Biz Erkekler SAPIK degiliz !

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Yorum yaparken,önce konuyu ifade edene bakarım.
Mesela,Jesse James bu vahşeyi tasvip edecek bir tipmi ki,onun anlatmak istediğini anlamayayım.Tabiki değil (öyle görüyorum).

Sanki Jasse,sapıkları aklamak idtiuor gibi bir algı oluşmuş..Böyle bir şeyi niçin yapsın ki..

Ben Jasse'nin anlatmak istediğini anladım ve katılıyorum.

Bahsettikleri RANTÇILARIN ne kadar rant kaxanmak için çaba sarfettiklerini görebiliyorum..

Haklı bir yaklaşım Jesse tabi her erkeği genellemeye alamayız. Ama her kız nedense dışardaki erkeklerden korunmak için bir savunma yöntemi oluşturur kendince , peki neden ? Erkeklerin kendi beyinlerinde , yaşantılarında, hormonlarında , psikolojilerinde çözemediği bir çok neden bu tarz davranışları tetikliyor, dolayısıyla her erkeğe öyle olmasalar bile bizde ön yargılı yaklaşıp yanlışlıkla temaslarında bazen abartabiliyoruz, yaşadığım şeyler bunlar. Ama bu davranışı bizde yaratan sizin cinslerinizin korkunç yaptıkları. Hepiniz sapık olmayabilirsiniz ama beyinsizde değilsiniz azıcık beyninize hükmetmeye çalışın siz onu yönetin. Bunu özgecan, münevver, şiddete maruz kalmış her kadın için söylüyorum. Benim ailemde bile ne sıkıntılar olmuşken babamın neden anneme vurmadığını gayet iyi anlayıp erkeklern bu kötü davranışlarıyla karşılaştırınca haklı hissediyorum kendimi.

Bir tek ben miyim olaylari bu sekilde algilayan diye düsündüm.
Verilen tepkilerin , protestolarin amacini astigini düsündügüm icin biraz endiselendim acikcasi. mAma benimle ayni fikirde olan bir sürü arkadas varmis.

Bakin az önce biraz daha okuyayim dedim, kimler neler demis, yada Diyebilmis
Diyebilmis dedim, cünkü artik insanlar fikrini söylemeye korkar oldu.
Tecavüzcü damgasi yiyecegim endisesiyle, karisi, kizlari olan babalar bile bi geri duruyor, yada samimi olduklariyla bu konulari konusuyor.
Her söylenilenin belkide, BILINCLI olarak yanlis algilanmasi saglaniyor.

Netten birkac alinti;

Ya bende bir bayanim.. Bu knu hakkinda hic knusmDim sadece olaylari izledim yargisiz uzak bir sekilde evet tuylerim urperdi ama yapilan onca eylem bilmiyorum tamam yaparsn eylemini ama geride kalan onca erkegede tecavuzcu olarak bakiliyo.. Haberdede adamlar isini yapiyo bas bas bagiriyo bana dokunma diye adam bisey yapmiyoki.. Yani bilmiyorm bu knuda gercekten tarafsizim ve disardan gordugumu syluyorum iki uc it bir halt yaptilar diye o kadar erkegide tecavuzcu yerine koymanin alemi yok bunu tabiki herkes yapmiyo her eylem yapan byle yapiyo demiyorm bu durumu kullanipta byle bir ayrimi cikartanlar icin diyorum.

Bayan yorumcu

Adamlar olaylari o kadar saptiriyor ki. Gerçekten erkek dusmanligina dondu olay. Ha birde idam konusu var. Fetva verenler mi dersin , bu hükümetin sucu diyenler mi dersin. 300 insan soma da öylece öldü gitti. 1 ay bile sürmedi unuttular. Tabi orada da yikip gecenler hükümeti devirecegini soyluyenler. Tüm ünlüler benden 1 ev benden 10 arsa vb vb. Sonuç? Unutuldular öylece gittiler. Akillara geldikçe ahh soma doğru yaa dediler... Türkiye de gelinlikle dünya turuna cikmis birine tecavüz edip öldürdüler hatirliyor musunuz? Sarai Sierra yi hatirliyor musunuz? Peki ya daha çok çok yeni kafasi ezilerek öldürülen birde hisbullahci yaftasi yiyen o gencleri? Peki ya PKK bin katlettiği onca insani? ... Menfaatleri için mansetlerden dusmeyen onca vaat onca söz onca tehditkar haykiris

Erkek yorumcu

Iyi niyetli yaptigimiz tüm eylemler insallah amacina ulasir.
Bir daha bu tür olaylarin yasanmamasi dileklerimle...

Rafet El Romanin bir sarkisindan alinti ile bitireyim bu mesaji;

sevginin ve barışın bir manası kalmadığında

eski tatlı huzur veren şarkılarda çalmadığında

kalabalığın içinde yanlızlıklar arttığında

her yer gurbet oldugunda her yer beton doldugunda

insan hayatına verilen değerden eser kalmadıgında

yani 5 yaşında çocuğun eline silah tuttuğunda

savunmasız siviller hedef olduğunda

yardım için gönderilen gemilerden kan akınca

silahlanmak için milyar dolar harcandığında

sonra güvenlik güçlerine dahi güven kalmadıgında

okullarda uyuşturcu satıldıgında

artık geriye söylenecek pekte bir şey kalmıyomuş tanrım;

yazılacak fazla bir şey kalmadı

her sey eskisiydi herkes sefil düştü

karşılıksız verme devri bitti

bütün bunlar olurken

biz derde tepkisizdik artık gökten umarız medet

çünkü yerde sevgi bitti

anla bütün güzel saf hayaller yarım kaldı

kimse dost demedi bi baskasına herkes hasım saydı

belki bunlar yaşanmazdı önlem alınsaydı

bizler cehaletle kavrulurken kaç bin aydın astık

geçmişin vebali ağır taşımaz gövdem beni

artık söylenmeli ne varsa söylenmeli

bir yardım gelirsede eminim gökten gelir

çünkü biz bir türlü insanlığı öğrenmedik

Genelleme yapılmıyor ama görüleköy de klavuz istemiyor kusura bakmayın. Her şeyde bir erkek, kadın ayrımı yapıldığı için tepki alınıyor. Tecavüz edenler hep erkek. Genel evlerinin kurul.a sebepleri hep erkek,erkek okur, kız okunaz,erkek kadınla sevişir, adam oluyor , kadın vahişe.. Kadın boşanmak istiyor, erkek öldürüyor. Kız çocukları diri diri toprağa gömülür. Kadın namusunu erkeği için koruyor zannedip, kadını idam ediyorlar. Gencecik kızları öldürüp, daha okul çağında olan çocuklar evlwndiriliyor. Kaç erkek çocuğa Tecavüz edildi? Hangisini sayayim burada?

Sırf mini etek giyindiler diye köpek gibi salyaları akan kaç erkeği sayalim burara?

Neden rahat gezilmiyor? Neden kahvenin önünden geçerken laf yiye yiye geçiyoruz ki biz? Zihniyet bozuk.

Genelleme konuşmuyorum-z. Ama kadınlar sırf açık giyiniyor diye laf atmayan bir kişi gösterin bana? Ya da kapalı hiç fark etmiyor. Ama açık olan kardeşlerimiz daha çok hakarete maruz kalıyorlar. Neden? Neymiş tahrik ediyor, neymiş açık giyiniyor. Uckurunuza sahip olun da bakmayın.. bu ülke neler gördü. İyice çirkin olmaya başlandı.

Kadınlar suçludur Hep. Çünkü kadınız.

Yapılan eylemler Banada çok anlamsız geliyor
İş yok canı Sıkılan Sokağa dökülmüş gibi
Bu feministlik gerektirmez öfke ile yapilan bir eylem sonuçsuz sona erer.
Illaki birsey yapilacaksa aklı selim adimlarla anlasilarak ve planli yapılmalıdır.
Tvlerin reyting kaygısı insanların içindeki öfke patlaması bu tür kaoslara sebep oluyor.
Zaten eylem deyince benim aklima direk şiddet ve
Her iki tarafın gereksiz tutumlari geliyor.
Herşeyin bir adabi usûlü vardır.
Rahmetli Özge nin babası ne kadar sogukkanlı ve
Başı dik. Adam sözlerini örnek teşkil edecek biçimde sarfediyor .
Diğer taraftan iki cephede savaş var .
Valla Sıkıldım insanlarin asıl olaylara vereceği tepkiyi Ya siyasete tasimalarindan yada kendi acıları ile hareket etmelerinden.
Sanki Anne babasından daha çok üzüldünüz.
Çok dolmuşum bu konuda :/

Şu tecavüz olayında erkekler insanlıklarından tecrit konuşmaya başladı sinir oluyorum tacavüzün cinsiyeti yok ki. Bunu erkek çocuklarına da yapıyorlar. Şu son dönem yaşatılan olaylar cinsiyete çekilmemeli arkadaşlar yapmayın

Burada beni anlamamistin.

Şimdi de Siz mi magdursunuz ?
Bu ne alinganlik o yazilanlar vahşeti yapan ve yapmaya meyilli olanlara hitaben yazılmıştır.
Hassas olunacak bir sürü konu varken
Bu Biraz ..

Yapılan eylemler Banada çok anlamsız geliyor
İş yok canı Sıkılan Sokağa dökülmüş gibi
Bu feministlik gerektirmez öfke ile yapilan bir eylem sonuçsuz sona erer.
Illaki birsey yapilacaksa aklı selim adimlarla anlasilarak ve planli yapılmalıdır.
Tvlerin reyting kaygısı insanların içindeki öfke patlaması bu tür kaoslara sebep oluyor.
Zaten eylem deyince benim aklima direk şiddet ve
Her iki tarafın gereksiz tutumlari geliyor.
Herşeyin bir adabi usûlü vardır.
Rahmetli Özge nin babası ne kadar sogukkanlı ve
Başı dik. Adam sözlerini örnek teşkil edecek biçimde sarfediyor .
Diğer taraftan iki cephede savaş var .
Valla Sıkıldım insanlarin asıl olaylara vereceği tepkiyi Ya siyasete tasimalarindan yada kendi acıları ile hareket etmelerinden.
Sanki Anne babasından daha çok üzüldünüz.
Çok dolmuşum bu konuda :/

Simdi anlamissin. Tesekkür ederim.

Yok hayır ben baştan anladigimin arkasindayim
Eger ben cani degilsem ve canilere söz ediliyorsa bunu neden üzerime alayim ?
Benim kastettigim sen kendini neden genellemenin içinde buluyorsun ?
Ve erkeklerin bu konuda düşüncesini ifade etmesi çok normal Özcan Deniz misali.
Ben kavga gürültü yapılması hoş olmayan eylemlerden sıkıldım .
Yoksa düşünce özgürlüğü diye bişey var yani.

Sapıklık beyinde ya da beyinin bulunduğu bir bölgede (anladınız) evet.
Fakat genellemeye yaptığınız noktalar var.
Şahsım adına sapığın Türk'ü,Kürt'ü,Alman'ı olmaz.
Aynı şekilde her hangi bir ırktan karakterli bireyler çıkabileceği gibi,karaktersiz bireyler de çıkabilmektedir.
İyiler iyidir kötüler kötü düşüncesine katılarak sapıklar sapıktır diyorum.Bunu tüm erkeklere yıkmak elbette keşmekeş,aptalca bir düşüncedir.
Bu tarz konularda bir ırkı,düşünceyi ya da türevinde bir durumu kutsamak adına genelleme yapmak yerine,kadınıyla erkeğiyle tek yürek olmalıyız.

Meslek icabı sanırım bu sabır ve iyi niyet valla bravo işinizi pek güzel yapıyorsunuz.

Acaba bu silinen postlar banami yazildi
Okuyamadim da üzüldüm cidden
Eger bana yazildiysa pm atarsaniz cvp yazarim yoksa susmak benim işim degil sozlerimin arkasindayim.
Bana ise tabi :)

benim cevabım havada kalmış . Iste bu yüzden cevap silinmesine karşıyım.
Bu ne yahu. .

Valla Jesse cim hepiniz aynısınız demiyoruz ama bi çoğu Özcan Deniz kisisinin dediği gibi. Sorun cinsiyette değil algılarda.
Toplumumuzun kadını algılama biçiminde
Kadını koruyup kollanacak aynı zaman da güçsüz erkeklere muhtaç gibi gormesinde .
Ve tabii bir de işin adalet hak hukuk mevzusu var..
Kadınları aşağılamak için fırsat kollayip ego tatmini yapan kafalar var.
Ha bunu yaparken sadece erkekler yapıyor demiyorum kadınlarda kadınlara yapıyor lakin hastalıklı beyinler fiziksel şiddet kullanarak yapıyor ve zarar veriyor maalesef. Ve geneli erkek .
Sen bile diyorsun kadın daha güçlü olsaydı ne demek? Fiziksel açıdan senin üstünlüğün var diye bi kadına tecavüz edecek kadar beyin yoksunu olamazsın sanırım öyle değil mi?

Sorun yetiştirme şeklinde
Eğitimde

Türk insanının iki yüzlü ahlak anlayışında.
Sen kimsin tanımam, Ama Türk milletine iki yüzlü ahlaksız diyemezsin

Geri