7. Münazara Konusu : Kadınlar Kocasının Soyadını Almak Zorunda Mıdır Değil Midir?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne yani şimdi soy adı meselesine uyulmazsa ülkede iç savaş mı çıkacak?Yasalar kurallar belirler diyorsunuz,soy adı meselesi kanun olduğu için mi,erkek ego tatmini olduğu için mi,soy ayağı kaybolmasın diye mi uygulanmalı hangisi?

Aynen hepsi diyebiliriz, hepsinde de hemfikirim. Sende bu ülkenin bir ferdisin saydıklarının hiç birini kabullenmiyormusun. Kurallara uymazmısın, soyun kaybolsun istermisin, egoların yok mu ?

Soyum neden kaybolsun yahu? Avrupa 'da bunu uygulamayan ülkelerin soyumu kayboluyor? Soysuz mu oluyorlar.

Soyum neden kaybolsun yahu? Avrupa 'da bunu uygulamayan ülkelerin soyumu kayboluyor? Soysuz mu oluyorlar.

Avrupadan da örnek verdik bizim gibi ülkelerimiz gibi onlarda değiştiremiyolar dedik. Ayrıca onlarda aile kültürü yokki sen bizim ülkemizle neden avrupayı kıyaslıyosun. Bizde örf ve adet geleneklerimiz var.

Gelenek adet örf diyorsun da sanki çok eskiden gelen bir şeymiş bahsediyorsun,yahu soy adı kanunundan önce böyle bir şey var mıydı? Yoktu o zaman soyumuz karışıyor muydu? Hayır.

Karışmıyordu, bilmiyorduk arkadaşım neden tekrar etmek zorunda bırakıyosun beni. Biliyormuydun sen dedelerini cumhuriyetten önce ? Ya sen hiç mi merak etmedin dedelerimiz kim nerden geldiler ne yaptılar diye. Aynı şeyi tekrarlattırıyorsun bana, madem münazaranı savunuyorsun sen kendin istermisin böyle birşey veya ailen istermi kızla evleniyosun ve kendi soyismini halen kullanıyo ? Uzaklarda aramayalım senin ailen ve kendin istermiydin ?

Kadınların kendi soyadlarını kullanmalarını engellemek özel hayata engel olmak ve cinsiyet ayrımcılıgından baska birşey değildir. Bunu bilir bunu soylerim.Üstünede soylenen hiçbirşey beni aksi durumu olduguna ikna edemez.

Üzülüyorum adınıza diğer bayanlarımız gibi sizde evlendiğinizde özel hayatınıza engel olucak kocanız ve cinsiyet ayrımcılığına maruz kalıcaksınız .

Benim adıma üzülmenizi gerektiren bir durum göremiyorum ortada.Söylediklerinizin aksi durumununda olabileceği düşünün.Bir bayanın soy adını kullanması için söylediği cümleler geldi aklıma; Ben evlendiğim kişinin ailesine evlatlık olarak gitmiyorum diyordu. Bizler ailelerimiz tarafından evlatlık verilmiyoruz. Kimseden onca yastan sonra kişilik değiştirmesini bekleyip geçmişini hiçe saymasını isteyemezsiniz.

Sen evlediğin kişinin ailesiyle oturmucaksın ki, yeni bir aile olucaksın. Adamın ailesi senden sorumlu olmucakki senin kocan senden sorumlu olucak veya sen ondan sorumlu olucaksın. Yani soyismi değişince evlatlık olarak algılanıyorsa veya algılıyorsanız tabi orasını bilemem. En azından ben İstanbul'da öyle evlatlık çiftler görmedim. Arkadaşlarımla dahil olmak üzere herkes mutlu mesut .

Karışmıyordu, bilmiyorduk arkadaşım neden tekrar etmek zorunda bırakıyosun beni. Biliyormuydun sen dedelerini cumhuriyetten önce ? Ya sen hiç mi merak etmedin dedelerimiz kim nerden geldiler ne yaptılar diye. Aynı şeyi tekrarlattırıyorsun bana, madem münazaranı savunuyorsun sen kendin istermisin böyle birşey veya ailen istermi kızla evleniyosun ve kendi soyismini halen kullanıyo ? Uzaklarda aramayalım senin ailen ve kendin istermiydin ?

Neyi savunup savunmayacağımı bana gösterecek kişi değilsin ki,ben sana bunun hakkında uyarılar yapıyor muyum?Ayrıca bu münazarada savunduğum konu belli neden aksini savunmamı gerektirecek şekilde yorumlar yapmam gerekiyor onu da anlamış değilim soy adı kanunu çıkmadan önce atalarımız onların torunları vesaire vesaire soylarını bilmiyorlar mıydı.Ukala ukala bana neyi savunup savunmamam gerektiğini söyleyip,hatırlatıp durmazsanız sevinirim.​

Neyi savunup savunmayacağımı bana gösterecek kişi değilsin ki,ben sana bunun hakkında uyarılar yapıyor muyum?Ayrıca bu münazarada savunduğum konu belli neden aksini savunmamı gerektirecek şekilde yorumlar yapmam gerekiyor onu da anlamış değilim soy adı kanunu çıkmadan önce atalarımız onların torunları vesaire vesaire soylarını bilmiyorlar mıydı.Ukala ukala bana neyi savunup savunmamam gerektiğini söyleyip,hatırlatıp durmazsanız sevinirim.​

Bu cümlelerinde benim yazdığımla alakalı bir cümle bul tebrik edicem seni :) Banane neyi savunursan savun. Onu savun bunu savun veya onu geçelim bunu geçelim mi diyorum senin gibi . :) Sadece demek istediğim 2 yada 3 gün önce yazdığım kelimeleri tekrar yazdırtıyorsun aynı kelimeleri bana sorarak. Ukala değilim farklı bir yapıya sahibim. O yapımdada kalmak daha mantıklı bence .

Münazara sona ermiştir. Münazaracılarımıza ve teşekkür eden , okuyan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Münazara ankete sunulacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri