışıyor.

Bu da ne kadar boş beleş bi toplum olduğumuzu gösteriyor.
Ben neden erkeklere ocu gibi bakayım ?

Geçen açılan buluşma konusunda erkekler den çekinnen arkadaşlarımız olabilir denilerek kız kıza buluşma istendi yahu neden? Kadınlar neden korksun kendini gizlesin?

Ben en çok erkek milletinin hayvanı durtuleri yüzünden kendini kapatıp sonra bunun özgürluk olduğunu düşünen ama bunları erkeklerin savunduğu bir ortamda olmaktan aşırı rahatsızim.
Kadına dair her şeye erkekler karışıyor.
Kadınların 2 plana atılmasını suçlusu yine kadınlar o kadar hevesliler ki kendilerinin varlığını bi erkeğe borçlu kılmaya hediye paketi gibi sunmaya bu durum aşırı sinirlerimi bozuluyor. En iyi dediğim kadın evlenme aşamasında kirolasiyor.
Toplum olarak bu kadar geri kafalı olduğumuza inanmak istemiyorum şimdi bana diyecekler ki medeniyet orayı burayı açmakta mi?

Çarşaf ne ya ? Ne iğrenç bir şey. M.kemal in yasakladigi aslında kadını metalastiran şeyin bu olduğunu idrak edemeyen kafalara bunu anlatamıyosun.

Önce herkes kendine baksın ve hep denk geliyorum bastırılmış duydukların verdiği ezikklik ile millete saldıran sözde dindar o kadar kadın var ki.

Kendilerini topluma bu şekilde mi kabul ettirecekler?

Bknz: pembe metrobüs isteyen kadınlar

İçinizde ki o dürtü beni hiç ilgilendirmiyor.
Ben istediğim gibi yaşarım sen hayvan gibi davranamazsin. Buna da haklı bi gerekçe gösteremezsin. En azından akıl sağlığı yerinde birinin böyle davranmasi gerek.

Kusura bakmayın,ben de sizin lafınıza bodoslama atlıyorum.
Arkadaşımızın ne demek istediği hakkında yorum yapmak haddim değil ama,bana kalırsa,bu kıyafetten çok zihniyetten duyulan iğretidir,yani bana göre öyle diyeyim.
Kıyafetler somuttur,neden iğrenelim?Onun altındaki beyin,bu kıyafetleri,erkek hegemonyasına boyun eğdiği için giyiyorsa,kendini alçak görüp,karşı cinsin iradesine göre kendini şekillendiriyorsa,evet,size karşı çıkmak gibi olmasın,özür dileyerek söylüyorum,bu cidden iğrenç bir duruştur.
Ve evet,o da benden iğrenecektir.Çünkü ben kendi beynimle hareket ederim,kendi dünyamı,3-5 beyin fukarası,bana başka gözle bakacak diye değiştiremem.Doğal olarak,bu da,o tarz insanlara uymayacaktır,uymasın da.

Sorun degil, Maria'nin mesajina ben de bodoslama girdim : )

Simdi Maria'nin yazdiklarindan kiyafet konusunda bir tiksinme cikarmistim ki o da aslinda asiri olarak ifade etmek istedigini soyledi zaten. Hal boyleyken ve Maria kiyafete asiri dedim aslinda demisken, aslinda Maria boyl demedi, boyle dedi demek biraz ilginc olur degil mi : )

Ben zihniyet ile ilgilenmiyorum. Eger zihniyetten bahsedecek olursa insanlar neler dusunuyor neler, igrenclik sadece bunlarla sinirli kalsa keske deriz.

Ben,13 milyar yıl önce varolan Dünya'ya,2000 yıl önce gelen vaatleri,öğüt olarak benimsemiyorsam,bu benim,''konteyner arkalarında,sokak ortalarında veya aklıma gelebilecek herhangi bir yerde cinselliğe evet!'' dememi gerektirmez.Dini mantıklı bulmayanı,cinsel dürtüsü had safhada biriymiş gibi yaftalayamazsınız.Bir insan ya inanır,ya inanmaz diye bir şey yoktur.Ve emin olun,orta düşüncedeki insanların sesi herkesten daha çok çıkıyor.Eğer zıt kutupların sesi,daha çok çıksaydı,bu kadar modern bir şekilde,bu konuları tartışıyor olamazdık.
Bu postumu da lütfen yanlış anlamayın Hayta,genel olarak fikrimi söyledim,kesinlikle size bir karşı çıkış değildi,teşekkür ederim.

Yav iyi hoş güzel yorum yapıyosunuz ediyosunuzda, ennn sinir olduğum şey.. Bu yaşanan tüm olan biten olayları ne varsa her boku niye Türkiye ye yapıştırıyorsunuz.. Tecavüz olayı oluyor "Yurdumun mal insanları" hırsızlık oluyor "Vatanımın hain insanları" yok efendim ülkemizin sapık insanlarıymış miş te muş muş.. Bakın, yapılan hiçbir olayı tasdiklemiyorum ama sanki bu dünyadaki tüm olaylar dönüp dolaşıp Türkiye de oluyormuş havası veriyorsunuz işte buda adamı insanlıktan çileden çıkartıyor.. Sen başka bi ülkeye gitsen çok mu rahat edeceksin? O ülkede yokmu sapıklar piçler, başka ülkelerde hırsızlık, kavga dövüş tecavüz olmuyor mu? Niye sanki tüm olaylar Türkiye de oluyormuş edasındasınız yav? Açık ve net söylüyorum, her haltı bizim ülkemize yapıştıran, bu olaylar sanki bizde oluyormuş gibi sürekli ülkemizin ismiyle yan yana kullananlar açık ve net Vatan Hainidir..!

Zaten konu başlığında neyi vurguladigini anladik.Tamamen dini bosver diyorsun aklini calistir.Oysaki carsaf giymeyi örtünmeyi aklimizla tercih ediyoruz.Çarsafli olduk bu sizi niye bozuyor!?Zaten koca eşine çarsaf giy diyemez eşinin akli yokmu kendisi nasil isterse oyle olur.Herkesin akli var sükür..Sen carsaf in diyorsun ya sana guluyorum ve sizin gibilere hakkaten .Burda ben akla dair pek birsey goremedim."Carsaf in " demen herseyi gösteriyor.

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Ben,13 milyar önce varolan Dünya'ya,2000 yıl önce gelen vaatleri,öğüt olarak benimsemiyorsam,bu benim,''konteyner arkalarında,sokak ortalarında veya aklıma gelebilecek herhangi bir yerde cinselliğe evet!'' dememi gerektirmez.Dini mantıklı bulmayanı,cinsel dürtüsü had safhada biriymiş gibi yaftalayamazsınız.Bir insan ya inanır,ya inanmaz diye bir şey yoktur.Ve emin olun,orta düşüncedeki insanların sesi herkesten daha çok çıkıyor.Eğer zıt kutupların sesi,daha çok çıksaydı,bu kadar modern bir şekilde,bu konuları tartışıyor olamazdık.
Bu postumu da lütfen yanlış anlamayın @Hayta,genel olarak fikrimi söyledim,kesinlikle size bir karşı çıkış değildi,teşekkür ederim.

Postunu yanlis anlamiyorum, cunku anlamam mumkun degil.
Benim yazdiklarimla alakasi olmayan yorumlar iceriyor.

Sozun ozu , yorumlarimin icerigi "her gorusun asirisi sakincalidir" seklinde.

Buna ragmen hangi satirlarimda "yaftalandiginizi" hissettiniz merak ediyorum?

Bu videoyu izleyin. Hala anlamayan varsa anlatmaya çalışırım.
Ayrıca Müslümanlara özgü birşey değildir örtünmek. İslamdan önce hristiyanlara emredilmiş.
Bknz;
56801371602969.jpg

https://youtu.be/mgw6y3cH7tA

[YOUTUBE]mgw6y3cH7tA[/YOUTUBE]

Postunu yanlis anlamiyorum, cunku anlamam mumkun degil.
Benim yazdiklarimla alakasi olmayan yorumlar iceriyor.

Sozun ozu , yorumlarimin icerigi "her gorusun asirisi sakincalidir" seklinde.

Buna ragmen hangi satirlarimda "yaftalandiginizi" hissettiniz merak ediyorum?

Benim bildiğim,aşırılıktan bahsedecekseniz,''aşırılık kötüdür,aşırılık bunu içerir'' vb. cümleler ile tezinizi doğrularsınız.Siz Radikal islamcıya kalkıp ''çarşafcı'',tam karşı görüşüne de ''cinselliği özgürlük zanneden'' imajı çizerseniz,bu tabiki de yaftalamak olur.Bedavadan atıp tutmadım değil mi ben bu sözleri?
Ama yine de,yanlış anladıysam kusura bakmazsınız.Demek ki ''aşırılık'' ve ''yaftalama'' kelimelerine bakış açımız çok farklı,teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri