Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
''cin ali ve berber fil'' bile daha inandırıcı.
biz inançlarınıza değil,inanma hakkınıza saygı duyarız.
dalga falan geçmiyoruz.bu toplumsal bir psikoz nasıl dalga geçelim?
tanrının varlığının yokluğunu kanıtlayamam.dolayısı ile var yok diyemem.ama mısır ve sümer mitolojilerine inanarak adam kesecek kadar delirmedim

insanlar, hangi dine mensup olursa olsun veya hiç bir dine mensup olmasın, ayrıştırılmamaları gerek. gerçi ülkemizde sorulan ilk soru nerelisin? deyip cevaba göre muhatap olmak diye birşey varken bunu beklememek lazım.

saygı gösterilecek yanı varsa, gösteririm ki gösteriyorum zaten. sen bana kalkıp anlamazsın, siz anlamazsınız dersen, sen beni aşşağılamış olursun. kısaca gerizekalı demiş olursun.

özetle ben bu ülkede, özellikle bu konuda saygının olmadığını düşünüyorum.

geçen yıldı yanlış hatırlamıyorsam, kimliğimdeki dini islam yazısını nüfus müdürlüğünden dilekçe ile kaldırtmayı talep ettim. hem işlemi yapmadı, hemde memurdan fırça yedim. çok yanlış şeyler bunlar.

693fa39ce04442d75042610cd88b59cefd80f0c1

insanlar, hangi dine mensup olursa olsun veya hiç bir dine mensup olmasın, ayrıştırılmamaları gerek.
saygı gösterilecek yanı varsa, gösteririm ki gösteriyorum zaten. sen bana kalkıp anlamazsın, siz anlamazsınız dersen, sen beni aşağılamış olursun. kısaca geri zekalı demiş olursun.

ne anlatıyorsun birader.ben sana ''uçan bir mor ineğe inanıyorum,kanıtı da milka çikolatalarında'' desem bana saygı mı duyacaksın? geçicen bu işleri.

İşte burada sorun çıkıyor.Yanlış yolda oldukları için dediğin zaman direkt dışlama moduna giriyorsun,kime göre yanlış,neye göre yanlış?yada kime göre doğru?
Sana,bana göre İslamiyet doğru,onlara göre de kendi inançsızlıkları yada diğer dinler doğru.

Eeee Tamam İşte..
Bende Bana Göre Doğru Olana Cevap Verdim..

Hata Nerde Aşram ?

Herkezin Düşüncesine Saygım Var..
Katılmaya Bilirsin Lafıma Buna da Saygım Var.. :)

@climax durum kaşınıyor ama susacağım bugün :kiki:

şaka bir yana, herkesin kendi inancı. isterse tuvalet kağıdına tapsın. saygı önemli. :hi:

kim neye inanırsa inansın saygı duyarım, dalga geçmem ama inandığını bana zorla dayatmaya kalkarsa , benim özgürlük alanımı kısıtlamaya kalkarsa ne saygı duyacağım be..

Eeee Tamam İşte..
Bende Bana Göre Doğru Olana Cevap Verdim..

Hata Nerde Aşram ?

Herkezin Düşüncesine Saygım Var..
Katılmaya Bilirsin Lafıma Buna da Saygım Var.. :)

Tamam sen kendine göre doğru olanı söyledin ama cümlenin içeriğinde suçlama ibaresi olduğunu düşünüyorum.Hata dışlamaya çalışmakta.
Benim de söylediklerine saygım var Kinyas :)

kim neye inanırsa inansın saygı duyarım, dalga geçmem ama inandığını bana zorla dayatmaya kalkarsa , benim özgürlük alanımı kısıtlamaya kalkarsa ne saygı duyacağım be..

evet konu tam olarak bundan ibaret.

ben berbere veya manava girerken merhaba veya selam diyorum, adam beni aleykum selam diye düzeltiyor.
hem saygılı değiller, hem saygı bekliyorlar. insanın sabrının bir sınırı var.

bu topicte de objektif olmaya çalışıyorum fakat, hala aynı yorumlar. hala anlamazsınız vari konuşmalar geçiyor. hiç hoş değil.

saygı biraz görecelidir ben buraya her girdiğimde inancım ile dalga geçildiğini görmekten bıktım açıkçası uzun zamandır burdayım inancı olan arkadaşların ikili muhabbette yılışık bi tarzda karşılıklı dalgalar geçtiğini görmedim ama bunu inançsız kesimin yaptığını gördüm herkesin kendi inancı elbet saygı duyulmalıdır bunu inançlı biri de yapsa bu sakıncalı ve kışkırtıcıdır ama aynı saygıyı iki taraftan da beklerim kimseye karışmam etmem ama saygı göstermeyene saygı yok asla

ayrıca yukarda bir caps gördüm en azından sorgulamış gibi laflar öyle cahillerin yazılarını buraya koyup hala saygısızlık yapıyorsunuz sıkıyorsa İslamı ve Kuran ı iyi bilen birinin karşısına çıksın kim kime caps olur görürüz:)

Peki ya inananlar ateistlerle dalga gecebiliyorsunuz bunu ne yapacağız?

hayır benim anlamadığım,hiç mi inanmıyorsunuz lan :( ben bazen tam inanacak gibi oluyorum sonra birden irkiliyorum.

biraderlerim,bacılarım.lan biz uzaydan gelmedik.bildiğin namaz kılıp oruç tutan adamlardık (en azından kendi adıma öyleydim).artı,türkiyede doğup büyüyüp islam kültüründen etkilenmemek diye bişey olur mu? bu işin kuranla alakası yok.çünkü kuran FED tutanakları gibi.çok şeyden bahsediyor ama aslında hiç bişey demiyor.defalarca okudum.hala okurum.telefonumda aplikasyon olarak bile var.

hümanist yaklaşım gerekli
hazımsız değil
görüş ne olursa olsun kimse kimsenin yaşantısına dünya görüşüne saygısızlık etmemelı
tahrik edici kelimeler kullanıldıgı vakit rencide olup maksadını aşan sözler söylenebılıyor
insan oldugumuzu unutmamalıyız

Saygılı Ateistler de var ama forumda bunlardan olduğunu düşünmüyorum şuan.

Peki ya inananlar ateistlerle dalga gecebiliyorsunuz bunu ne yapacağız?

onlar da dalga geçmiyor, hazmedememe durumu oluşuyor.

direk siz bir halttan anlamazsınız moduna geçiyorlar.

ama bir tartışma başlıyorsa ilk adımı genelde ateist atıyor.

yani şahsen böyle durumlara denk geldiğimde, ateist bir kişi ortaya bir laf atıyor bir şey yokken. sonra olay büyüyor. bende o yüzden başlığı bu şekilde açtım.

Geri