Ateist sorgulayan kişidir ne demektir? Ateist olmayan sorgulamıyor mu? İlk önce bu cümle yanlış bence, herkes sorguluyor ateist inanmıyor sadece, sorgulamaksa herkes sorguluyor ve kendi aklına ve kalbine yatan bir dini kabul ediyor.Hiçbir dine bir yakınlık bulmayan kişi ise ateist oluyor.Önce bunu belirtmek lazım bence. Biz burda bazı ateist arkadaşları tanıdık, yalnızca inanmıyor ama hiçbir din i ve o dine inananlar içinde kötü kelime kullanmayan, ama biz burda türlü ateistler de gördük ki, isimlerini anmaya değmez. Bizim kutsal saydığımız ayetlerimizi hadislerimizi burada fıkra anlatır gibi anlatıp yanına saçma salak smileyler koyarak sırıtan. Hah işte bu bahsettiğim ateislere karşı benim saygım sıfırdır, ben karşımdaki insanın bana gösterdiği kadar saygı gösteririm, hatta daha fazla gösteririm ona bir şans daha veririm.Eğer aynı laubali ve seviyesiz tavırlarını devam ettiriyorsa benim için başka dinlerle dalga geçen, kendisine ve başkasına saygısı olmayan öylesine dünyaya gelmiş öylesine de ölüp gidecek olan ve dünyada boşu boşuna yer kaplayan bir canlıdır.Bunun dışındaki tüm insanlar baş tacıdır, bunlar ister ateist olsun, ister deist , ister yahudi ,ister hristiyan.Her dinden ve her milletten her siyasi düşünceden arkadaşım vardır ve olacaktır. Yeter ki İNSAN olabilsin. Saygı karşılıklı bir şeydir, saygı gösterirsen saygı görürsün bu kadar basit.Ne benim birileri inanmıyor diye aşağılamaya ve hakaret etmeye hakkım var , ne de başkalarının benim inancımla benim kutsalımla dalga geçmeye hakkı var, sorgulamak dediğinin haddi hududu vardır, sınırları aşarsan haddi aşarsan kimseden saygı beklemeye hakkın olamaz kusura bakmasın kimse. Benim için ve tüm inananlar için en kutsal şey dinleridir, hangi dinden olursa olsun, insanların dinleri hakkında konuşurken, soru sorarken hassas olmak zorundasınız.Kimse kutsalına laf ettirmez.
Bu arada her soruya da ters cevap veren inançlı arkadaşlarda yok değil, bu zaten başlı başına bir yanlış.Bunun en güzel örneği bizim peygamberimizden alınmalı, hakaretlerin en büyüğünü gören peygamberimiz bile yumuşak ve hoşgörü ile cevap verebiliyor ise sabredebiliyor ise bizler zaten hoşgörüyle yaklaşmalıyız. İnanmayan insanlara kendi inancımızı doğru şekilde anlatamıyor isek susmak en güzeli. Karşımızdaki insanlara hakaret edip , inanmıyor diye aptal olarak görmek ve bunuda karşıya hisettirmek müslümanlığa yakışmaz zaten.
Uzun ve derin bir mevzu fazla uzatmadan bu kadarı yeterli diyorum.
Saygılar efem.