Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
ateist, sorgulayan bir kişidir.

forumdaki islam dinine mensup kişiler, ateistleri başlıkta belirttiğim şekilde tanımlıyor. her konuda bunu sıkça görüyoruz.

sizce ateist olmak, başka dinler için kutsal olan değerler veya kutsal kitapların içeriği ile dalga geçmeyi mi gerektirir?

lütfen saygı ve sevgi çerçevesinde tartışalım.

Inanan kişi ye din ile ilgili objektif ne yazsan "dalga geciyor" algısı oluşuyor bunu da hesaba kattınız mi?

Inanan kişi ye din ile ilgili objektif ne yazsan "dalga geciyor" algısı oluşuyor bunu da hesaba kattınız mi?

söylediğin gibi, o sadece algı problemi. ben forumda gözlemlediğim şekilde sordum soruyu. çünkü alenen dalga geçenler var. eğer ateist olmak için bu gerekiyorsa, şahsımı ateist olarak tanımlandırmayacağım.

birde şöyle birşeye denk geldim. koymadan rahat edemem :zuha:

onmnBm.jpg

elazulreal Kardeşim,
Sence de Bu Yazında Bir Yanlışlık Yokmu. ?

Başlık ve İçerik Tezat Düşmüş Sanki..
Yoksa Ben mi Yanlış Tanımlıyorum Acaba Bu Yazını.?

Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

Burada Ateistlere Kızıyor Gibisin.. :)

forumdaki islam dinine mensup kişiler, ateistleri başlıkta belirttiğim şekilde tanımlıyor. her konuda bunu sıkça görüyoruz.

Burada da Müslümanlara Kızıyor Gibisin :)

Dalga Geçenler Kimler, Yorumlarda Belli Dostum..

Herkezin Dini Görüşüne Kendimce Saygım Var..
Onlara Duyduğum Saygıyı, Kendim İçinde Beklerim Elbettee..!

Bir arkadaşım vardı ateistim demişti ne hikmetse cuma namazında ön saflarda görmüştüm, Doğru yolu bulmuş

Ben ateistlere saygı duyuyorum.Onlar da saygılı olsunlar.
Hiçkimsenin hiçkimsenin inancıyla dalga geçmek gibi bir hakkı yok.Herkesin inancı-inançsızlığı kendisini bağlar.Saygı duymayı beceremiyorlarsa bu konuyla ilgili düşüncelerini ortaya dökmesinler.

Kinyas tam olarak öyle değil. ben sadece tartışmak için değil, gerçekten merak ettiğim için konuyu açtım.

ben konuya oldukça objektif bir şekilde yaklaşmaya çalışıyorum. dinleri inkar ediyorum fakat dalga geçen ateistlerinde dine bakış açısından yani dalga geçmelerinden rahatsızlık duyuyorum. kızmak değil bu, ben eşitlikten ve karşılıklı sevgi ve saygılı olmaktan yanayım.

evet söylediğin ilk şey doğru. fakat şöyle de birşey var, islam dinine mensup kişiler, dünyadaki nerden baksan 4000 tane dini inkar ediyorken, ateistler sadece müslümanlığı inkar edince tartışma çıkıyor ülkemizde.

şahsım adına konuşacak olursam, ben sadece inkar ediyorum. dalga geçmenin ve aşşağılamanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

dalga geçmenin ve komedi malzemesi yapmanın, şov yapmaktan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Kırmızı ile çizdiğin yerin cevabını vermekten saygı duyarım, Çünkü biz dinimize bağlı bir Müslüman evlatlarıyız ;)

Senin ailene laf gelse sen susup bir köşede otururmusun ? ;)

lethe %99'unun müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede bir ateist veya bir müslüman neden budizm konuşsun anlayamadım.

lethe %99'unun müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede bir ateist veya bir müslüman neden budizm konuşsun anlayamadım.

Neden? Ateizm denilen düşünce ya da doktrin her neyse sadece İslâm'ı sorgulamak mı? Ateizm nedir, alıntı yapmadan kısa ve öz anlatır mısın? Ben de İslâm'a inanıyorum; ama gelip de ateistler şöyle böyle demiyorum. Sorgulama gereği duymuyorum. Sorgulama kisvesi altında kutsiyete saldıranlar var -hepsi değil ama.-

Kırmızı ile çizdiğin yerin cevabını vermekten saygı duyarım, Çünkü biz dinimize bağlı bir Müslüman evlatlarıyız ;)

Senin ailene laf gelse sen susup bir köşede otururmusun ? ;)

konuya farklı bir yönden bakmışsın. veyahut ben anlatacağım şeyi tam anlatamadım.

dünyada 5000 adet din var ise, müslümanlar 4999 tanesini inkar ediyor.

bizler, 5000 tane dinin tamamını inkar ediyoruz. mesele bu.

konuya farklı bir yönden bakmışsın. veyahut ben anlatacağım şeyi tam anlatamadım.

bizler, 5000 tane dinin tamamını inkar ediyoruz. mesele bu.

inkardan kastın ?

Sana şöyle diyim ozaman, hiç hem müslüman olup hem Hristiyan olan birini gördünmü ?

Görnedin 1 dine inanmak onun yolunca secde edip cennet kapılarının açılacağına inanmak onun yolunda birşeyler yapıp inancını vermek denir dimi ? buna ozaman 4999 deriz :)

Ateistler tanrı tanımazlar bunada 5000 deriz değilmi

Ateist demek ne demek onu tam bilmem allah benden uzak etsin.

Sana şöyle diyelim bir aşçı yemek yapsa sen o yemeğin tadını bilirmisin ? hayır tabikide

İk o yemeği yersin sonra yorum yaparsın değil mi ?

Ozaman bence aç bi kuran oku içindeki sureleri türkçe mealini gör bence 4999 luk bir adam olursun ;)

İnkar Diye Bişey Yok..
Sen Yanılıyorsun..

Biz Sadece Müslüman Dininin Güzelliklerini,
Allah'a, Peygamberleri ve Kitaplarına İnanmış Kişileriz..

Diğer Dinleri İnkar Etmiyoruz..

Yanlış Yolda Oldukları İçin Üzülüyoruz Sadece :)
Ve Yol Göstermeye Çalışıyoruz.. :)

inkardan kastın ?

Sana şöyle diyim ozaman, hiç hem müslüman olup hem Hristiyan olan birini gördünmü ?

Görnedin 1 dine inanmak onun yolunca secde edip cennet kapılarının açılacağına inanmak onun yolunda birşeyler yapıp inancını vermek denir dimi ? buna ozaman 4999 deriz :)

Ateistler tanrı tanımazlar bunada 5000 deriz değilmi

Ateist demek ne demek onu tam bilmem allah benden uzak etsin.

Sana şöyle diyelim bir aşçı yemek yapsa sen o yemeğin tadını bilirmisin ? hayır tabikide

İk o yemeği yersin sonra yorum yaparsın değil mi ?

Ozaman bence aç bi kuran oku içindeki sureleri türkçe mealini gör bence 4999 luk bir adam olursun ;)

ben Kuran-ı Kerim'i 3 kez okuyup bitirdim. bu yüzden bir ateistim. her okunan satıra amin demekle okuduğundan birşey anlamazsın ki :)

Yanlış Yolda Oldukları İçin Üzülüyoruz Sadece :)
Ve Yol Göstermeye Çalışıyoruz.. :)

İşte burada sorun çıkıyor.Yanlış yolda oldukları için dediğin zaman direkt dışlama moduna giriyorsun,kime göre yanlış,neye göre yanlış?yada kime göre doğru?
Sana,bana göre İslamiyet doğru,onlara göre de kendi inançsızlıkları yada diğer dinler doğru.

Kendi adıma konuşabilirim ki; Dalga geçecek, gülecek, alay edilecek v.s. o kadar çok nokta varken benim bakış açımdan, yine de ben dalga geçmedim. Çok aşırıları ile tartışırken öyle bir izlenim oldu mu ya da belki de dalgaya aldığım oldu mu bilmiyorum yine de. Şu da var ki; demediklerini bırakmıyorlar! Aslında yakından tanıyanlar bir şey demez oldu da ateist kelimesini duyan bize demediğini bırakmıyor. Biz, dinlerin insanlığa zarar verdiğini, onları ayrıştırdığını, çatışmalara sebep olduğunu düşünüyoruz. DaLga geçmek iyi değildir. Kendi adıma; ben islamiyetin, her zerresinde hissedildiği bir toplumda büyüdüm. Direk reddettiler beni. Ateist olduktan sonraki bütün düşüncelerim, doğru veya yanlış, reddedildi. Münafık kalamayız yine de! Eğer ateist olmasaydım hak vereceklerdi! Bazı densizler dalga geçebilir. Yani bu toplumun inancı bellidir ve amacımız onların uyanması yönündedir, kullanılmamaları yönündedir. En büyük uyutma aracı dindir ve belki de bu yüzden bu kadar evrime uğramıştır. Dalga geçen densizdir!

ben Kuran-ı Kerim'i 3 kez okuyup bitirdim. bu yüzden bir ateistim. her okunan satıra amin demekle okuduğundan birşey anlamazsın ki :)

Ozaman ben daha ne diyeyim :)

istersen 49 kere oku , anlamak ve inanmak için okumuyorsan o satırlar kalbine değil midene gider öyle içinde nefret ile çürür.

Neden? Ateizm denilen düşünce ya da doktrin her neyse sadece İslâm'ı sorgulamak mı? Ateizm nedir, alıntı yapmadan kısa ve öz anlatır mısın? Ben de İslâm'a inanıyorum; ama gelip de ateistler şöyle böyle demiyorum. Sorgulama gereği duymuyorum. Sorgulama kisvesi altında kutsiyete saldıranlar var -hepsi değil ama.-

tr'de yaşaman, islam dinine mensup aile yapıları, doğduğun an kimliğine yazılmış islam tabiri, son hak dinin islamiyet olduğu iddiası tarzı örnekler şu an ülkemizde yapılan tartışma, sohbet ya da adına her ne dersen ateizm ve islam arasında şekillenmesine neden olan baş faktörlerdir. hoş ingiliz vatandaşı bir ateist de bunu hristiyanlık-islam, hindu bir adam da budizm-ateizm çerçevesinde incelemeye yakındır. hepsi değil ama'yı kullanacak olursak aynı şekilde burada saygıyı unutup bariz terbiyesizlik yapan mümin kardeşlerimiz de mevcut. bu problem bu şekilde çözülmez. kimden rahatsızsa herkes isim versin, rahatsız olduğu mesajı belirtsin görelim.

bu arada asıl meseleyi Aşram çok güzel şekilde özetlemiş.

Geri