Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Ya bi yürü git ya. İslam da olmayanları varmış gibi gösterip neyin neden geldiğini bile bilmeden inanmadığın bir dinde ahkam kesmeyi bırak ya. Söylediğin cümlelerden mantiksizliklari konuyu değiştirerek gecistiren konudan konuya atlayıp dağıtan sen şimdi birşeyler ispatlamış oluyorsun. Madem birşey denmiş diyorsun geniş açıklamasında oku. Şurada kuranda yazılanları yazarak cevap versem inanmıyorum diyip konuyu saptanan. Ama gelip ahkam kesiyorsun.

Senin durumunu ben özetliyor araziye gideriz bir işle ilgili yapılacaklar belirleriz. Mühendis olarak ne yapacağımızı söyleriz. Oradan bir köylü çıkar okuma yazma bile bilmez ancak bir anda mühendis olur akıl vermeye çalışır. Herşeyi bildiğini iddia eder. Bizde cehaletini verir he der. Yine olması gerekeni yaparız.

O yüzden sana tek dediğim he kardeşim he. Artık anlayana

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peygamberden 300 sene önce yaşamış aristoyu müslüman yapıp cahiliye döneminde erkekler 300 kadınla evlenebiliyor diyen sen islamı bildiğini iddia ediyorsun.

Tüm bunlara rağmen sen bilen oluyorsan ben de Batman'im

onun dışında, din her tarafından tutarsızdır.

ilk insanların bulduğu ateşle insanı günahlarından ötürü yakmakla tehdit eder :p

İnsanın bulduğu diyorsun bak .. Yani zaten olan bir şeyi bulmaktan bahsediyorsun ki bunda tutarsız bir şey yok ..

İnançlı kişinin psikolojisiyle inançsız bir kimsenin psikolojisi bir değildir, bu halet-i ruhiyeyi öncelikle bilmeli. Bir kimsenin mevcut inançsızlığı karşıdakinin mevcut olan inancı ile alay edilmesine müsaade etmemelidir, birbirinin inancını didikleyen ve sürekli bir dayatma ve ispat içerisine giren sığ tavra bürünmemek gerekir.

Öncelikle insan olabilmeyi başarabilmek lazım ki, insaniyet ahvali her durumdan üsttedir. Bunu başarabilirse kişiler zaten bu konu başlığı gibi bir duruma direkt olarak düşmeyecektir. Bu tam tersi içinde geçerlidir.

Bunun tam tersine rastlamakta mümkün!

Yapmayın böyle efenim, kucaklaşın Ne cehenneme gidersiniz ne reenkarneden mahrum kalırsınız

İnançlar ile dalga geçen birisi insan mıdır? Bunu tartışırsak bu sorunun cevabı da daha kolay bulunur. :)

bu sitedeki inançlı arkadaşlar şunu asla anlayamadılar; sitede inançlarla değil şahıslarla dalga geçiliyor. o beğenmediğiniz climax neden hiç eksen'e salça olmuyor da sizi rahatsız edecek tavırlar sergiliyor? çünkü eksen ile tartışılabiliyor ama bazılarınız hâlâ "ateistler konularımıza yazmasın" kafasından çıkamadınız. ulan ciddi ciddi şu sitede bunu bile gördüm ya ahaha:D mağdur edebiyatı yapmayı, karşınızdakini suçlamayı bırakıp tartışma adabını öğrenin, antin kuntin sitelerden kendinizin bile okumadığı kopyala yapıştırlar yapmak yerine iki kelimeyi bir araya getirebilin de kendinizle dalga geçtirtmeyin o zaman.

bu sitedeki inançlı arkadaşlar şunu asla anlayamadılar; sitede inançlarla değil şahıslarla dalga geçiliyor. o beğenmediğiniz climax neden hiç eksen'e salça olmuyor da sizi rahatsız edecek tavırlar sergiliyor? çünkü eksen ile tartışılabiliyor ama bazılarınız hâlâ "ateistler konularımıza yazmasın" kafasından çıkamadınız. ulan ciddi ciddi şu sitede bunu bile gördüm ya ahaha:D mağdur edebiyatı yapmayı, karşınızdakini suçlamayı bırakıp tartışma adabını öğrenin, antin kuntin sitelerden kendinizin bile okumadığı kopyala yapıştırlar yapmak yerine iki kelimeyi bir araya getirebilin de kendinizle dalga geçtirtmeyin o zaman.

Sizin için -siz derken hepinizi kastediyorum- her İslami konu alay konusu, kişilerle değil bizzat İslam ile dalga geçiyorsunuz bunu da kişiler yahut olaylar ile kılıflandırıyorsunuz. Bütün derdiniz İslam; sataşmak yerine anlamaya çalışsanız çok şey öğrenirdiniz, nasibiniz olurdu. Öğrenmeye açık olmadığınız için İslami bilgiler size antin kuntin geliyor. Kim daha cahil oturup bir düşünün. Her konuya bir açıklama getiriyoruz ve bunu zannettiğiniz gibi kopyala yapıştır ile değil "nakil" ile yapıyoruz. Sizin istediğiniz gibi bir Müslüman olmamak beni ne edep yoksunu ne de cahil yapıyor. sizler gerçek İslam'a kapalısınız ve açıkça küfür içindesiniz; bunu bizim açıkça söyleyebiliyor olmamız bizi kindar yapmaz. Adam açıkça "bana zulmedecek bir tanrıyı reddediyorum" diyip zerdüştlük ile ilgili paylaşım yapıyor, siz tutmuş "Kur'an Allah kelamı olmayabilir" -şimdi seni kastettim- diyorsunuz, e her şey yeterince açık değil mi? Biz olanı söylüyoruz, bizi suçlamanıza gerek yok.

Sizin için -siz derken hepinizi kastediyorum- her İslami konu alay konusu, kişilerle değil bizzat İslam ile dalga geçiyorsunuz bunu da kişiler yahut olaylar ile kılıflandırıyorsunuz. Bütün derdiniz İslam; sataşmak yerine anlamaya çalışsanız çok şey öğrenirdiniz, nasibiniz olurdu. Öğrenmeye açık olmadığınız için İslami bilgiler size antin kuntin geliyor. Kim daha cahil oturup bir düşünün. Her konuya bir açıklama getiriyoruz ve bunu zannettiğiniz gibi kopyala yapıştır ile değil "nakil" ile yapıyoruz. Sizin istediğiniz gibi bir Müslüman olmamak beni ne edep yoksunu ne de cahil yapıyor. Fakat sizler gerçek İslam'a kapalısınız ve açıkça küfür içindesiniz; bunu bizim açıkça söyleyebiliyor olmamız bizi kindar yapmaz. Adam açıkça "bana zulmedecek bir tanrıyı reddediyorum" diyip zerdüştlük ile ilgili paylaşım yapıyor, siz tutmuş "Kur'an Allah kelamı olmayabilir" -şimdi seni kastettim- diyorsunuz, e her şey yeterince açık değil mi? Biz olanı söylüyoruz, bizi suçlamanıza gerek yok.

kim nasıl müslüman olmak istiyorsa olsun, beni zerre kadar ilgilendirmiyor. eksen'e saygı duyuyorum ama birçoğunuz için aynı şeyi düşünemiyorum, neden? o adam da müslüman değil mi?
kuran'ın allah kelamı olmadığını düşünmek benim şahsi fikrim, bu ne zamandan beri islam düşmanlığı oldu? neden "müslümanlardan tiksiniyorum, keşke hepsi ölse" demişiz gibi konuşuyorsunuz? bu zamana kadar islama hakaret edecek bir paylaşım yaptığımı düşünmüyorum, bence siz en ufak eleştiriye kapalısınız. bana kafir diyebilirsiniz, mürted diyebilirsiniz zerre kadar umrumda değil açıkçası. he bu arada kesin kopyala yapıştır yapmıyorsunuzdur he, aynen :D

kim nasıl müslüman olmak istiyorsa olsun, beni zerre kadar ilgilendirmiyor. eksen'e saygı duyuyorum ama birçoğunuz için aynı şeyi düşünemiyorum, neden? o adam da müslüman değil mi?
kuran'ın allah kelamı olmadığını düşünmek benim şahsi fikrim, bu ne zamandan beri islam düşmanlığı oldu? neden "müslümanlardan tiksiniyorum, keşke hepsi ölse" demişiz gibi konuşuyorsunuz? bu zamana kadar islama hakaret edecek bir paylaşım yaptığımı düşünmüyorum, bence siz en ufak eleştiriye kapalısınız. bana kafir diyebilirsiniz, mürted diyebilirsiniz zerre kadar umrumda değil açıkçası. he bu arada kesin kopyala yapıştır yapmıyorsunuzdur he, aynen :D
bana mantıklı cümlelerle gel o zaman tartışalım iki medeni insan gibi, iyi forumlar.

İnanca saygı duyulmaz. İnanma özgürlüğüne saygı duyulabilir. Adam uçan spagetti canavarina inanıyor (pastafaryan) mesela. Ne yapalim. Saygı mi duyalim,

Ateistlerle tartıştığımda şunu anladım ki gerçekten çok iyi okuyucu ve bilgili insanlar.Bazıları dindarım diyenlere taş çıkarır.Dini bilgileri ortalama bir dindardan daha fazla.Benim tanıdığım ateistler İncil, Tevrat, Kur'an gibi dini kitapları çokca okumuş ve tartışmanın en hararetli bir anında bunları sizin önünüze sürebiliyorlar.Fakat benim tanıdığım ateistlerde şunu gördüm ki bağlantı sorunu var.Bilgiler alakası bir şekilde bağlanılmış sadece fikir ispatına yönelik yoğun bir çaba söz konusu.Bana kalırsa dincilerle ortak bir sorunları var.Nedir o? İşin hikaye kısmına fazla takılmış vaziyetteler.Örneğin "peki anlattığınız bu tarihsel hikaye ile Kur'an dakinin bağlantısı nedir?"dediğimde enteresan bir şekilde Kur'anın ayaklar altına aldığı bir tez ileri sürebiliyorlar.Kur'an bunlara,kalpleri ve gözleri kör,demekte ne kadar haklı.Her ateist dalga geçiyor diyemem.Ancak onlardaki en büyük sorun kibir.Dalga geçenlerin sorunu kibirlerinin altında fazlaca ezilmeleridir.Tiye alıyorlar çünkü içlerindeki huzursuzluk sadece onları öfkelendiriyor.Bence bu öfkenin arkasında fıtratın baskısı var.İnanmak veya inanmamak kişinin tercihidir.Ama saygı duymak herkesin gereğidir.

Aha açtınız bütün küfürbaz ateyistlerin banını forum istediğiniz hale geldi :cigaraci:
Ateist falan farketmez.
Adam olun insan olun canımı yiyin :cigaraci:
Lan önce aldığınız nicklerin kullandığınız avatarların hesabını verin sonra müslümanları sorgulayın.

Bknz.
Solcu imam
Hacı
Türbanlı kadın avatarı kullanan ateistler vs vs...
Konu başlığı çok uygun. O zamanlar bunu yaptınız ısrar ettiniz süresiz banlandınız.
Banınız açıldı dejavü yaşanıyor...

3 yıl geçmiş, köprünün altından çok sular akmış. :bekle

ama hele ki şu an gerçekten insanlar öyle şeyler söylüyorlar ki gülüp eğlenmemek, geyiğe bağlamamak mümkün değil :asd:

koca koca adamlar, hacılar, hocalar kertenkele öldürmek sevap mı, kıçıma su girerse abdestim bozulur mu diye tartışıyorlar. sonra da dinimizi siygi diyin hidsizlir. tam olarak ne tarafa saygı duyacağız acaba?

Sen dokuz yaşındaki kızın vajinasini yırtıp kan kaybından öldureceksin, mezhep fesmekan davasına kafa keseceksin, bunlara toton yemezse şortlu kız dövecek yada bizim ballı badem gibi doveni öveceksin, "dinimi yasayamiyom" diye diye heryeri mescide cevirmene rağmen rayda namaz kılıyor numarası yapacaksın, oruç tutmayani tartaklayacak, cemaatçi olmayanı ise almayacak hatta işten atacaksın sonra benden saygı bekleyeceksin! Olm var ya çok pis söverim

Simdi efenim ateistlerin hepsi murted sayiliyor degil mi? Ve hadislerinizde bunlarin islah edilmesi olmazsa oldurulmesi gerektigi yaziyor degil mi? Kaldiki dini ogretilerin hemen hepsinde o inanca inanmayanlara karsi buyuk cezalar var.. Once inanclar kendini duzeltsin inanmayanlara karsi olan bu kini nefreti icinden atsin.. Sonra saygi beklesin.. Hatta bir adim daha oteye gitmem gerekecekse soyle soyleyeyim.. Kutsal kitaplar ve uygulayicilari tanri kavramina kesinlikle hakarettir.. Neyse kahve iceyim ben..

Şöyle bir hoşgörü notu bırakayım :

LnqBGz.jpg

Gerçekten de en tatlısı Pakistan.

Geri