Çarsaf ile ilgili

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ortada bi düşünce varsa yaftalamakta geliyor peşine ister istemez.
Ne kadar kendimizi tutarsak tutalım bi şekilde buraya varıyor.

Sadece tahammülsüz kişileriz hatta öyle bi boyutta ki şu forumda bile birbirimize tahammül edemiyoruz..görmezden gelmeyi beceremiyor insanlar .

Benim bildiğim,aşırılıktan bahsedecekseniz,''aşırılık kötüdür,aşırılık bunu içerir'' vb. cümleler ile tezinizi doğrularsınız.Siz Radikal islamcıya kalkıp ''çarşafcı'',tam karşı görüşüne de ''cinselliği özgürlük zanneden'' imajı çizerseniz,bu tabiki de yaftalamak olur.Bedavadan atıp tutmadım değil mi ben bu sözleri?
Ama yine de,yanlış anladıysam kusura bakmazsınız.Demek ki ''aşırılık'' ve ''yaftalama'' kelimelerine bakış açımız çok farklı,teşekkürler.

Suan bakis acimizin cok farkli olduguna ben de kanaat getirdim.
Radikal islamciya carsafci demedim. Desem de dogru bir sey demis olurum zaten.
En guncel ornek diye isid'i ornek verecegim. Hakim olduklari toplumda kadinlarin carsafsiz gezmelerine izin verirler mi sence? Isid ki birileri oruc tutmuyor diye bogazlayan bir radikal islamci grup.

Tam tersi dusunce de zit ama gene radikal olan bir dusunce yapisidir. Bunun ornegini de yakin bi gecmisten verecegim, daha cok yeni.
Taksim'de oral seks yapan cifti hepimiz hatirlariz, sokagin ortasinda, herkesin onunde.. Ve bunu ozgurluk adi altinda yaptilar.

Simdi su yukaridaki orneklerimden hala dini inanci olmayan bir insanin sokak koselerinde seks yapmak istedigini ifade ettigimi dusunuyorsan benim daha diyecek bir seyim olmaz.

Yani oyle kolay degil bir insanin sozlerini carpitip da yaftaliyorsun demek. Orada durman lazim. Eger yaftalamak istersem de direkt soylerim hala kendimi ifade etmeye calismam.

Neden anlamamak icin diretmektesiniz arkadaslar? Daha acik nasil ifade ederim bilemiyorum ama gene deneyecegim..

Radikal islamciyi yaftalarim.
Ozgurluk adi altinda sokaklarda oral seks yapanlari da yaftalarim.

Ama bu gruba dahil olmayanlar da yaftalandigini hissediyorsa , farkinda olmadan yukaridaki iki ornekten birine uygun bir goruse sahip olmus oluyor.

Nedir bu yaftalanma sevdaniz anlamadim.

Toplumsal normlar insanların hayatlarını etkilemedikce aslında sorun teşkil etmemesi gerekir.

Suan bakis acimizin cok farkli olduguna ben de kanaat getirdim.
Radikal islamciya carsafci demedim. Desem de dogru bir sey demis olurum zaten.
En guncel ornek diye isid'i ornek verecegim. Hakim olduklari toplumda kadinlarin carsafsiz gezmelerine izin verirler mi sence? Isid ki birileri oruc tutmuyor diye bogazlayan bir radikal islamci grup.

Tam tersi dusunce de zit ama gene radikal olan bir dusunce yapisidir. Bunun ornegini de yakin bi gecmisten verecegim, daha cok yeni.
Taksim'de oral seks yapan cifti hepimiz hatirlariz, sokagin ortasinda, herkesin onunde.. Ve bunu ozgurluk adi altinda yaptilar.

Simdi su yukaridaki orneklerimden hala dini inanci olmayan bir insanin sokak koselerinde seks yapmak istedigini ifade ettigimi dusunuyorsan benim daha diyecek bir seyim olmaz.

Yani oyle kolay degil bir insanin sozlerini carpitip da yaftaliyorsun demek. Orada durman lazim. Eger yaftalamak istersem de direkt soylerim hala kendimi ifade etmeye calismam.

Siz yaftalamayı,kötü bir şey olarak mı algılıyorsunuz?Çünkü benim sözcük dağarcığımda,yaftalamak,etiketlemek demektir.
Radikal islamcı beni ilgilendirmez,ben kendi kalıbıma bakarım.Beni yaftalamanız değil söz konusu olan,yaftaladığınız kalıptır benim eleştirdiğim.
Siz Taksimde ne idüğü belirsiz bir çiftin,yaptığı iğrenç bir olayı,bütün bir kesime yayamazsınız,bunu demeye çalışıyorum size.
Ya ben anlatamıyorum,ya da siz beni anlamak istemiyorsunuz.
Kibar bir şekilde size bir şeyler yazmaya çalışmam,size saygı duyduğumu gösterir,farklı tarzda sözcük öbeklerini bilmediğim anlamına gelmez.Bu yüzden,lütfen,tartışma alanına döndürüp,''orada durman lazım'',''nedir bu yaftalanma sevdanız'' vb. lafları etmeyiniz.
Kolay gelsin.

Siz yaftalamayı,kötü bir şey olarak mı algılıyorsunuz?Çünkü benim sözcük dağarcığımda,yaftalamak,etiketlemek demektir.
Radikal islamcı beni ilgilendirmez,ben kendi kalıbıma bakarım.Beni yaftalamanız değil söz konusu olan,yaftaladığınız kalıptır benim eleştirdiğim.
Siz Taksimde ne idüğü belirsiz bir çiftin,yaptığı iğrenç bir olayı,bütün bir kesime yayamazsınız,bunu demeye çalışıyorum size.
Ya ben anlatamıyorum,ya da siz beni anlamak istemiyorsunuz.
Kibar bir şekilde size bir şeyler yazmaya çalışmam,size saygı duyduğumu gösterir,farklı sözcük öbeklerini bilmediğim anlamına gelmez.Bu yüzden,lütfen,tartışma alanına döndürüp,''orada durman lazım'' vb. lafları etmeyiniz.
Tekrardan söylüyorum,beni yanlış anlamanızı ve bu konuyu buraya kadar getirmenizi gerektirecek hiç bir şey yok.
Kolay gelsin.

Bak Latte , bir insani yaftalamak iyi veya kotu hos bir sey degildir. Az once bana insanlari yaftalayamazsin dedin ki bu kelimeyi kullanirken pek iyi bir seyden bahsetmedigini ikimiz de biliyoruz.
Bunun uzerine ben de normal insanlari yaftalamak gibi bir hakkim olmadiginin farkinda oldugumu, oyle bir yorumum da olmadigini ifade etmeye calistim bir sekilde.
Taksim'de ne idugu belirsiz ciftin "asiri" oldugundan bahsediyorum ve asirilarin ister cogunluk, ister azinlik "sakat" bir goruse sahip olduklarindan bahsediyorum. Hem de en basindan beri, her yorumumda.
Ama hala bana dini inanci olmayan insanlari yaftaladigimdan bahsedersen "orada dur" demeye hakkim var. Sahip olmadigim, yazmadigim bir dusunceye sahipmisim gibi algi olusturuyorsun cunku. Buna izin veremem kusura bakma.

Daha fazla uzatmayalim lutfen, cunku ayni dusunceye sahip insanlar olarak ayni dilden konusmamiza ragmen birbirimizi anlamiyoruz , anlayamiyoruz.

Iyi aksamalar.

Zaten konu başlığında neyi vurguladigini anladik.Tamamen dini bosver diyorsun aklini calistir.Oysaki carsaf giymeyi örtünmeyi aklimizla tercih ediyoruz.Çarsafli olduk bu sizi niye bozuyor!?Zaten koca eşine çarsaf giy diyemez eşinin akli yokmu kendisi nasil isterse oyle olur.Herkesin akli var sükür..Sen carsaf in diyorsun ya sana guluyorum ve sizin gibilere hakkaten .Burda ben akla dair pek birsey goremedim."Carsaf in " demen herseyi gösteriyor.

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Canim sen olaya değil bana giydirmeye çalışmışsin. :) Sevgilisiyle birlikte olan herkese faise diyerek hakaret eden birinin burada 'akıla dair bir şey görmemesi gayet normal zaten.

bir kisi boyle dedi diye hepsininmi akli out? seninde ozaman onlatdan farkin kalmadi bu topic basliginla

bende acigim ama teyzem carsafli

Saygi..bitti!

Ben konunun iceriginden bahsettiğim şahısa göre bir konu başlığı seçtim. Ayrıca konu içeriğinde kimsenin giyinisine karismadigimi ancak karışan oldugunda sinirlendigimi de belirtmisim ama sen odak noktanı yanlış seçtiysen beni zerre ilgilendirmez. Açıklanması gereken bir durum yok.

Carsaf giymiş veya giymemiş bir kadın beni zerre alakadar etmez. Ama "erkeklerimiz kadınlara ilgi duyması hep bu açıklar yüzünden. Kapansalar bu sorun olmaz diyorsa bir kadın. O zaman gereken eleştirimi gönül rahatlığı ile yaparım.

Gülüp geçiyorum yapılmış olan bir çok yoruma. Kim nasıl giyiniyorsa giyinsin. Ne yapıyorsa yapsın ne ediyorsa etsin. Milletin dediklerini insanlar ne zamandır dert etmeye başladı acaba.

Yok illa birşeylere karışacaksak şu düğünlerde erkeklerin takım elbise bayanlarında gelinlik giymesine karışalım. Gelin başı diye ödenen paradanda kurtulalım şapka takalım.

Jesse James orada suçlu olan kendisini kapatmayan kadın mı yoksa ona laf atan erkekler mi? :)

Sana gelince FleXoR Ben başka ülkelerde bu tür olaylar yaşanmıyor demiş miyim? Ben Türkiye vatandaşıyım , burada yaşıyorum ve burada olan olaylar beni bizi etkiliyor . Tabikide burayı eleştiricem. "Diger ülkelerde böyle olaylar olmuyor mu sanki Türkiyede mi oluyor sadece n`olacakmış?" diyen ve bu zihniyete sahip insanlar yüzünden 2 yaşındaki bebege tecavüz eden erkekler , 2 ayda hapisten çıkarılıyor bu ülkede. Bu tarz söylemler olayı sadece normalleştirmekten ibaret. Zaten yasaların uygulanmadıgı bir ülkede, halkta bu olaylara tepki göstermesin mi?(!) Bu ülkesinden nefret ettiği anlamına gelmez.

Olayın bana göre 2 çözümü var. Kısa vadede yasaları uygulayacaksın arkadaş. Bu ülkede son yıllarda kadın ölümlerinin bu denli artmasının sebebi 'ne olacak yatar çıkarım, hapis zaten tatil yeri' düşüncesindeki insanlardır. Bu insanların böyle düşünmesinin nedeni yasaların uygulanmamasıdır. Cezalar agırlaştırılmalı gerekirse idam geri getirilmelidir. Uzun vadedeyse dinci ve gerici egirimden çıkılıp çocuklara atalarının mezar taşlarındaki yazıları okuyabilmeleri için osmanlıca dersi vermek yerine 'insanlık ' dersi verilmelidir.

Bunlar olmadan kimse benim bu ülkeyi eleştirmeme tek kelime edemez.

Bir kehanet der ki : Bu konu 1 saate kalmaz kapanır^
/Konu b*ka çevirme ekibi damlar birazdan bu konulara...

Ben bu konu da bahsi gecen carsafli ablamiza katilmiyorum
ALLAH kendimizi muhafaza etmek icin kapanmamizi ister, sen acik geziyorsun beni tahrik ediyorsun diyen erkekler her ne kadar acizlik belirtisi olarak kabul etsemde maalesef yer yer hakli da olduklarini soylemek isterim.
Ama bu hic bir sekilde tecavuz veya herhangi bir tacize bahane degildir.

Ama benim bildigil carsaf da takva icin giyilir
Tesettur sagimizi solumuzu kapatiyoruz ok de carsafli bir insan bunu takva icinyapar oyle bi insaninda boyle demesini acikcasi dogru bulmuyorum.
ALLAH bizden kapanmamizi istediyse erkeklerdende gozlerini muhafaza etmelerini istemistir, yani tek kadina dusen vs bisey degil herkes payina dusuni yapip yasasa bisey olmaz. Tabi bu konuda nefsi terbiye etmekte de onemli ki bu da tasavvuf ile daha cok mumkun biseydir. Bazilarimiz tasavvufu da bir nevi sirk olarak kabul eder neyse konuyu saptirmayayim. Yalniz baslik olmamis hakkaten bir carsafli boyle dedi diye herkesi akil out yapmak pek dogru ve saygili bir davranis olmamis. Sahsen fikrim bu yonden

Şimdi bu kadının zihninde bir bencesi var ve ben ne yazarsam yazayım onun ve onun gibilerin bu bencesine galip gelemeyecek,zihnindekileri gittiği heryere götürmeye devam edecek.Az öncebir başlık daha okudum sanırım yine senin açtığın konuydu.Sözün özü demem o ki; bir kadın başka bir kadını neden kendisinden çok farklı görüyor?

erkekler çarşaflansın biz onları biskolata hayal edelim
sorun kalmaz kanımca

@Jesse James orada suçlu olan kendisini kapatmayan kadın mı yoksa ona laf atan erkekler mi?
C:\Users\DIREN~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif

Sana gelince @FleXoR Ben başka ülkelerde bu tür olaylar yaşanmıyor demiş miyim? Ben Türkiye vatandaşıyım , burada yaşıyorum ve burada olan olaylar beni bizi etkiliyor . Tabikide burayı eleştiricem. "Diger ülkelerde böyle olaylar olmuyor mu sanki Türkiyede mi oluyor sadece n`olacakmış?" diyen ve bu zihniyete sahip insanlar yüzünden 2 yaşındaki bebege tecavüz eden erkekler , 2 ayda hapisten çıkarılıyor bu ülkede. Bu tarz söylemler olayı sadece normalleştirmekten ibaret. Zaten yasaların uygulanmadıgı bir ülkede, halkta bu olaylara tepki göstermesin mi?(!) Bu ülkesinden nefret ettiği anlamına gelmez.

Olayın bana göre 2 çözümü var. Kısa vadede yasaları uygulayacaksın arkadaş. Bu ülkede son yıllarda kadın ölümlerinin bu denli artmasının sebebi 'ne olacak yatar çıkarım, hapis zaten tatil yeri' düşüncesindeki insanlardır. Bu insanların böyle düşünmesinin nedeni yasaların uygulanmamasıdır. Cezalar agırlaştırılmalı gerekirse idam geri getirilmelidir. Uzun vadedeyse dinci ve gerici egirimden çıkılıp çocuklara atalarının mezar taşlarındaki yazıları okuyabilmeleri için osmanlıca dersi vermek yerine 'insanlık ' dersi verilmelidir.

Bunlar olmadan kimse benim bu ülkeyi eleştirmeme tek kelime edemez.

Öncelikle düşüncelerinizi eleştirmek adına cevap yazmadığımı belirteyim.

TCK’yı okudunuz mu yada mahkemeleri takip ediyor musunuz bilmiyorum ama, hukuk sistemimiz ciddi derecede kadını koruyor. Hatta kadın ayrımcılığı var. Basına yansıyan haberlerin yüzlerce katı kadar haksızda olsa kadın lehine çıkmış kararlar var. Ve hiç bir hapsi haneye gittiniz mi on uda bilmiyorum ama hapishane 3 yıl yatar çıkarım tarzı bir yer değildir. Hapisten çıkıp tekrar hayat kurmak o kadar da kolay değildir.

Demek istediğim şudur ki yasalar gerçekten iyi düzeyde tabii ki daha da iyileştirilebilir. Ama yasalar suçu önlemezler. Sadece işlenmiş suçta kanıt ve deliller eşliğinde yaptırım uygularlar.

Suçu önlemek devletin görevidir. Burada da iki farklı düşünce öne çıkar.

Klasik devlet; Mesela sadece lise öğrencilerine hayatlarında bir kere hapishane gezisi düzenleyerek suçun cezasını göstermek, yada Adım başı kolluk kuvveti yerleştirip len diyeni bile göz altına almak, yada suç işleyene de en ağır cezaları uygulayarak daha sert kanunlarla milleti suç işlemekten korkutmak.

Modern devlet; kendi bünyesi de dahil olmak üzere eğitim sistemini sınav sonuç ilişkisinden ibaret tutmayıp kişisel ve toplumsal duyarlılığı olan eğitim sistemine geçmek. Hukuk sisteminin vekil veya yüksek düzey bürokrat ayrımı yapmadan işlemesini sağlamak. Toplumda ayrımcılığın oluşacağı her konuda önlem almak. vb. vb. sıralayabiliriz.

Biz ise dünyadaki kararsız iki devletten biri olarak gösteriliyoruz. Maalesef ki yakın tarihimiz değişen rejim sistemine adapte olamamış ve demokrasiyi bütün ülkeye aynı zamanda yayamamış hatta baltalamıştır. Gerek askeri darbeler, gerek sivil tepkiler hükümetleri ve toplumu kutuplaştırmış M. Kemal Atatürk ün asıl amaçları göz ardı edilmiştir.

Bugün içinde yaşadığımız ülke 1990 lı yılların sonuna kadar, Marmara bölgesi ve bir iki şehir dahil olmak üzere sanayi devrimi ile hızlı gelişmiş, ege ve Akdeniz kıyı bölgeleri gerek iklimsel gerekse turizm ile batı kültürüyle Anadolu kültürü arasında kalmış, doğu Anadolu bölgesi toprak ağalarının yönetiminde feodalleşerek demokrasiden uzaklaşmıştır.

Bunun topluma kültürel etkileri de olmuştur.
Marmara bölgesi yoğun göç almış köylerden büyük şehirlere akın eden insanların kültürel ve manevi değerleri değişmiştir. Köyünde eğitim almamış kadın ve adam tarla - hayvancılık gibi iş paylaşımı yaparak yaşamaya çalışırken eğitim veremediği çocuklarıyla şehire gelmiş. Ne iş olsa yaparım modunda adam çalışmış kadın evde çocuklarını aldığı yöresel terbiyede tutmaya çabalarken ya iş gücünü yada vasfını kaybetmiştir.

Keza ege ve Akdeniz kıyıları gerek yerli gerekse yabancı turistler ile farklı kültürlerle daha çok kaynaşarak Anadolu kültürüyle hem harmanlamış aynı zamanda uzaklaşmış hatta Anadolu insanın yaşam ve anlayış tarzına çok zıt bir yaşam tarzına sahip gibi gösterilmiştir ki kadının ülkemizde en rahat olduğu bölgelerdir.

Doğu Anadolu ise toprak ağalarının Kontrolünde halk sömürülerek törelerle bastırılmış, Türk kültüründe olmayan kan davası vb. bir çok uygulamayla insanların canına kıyılmış. Ve üzerine eklenen terör yüzünden ne sanayileşme nede hayvancılıkla gelişimini sağlayamamıştır. Buda en çok zayıf olan kadın bedel ödemiştir.

Buna bölge bölge devam edebilirim. Ama kimseyi bıktırmak istemem. Fakat bu sadece gerçekten farklılarda büyümüş toplumun bu kadar iç içe durabilmesi mucizeyken bile başarmasına siyasiler izin vermemiş, toplumun farklılıklarını birleştirmek yerine ayrıştırarak bunu oy potansiyeli olarak kullanmıştır.

Maalesef ki buna alet olan insanlar farklılıkları ayıplayarak kendilerine ait olmayan kültürleri ve siyasi görüşleri savunarak kendinin olmayan kimlikleri koruduklarını düşünmektedir. Ve bu konu din olunca her zaman kadın üzerinden vurmuşlardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri