Birlik içinde hareket etmeyi başaramayan muhalefeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendi adıma çabaladıklarını görüyorum ancak henüz yeterli derecede birlik sağlayabildiklerini düşünmüyorum.

Koalisyon olmadığı sürece iktidar tektir, birdir, düşüncesi nettir.
Ama muhalefet çoğul, birden çok muhalefet partisi var. Bunların farklı farklı görüşleri olsa da bir potaya girme çabaları mevcut. En önemlisi, MHP gibi bir parti muhalefette değil artık.

Koalisyon olmadığı sürece iktidar tektir, birdir, düşüncesi nettir.
Ama muhalefet çoğul, birden çok muhalefet partisi var. Bunların farklı farklı görüşleri olsa da bir potaya girme çabaları mevcut. En önemlisi, MHP gibi bir parti muhalefette değil artık.

Ülkenin geleceği ve ekonomik krizle başa çıkabilmek, ortak noktaları ilk aşamada ve diğer sorunlar bir şekilde çözülür.

Arka planda gayet iyilerdir diye düşünüyoru
Yansıttıkları ayrımcı tavırlar ne yazık ki muhalefeti kararsız ve tutarsız gösteriyor.
Birbirlerinin düşmanı gibi davranmak yerine keşke biraz daha uzlaşmacı tavır sergileyebilseler...

En güçlü adayı öne çıkartmanın ve görüş belirtmenin ne sakıncası olabilir? Sorun bu işte...
Kişisel bakış açısı ya da ideolojinize ters düşeni doğrudan öteliyorsunuz ancak konuşmaya gelince de ülke menfaatleri diyorsunuz.

Ülkesini düşünen hiç kimse bu süreçte sivri dilli çıkışlar yapmaz ve temkinli olup sorunlara çözüm üretecek her seçeneği değerlendirir.

e sizce en güçlü, olması gereken aday kim diyoruz ona da cevabınız yok?dfklgj mansur başkan diyen sonrasında ama ''belli bi kesimden oy alamaz'' diyo. ekrem başkan? ama diyo ''oy verdiğim için pişmanım'' diyo. uln kim olsun o zaman? olmasın, olmalı düşüncelerinizi anlıyorum pekala kim olacak abiler, ablalar?

e sizce en güçlü, olması gereken aday kim diyoruz ona da cevabınız yok?dfklgj mansur başkan diyen sonrasında ama ''belli bi kesimden oy alamaz'' diyo. ekrem başkan? ama diyo ''oy verdiğim için pişmanım'' diyo. uln kim olsun o zaman? olmasın, olmalı düşüncelerinizi anlıyorum pekala kim olacak abiler, ablalar?
Mansur. Mansurun oy alamayacağı insan yok. HDP li vekil bile mansuru işaret etti. Yani kemalin oy potansiyelinden şüphe etmiyorsunuz da, mansurunkinden mi ediyorsunuz canımın içi? Hayır ceketimi assam kemalle aynı oyu alır.

Mansur. Mansurun oy alamayacağı insan yok. HDP li vekil bile mansuru işaret etti. Yani kemalin oy potansiyelinden şüphe etmiyorsunuz da, mansurunkinden mi ediyorsunuz canımın içi? Hayır ceketimi assam kemalle aynı oyu alır.
şüphe etmiyorum demedim. sürekli olarak, senin de dahil olduğun birkaç arkadaş ''olmamalı'' olarak yorumluyor bu konuyu. haklı oldukları yanlar yok değil fakat kısır bir döngü içerisine giriliyor ''adayınız kim?'' sorusu gelince. o olmalı, şu olmalı ''AMA'' amalarla yürümüyor devlet işleri, onu demek istiyorum. tezi çürütmenizi istiyorum sadece.

şüphe etmiyorum demedim. sürekli olarak, senin de dahil olduğun birkaç arkadaş ''olmamalı'' olarak yorumluyor bu konuyu. haklı oldukları yanlar yok değil fakat kısır bir döngü içerisine giriliyor ''adayını kim?'' sorusu gelince. o olmalı, şu olmalı ''AMA'' amalarla yürümüyor devlet işleri, onu demek istiyorum. tezi çürütmenizi istiyorum sadece.
Ya kızım bu ne kibarlık ya. Öyle bir kibarlastin ki Kemal'e laf edeni delik deşik edesim geldi.

Çok haklısınız stock hanım. Ben de aynı şeyi savunuyorum. Bu arada nereden?

Ya kızım bu ne kibarlık ya. Öyle bir kibarlastin ki Kemal'e laf edeni delik deşik edesim geldi.

Çok haklısınız stock hanım. Ben de aynı şeyi savunuyorum. Bu arada nereden?
salak.sdlkfj 2016 da bıraktım bu işleri, biliyorsun. sonra evimden almaya geliyorlar ''forumsaldaki 4 teröristten biri siz misiniz?'' diye.ldksfj

muhalefet partileri farklı ideolojileri olan gruplar, tamamen birlikte hareket etmeleri düşünülemez zaten. sadece ortak bir paydada buluşabilirler ki bu da erdoğan diktasının artık son bulması.
benim için önemli olan erdoğan gittikten (inşallah) sonra ne yapacakları...
koltuk savaşı verecekler ama bunu yaparken erdoğan ile kaybedilen siyasi nezaketin içinde kalarak mı yapacaklar yoksa birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmeyle uğraşıp memleket meselesinden uzaklaşacaklar mı?

kılıçdaroğlu devreye girince "amaları" kenara atıyoruz. daha garanti olarak mansur veya ekrem diyoruz. bu kadar basit.

Geri