13. Münazara: Ülkeyi Eğitim mi geliştirir para mı?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayrıca benim param var ve çaba sarfetmeden özel üniversiteye giderim. Senin paran yok çok çalışırsın, gözlerini bozarsın burslu( burs paradır :) ) kazanırsın. Parası olan daha avantajlı.

odtüye ya da boğaziçine paranla git görelim kardeşim :)

Bende bilirdim alakasız tabloları resimleri kopyalayıp gövde şov yapmayı :) göz boyamayı ama gerek görmüyrum ..:cici:

paylaştığım tabloların, bilimsel gerçeklerin, araştırmaların, incelemelerin alakasız olduğunu söylüyorsan seni şu andan itibaren kaale alamayacağım ne yazık ki. çünkü şu an bir fikir savunmuyorsun,

paylaştığım tabloların, bilimsel gerçeklerin, araştırmaların, incelemelerin alakasız olduğunu söylüyorsan seni şu andan itibaren kaale alamayacağım ne yazık ki. çünkü şu an bir fikir savunmuyorsun, bizzat yalan söylüyorsun :)
kalkıp bana insan bilmem neyi tablosunu gösteriyorsun :) Konuyla ne alaka ben çözemedimde bana bir anlat Allah aşkına :D

kalkıp bana insan bilmem neyi tablosunu gösteriyorsun :) Konuyla ne alaka ben çözemedimde bana bir anlat Allah aşkına :D

mavili ekip arkadaşın dünden beri çürütmeye çalışıyor bir yerden sonra takılıp kaldı ona sor bahsettin, gruptaki insalara bir şeyler öğretmeye gelmedim buraya :)

O zaman üslubuna dikkat et derim sana :) Yok yalancıymış malancıymış gelemem ben :) Alakasız tablo kabul et pan da söylemiş bunu :)

anlamadığın bir şeyin konuyla alakasız olduğunu söylemen bunu dememi gerekli kılıyor. mesajlarını kontrol edersen bana anlat dedin az önce, bir önceki mesajında da bunların konuyla alakası yok diyorsun. ne dememi bekliyorsun şimdi . :)

anlamadığın bir şeyin konuyla alakasız olduğunu söylemen bunu dememi gerekli kılıyor. mesajlarını kontrol edersen bana anlat dedin az önce, bir önceki mesajında da bunların konuyla alakası yok diyorsun. ne dememi bekliyorsun şimdi . :)
Ben anladığıma bakarım abicim :) Anlat dedim anlatmadın .. :) Tabloya baktım tablonun adı
İnsani Gelişme Endeksi'ne göre ülkeler listesi

Ve gene gene alakasız diyorum :cici:

ülkelerin gelişmişlik sıralamaları bu endekse göre belirleniyor. lütfen biraz bilgilenin.burada şu an dumur oluyorum. :)

paylaştık bir daha paylaşalım

İnsani Gelişme Göstergesi (Human Development Index), Dünya'daki ülkeler için yaşam uzunluğu, okur yazar oranı, eğitim ve yaşam düzeyi doğrultusunda hazırlanan bir ölçümdür. İnsanların düzgün yaşaması, özellikle çocuk hakları için bir ölçün teşkil eder. Bu araştırma sonucunda bir ülkenin gelişmiş, gelişmekte olan ya da gelişmemiş bir ülke olduğu; bunun yanı sıra ekonomisindeki etkinin yaşam niteliği ne düzeyde etkilediğini gösterir.

buyrun bu da rapor; bütün dünya kabul etmiş siz kabul etmiyorsunuz iptal olur o halde ne yapalım sağlık olsun :)

http://hdr.undp.org/sites/default/files/reports/14/hdr2013_en_complete.pdf

diyebileceğiniz hiç bir şey kalmayınca ben hep bu cümleyi duymak zorunda mıyım :)

bir tartışmaya girerken karşı tarafın bir örneğine alakasız diyerek puan alamazsınız, onun dediklerini karşıt bir tezle çürütmeniz lazım. ben endeks diyorum çıkıp gelmiş alakasız, saçma diyorsunuz. bana neden saçma olduğunu anlatmıyorsunuz. sonra da gelip başka şeylerden bahsedip rant kazanmaya çalışıyorsunuz. bu bu şekilde yapılmaz.

ben hakaret falan etmedim, uydurmayın. bahsettiğim konulara bir tartışma konusu altında karşıt tez sunmadan saçma demek en büyük hakarettir.

Para güçtür ... İlk çağlarda maddi durumu olmayanlar okuyamıyordu :) Para olmazsa eğitimde olmaz bu bir gerçek kabul edelim Para olmazsa eğitimde olmaz . Örneğin Arjantinde okuryazar oranı çok yüksek ama maalesef ekonomisi gelişmediği için iyi bir yerde değil :)
Parayı doğru kullanmak için bir eğitim gerekir ..Fakat kullanılmayacak bir para olmadıktan sonra eğitimin hiçbir önemi kalmaz. Kısaca para eğitimin yolunu açar . İkiside ülkeyi kalkındırır ama para kaynaktır
Paran varsa kaliteli eğitim koşulları sağlayabilirsin ..
Hemde dışa bağlı kalmazsın . Eğer paran varsa diğer ülkelerin gizli sömürgesi olmazsın ve kendin kalkınırsın . Ülke açısından düşünürsek para varsa okullar açılır .Eğitim için öğretmenler okula alınır .. Ama paran yoksa okulu nasıl açacaksın kii
Kıyafet,kantin masrafı ve de okul aidatı oluyor bunları okul bedava mı yapıyor sizce..? Bunları eğitim ile nasıl alabileceksiniz? Siz okuyunca kantinci size yemekleri bedava mı verecek sanıyorsunuz. Mesela özel üniversiteler her şeyi bedava veriyor ama bu okulu açarken hiç mi masrafa girmediler hiç mi kıyafet okul araç gereçleri okul alımına para vermediler? Eğitimde görüyoruz fakat öğretmenler bedava mı okutuyor bizi...? Mutlaka bize öğrettikleri için maaş da alıyorlar. Para olmazsa okul ne için var...?

Ve ek olarak

Düşünüldüğünde bir toplumun başarı seviyesi yüksek olabilir ama bu bilgiyi işleyecek bişey olmadığı müddetçe herhangi bir ilerleme kaydedilemeez. Şöyle söyleyeyim adamın aklına harika bir fikir gelir ama imkanlarından dolayı bu fikrin doğru olup olmadıgına kara veremez.

Ya da şöyle bir örnek vereyim. Bir ülkenin parası var digerinin yok parası olan ülkenin eğitimi yok ama parası olmayanın var . Parası olan ülke eğitim görmüş kişileri ülkesinde belirli maaşda çalıştırma teklifinde bulunur oda haliyle kabul eder. Böylece parça parça ülkenin sanayisi gelişir vb. sonuç olarak bu ülke kalkınır.

selamun aleykum hacilar bacilar ^^

Fakirlik insanlar ve uluslar (genellikle geli$mekte olan ulkelerde) surdurulemez ve cevreye zararli olan bircok aktivite sergiliyorlar.
Ya$amlarini gun be gun kazanmak zorunda kalan fakirler ve defavorize olmu$ ulkeler eksportasyon ile gelir saglamak icin dogal kaynaklarini somurmek egilimindedirler.
Tarima uygun olmayan arazi ve elveri$siz ekolojik kirilgan arazileryogun bir kultur'un malzemesi oluyolar.buda topragin erozyonuna, su rezervlerinin bitmesine, daha du$uk randiman elde edilmesine ve topraklarin collle$mesine yol aciyo.
Fakirlik bazi ulkelerin doviz alabilmesi icn toksik maddeler ithal etmesine de sebep oluyo
aslinda fakirlik bu ulkelerin çevre kirliligi cok olan i$ler sunmasina,
yuksek miktarda $imik madde kullanilan tarimcilik ve bi ba$ka bakima dogal kaynaklari bitiren metodlar kullanmalarina sebep oluyo.
Fakir ulkeler ekolojik teknolojiye geçmek ve uzun sureli geli$me sistemini edinmeleri icin finansman sorunlar ya$iyola.
Buda para'nin bir ulkenin geli$mesinde en onemli faktor oldugunun ba$ka bi gostergesi.

^^

Ve ek olarak

Düşünüldüğünde bir toplumun başarı seviyesi yüksek olabilir ama bu bilgiyi işleyecek bişey olmadığı müddetçe herhangi bir ilerleme kaydedilemeez. Şöyle söyleyeyim adamın aklına harika bir fikir gelir ama imkanlarından dolayı bu fikrin doğru olup olmadıgına kara veremez.

Ya da şöyle bir örnek vereyim. Bir ülkenin parası var digerinin yok parası olan ülkenin eğitimi yok ama parası olmayanın var . Parası olan ülke eğitim görmüş kişileri ülkesinde belirli maaşda çalıştırma teklifinde bulunur oda haliyle kabul eder. Böylece parça parça ülkenin sanayisi gelişir vb. sonuç olarak bu ülke kalkınır.

sizin savunduğunuz şey tamamen kapitalizmin ülkeye girip, herşeyi parasal etkenlere çeviren bir yapıdır... bu yuzden ki kapitalizm öyle birşey olmuştur ki, şeytanın yer yuzunde ki yapısıdır. Emek nasıl yüceyse, eğitim de bir kutsal değerdedir.. para para diyorsunuz insanlar o para uğruna bedenlerini satıyorlar, övdüğünüz para o kadar iyi birşey olsaydı insanlar paranın ne amacla değil sonuclarının kotu getirgesi oldugunu bilebilirdi. Bir fabrika düşünün, fabrika sahibinin 1000 tane çalışanı var, üretim yapılması için, para gerekiyor sanıyorsunuz fakat, orda ki işçinin eğitimi bulunduğu sektörde ki kıdemi yada branşı sayesinde bir yerlere geldiğini bilmek gerekir. yani o fabrikayı kalkındıran eğitimli işçiler olmaz ise, o fabrika sahibi zaten olamaz.

ve son olarak şunuda belirtmek istedim, dünya üzerinde etkisi olmayan ama daha sonra faydalı olabilecek birşey.. düşünsenize, petrol ilk once para ile mi dünyaya sunuldu? tabikide hayır. eğitimli bilgili insanların çalışması sonucu dünya petrol ile tanıştı.. bu sonuca bakacak olursak eğitimleştikce yeni kalkındırmalar yaratabilir ülke içinde faydalı şeyler sunabiliriz.

heyoo ((-:

kendi teknolojisini geli$tirmek icin bireylerin ve ulkelerin maddi finansmanlarinin yuksek olmasi gerekiyo,
bir teknoloji uretmek bircok deney a$amasindan gectikten sonra onaylanir,
zira bu deneyler ve ara$tirmalar'in yapilabilme sayesi para'dir,
para'siz bir laboratuar kuramazsiniz, her ne uretilecekse o'nun giderleri kar$ilanamaz,
ne kadar bilinçli olursa egitimli olursa olsun bi bilim adami laboratuarsiz i$lev goremez.
Petrol olayina geleyim,
$imdi bu bulunan petrol nasil cikartiliyor?
Ne gibi gerekçeler gerek? i$lenilmesi, cikarilmasi aritilmasi vs vs,
bunlarin hicbiri bedava'dan olan $eyler degil,
illaki o petrolun cikmasi ciin para gerek,
para'nin onemli oldugunu gosteren bu sebepler daha sayilabileceklerin birkaçi,
para olmazsa insanlar bir once dedigim gibi ekolojiye zarar veriyolar,
para olmazsa insanlar somurme a$amasina geçip guclu zayifi eziyo,
sirf bu para dengesizligi oldugu icin bircok sava$ verilmeedimi?

sizin savunduğunuz şey tamamen kapitalizmin ülkeye girip, herşeyi parasal etkenlere çeviren bir yapıdır... bu yuzden ki kapitalizm öyle birşey olmuştur ki, şeytanın yer yuzunde ki yapısıdır. Emek nasıl yüceyse, eğitim de bir kutsal değerdedir.. para para diyorsunuz insanlar o para uğruna bedenlerini satıyorlar, övdüğünüz para o kadar iyi birşey olsaydı insanlar paranın ne amacla değil sonuclarının kotu getirgesi oldugunu bilebilirdi. Bir fabrika düşünün, fabrika sahibinin 1000 tane çalışanı var, üretim yapılması için, para gerekiyor sanıyorsunuz fakat, orda ki işçinin eğitimi bulunduğu sektörde ki kıdemi yada branşı sayesinde bir yerlere geldiğini bilmek gerekir. yani o fabrikayı kalkındıran eğitimli işçiler olmaz ise, o fabrika sahibi zaten olamaz.

Kapitalizmin sözlük anlamı
Sınırlı olarak şahsi teşebbüse ve mülkiyete müsaade eden, kazanç (kar), rekabet ve rasyonellik ilkesine dayanan, genelde çok değişik özellikler arz eden ekonomik yapıya sahip rejim
nokta.png

benim yazdığımı oku sonra beni eleştr :)

Münazara sona ermiştir.
Münazaracılarımıza ve teşekkür eden , okuyan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Münazara ankete sunulacaktır.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri