30 yaşına gelip de evlilik hayali olmayan insan

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Hayırlısını dilemeli insan. Evlenip mutlu bir hayata kavuşmak gibi bir hayal peşinde koşan tercih olarak maddi unsura önem atfediyor. An itibariyle Türkiye'de 20-30 yılını aşmış evliliklere sorduğumuzda şöyle derler: Oğlum evlendiğimizde neyimiz vardı? Çok çalıştık, çabaladık, günü geldi birbirimizi görmeden işe gelip-gittiğimiz zamanlar oldu çok çile çektik, sabrettik şükür ettik. Bugün her şeyimiz var.... Aynı adama desen ki; Ben Allah rızası için kızınızla evlenmek istiyorum müsade ederseniz??... El-cevap; Ahh oğlum, biz çook çektik kızımız çeksin istemeyiz o nedenle: söyle bakalım neyin var neyin yok. Evin varmı? Araban? İşin? Maaşın kaç lira? İşte o an bir evrimleşmeye şahit olursunuz. Kimse bana lafontenden hikaye anlatmasın. Bu zaman da kıstas adam olmak olmalı. Bu zihniyet bayanları kıymetli bir mal gibi değerlendirdiği müddetçe demiyorum, kendine güvenip hakkı ile yaşam beraberliği kurabilecekler evlenmeli.... Dünya malına-mülküne aldanacak kadar uzun bekleme salonu değil. Bu otobüs elbet yolculuğunu tamamlar... Bana kalırsa evlenmeden önce şöyle bir anlaşma mutlaka yapılmalı şart ve mazeret bildirmeden boşanma hakkı, her iki tarafa, verilmeli. Bu şekilde kimse sahip olduğu huzuru mutluluğu kaybetmemek amacıyla, birbirine karşı son derece Anlayışlı ve yapıcı davranır, başka bir çaresi yok. Her evlilik mutlaka ilk önce sevgi bir anlayışı ile başlamıyor mu Kimse bu güzel şeyleri kaybetmemek amacıyla söylediğim gibi davranır. Tabii bana göre....

Hayırlısını dilemeli insan. Evlenip mutlu bir hayata kavuşmak gibi bir hayal peşinde koşan tercih olarak maddi unsura önem atfediyor. An itibariyle Türkiye'de 20-30 yılını aşmış evliliklere sorduğumuzda şöyle derler: Oğlum evlendiğimizde neyimiz vardı? Çok çalıştık, çabaladık, günü geldi birbirimizi görmeden işe gelip-gittiğimiz zamanlar oldu çok çile çektik, sabrettik şükür ettik. Bugün her şeyimiz var.... Aynı adama desen ki; Ben Allah rızası için kızınızla evlenmek istiyorum müsade ederseniz??... El-cevap; Ahh oğlum, biz çook çektik kızımız çeksin istemeyiz o nedenle: söyle bakalım neyin var neyin yok. Evin varmı? Araban? İşin? Maaşın kaç lira? İşte o an bir evrimleşmeye şahit olursunuz. Kimse bana lafontenden hikaye anlatmasın. Bu zaman da kıstas adam olmak olmalı. Bu zihniyet bayanları kıymetli bir mal gibi değerlendirdiği müddetçe demiyorum, kendine güvenip hakkı ile yaşam beraberliği kurabilecekler evlenmeli.... Dünya malına-mülküne aldanacak kadar uzun bekleme salonu değil. Bu otobüs elbet yolculuğunu tamamlar... Bana kalırsa evlenmeden önce şöyle bir anlaşma mutlaka yapılmalı şart ve mazeret bildirmeden boşanma hakkı, her iki tarafa, verilmeli. Bu şekilde kimse sahip olduğu huzuru mutluluğu kaybetmemek amacıyla, birbirine karşı son derece Anlayışlı ve yapıcı davranır, başka bir çaresi yok. Her evlilik mutlaka ilk önce sevgi bir anlayışı ile başlamıyor mu Kimse bu güzel şeyleri kaybetmemek amacıyla söylediğim gibi davranır. Tabii bana göre....
Para da çözmüyor maalesef. İki yakın arkadaşım şu an boşanma aşamasındalar ve ikisi de maddi olarak çok güçlü, çocuk da olmadığı halde eşlerinin boşanma talepleri bitmiyor.
Kısacası bazı kadınlar için evlilik gelecek sigortasına dönüşmüş durumda ve boşanırken bile bir şeyler alma derdinler. Bir bakıma haklı da olabilirler ancak bu konuda iki taraf anlaşmalı ve şayet eşin de gücü varsa zaten eski eşini ortada bırakmıyor fakat iş bu şekilde para avcılığına dönünce, kimsenin bir kuruş vermek istemediği de bir gerçek.

Para da çözmüyor maalesef. İki yakın arkadaşım şu an boşanma aşamasındalar ve ikisi de maddi olarak çok güçlü, çocuk da olmadığı halde eşlerinin boşanma talepleri bitmiyor.
Kısacası bazı kadınlar için evlilik gelecek sigortasına dönüşmüş durumda ve boşanırken bile bir şeyler alma derdinler. Bir bakıma haklı da olabilirler ancak bu konuda iki taraf anlaşmalı ve şayet eşin de gücü varsa zaten eski eşini ortada bırakmıyor fakat iş bu şekilde para avcılığına dönünce, kimsenin bir kuruş vermek istemediği de bir gerçek.
Önemli olan o zaten insan para avcisi oldugunu dusundugu eşine asla para kaptirmak istemez. Öyle bir şey yoksa zaten ayrilsa da tüm desteğini üzerinde tutar.

Önemli olan o zaten insan para avcisi oldugunu dusundugu eşine asla para kaptirmak istemez. Öyle bir şey yoksa zaten ayrilsa da tüm desteğini üzerinde tutar.
Elbette.
Eski eşi, yeni bir düzen kurana kadar ya da ihtiyaç duyduğu sürece destek olmaya devam edecektir ancak karşısındaki insanın derdi başka ise iş değişyor.

35 yaşına gelip ailesiyle aynı evde yaşamak
zor olmalı yaw.
bide çalışmıyorsa vaykivayhaline

Eğer evinizde mutluysaniz ve genç yaşta evlilik fikri ailede kafanıza yerlestirilmemisse ha bir de ekonomik özgürlüğünüz varsa açıkçası istemiyorsunuz. Benim tarafımdan olay bu şekilde. İnsanların tahammülü de olmuyor olabilir. Kiminin de maddi imkanı el vermiyor evlenmeye. Elbette birini sevmek, biriyle hayatı paylaşmak güzeldir ama zordur da. Karşılıklı emek, fedakarlık, aşktan öte sevgi lazım. Ablam üniversite sonrası hemen evlenince açıkçası bizimkiler pek sevinmedi. Babam şey demişti, başka ülkeler görmek, farklı insanlar tanımak, hayatı anlamak varken neden simdi evleniyorsun, bir süre güzel olur da sonra çoluk çocukla mi uğraşacaksın bu genç yaşında demişti. Elbette evli olarak da gezersin de bir yere kadar o da. Tabi maddi sorunlar olmazsa. Zor, çok zor. Bu zamanda daha da zor. Ben çocuk da çok sevmem, yine de kim nasıl mutlu olacağını hissediyorsa öyle yapsın ve bir ömür mutlu olsun ister bekar şekilde ister evli.

40’a kadar yolu var dert etmeyin o kişi karşınıza çıkınca fikirleriniz öyle bir değişir ki kendinizi nikah masasında bulursunuz..

30-40'lı yaşlar havada uçuşuyor. ben 30'dan sonrası için bir ayağı çukurda, gözü toprağa bakıyor diyorum.

Benim de tam olarak bahsettiğim olay bu Bundan dolayı zaten böyle bir öneri getirdim. Yani hiçbir insan sevdiği mutlu olduğu bir ortamdan veya kişiden ayrılmak istemez doğru mu? İlk başta aşk sevgi ne derlerse desinler, böyle bir yakınlık Duydukları için Beraber yola çıkmaya karar verdiyse, iki çift bunda ki etken rol, huzur ve mutluluk duydukları içindir. Yarın bir-gün bu huzur ve mutluluğun Pamuk ipliğine bağlı olduğunu bilen insanlar bunu sürdürmek için azami gayret sarf edecektir... Elbette ki, kimse boşanmak için Evlenmiyor. Ama kimsede iki yüzlü, sahtekar insanları hayatının belli bir döneminde taşımak zorunda değil. Bu kadın ve erkek için geçerli bir kural olmalı. Belkiye benim bu şekilde düşünüyor olmam, dışarıdan gözlemci olarak baktığımdan dolayıdır bilemiyorum... Bir de dikkat ettim etrafımda olan evliliklerin çoğu birbirini dengelemek üzerine kurulmuş yani fizik kuralı gibi yahu :) 1 artı, 1 eksi kutup olmalı. En azından belli konularda. Birbirini tamamlayıp ortak noktaları bulabilsinler. İşte bu konuda tek bir şart söz konusu konuşmasını bilmeli insan.

Parası yoktur nebilim sorumluk alacak durumda deildir iş ev arası mekik dokuyordur zamanı yoktur :(:(:(

En basit açıklaması- özgürlüğe alışan birini bir yere bağlamak çok zor oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Sux
Bu devirde çok zor. Hayat pahalı, güven ortamı muallak. Bekarlığın rahatlığı da elbet daha fazla.
24 yaşında evlendim, 26 ve 28 yaşında iki çocuk sahibiydim. Çocukları büyütmek ve yanlarında olabilmek için ideal dönemler. Daha genç anne olabilmek de güzel.
Fakat devir artık farklı.

Geri