Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Keyfi olması neyi değiştirir.Ben kendi soy adımı taşımak istiyorum.İster keyfi ister değil.Bunun için kimse bana zorla diretemez esinin soyadını kullanıcaksın diye. Seçme hakkım var ve bunu kendi soyadımı seçerek kullanıyorum.Bu kadar basit işte.
Seçme hakkınız sizin oy verme hakkınızdır, orda bi anlaşalım. Ayrıca hadi kuralları mahkemeleri hiçe sayalım, soy ismini değiştirmek istemiyorsanız öyle bir koca bulmanız gerekmekte. Mümkünse yabancı olabilir, Türk erkeklerinde öyle bir seçiminiz olmayacağı için konu başlığı gibi kesinlikle size zorluk çıkarabilirler .![]()
Madem o kadar basit madem ucunda ölüm kalım yok,neden erkek soyadı diye diretip duruyorsunuz?Madem o kadar önemli bir durum değil bu ki önemli dediniz soy ayağı,kökenin kaybolması vesaire vesaire şimdi de keyfi ve basit bir şey olarak nitelendiriyorsunuz soy adı almayı,veyahut almak istemeyi.
Erkekleri o kadar illahlastırıyorsunuz ki sanki hersey cevrenizde donuyor.Türk erkeklerinin böyle birşeye izin vermeyeceği kanısına cok erken varmıssınız.Bence cevrenizde bir araştırın bakalım.Herkes aynı düşüncedemi ? Aramamı gerektiren bir durum göremiyorum ayrıcada bahsettiğiniz sekilde bir Türk erkeği ile birlikteyim ve bu munazara konusunu kendi aramızda da konustuk.Hiçte bahsettiğiniz seylerden soz etmedi.
Keyfi bir ihtiyaç diye diretiyorum. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez diye ortaokulda kompozisyon işlediniz mi hiç, bir çocuğun en büyük merakıdır dedeleri hadi onu vazgeçelim. Diretmemin sebebide Türk erkeklerinin öyle bir konuda olumlu bakmaması. Karısının soy isminin değişik olmasına sinirlenebilir .Bunu forumdada oylamayada sunabiliriz hak vericeklerdir eminim .
Bende evlenmeden önce onu yaparız şunu yaparız boş kalmayız diyen kişileri çok gördüm ve sonları evde oturup kavga etmek olduğu için erkek arkadaşınıza hak verebiliyorum. Herşey planlandığı gibi gitse herşey konuşulduğu gibi kalsa şuanda ben kral olurdum.
Bizler çok gördük ''seni hiç bırakmıyacağım'' kelimesi ama sonuç ne oluyor hep hüsran.
Sorunumuz hak ve hürriyetler mi yoksa Türk Erkeklerin ego tatmini mi çünkü konuşmalarınızdan direk bir ego tatmini seziyorum?
Bence konuyu değiştirmeyin![]()
Erkekler adına yaptıgınız sadece sizin genellemeniz.Eslerinin kendi soyadlarını kullanabileceğini savununan insanlarda var.
Hayatta değiştirmem konuyuBakın yaşınız kaç bilmiyorum ne okuduğunuzuda bilmiyorum ne yaptığınızıda bilmiyorum. 8 senelik bir üniversite geçmişim var toplumlar insan psikolojisi türkiye ekonomisi bunlar benim alanlarım. Çok meraklı birisiyim durmadan insanları araştırırım. Çevrem çok olmasada gördüğüm illerden insanları tutup çevirsem bu soruyu sorsam, ''delirdin mi la oğlum sen der '' Bırakın dışardaki insanları hemen akşam bi babanıza sorun bakalım ne cevap alıcaksınız. Son olarak diyorumki hukuğu bir kenara bırakalım ''İnsan alışkanlıklarından vazgeçmez''
Örnek siz vejeteryansanız biri size et ye diye diretmesi çok saçmaysa, bu toplumdada böyle bir konu konuşmak çok saçma. Bakın toplum diyorum yanlış anlasılmasın o saçma konusu .
''İnsan alışkanlıklarından vazgeçmez''
Bırakalımda insanlar alışkanlıklarının kölesi olmaktan cıksınlar artık.Alışkanlıklarımız arkasına saklandıgımız her konu asıl yaşamak istediklerimize engel. Bırakalım artık baska insanların hayatlarımızı yönetmesini.
Çok isterim bende bırakılmasını, hangimiz bırakabiliyoruz. Siz mesela kıskançlığı bırakabiliyormusunuz veya sevgilinize ufak şeyler trip atmayı bırakıyormusunuz veya sevgiliniz siz açık giyindiğinde kızmıyor mu ? Eğer bunların tersini söylerseniz kendimizi kandırmış oluruz. Huylu huyundan vazgeçmez veya birsürü deyim vede atasözü bulabilirim .