Birlik içinde hareket etmeyi başaramayan muhalefeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Birlikte daha nasıl hareket etmeyi başaramasınlar ki 6 kişiler hala birlikte hareket edemiyolarmıymış

kılıçdaroğlu devreye girince "amaları" kenara atıyoruz. daha garanti olarak mansur veya ekrem diyoruz. bu kadar basit.
ekrem başkanı severiz ama seçimde başarılı olma ihtimalinin yüzdesi düşük. mansur başkana gelince ise bunu daha öncede söylemiştim: fazla duygusal bakıyorsun, bakıyorsunuz. bu stratejik bir hamle, duygusal değil benim söylediğim bu. stratejik olarak en güçlü aday bay kemal'dir.

ekrem başkanı severiz ama seçimde başarılı olma ihtimalinin yüzdesi düşük. mansur başkana gelince ise bunu daha öncede söylemiştim: fazla duygusal bakıyorsun, bakıyorsunuz. bu stratejik bir hamle, duygusal değil benim söylediğim bu. stratejik olarak en güçlü aday bay kemal'dir.
en güçlü aday olarak bay kemal'i göstermen, bu işleri 2016 yılında bıraktığını doğruluyor : / anketlerde hiç öyle çıkmıyor. ekrem her ne kadar hata üstüne hata yapsa da bu ülkede her kesimden oy alabilecek, bu milleti sandığa götürebilecek, istanbul seçiminde olduğu gibi dik durup hakkını sonuna kadar savunabilecek biri. ben mi duygusal bakıyorum. duygusal baksam adayım mansur derim. gönlümden geçen aday mansur diyorum, "amalar" girince devreye mantıken en ideal adayın ekrem olacağı düşüncesindeyim. sizin bu son zamanlardaki kılıçdaroğlu ısrarınızı anlamıyorum, bitirileceksiniz bizi.

en güçlü aday olarak bay kemal'i göstermen, bu işleri 2016 yılında bıraktığını doğruluyor : / anketlerde hiç öyle çıkmıyor. ekrem her ne kadar hata üstüne hata yapsa da bu ülkede her kesimden oy alabilecek, bu milleti sandığa götürebilecek, istanbul seçiminde olduğu gibi dik durup hakkını sonuna kadar savunabilecek biri. ben mi duygusal bakıyorum. duygusal baksam adayım mansur derim. gönlümden geçen aday mansur diyorum, "amalar" girince devreye mantıken en ideal adayın ekrem olacağı düşüncesindeyim. sizin bu son zamanlardaki kılıçdaroğlu ısrarınızı anlamıyorum, bitirileceksiniz bizi.
askdjskd anketlere, tivitlere vs bakacak olursa en güçlü aday cem uzandır. bırakın lütfen şu antin kuntin muhabbetleri. ekrem başkan da bazı konularda senin gibi duygusal davranıp hata üstüne hata yaptı, ikinci ince vakasına doğru ilerliyor: dilerim ilerlemez. düşüncene bir şey dediğim yok plesk.dlsfkj nedenini sorduğumda beni tatmin edecek bir done sunmuyorsun diyorum sadece. duygusal bakacak olursam benim de adayım mansur başkan derim neyse ki bu konularda fazla duygusal değilim.

birlik içinde hareket edememelerine şaşırdığını düşünmüyorum kimsenin çünkü birbiriyle ayrı düşünceleri olan 6 partiden bahsediyoruz. burada ortak tek bir amaç var; akp'yi devirmek. bu uğurda da en sabit seçmeni olan chp'yi kullanarak pastada kendilerine yer bulmak isteyenlerle, chp'nin de pastayı elde etmek için kendine zıt partilerle, zamanında aldığı kararlara isyan ettiği parti başkanlarıyla aynı masaya oturması birlikmiş gibi duruyor ama seçim sonrasında işler çok öyle olmayacak gibi. hatta erken seçim olmaz da 2023'ü kesin beklersek, iyi parti'nin bu ekipten sıyrılacağını bile düşünüyorum. şu an için hepsi birbirini kullanarak ortak amaçları için sessiz kalmaya çalışsalar da, iyi parti'nin ülkede çok iyi örgütlenmesi, sağ tabanın ülkede baskın olması ve elleri kollarının gayet uzun olması sebebiyle bir süre sonra bu birliğe ihtiyaç duymayıp çekip gidebileceklerini düşünüyorum. diğer partilerin çok bir önemi yok. akp'nin ekmeğini yedikten sonra ekmeği kesip, şimdi biraz pasta yiyelim diye bekliyorlar. yine de dileğimiz ittifaklarını korumayı becerebilmeleri ve seçimi kazanmaları.

akp karşıtı seçmenlerin bu partilere ve liderlerine %100 güvendiğini de düşünmüyorum ama elimizdekiler bu. elimizde de tek bir şans var. her halükarda bunu değerlendirmek zorundayız. adaya göre ''oy vermem'' şımarıklığını bir kenara bırakarak oyu basacağız, sürpriz bir isim olarak rte'yi aday göstermedikçe tabii... asıl kaoslar aday açıklanınca çıkacak zaten, biraz ülkeye heyecan gelsin. hep zam konuşmaktan sıkıldık. kılışdar'ın üst düzey seçim kaybetme yetenekleri olsa da son belediye seçimlerindeki başarısı ve sosyal medyayı iyi kullanmaya başlamalarıyla gençlere ulaşması açısından-sorun yaşlılar- biraz daha kabul gördüğünü düşünüyorum. yine de bi ekrem ve mansur kadar sevgi görmeyecek ama onların adaylığına da pek ihtimal vermiyorum. birkaç aya şey haberi çıkar 6'lı masanın adayı ABDULLAH GÜL. milli bayramlarda iyileşmeye başlamasıyla çok güçlü bi aday....

kocaman bir metin yazmistim ama stockun kemal en güçlü adaydır dediğini görünce, şöyle oldum. yazmaktan da vazgeçtim

images (5).jpeg

sosyal medyayı burayı falan bi okuyunca bu başımızdakiler gitmez gibi geliyor ama hadi hayırlısı. allahım bari ben bi şöyle sınır kapısından geçeyim. napıyolarsa yapsınlar içerde.

@Stockholm Sendromu aylardır anlatamadıklarımızı çok güzel özet geçmişsin.:)

Yansıttıkları ayrımcı tavırlar ne yazık ki muhalefeti kararsız ve tutarsız gösteriyor.
Birbirlerinin düşmanı gibi davranmak yerine keşke biraz daha uzlaşmacı tavır sergileyebilseler...
Ben de kamera arkasında daha uzlaşmacı ve iyi olduklarını düşünüyorum

Satranç gibi Lefty hanımcım
Strateji taktik vs .d
Yani bir devlet göz önünde öyle dümdüz yönetilmez diye düşünüyorum, derin işlerdir sdjk
Kendi destekçilerinin nabzını tutmak zorundalar ancak yine de biraz daha ılımlı yaklaşabilirler çünkü seçmen, göz önünde olan bitene odaklanıyor.

Kendi destekçilerinin nabzını tutmak zorundalar ancak yine de biraz daha ılımlı yaklaşabilirler çünkü seçmen, göz önünde olan bitene odaklanıyor.
Seçmenin nabzını zaafını da iyi bildiklerini düşünüyorum Lefty hanımcım .d
Yıllardır başımızdalar her biri
Biz bile kendi içimizde kendimizi çözmüş gibi durumdayız, ayrıştırarak birbirimizi

hatta erken seçim olmaz da 2023'ü kesin beklersek, iyi parti'nin bu ekipten sıyrılacağını bile düşünüyorum. şu an için hepsi birbirini kullanarak ortak amaçları için sessiz kalmaya çalışsalar da, iyi parti'nin ülkede çok iyi örgütlenmesi, sağ tabanın ülkede baskın olması ve elleri kollarının gayet uzun olması sebebiyle bir süre sonra bu birliğe ihtiyaç duymayıp çekip gidebileceklerini düşünüyorum.

Akşener, kesin olarak aday olmayacağını açıkladı ve bu durumda 6'lı masadan ayrılmasının hiçbir mantığı olmayacaktır. Kendi aday olmazsa da istediği desteği alamaz ayrıca tek başına aday bile olsaydı yine 6'lı masa ile uzlaşmak zorunda kalacaktı.

Geri