Birlik içinde hareket etmeyi başaramayan muhalefeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
eskiden bu köprüleri bu yollar hayal bile edemiyorlari

bu arada oyum AKP ye deyil

eskiden bu köprüleri bu yollar hayal bile edemiyorlari

bu arada oyum AKP ye deyil
Boğaziçi köprüsüyle, Fatih Sultan Mehmet köprüsü akp den önce yokmuydu?
Bolu dağı mesela?

Doğru diyorsun akp den önce;
Ambulans yoktu
Köprüler yoktu
Buzdolabı yoktu
Fırın yoktu
Yollar yoktu

Yıl olmuş 2022 hala elektriği, suyu olmayan köyler var!

O saydığım köprülerin geçiş ücretleri daha ucuz ayrıca. Bayramlarda da ücretsiz. Ama yap işlet soy mantığıyla yapılanlarda ücret alınmaya devam ediyor.

Sana son bişey diyim vizyon, ülkenin kalkınmasını gör;
Osmanlı çöktükten sonra Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zamanlarda halk sefalet içindeydi.
Atatürk fabrikalar kurdu, tarımla ilgili 5 senelik planlar yaptı. Ülke gelişti zenginleşti.
Osmanlıdan kalan borçlarıda ödedik.

Yani yol, köprü, tünel yapmakla ülke kalkınmıyor.
Üretimle, teknolojiye ayak uydurarak gelişirsin.
Çiftçiye, fabrikalara önem verilmeli. Üretmeliyiz, koyun gibi tüketmemeliyiz.

Mesela dünyanın en zengin ülkesi ol ama yiyeceği, enerjiyi dışardan al. Ne kadar paran olursa olsun aç kalırsın, çünkü dışarıya bağımlısın.

Anlatıyorum da kime anlatıyorum, birde avrupa da yaşıyorsun.

Almanya, Amerika, Kore köprü yaptık diye övünmüyor.
Araba, bilgisayar, telefon, teknoloji üretip dünyaya satıyorlar.

Son dakika haberi: 2023 seçimleri için geri sayım sayım sürerken muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için kulisleri karıştıracak bir iddia ortaya atıldı. Her fırsatta aday olabileceği sinyalini veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından rest çekildi. Daha önce yaptığı açıklamada "Kendimi de taca atmıyorum" diyerek adaylık için açık kapı bırakan İmamoğlu'nun kararını verdiği ve "Ne olursa olsun adaylıkta kararlıyım" dediği belirtildi.

@Lefty ne düşünüyorsun bu konuda

tr 705 kod adıyla muhalefeti dizayn eden elemanlardan biri. insan haklarıymış : /
Yeni Akit, Takvim, Sabah gazetesi iddialarını mı takip ediyorsun? Metin Feyzioğlu da bir ara Wikileaks belgelerine gönderme yapıp "CIA ajanı mısın?" diye sormuştu. ABD'li diplomatlarla yaptığı görüşmelere istinaden belgelerde adı geçiyor fakat bu ülkede ABD'li diplomatlarla görüşmeyen siyasetçi mi var?
CHP için de Amerikancı, CIA adına çalışıyor iddiasında bulunanların başında kim var? Perinçek var.

CIA işin içinde olacak da CHP hiç seçim kazanamayacak... Buna ihtimal veriyor musun?

Son düzenleme:
Son dakika haberi: 2023 seçimleri için geri sayım sayım sürerken muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için kulisleri karıştıracak bir iddia ortaya atıldı. Her fırsatta aday olabileceği sinyalini veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından rest çekildi. Daha önce yaptığı açıklamada "Kendimi de taca atmıyorum" diyerek adaylık için açık kapı bırakan İmamoğlu'nun kararını verdiği ve "Ne olursa olsun adaylıkta kararlıyım" dediği belirtildi.

@Lefty ne düşünüyorsun bu konuda
Kılıçdaroğlu en son açıklama yapmıştı ve 6'lı masa adına yapılan hiçbir iddiayı dikkate almayın demişti. İddiayı ortaya atan Sabah gazetesi yine ve resmi açıklama olmadıkça önem arz etmiyor.

@ibadeath @Plesk

Tanrıkulu'nun yaptığı aslında şu aşamada hiç mantıklı değildi ve bakın yine bir sürü yanlış anlaşılmaya imkan verdi. Trollerle dalga geçmeye çalışırken bir yandan da başka karalama çalışmalarının önünü açmış oldu, keşke yapmasaydı.

@Lefty ben gündemi sıkı takip ederim, siyaseti de severim. oradan atılan tweeti ciddiye aldığımı mı zannediliyorsun da sürekli etiketliyorsun? ben genel yorum yapıyorum. canan, sezgin gibi görev elemanları... bunların atatürk'ün kurduğu partide işleri yok. atatürkçü olduğunu her fırsatta dile getirip de atatürk'ün partisinde şunların peşinden gidenlere şunları savunanlara da bir şey diyemiyorum.

@Lefty ben gündemi sıkı takip ederim, siyaseti de severim. oradan atılan tweeti ciddiye aldığımı mı zannediliyorsun da sürekli etiketliyorsun? ben genel yorum yapıyorum. canan, sezgin gibi görev elemanları... bunların atatürk'ün kurduğu partide işleri yok. atatürkçü olduğunu her fırsatta dile getirip de atatürk'ün partisinde şunların peşinden gidenlere şunları savunanlara da bir şey diyemiyorum.
Ciddiye almadıysan niye "TR705 kodlu" diye yorum yazma ihtiyacı hissettin? CIA birine kod verecek olsa başına TR yazar mı? Öyle bir kod verir ki başka istihbaratçılar bile çözemez.

Sen benden alıntı yaptığın için etiketledim, cevap verdim. Bu öfke niye @Plesk? Herkes seninle aynı görüşte olmak zorunda değil ki...

Ciddiye almadıysan niye "TR705 kodlu" diye yorum yazma ihtiyacı hissettin? CIA birine kod verecek olsa başına TR yazar mı? Öyle bir kod verir ki başka istihbaratçılar bile çözemez.

Sen benden alıntı yaptığın için etiketledim, cevap verdim. Bu öfke niye @Plesk? Herkes seninle aynı görüşte olmak zorunda değil ki...
yeni akit, takvim, sabah diyerek klasik muhabbetinizi yaptığınız için cevap verme gereği bile duymadım. akp'lisin yani diye de devam ettirebilirdin konuyu. beklerdim. ben şahıs üzerinde yorum yapıyorum. tweeti beni ilgilendirmiyor. belgelerde öyle geçtiği için tr705 deyip geçiyoruz. kod adı o olmaz başka bir şey olur, inan o kısım o kadar önemli değil. o işin muhabbeti. ajanlık majanlık film işi olaylar. bize yakın, bize hizmet edebilecek kullan at isimler olarak bakıyorum o isimlere. bugün görüyoruz mülteciler konusunda medya kuruluşları, gazeteciler fonlanıyor, böyle mevkilerdeki şahısların satın alınıp, birilerine hizmet etmeyeceğini, istedikleri gibi istedikleri yeri dizayn etmeyeceklerini mi düşünüyorsun. öfkeli miyim, evet öfkeliyim. öfkemin nedeni de belli zaten.

yeni akit, takvim, sabah diyerek klasik muhabbetinizi yaptığınız için cevap verme gereği bile duymadım. akp'lisin yani diye de devam ettirebilirdin konuyu. beklerdim. ben şahıs üzerinde yorum yapıyorum. tweeti beni ilgilendirmiyor. belgelerde öyle geçtiği için tr705 deyip geçiyoruz. kod adı o olmaz başka bir şey olur, inan o kısım o kadar önemli değil. o işin muhabbeti. ajanlık majanlık film işi olaylar. bize yakın, bize hizmet edebilecek kullan at isimler olarak bakıyorum o isimlere. bugün görüyoruz mülteciler konusunda medya kuruluşları, gazeteciler fonlanıyor, böyle mevkilerdeki şahısların satın alınıp, birilerine hizmet etmeyeceğini, istedikleri gibi istedikleri yeri dizayn etmeyeceklerini mi düşünüyorsun. öfkeli miyim, evet öfkeliyim. öfkemin nedeni de belli zaten.
Forumda kime AKP'lisin dediğimi gördün şu ana kadar? Ayrıca AKP'li de olabilir. İddianın kaynağını vurgulamak için o gazeteleri saydım. Senin muhalif tarafta olduğunu biliyorum ve niye böyle bir iddiam olsun ki?

Öfkeli olabilirsin elbette ancak bu öfkeyi yanlış kişilere yöneltiyorsun çünkü ülkenin ne halde olduğunun hepimiz farkındayız ancak izlediğimiz yollar farklı ve ben de bu konu başlığını bu amaçla açtım. Yollar farklı da olsa hepimiz bu ülkenin iyiliğini istiyoruz ancak nedense muhalifler kendi içinde sürekli kavga içindeler ve bunun çözümü ne?

Konu sen ya da ben değilim kısaca... Ülkenin geleceği sadece.

"Altı benzemez" diye dalga geçilen ve farklı görüşte olduğu halde, ülkenin menfaati için bir araya gelen 6'lı masanın önemi, görünen o ki halen idrak edilememiş durumda.

"Altı benzemez" diye ifade edilme nedeni de Poker oyununa bir göndermedir. Pokerde en kötü kağıt "Beş benzemez" diye ifade edilir ve oyuncuya kaybettireceği var sayılır fakat bazen oyuncu risk alıp da dört kağıt değiştirebilir, elbette kazanma oranı oldukça düşüktür. Bu sebeple de 6'lı masayı ilk baştan bu ifade ile yıpratmaya çalışıyorlar.

Babacan'ın gündeme getirdiği "Türkiye'nin iflas etme riski" ne yazık ki bazı çevrelerce halen görmezden geliniyor. Geçmişte böyle bir durumu, Kıbrıs Rum kesimi yaşamıştı ve ağır bedeller ödemişti. Kurtarma Fonu adı altında, vatandaşın mevduat hesaplarının belli bir kısmına el konulmuştu ve bir süre maaşlar da ödenememişti v.s

Ülkemizin de gelecekte böyle bir riskle karşılamaması için altı farklı lider bir araya gelip kurtarma operasyonu başlattılar. Bu gerçeğin farkında olamayan ve halen kendi ideolojik görüşüne uymayan lideri eleyeceğini belirten herkes de dilerim bu acı gerçeğin farkına varabilir.

Babacan: Bu işin şakası yok, Türkiye iflasın eşiğindedir

DEVA Partisi lideri Babacan, “Kaygılıyım çünkü ülkemizin temerrüt riski, yani iflas riski, bugüne dek görmediğimiz bir seviyeye ulaşmış durumda. Acilen tedbir almanın zamanı geldi, geçiyor. Bu işin şakası yok. Bunun sonu çok kötü olur...İnanın, Türkiye yaşanacak ülke olmaz. Erdoğan’a sesleniyorum, çok pişman olursunuz ancak iş işten geçmiş olur" uyarılarında bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Sözlerine “Bugün büyük bir kaygıyla karşınızdayım” diye başlayan Babacan, “Bugün, ülke olarak bir uçurumun eşiğine geldiğimizi söylemek ve hükûmeti derhal göreve çağırmak üzere karşınızdayım” dedi. Türkiye'nin CDS (Kredi Temerrüt Takasları) verilerini gösteren Babacan şunları söyledi:

“İFLAS RİSKİ GÖRMEDİĞİMİZ BİR SEVİYEYE ULAŞMIŞ DURUMDA”

“Kaygılıyım çünkü ülkemizin temerrüt riski, yani iflas riski, bugüne dek görmediğimiz bir seviyeye ulaşmış durumda. Çocuklarımızın yarınları tehdit altında. Ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karşı karşıyayız. Türkiye'nin kredi notu tarihin en kötü seviyesine indi. Türkiye'nin temerrüt, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS tam 836 baz puana çıktı. Bu gösterge uçağın radarı gibi. Pilota ‘Uçağın yönünü değiştirmezsen dağa çakılacaksın' diyor.”

Diğer ülkelerin seviyesini de yayınlayan Babacan, 2008-2009 krizinde iflas eden Yunanistan'ın şu anki risk priminin 200 baz puanın altında olduğuna dikkat çekti. Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye için temerrüt nedir, iflas nedir? Türkiye Cumhuriyeti'nin ithal ettiği doğalgazın ve petrolün parasını ödeyememesi demektir. İflas demek, benzin gibi, mazot gibi temel ihtiyaç maddelerinin parayla bile bulunamaması demektir.

Paranız var, yarım depodan fazla alamıyorsunuz ya da 3 saat kuyrukta bekliyorsunuz. İflas odur. İflas demek, ülke geneline yaygın ve uzun süreli elektrik kesintileri demektir. Her gün 6 saat, 10 saat elektriğin kesik olduğunu düşünün. Tehlike bu. Bunların haberi yok. İflas demek, topyekûn ekonomik ve finansal çöküş demektir. İflas, kaos demektir.”

“BU İŞİN ŞAKASI YOK”

“Acilen tedbir almanın zamanı geldi, geçiyor. Bu işin şakası yok. Bunun sonu çok kötü olur. Dünyada pek çok ülkede gördüm. İflasın, temerrüttün ne olduğunu biliyorum. Perişan olur herkes. İnanın, Türkiye yaşanacak ülke olmaz. Erdoğan'a sesleniyorum, çok pişman olursunuz ancak iş işten geçmiş olur.”

“Tarih şahit olsun ki bugün uyarımı yapıyorum. Derhal aklınızı başınıza toplayın. Ekonomi ve finans yönetiminde derhal aklın ve bilimin gereğini yapın. Allah'ın verdiği aklı kullanın. Erdoğan'a çağrı yapıyorum: Merkez Bankası'na ve TÜİK'e acilen liyakatli kadroları atayın ve bu bağımsız kurumlardan elinizi çekin.”

“Girin web sitemize bakın. Bu saatten sonra yapacağınız en hayırlı iş, bizim eylem planlarımızdan kopya çekmektedir. Orada tüm çözümler var. Ülkeyi uçurumdan aşağı yuvarlamanın eşiğindesiniz. Açın bakın. Yeter artık. Temerrüt ve iflas çukuruna düşmemiz an meselesi. Bir gecede olur.”

“BIRAKIN Kİ TÜRKİYE İFLAS ETMESİN”

“Derhal akıl dışı, bilim dışı tezleri terk edin. Derhal elinizdeki iktidarı sakince bir kenara bırakın. Öyle görünüyor ki seçime kadar uçurumdan yuvarlayacaklar ülkeyi. Bırakın ki biz ülkemizi layıkıyla yönetelim. Bırakın ki iflas etmeden ülkemizi düzlüğe çıkaralım. Gençler, kadınlar, memurlar, emekliler, çiftçiler, kuryeler, esnaf, sanatçılar huzura ersin. Zaten seçimde gideceksiniz. Zaten seçimi biz kazanacağız. İşimizi daha fazla zorlaştırmayın. Bırakın ki, Türkiye iflas etmesin.”

Kaynak: Babacan: Bu işin şakası yok, Türkiye iflasın eşiğindedir

@ibadeath

Çare Babacan diyordun... Benim yazdıklarıma inanmıyorsan, Babacan'ın yukarıdaki yazısına kulak ver.

@ibadeath

Çare Babacan diyordun... Benim yazdıklarıma inanmıyorsan, Babacan'ın yukarıdaki yazısına kulak ver.
Kusura bakma ama eski Türkiye daha iyiydi diyorsun nesine inanmamı bekliyorsun kendi alım gücün üzerinden değerlendiriyorsun hoş bu ülkede durumu iyi olan hep solcular olası bir kriz etkilemiyor onları pek fazla

Kusura bakma ama eski Türkiye daha iyiydi diyorsun nesine inanmamı bekliyorsun kendi alım gücün üzerinden değerlendiriyorsun hoş bu ülkede durumu iyi olan hep solcular olası bir kriz etkilemiyor onları pek fazla
Yahu insanlar asgari ücretle rahat yaşayabiliyordu diyorum, sağ ve sol ile ne ilgisi var bunun?

Sen Babacan'ın yazsını iyice oku lütfen.

Yahu insanlar asgari ücretle rahat yaşayabiliyordu diyorum, sağ ve sol ile ne ilgisi var bunun?

Sen Babacan'ın yazsını iyice oku lütfen.
Ya attığım videoyu izle o rahatlık mı? Sen kendi rahatlığından bahsediyorsun kusura bakma da

Geri