Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ha yani biz mantığı bitirdik baktık işin içinden cıkamıyoruz o yüzden mi inanç var diyorsun? Ki eski dinlerin temelinde bu var genelde baş edemedikleri güce karsı Tanrı bahsetmek.Gunes Tanrısı vs.

Spartacus dizisinde bir sahne vardi.
Hapsedilen bi asker , olume gitmek uzere beklerken , kapilarin tanrisina dua ediyor , varsan kapiyi ac ve beni kurtar diye.
Sonra kapi aciliyor ve affedildigini ogreniyor.
Akabinde diz cokup tesekkur ediyor.
"Varmissin gercekten "

:/

zuhaha.lan siz ne hadsiz adamlarsınız.biriniz (o kendini bilir) ateistler kişilik sorunu olanlardır demiş.he Albert Einstein kişilik sorunlu,el bağdadi sorunsuz...gidin akıllanın gelin karşıma.zeki adamlar ve güzel kadınlar görmek isterim karşımda..ha Bi de hala "atayız" diye telaffuz edenler var hiç hoş değil.az eğitin lan kendinizi.her şeye tamam ama cehalet cüretkarlığı ülserimi azdırıyor

Boş hareketler amaçsız zaman kaybı işler bunlar.

Ben çok dindar bir çevrede yetişmedim.yaşamımda inancın yeri çok azdı.ateist sorgularmışta dindar inanırmışta komedi.etrafımda bi kaç ateist var. ateist sorgularmış hehehe neyi neye göre sorguluyormuş ateist hehehehe…onlarda kendince bir yol tutturmuş gidiyorlar. her insan sorgular.sorgulama dönemi olgunlaşmanın getirisidir.bu her insanın artık büyümesi gerektiği kendini ifade etmesi ve ortaya koyması gerektiğinin zamanı gelince anlaşılmasıdır.Ayrıca bilmediğiniz bir şeyi sorgulayamazsınız.Sorgulasanız bile zannetmekten ileri gidemezsiniz.Bilmediğiniz şeyin olmadığını da iddia edemezsiniz.Ha olduğunu da iddia edemezsiniz.işte bu noktada devreye ‘inanç ‘ girer.İslam aklen sorgulamayı kalben inanmayı gerektirir ki insanoğlu fanidir.insan aklen sorgulamadan kalben samimi bir inanca sahip olamaz. İnsan bir çok şeyi bilmez işte bu noktada sınavın önceliği inanmaktır. İnanmak için insanın belli bir sorgulama evresine gelmesi gerekir.öyle işi inandım demekle bitiremez inanmıyorum diyerek te işin içinden çıkılamaz.Neyse daha inancın ne olduğunu bile anlatmaya çalışmayacağım burada zaten konunun amacı da bu değil.konudaki soru inançlara saygı ama bazıları hala zavallıca inanç tartışması içerisinde pişti oynamakla meşgul.

İnsan gördükçe ve yaşadıkça sorgular ve inanç olgusu gittikçe önem kazanır.ilk gençlik yıllarındaki başıboşluk ortadan kalktığında insan bir çok konuda bir yola girmelidir.işte buna büyümek denir.bu zorunlu bir gereklilik.bundan kaçamazsınız.bu konu başlığı da bunun bir getirisidir.

En köşede bucakta kalmış dinlerle ilgili bilgim var dinler tarihi ilgimi çeker.Benim inancım ise İslam.müslümanım ve dinler tarihi olsun insanlık tarihi olsun evrensel düsturda temel ilke; insanın yaşam hakkından sonra inanç özgürlüğüdür.Bu en etkili şekilde İslam da vurgulanır.İslam öğretilemez yada unutturulamaz ona yakınlaşılmaz ondan uzaklaşılmaz İslam ı bulursunuz ve inanır ,yaşadıkça öğrenirsiniz.Allah in istediği de bu zaten yaşam da bu genel mantıkla yürüyor.

Burada İslam ile ilgili söylemlerim propoganda yapma amaçlı değil tabii dediğim gibi inanç özgürlüğü insanın en büyük hakkıdır.inanç insanın kendini ifade etme ve insanın kendini tanımlayan en önemli olguların başında gelir.bu nedenle saygı duyulması gerektiğidir. inancıyla ilgili ifadelerde bulunan insan aynı zamanda kendini ifade etmektedir ve buna saygı duyulmalıdır.

Keza başka inançlara saldırmak aşağılamak ve saygısızlık yapıp alay etmek başta o şahsın kendi inancı (inançsızlıkta inançtır)ne ise ona ait bir temele bir sağlam duruşa sahip olamadığının göstergesidir ki başkasına saldırma ihtiyacı duymaktadır.yaşam ve dünya görüşü doğrultusundaki düşüncesi ve bu doğrultudaki inancı kendisine yetmekten uzaktır.onu tamamlayamamaktadır.bu boşluk ve çelişki onu negatif ve subjektif bir bakış açısına yönlendirerek diğer inançlara özellikle sağlam ilkeleri olan pozitif inançlara saldırma ihtiyacına yönlendirir.Yaptığı saldırının o inanca en ufak bir zarar veremediğini kaale alınmadığını anlayan yetersiz kişilik, bu sefer hazımsızlıkla sansasyon için saygısızlık hakaret ve aşağılamaya yönelir ki bu da o zavallı şahsın dibe vurduğu noktadır.

Benim naçizane tavsiyem inancınız ne olursa olsun artık yolunuzu seçmek ve o yolda yürümektir.benim inancım zaten bunu doğruluyor.her insanın yaşamda var olmak için bir inanç ve bu doğrultuda bir yaşam şekli ve dünya görüşüne sahip olma gerekliliği de bunun kanıtıdır.Çünkü dediğim gibi inançta insanın kendini ifade etmek varlığını ortaya koymak için gerekli bir ihtiyaçtır.Eğer gittiğiniz yol sizi yalpalatıyorsa buna kızıp diğer yollardan gözünü alamayıp oralara iftira atmak,tartışma yaratmak boş bir eylemdir.öyleleri vardır ki kendi inancını (inançsızlıkta inançtır-inançsızlığını) yaşamaktan çok diğer inançların yaşamıyla, ilkeleriyle ilgili bir haldedir.bu adam işte boşa yaşayan adamdır.bu adamın başta kendi yaşamına saygısı yoktur.Kendini ifade etmek için gerekli donanıma sahip değildir ve bu boşluğu saldırarak ve hakaretle negatif biçimde doldurmaya çalışır.bu zavallıca yöntem onun kendini ifade etme biçimi olmuştur yani kısaca bu adam ‘’zavallı bir ezik’’tir.

Herkes işine bakmalı.inancını seçmeli yoluna bakmalı.bu yaşam bir sınav.öyle yada böyle sınavını herkes tamamlayacak.Sonunda doğruyu-gerçeği görecek.herkes kendi sınav kağıdıyla ilgilenmelidir.bundan başka negatif şeylere şiddet içeren yollara (hakaret ve alay etme de bir şiddet eylemidir) yönelmek hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi büyük bir zaman kaybından başka bir şey olmayacaktır.Çünkü başta dediğim gibi bir insan neye inanacağını kendisi bulur ve seçer.bunun dışında boşuna ötmenin kimseye bir faydası ve etkisi yok.Hatta bu yolu ısrarla kendine amaç edinmiş boş şahıslar örneklerini çokça gördüğümüz gibi eninde sonunda zararı kendileri görmeye başlayacaktır.

zuhaha.lan siz ne hadsiz adamlarsınız.biriniz (o kendini bilir) ateistler kişilik sorunu olanlardır demiş.he Albert Einstein kişilik sorunlu,el bağdadi sorunsuz...gidin akıllanın gelin karşıma.zeki adamlar ve güzel kadınlar görmek isterim karşımda..ha Bi de hala "atayız" diye telaffuz edenler var hiç hoş değil.az eğitin lan kendinizi.her şeye tamam ama cehalet cüretkarlığı ülserimi azdırıyor

Kişilikten bahsettiğim için,sanırım bana idi bu taş,Sizin gibi ince eleyip sık dokuyan birinin,başta ''elbette hayır'' ibaresini kullandığım halde, mesajımı 180 derece ters anlamış olması şaşırttı.İsterseniz bir daha okuyun.Dalga geçmeyi misyon edinmiş kişileri kast ettim,yani kişilik problemlerinden ötürü ateist olmayı seçmiş kişilerin davranış modelleri olur bu dedim.Tüm ateistleri kast etmedim.Samimi ateist arkadaşları olan biri olarak ta , etmem.Bilimsel bir yanıda yok çünkü.Bir tek ateistler için değil,Teist (din mensubu) olup farklı olanı aşağılan insanlarda kişilik problemi taşırlar.(Sanırım mesajlarımda alt yazı geçmem gerekecek) Burada görmüş olduğunuz kişilerden belki hatta belki değil sizde dahil farklı olana saygı duyma konusunda kimse elime su dökemez o derece iddaalı ve mütevazi değilim bu konuda emin olun.Eskiler daha iyi bilir.Çevremde rastladığım ve de 'tanıdığım' bir kez daha ; ''TANIDIĞIM'' çoğu ateist kişininde bu gruba dahil olduğunu ileri sürdüm.Sürekli saldırgan politikalar izliyorlar çünkü.(Çevreden kasıt bir tek sanal platformlar algılanmamalı) Tanımadığım,ismini dahi bilmediğim insanları ateist mi yada komünist mi, paranoid mi, şizotipal mi? tarzında kişilik analizine çekme huylarımda yok zaten.

Ek olarak Einstein in ateist değil daha çok dinsiz olduğu ileri sürülür.

İyi günler.

saygi, saygi, saygi nereye kadar bu saygi. sayginin, karsilikli olani makbuldur.
benim peyganberime ''sapik muhammed'' diyecekler ve ben saygi duyacagim? ve bu dusunceye humanist yaklasacagim? daha neler. acik ve net bicim de soyluyorum, bu zihniyete saygi falan duymuyorum arkadas.

bir kişinin kurduğu densiz bir cümleyi topyekûn ateizme mâl etmek ilginç. yazılan cümle o şahsı bağlar. gerçi ben burada ateistlerin müslümanlarla dalga geçmesi gibi bir olaya şahit olmadım, ama ezelden beridir dile getirilen fikirler "dinle dalga geçmek" olarak algılanıyor. bu fikirlerini dile getiren kişinin problemi değil. jack sparrow mesela, -ki kendisiyle şahsi bir problemim yoktur baştan belirteyim:p- birçok mesajında ateizme sallıyor, eğer müslümanlar olarak onun bu tarz mesajlarından rahatsız oluyorsanız o zaman samimiyetinize inanırım.
"bunlar sanalda ateist" olayı var bi de. ateist değilim ama islamiyetle ilgili çelişkili bulduğum mevzuları reeldeki müslüman arkadaşlarımla rahatça paylaşıp tartışamıyorum. buradaki gibi sert tepkiler alacağımı biliyorum çünkü. o yüzden ateistlere "klavye delikanlısı" yakıştırması yapmadan önce kendimize çeki düzen verelim, asabiyetimizi törpüleyelim pls. :p
ulan ne güzel konuştum be. :D

Cevap veriyorum: gerektirmez.İnsan olma paydasında buluşmak lazım.Kişilerin değerlerini aşağılamak kimsenin haddine değil.Ayrıca ateist mantığıyla,inanan kalbiyle hareket eder nedir arkadaş? İnançlı kimse mantığını kullanamamakta mıdır?

Ayrıca ateist mantığıyla,inanan kalbiyle hareket eder nedir arkadaş? İnançlı kimse mantığını kullanamamakta mıdır?

kalbiyle demedim, duygularıyla dedim. duygudan kastım korku, endişe gibi şeyler idi.

lütfen söylediklerimi çarpıtmayın.

her insanda var evet, ben sadece dine bakış açıları bu şekilde demek istedim. yoksa ben inançlı birinin mantığı yok, ateist bireyin de kalbi ve duyguları yoktur demedim. yanlış anlattıysam da özür dilerim.

demek istediğim şey, inançlı insanlar ahiret gününde başına gelebilecek şeylerden endişe duyar, orada kabir azabı çekmemek için sınava tabii tutulduğu dünyada cennete kavuşmak için insanlara iyilik yapar, ibadet eder. anlatmak istediğim buydu. sonuçta hangi inançlı insan cehennemde yanmak ister ki? herkes cennete gitmek ister ve bu yönde yaşar. ateist birey ise dünyadaki vaadinin dolmasına kadar dünyevi işler işe uğraşır, buralara ağırlık verir. (çalışmak, huzurlu yaşamak vs.) şahsım adına konuşuyorum tabii ki kimsenin benim gibi düşünmesini beklemem. benim bu dünyadaki yaşamam, varoluş sebebim ile örtüşüyor. iyi bir işim olsun, kitaplarım olsun, yaşlandığımda da kimseye muhtaç olmayayım. beni korku yönetmiyor.

Ateist sorgulayan kişidir ne demektir? Ateist olmayan sorgulamıyor mu? İlk önce bu cümle yanlış bence, herkes sorguluyor ateist inanmıyor sadece, sorgulamaksa herkes sorguluyor ve kendi aklına ve kalbine yatan bir dini kabul ediyor.Hiçbir dine bir yakınlık bulmayan kişi ise ateist oluyor.Önce bunu belirtmek lazım bence. Biz burda bazı ateist arkadaşları tanıdık, yalnızca inanmıyor ama hiçbir din i ve o dine inananlar içinde kötü kelime kullanmayan, ama biz burda türlü ateistler de gördük ki, isimlerini anmaya değmez. Bizim kutsal saydığımız ayetlerimizi hadislerimizi burada fıkra anlatır gibi anlatıp yanına saçma salak smileyler koyarak sırıtan. Hah işte bu bahsettiğim ateislere karşı benim saygım sıfırdır, ben karşımdaki insanın bana gösterdiği kadar saygı gösteririm, hatta daha fazla gösteririm ona bir şans daha veririm.Eğer aynı laubali ve seviyesiz tavırlarını devam ettiriyorsa benim için başka dinlerle dalga geçen, kendisine ve başkasına saygısı olmayan öylesine dünyaya gelmiş öylesine de ölüp gidecek olan ve dünyada boşu boşuna yer kaplayan bir canlıdır.Bunun dışındaki tüm insanlar baş tacıdır, bunlar ister ateist olsun, ister deist , ister yahudi ,ister hristiyan.Her dinden ve her milletten her siyasi düşünceden arkadaşım vardır ve olacaktır. Yeter ki İNSAN olabilsin. Saygı karşılıklı bir şeydir, saygı gösterirsen saygı görürsün bu kadar basit.Ne benim birileri inanmıyor diye aşağılamaya ve hakaret etmeye hakkım var , ne de başkalarının benim inancımla benim kutsalımla dalga geçmeye hakkı var, sorgulamak dediğinin haddi hududu vardır, sınırları aşarsan haddi aşarsan kimseden saygı beklemeye hakkın olamaz kusura bakmasın kimse. Benim için ve tüm inananlar için en kutsal şey dinleridir, hangi dinden olursa olsun, insanların dinleri hakkında konuşurken, soru sorarken hassas olmak zorundasınız.Kimse kutsalına laf ettirmez.

Bu arada her soruya da ters cevap veren inançlı arkadaşlarda yok değil, bu zaten başlı başına bir yanlış.Bunun en güzel örneği bizim peygamberimizden alınmalı, hakaretlerin en büyüğünü gören peygamberimiz bile yumuşak ve hoşgörü ile cevap verebiliyor ise sabredebiliyor ise bizler zaten hoşgörüyle yaklaşmalıyız. İnanmayan insanlara kendi inancımızı doğru şekilde anlatamıyor isek susmak en güzeli. Karşımızdaki insanlara hakaret edip , inanmıyor diye aptal olarak görmek ve bunuda karşıya hisettirmek müslümanlığa yakışmaz zaten.
Uzun ve derin bir mevzu fazla uzatmadan bu kadarı yeterli diyorum.
Saygılar efem.

şüphesiz ki; islamın gerekliliklerini yerine getirmeyip, burayı paragraflara boğan kendine müslümanlar, işte onlar islamla en büyük dalgayı geçenlerdir.

feveran 3/5

aslında dinler birbiriyle dalga geçiyor , hepsi birbirine göre cehenneme gidicek

genelde müslümanlar ateistlere soru sorarken , dalgasına sorar , düzgün cevap alır , sonra müslüman tiye alır örneğin
(aaaa ulan olm madem herşey kendi kendine oluşuo , neden ateist derneği kurdunuz kendisi oluşsaydı) der. ateistte bişi diğince, vay efendim nasıl dalga geçersin olur.

müslümana göre birinin düşüncesi müslüman kişinin zıttı olduğu sürece herzaman dalga konudur aslında bu kısmı atlamayalım

Eski ateşli günlerden eser yok şimdi ... Ateistlerde yoruldu artık

söylediğin gibi, o sadece algı problemi. ben forumda gözlemlediğim şekilde sordum soruyu. çünkü alenen dalga geçenler var. eğer ateist olmak için bu gerekiyorsa, şahsımı ateist olarak tanımlandırmayacağım.

bence sen müslümansın hiç ateyizlere benzemiyosun :hile:

Geri