Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Aynı cümleleri senin içinde söyleyebilir miyiz,neden bu kısır döngü neden bu diretme ?
Sevgiliniz varsa seviyorsa zaten sizinde sözünüzü dinler ufak ayrıntılara kapılmaz.
Aynı durum tam tersi içinde geçerli o zaman (: sevdiğinin sözünü dinler ve soy adı diye diretmez.
Neden kadın almak istemediğinde beğenmemek oluyor da,erkek bunu isteyip dile getirdiğinde kendini beğenmiş olmuyor?
Şimdi kadınlar erkeklerin soyisimlerini aldığında alt seviyeye mi düşüyor ? Dediğiniz kadar basit değil aynı konuları tekrarlamak istemiyorum. Ama sadece kadının kendi soyismiyle alınmasıyla bitmiyor. Alttaki yazıda kafanızda biraz daha netleştirebilirsiniz.
Kaynaktır : . ''Türk hukukunda aile ismi ile eş anlamda kullanılan soyadının, kişinin kimliğini belirleme işlevi yanında, ailesini ve soyunu belirleme, kişiyi başka ailelerin bireylerinden ayırt etme işlevleri de bulunmaktadır. Bu işlevleri nedeniyle yasa koyucu, nüfus kayıtlarının düzenli tutulması, resmi belgelerde karışıklığın önlenmesi, soyun belirlenmesi, ailenin korunması gibi sebeplerle soyadı kullanımını yasal düzenlemelerle kural altına almaktadır ''
Demek istediklerini şu şekilde özetleyebiliriz. Değer yargılarının inanç ve düşünce kalıplarının aktarılmasında erkeklerin soy isimlerine ihtiyaç duyuluyor. Kuşaklar arası bağın sürdürülmesini sağlar. Yarın birgün cocukları olduklarında ben sormuştum küçükken '' biz nerden geldik dedelerim kim diye ?''
Böyle bir sorun cıktığında hiç bir çocuğa cevap daha verilmesi imkansız ve geçmişini bilmemekte büyük bir kayıp çocuk için .
Sizin savunmanız sonucunda ortaya bu çıkıyor.Yok erkek daha baskın yok bilmem ne... Kadınlara bu hakları vermediğiniz sürece bu erkeklerin bakın oldugunu savundugunuz durum devam eder.Bu kadar büyütülecek bir durum yok ortada herkes neyi isterse secebilir.Seçme hakkım varsa soyadımı da kendim secebilirim .Sır evleniyorum diye bunu kabul etmek zorunda değilim.Herkesin kendine gore yasadıgı bir hayatı, yaptıgı işi, duyulmus bir ismi var. Bunlardan bu kadar kolay vazgeçilmesini beklemek kadınlara karsı yapılan büyük ayıptır.