Çarsaf ile ilgili

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İncir suçlu arama bence.
Canlıları incele. Erkeğin ve dişinin yapısını, davranış biçimlerini incelendiğinde cevap bulacaksın zaten.

Hayvanlarda dahi bu özellikler ortada. İnsanlar da bi tür hayvanmış diyorlar .p

Sen hiç bir dişi köpeğin, aslanın, kuşun, erkeğin peşinde dolanıp zorbalık yaptığına şahit oldun mu?

Yaradılış/ Tabiat dedikleri bu.
Erkek sulanır, sırnaşır.
Dişi kaçar, kendini ağırdan alır, korur.
Örtünme de bi tür kendini koruma, savunma şeklidir. isteyene (:

Çok derinlere inmeyeyim .p

İncir Erkek sulanır, sırnaşır.
Dişi kaçar, kendini ağırdan alır, korur.

Jesse James ,,, cümleyi yanlış yazmışsın arkadaşım sen. :) 'Erkek sulanır, sırnaşır. Kadın kapanır' olacaktı o. Zira senin paylaştıgın videoda ben 'açık olan bayan'ın erkeklere kuyruk salladıgını görmedim. Seni kendinle başbaşa bırakmayı , cevap vermemeyi tercih ediyorum. Bu nasıl bir yaklaşımdır ya. :)

Kızıl_mavi ,,, Ceza suçu önlemek için vardır. Yani potansiyel suçluyu korkutmak için.. ama buna rağmen hâlâ benzer vakaların sıklıkla yaşanması yeterli olmadıgını , yeterli olsa da kanunun gerektiği gibi kullanılmadıgını gösterir. Kaldı ki basına yansıyanlar sadece gördüklerimizin birazı. Bir de yansımayanlar var..

Bunun dışında kalan konularda hemfikir olmamıza sevindim.

Ben ne demişim sen neye çekmişsin.?

Evet lütfen ben anlamayı ögrendigimde konularıma yorum yap. Keyifli forumlar. :)

Yahu sen gece 3 te sokaga cikip issiz yerlerde dolasiyormusun?
Mesela ben üstüm ciplak dururken kadinlar bikini giymiyor mu?
Bunu spor olsun diye mi yapiyor kadinlarß

Yani diyorum ki kadin kendini koruyor. bu insanlarin dogasinda var.

Yahu sen gece 3 te sokaga cikip issiz yerlerde dolasiyormusun?
Mesela ben üstüm ciplak dururken kadinlar bikini giymiyor mu?
Bunu spor olsun diye mi yapiyor kadinlarß

Yani diyorum ki kadin kendini koruyor. bu insanlarin dogasinda var.

Sen komple mi çıplak duruyorsun. ? :) Mahrem yerini örterken sen , ben de bikini giyerek 'bana göre' mahrem olan yerlerimi örtüyorum. Gece 3 te dışarıda dolaşıyor musun demişsin. Evet dolaştıgım zamanlarım çok oldu üstelik sadece kız arkadaşlarımla.

Şimdi olaya genel yaklaşayım. Bu ülkede kadınlar bu şekilde yaşıyorsa bunun en büyük sorumlusu 'erkek' gibi igrenç bir insan cinsinin var olmasıdır. Tabi bunu tüm erkekler için belirtmiyorum . Bu durumda yaşamamıza neden olanları kastediyorum. Ve şu da bir gerçek ki bu erkeklerin igrençleşmesin de en büyük etken 'kültür ve yanlış bir şekilde algılanan ve yaşanan din' .

Sen 'erkek sırnaşır , kadın kaçar' gibi bir genelleme yapamazsın. Yaradılışta bu var diyemezsin. Yani erkekler üzerinde böyle bir genelleme yapamazsın. Çünkü kültüre göre erkegin, ,insanın yapısı degişir. Bunu anlamak için başka ülkelerle ülkemizi kıyaslamamıza gerek yok. Şehirler arası yolculuk yapmak kâfi.

Ulan erkek halimle şortla gidip ekmek alamıyorum siz neyin derdindesiniz :D
Şikayetçi miyim ? Yoo değilim :T:

Jesse James orada suçlu olan kendisini kapatmayan kadın mı yoksa ona laf atan erkekler mi? :)

Sana gelince FleXoR Ben başka ülkelerde bu tür olaylar yaşanmıyor demiş miyim? Ben Türkiye vatandaşıyım , burada yaşıyorum ve burada olan olaylar beni bizi etkiliyor . Tabikide burayı eleştiricem. "Diger ülkelerde böyle olaylar olmuyor mu sanki Türkiyede mi oluyor sadece n`olacakmış?" diyen ve bu zihniyete sahip insanlar yüzünden 2 yaşındaki bebege tecavüz eden erkekler , 2 ayda hapisten çıkarılıyor bu ülkede. Bu tarz söylemler olayı sadece normalleştirmekten ibaret. Zaten yasaların uygulanmadıgı bir ülkede, halkta bu olaylara tepki göstermesin mi?(!) Bu ülkesinden nefret ettiği anlamına gelmez.

Olayın bana göre 2 çözümü var. Kısa vadede yasaları uygulayacaksın arkadaş. Bu ülkede son yıllarda kadın ölümlerinin bu denli artmasının sebebi 'ne olacak yatar çıkarım, hapis zaten tatil yeri' düşüncesindeki insanlardır. Bu insanların böyle düşünmesinin nedeni yasaların uygulanmamasıdır. Cezalar agırlaştırılmalı gerekirse idam geri getirilmelidir. Uzun vadedeyse dinci ve gerici egirimden çıkılıp çocuklara atalarının mezar taşlarındaki yazıları okuyabilmeleri için osmanlıca dersi vermek yerine 'insanlık ' dersi verilmelidir.

Bunlar olmadan kimse benim bu ülkeyi eleştirmeme tek kelime edemez.
Hey Allahım, muhalefet parti liderlerine taş çıkartıyorsunuz tebrik ediyorum.. Onlarda böyle anlatılmak istenileni anlamayıp, anlamak istediği gibi yorumlayıp cümlenin içinden kelimeleri cımbızla çekip alıp ona göre yorum yapıyorlar.. ben hiç " nolmuş yeaa diğer ülkelerde de oluyor sıkıntı yok ara sıra olur böyle olaylar" gibisinden yorum mu yaptım? Sonuçta benimde annem var, aşırı derecede kalabalık bir aile, hatta sülaleyiz, Allah korusun hepsinin başına bişi gelebilir.. Ben öyle bir tavırmı sergiledim yorumumda? "Yaşanan olayları tasvip etmiyorum ama bu tip olaylar sadece ülkemizde yaşanıyormuş gibi tavır sergilemeniz, bu tip olayları ülkemize empoze etmeniz yanlış" dedim.. Benim dediğim ile senin anladığın arasında, hem ince bir çizgi, ve bu çizginin diğer tarafında da dağlar kadar fark var benim söylediğim ile senin anlamaya çalıştığın şey arasında..

Ha ayrıca, idam getirilecekse, hani diyorsunuzya "Adil bir ülkede yaşamak istiyoruz, tarafsız hakimler, ince fikirli savcılar, yeterli ve uygulanan kanunlar istiyoruz, kadına şiddet tecavüz vs. gibi olaylara idam getirilsin!" diye bağırıp çağırıp yürüyüş yapıyorsunuz, ee? Diyelim dediğiniz gibi oldu, kadına şiddet olunca şiddet yapana idam var, ama erkeğe şiddet olunca şiddet yapana idam yok? Hani adalet adalet diye bağırışıyordunuz, kendi kendinizle çelişiyorsunuz?

Hey Allahım, muhalefet parti liderlerine taş çıkartıyorsunuz tebrik ediyorum.. Onlarda böyle anlatılmak istenileni anlamayıp, anlamak istediği gibi yorumlayıp cümlenin içinden kelimeleri cımbızla çekip alıp ona göre yorum yapıyorlar.. ben hiç " nolmuş yeaa diğer ülkelerde de oluyor sıkıntı yok ara sıra olur böyle olaylar" gibisinden yorum mu yaptım? Sonuçta benimde annem var, aşırı derecede kalabalık bir aile, hatta sülaleyiz, Allah korusun hepsinin başına bişi gelebilir.. Ben öyle bir tavırmı sergiledim yorumumda? "Yaşanan olayları tasvip etmiyorum ama bu tip olaylar sadece ülkemizde yaşanıyormuş gibi tavır sergilemeniz, bu tip olayları ülkemize empoze etmeniz yanlış" dedim.. Benim dediğim ile senin anladığın arasında, hem ince bir çizgi, ve bu çizginin diğer tarafında da dağlar kadar fark var benim söylediğim ile senin anlamaya çalıştığın şey arasında..

Ha ayrıca, idam getirilecekse, hani diyorsunuzya "Adil bir ülkede yaşamak istiyoruz, tarafsız hakimler, ince fikirli savcılar, yeterli ve uygulanan kanunlar istiyoruz, kadına şiddet tecavüz vs. gibi olaylara idam getirilsin!" diye bağırıp çağırıp yürüyüş yapıyorsunuz, ee? Diyelim dediğiniz gibi oldu, kadına şiddet olunca şiddet yapana idam var, ama erkeğe şiddet olunca şiddet yapana idam yok? Hani adalet adalet diye bağırışıyordunuz, kendi kendinizle çelişiyorsunuz?

Peki ben konumun içeriginde bu olaylar sadece Türkiyede yaşanıyor gibi bir cümle kurmuş muyum da sen konuma sanki ben öyle bir şey belirtmisim gibi konudan fazlasıyla alakasız bir mesaj atıyorsun?

Ki ben sen alakasız bir yorum attıgın halde sana cevap verdim. Attıgın yorumda 'Sadece Türkiyede mi yaşanıyor Türkiyeyi kötüleyip durmayın , bunu yapanlar vatan hainidir' demekten ibaret oldugu için cümlelerin, ben de 'Başka ülkelerde yaşanması Türkiyede yaşanan olayları eleştiremeyecegim anlamına gelmez. Bu da beni vatan haini yapmaz.' dedim.

Ayrıca idam sadece erkekler için gerekli gibi bir cümlede kurmadım ben. Sen kurmadıgım cümleleri kurmuşum gibi gösteriyorsun bana. :) Suçlu cezasını çeksin benim derdim bu . Cinsiyet ayrımı olmaksızın.

O Kadar büyütülecek bir konu değil sayfalarca mesaj yazılmasına gerek te yok. Bayanlar gerek islami tesettüre gerekse de gayri islami giyinişte kendine en uygun olanı tercih eder bu onun takva,zevk,inanç vs. meselesidir.

Sanki çarşaf giyenler zorla giyiyor diye gösterme çabalarınız hiç masum değilsiniz.Ayrıca sen kadını çarşaf giyiyor diye aşağılık görüyorsan bazıları da seni çıplaklığından dolayı aşağılık görebilir.

Dediğim gibi sayfalarca yazılacak kadar belirsiz bir konu değildir. İslamda bayan'ın ve erkeğin örtünme konusu çok açıktır. Bu tür konularda üstadın sözünü söylemeden duramıyorum.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.
Mehmet Akif Ersoy

Abi siz niye her insanın düşüncesini önemsiyor ve doğru olabileceği kanaatine giriyorsunuz ki? Kendi düşüncenize göre yaşasanıza. Kim ne demiş niye bu kadar ilgileniyorsunuz? O kadın saçmalamış diye sen de bunu düşünecek misin? Kendi düşüncenize göre yaşayın. Boş verin o, bu, şu bunu demişi.

Bir kere kendinle çelişiyorsun sen.

Ben konunun iceriginden bahsettiğim şahısa göre bir konu başlığı seçtim. Ayrıca konu içeriğinde kimsenin giyinisine karismadigimi ancak karışan oldugunda sinirlendigimi de belirtmisim ama sen odak noktanı yanlış seçtiysen beni zerre ilgilendirmez. Açıklanması gereken bir durum yok.

Carsaf giymiş veya giymemiş bir kadın beni zerre alakadar etmez. Ama "erkeklerimiz kadınlara ilgi duyması hep bu açıklar yüzünden. Kapansalar bu sorun olmaz diyorsa bir kadın. O zaman gereken eleştirimi gönül rahatlığı ile yaparım.
Madem boyle guzel dusunebiliyorsun konu basligini neden carsaf " in! "diyorsun senin o insanlardan farkin ne oluyor?! evet cevap verme cesaretin varsa soyle !??

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

İnsanların giyinişlerini eleştirmiyorsan koyduğun başlık ne ozaman?

Baslık zihniyetin düşüncesine göre şekillenmiştir.
Yani , bu sözleri söyleyen zihniyet aklı bir kenara bırakmış, çarşaf ile kadınların kurtulabileceğini öne sürmüştür. Bunu da anlamazsanız nasıl ifade edebilirim artık emin değilim.

Ne yani anlamanız için şöyle mi bir başlık atsaydım :
Çarsaflı komşum akıl tutulması yaşayarak her kadının aslında çarşaf giymesi erkekleri tahrik etmez dedi..

Madem boyle guzel dusunebiliyorsun konu basligini neden carsaf " in! "diyorsun senin o insanlardan farkin ne oluyor?! evet cevap verme cesaretin varsa soyle !??

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Şimdi , senin soruna cevap verebilmek için cesaretten ziyade, türkçe bilmek, standart bir akla sahip olmak ve yazı yazmayı da bilmek gerek. Göreceğin üzere hepsi ve daha fazlası mevcut ve yukarıdaki cevap senin için de geçerli.

Yeterli değil dersen ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatacağım ve bundan da asla gocunmam ; çünkü mesleğim icabı idmanlıyım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri