7. Münazara Konusu : Kadınlar Kocasının Soyadını Almak Zorunda Mıdır Değil Midir?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten savunduğumuz şey bunun kişinin kendi özgürlüğüne bırakılması anlatamadığımız konu da bu,bir çok Avrupa ülkesinde bu kişinin kendi hak ve hürriyetine bırakılmıştır,onlarda geçmiş kimlik kaybımı oluyor? Hayır olmuyor,madem o kadar Avrupa ülkesiyiz biz diye yırtınıyoruz bu olay bu kadar da önemli olmamalı diğer bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi kişiye bırakılmalı.

Zaten savunduğumuz şey bunun kişinin kendi özgürlüğüne bırakılması anlatamadığımız konu da bu,bir çok Avrupa ülkesinde bu kişinin kendi hak ve hürriyetine bırakılmıştır,onlarda geçmiş kimlik kaybımı oluyor? Hayır olmuyor,madem o kadar Avrupa ülkesiyiz biz diye yırtınıyoruz bu olay bu kadar da önemli olmamalı diğer bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi kişiye bırakılmalı.

Avrupa birliği ülkesi Macaristan'da mahkemede verilen karar, detayla bilgi istiyorsanızda linkinide verebilirim. Demekki orda da bireyin kendisine bırakılmamış.

''Herhangi bir haklı neden olmadan, bir şahsı bir ismi almaya veya evlenince bayanlarda bir soyismi değiştirme ye mecbur kılmak bireyin kişisel gelişimini ve kişiliğini koruyan 8. maddenin amacına uygun değildir .''

Pardon ama o kadar Avrupa Birliği ülkesi varken bana göre o statüde yer almayan Macaristan 'ımı örnek gösteriyorsunuz?

Sadece bir ülkeden örnek verdim. Uzun yazmamın bir anlamı olmadığından fazla okumak istemediğinizden tek cümleleri kopyaladığınız için karşıma, bir ülke yeterli sandım o yüzden ilk bulduğum ülkeden kaynak gösterim.

Hayır neden yorulalım ki münazaranın amacı değil mi okumak,tartışmak,konuşmak.Ayrıca tek cümle falan kopyaladığımız yok sizinde yaptığınız gibi alıntılar yapıyoruz ekip arkadaşımla beraber.Sizin yaptığınız alıntılarda bizim tepki verdiğimiz bir cümle olmadı,sizde de olmazsa seviniriz.

Yukarda vermiş oldugunuz örneğin ;Türkiye'de gerçekleşenide var. Daha Önce deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümde araştırma görevlisi olan bir bayanın. Yasadıgı sorunları dile getirerek dava açması sonucunda mahkemeden kendi kızlık soyadını kullabilir kararı almıstır. 187. madde Türkiye tarafımdan onaylanmış olsa bile uluslararası kurumlarda bu durum kabul görmemektedir.Linkler üzerinden gidiyorsak bizde linklerini verebiliriz. Okuyoruz atmasyon yapmıyoruz yer alan bilgiler üzerinden fikirlerimizi belirtiyoruz.

Yukarda vermiş oldugunuz örneğin ;Türkiye'de gerçekleşenide var. Daha Önce deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümde araştırma görevlisi olan bir bayanın. Yasadıgı sorunları dile getirerek dava açması sonucunda mahkemeden kendi kızlık soyadını kullabilir kararı almıstır. 187. madde Türkiye tarafımdan onaylanmış olsa bile uluslararası kurumlarda bu durum kabul görmemektedir.Linkler üzerinden gidiyorsak bizde linklerini verebiliriz. Okuyoruz atmasyon yapmıyoruz yer alan bilgiler üzerinden fikirlerimizi belirtiyoruz.

Nedenleri varsa tabi değiştirir haklıdır da 2 gün öncede belirttim adamın soy ismi tekerlekse, azgınsa ben bile değiştiririm . :) Ama yok benim canım böyle istiyor soy ismimi kullanmak istemiyorum diye mahkemeye dava açılmaz. Zaten bu örnekte verdiğiniz kadında sorunları yüzünden mahkemeye başvurmuş, can sıkıntısına değil .

Hayır neden yorulalım ki münazaranın amacı değil mi okumak,tartışmak,konuşmak.Ayrıca tek cümle falan kopyaladığımız yok sizinde yaptığınız gibi alıntılar yapıyoruz ekip arkadaşımla beraber.Sizin yaptığınız alıntılarda bizim tepki verdiğimiz bir cümle olmadı,sizde de olmazsa seviniriz.

Benim tepkim komple alıntılardır. Kaynak göstermek değil. Münazarada kaynak gösterilebilinir ama komple siteden kopyalayıp yapıştırmakla örneksiz kaynaksız kelimeler olamaz .

Arkadaşlar kolay gelsin.

Münazaranın kuralları gereği savunduğunuz fikirler tamamen size ait olmalı yani özgün olmalı. Somut kanıtlar için bir kaç alıntılama yapabilirsiniz ama akabinde o alıntılama konusuyla alakalı kendi yorumunuzu da eklemelisiniz. Alıntılama yazılar mevcut , dikkat ederseniz sevinirim. :)

Kopmle siteden kopyalandığını nereden biliyorsunuz yada sizin bunu yapmadığınızı biz nereden bilelim? En iyisi siz savunmazı yapın bizde karşılık verelim.Kaynaklarımızı vb şeyleri eleştirmeyi bizi denetleyen yetkililere bırakalım.

Bildiklerimi yetkililere arz ettim. Google amca sağolsun . :) Tamam konuyu değiştirmeyelim :)

en son bunu yazdıydım.

Nedenleri varsa tabi değiştirir haklıdır da 2 gün öncede belirttim adamın soy ismi tekerlekse, azgınsa ben bile değiştiririm . Ama yok benim canım böyle istiyor soy ismimi kullanmak istemiyorum diye mahkemeye dava açılmaz. Zaten bu örnekte verdiğiniz kadında sorunları yüzünden mahkemeye başvurmuş, can sıkıntısına değil .

Konuyu ya biz anlatamıyoruz ya da siz anlamıyorsunuz,bir kadın neden keyfi olarak soy adını değiştirmemeyi istesin yahu soy adını değiştirip değiştirmemek kişinin kendi hür iradesine bırakılmalı madem çok demokratik bir ülkeyiz bu konuda neden ataerkil bir tutum sergiliyoruz.Bu cümleden sonra yine aynı soy ağacı konusuna dönerseniz zaafiyet geçireceğim.

Nedenleri varsa tabi değiştirir haklıdır da 2 gün öncede belirttim adamın soy ismi tekerlekse, azgınsa ben bile değiştiririm . :) Ama yok benim canım böyle istiyor soy ismimi kullanmak istemiyorum diye mahkemeye dava açılmaz. Zaten bu örnekte verdiğiniz kadında sorunları yüzünden mahkemeye başvurmuş, can sıkıntısına değil .

Benim örnek vermemdeki amaçta eşimin soyadını kullanırsam karşılasabileceğim durumların özetiydi sadece. Bence siz sadece sartlanmıssınız o 187. madde uygulanıcak! Öyle bir dünyada yasamıyoruz sizde bunun bilincine varın bence.

Kırmızı Grup üyelerinden TRankonyak 48 saat süresince münazarada bulunmadığı için diskalifiye edilmiştir ve bir sonraki münazaraya katılma hakkını kaybetmiştir.​

Konuyu ya biz anlatamıyoruz ya da siz anlamıyorsunuz,bir kadın neden keyfi olarak soy adını değiştirmemeyi istesin yahu soy adını değiştirip değiştirmemek kişinin kendi hür iradesine bırakılmalı madem çok demokratik bir ülkeyiz bu konuda neden ataerkil bir tutum sergiliyoruz.Bu cümleden sonra yine aynı soy ağacı konusuna dönerseniz zaafiyet geçireceğim.

Demokratik bir ülkede nekadar kendi özgürlüğümüz var ? Sosyalist devletmiyiz ki halkın komple hür iradesi olsun. Özgürlüklerde sınırlıdır. Bırakın bayanları sen ne kadar özgürsün bir erkek olarak ne kadar özgür kalabiliyorsun ? Bende onu diyorum zaten keyfi olarak soyismini değiştirmez zaten kimse elbet bir sorun vardır. Soyismi dalga konusudur ne biliyim farklı anlamlara taşınabilir o yüzden mahkemeye başvurulup zaten durum halolur .

Benim örnek vermemdeki amaçta eşimin soyadını kullanırsam karşılasabileceğim durumların özetiydi sadece. Bence siz sadece sartlanmıssınız o 187. madde uygulanıcak! Öyle bir dünyada yasamıyoruz sizde bunun bilincine varın bence.

bugün hiç 187. madde demedim, şartlanmadım. Örnekler tabiki göstericeksiniz ama gösterdiğiniz örnekde keyfi bir değiştirme yok sorunlu bi durum ve mahkemeye vermiş olabilir. yani her bayana evlenince soyismi değiştirme hakkını vermiyor paylaştığınız örnek. O anlatmaya cabaladım bende size.

Ben veyahut takım arkadaşım diyoruz ki,kadının kendi soy ismini kullanmak istemesi neden keyfi bir durum olsun?Veyahut neden bunun keyfi bir durum olduğunu düşünüyorsunuz?

İnsanın iki tür ihtiyaçları vardır.

Temel ihtiyaçlar yemek yeme su içme giyinme hastaysa ilaç içme gibi zorunlu ihtiyaçlarıdır.

Diğer ihtiyaçlar sosyal ihtiyaçlardır.

Sinemaya gitme ev alma araba alma spor yapmak birini dava etmek yani anlayacağın şu ki temel ihtiyaçlar harici herşey sosyal ihtiyaçlara yani şart olmayan keyfi bir uygulamadır. Bunuda böyle nitelendirebiliriz .

Kişinin kendi iradesini kullanarak,kendi istediği soy adını alması veyahut almak istemesi keyfi bir ihtiyaç öyle mi doğrumu anlamışım?

Zorunlu ihtiyaçların yani temel ihtiyaçların dışındaki herşey keyfi ihtiyaçtır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri