13. Münazara: Ülkeyi Eğitim mi geliştirir para mı?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ukrayna'da son dönemde neden böyle bir olay ortaya çıktığını o bahsettiğin kapitalist düzen ve dış ülkelerin emel ve politikaları çerçevesinde bir araştırmanı öneririm. :)

Sanki bizim üzerimizde dış ülkelerin emel ve politikaları yok! Ha bak değinmişken, o kapitalciler, yani paracılar, parayı sevenler, yani para ile satın alanlar... Bak neler yaptılar.

senin de dediğin gibi kapitalizmin kendisi gelişmişlik değil kaos üretir. bak suriye'ye, bak ırak'a bak afganistan'a. paralı insanlar oraya ne götürdü gelişmişlik mi ? :)

ayrıca bu şekilde somut veriler sunmadan, genelgeçer paylaşımlarda bulunan bir karşıt gruba karşı bir şeyler savunmak biraz anlamsız görünüyor.

bir önceki sayfada mavili arkadaşım lüksemburgun ekonomisini yerin dibine vurmuş mesela. ben merak ediyorum acaba kaynağı nedir avrupa'nın en zengin ülkesine böyle bir yakıştırmayı hangi kaynağa dayanarak yapmış ?

senin de dediğin gibi kapitalizmin kendisi gelişmişlik değil kaos üretir. bak suriye'ye, bak ırak'a bak afganistan'a. paralı insanlar oraya ne götürdü gelişmişlik mi ? :)

Paralı insanlar oralarda daha çok para kazanmak istedi. Paralı insanlar sadece kendi ülkelerine gelişmişlik götürür. Oraları sömürmeye gittiler onlar ve daha çok para için gitmişler:)
Bunu boş ver de, Beyin göçü denilen bir olay var. Bunun anlamını biliyor musun? Bu beyin göçünün sebebi nedir? Adam eğitilmeyi boşver beyin olmuş, neden göç eder?

daha birkaç gün önce OECD rapor açıkladı, açık ara şampiyon luksemburg iken umarım kaynaklarının güncelliği konusunda sıkıntı yoktur :)

cok ozurlerimi sunuuyom xD 2013'un son ayininmis o dosya :T:
senin o dedigine baktim (bulana kadar xd) 4..5'lik bi oran'da,
ekonomisinin buyumesiyle beraber kizlarin ve erkeklerin de 2'nci donem diplomali olanlari %79'luk bi orana yukselmi$ (-:

Ukraynalı kadınlar, S.S.C.B ve Rusya zamanında Türkiye'ye gelip fahişelik yapıyorlardı. Gelen o kadınların arasında avukat, doktor, öğretmen v.s. vardı. Nerde kaldı eğitim? Aylık kazançlarını burada bir bacak açarak elde ediyorlardı... O kadar az para alan eğitimliler paranın kölesi oldular...

fahişelik yapma sebebleri bir rus için para kazanmak değildir tamamen zevk meselesidir, bunu hepimiz biliyoruz, yaz tatillerinde sırf türk erkekleriyle olmak için türkiyeye geldiklerinden...

bırakın ülkeyi, eğitim dünyanın ilk unsurları arasında olması gereken bir etkendir. trafik kazası geçirdiniz Allah korusun, eğitim seviyen sıfır bilgin sıfır ama paran var, o kaza yapan şahısa müdahele etmen gerekiyor? hangi eğtiminle yardım etmen gerekecek? para orda insana ilk yardım desteği verebilir mi? tabikide hayır.. eğitim dediğimiz kavram hayat kurtarır.. sert ve keskin zamanlarda.. şunuda söylemek istiyorum avrupanın şuan ki durumunu sağlıyan reform ve rönesas hareketlerinin olmasıdır... para değil yani.

petrolun has memleketi arabistandır, fakat ülkenin eğitimsizliği yüzünden akım gösteremiyorlar, bir başka ülkenin eğitimli ve zeka girişimiyle gelip alıyor işletiyor.. ben buna eğitim derim...

Adamın birinde para var, ama eğitim sıfır,... erkektir adam işte, ihtiyacları vs var... bir kadınla beraber oluyor ve hiv virüsü kapıyor ve hiç kontrole felan gitmiyor sonrada aids aşamasına kadar geliyor... ve sonrada ölüyor... sizce eğitimli bir insan, bir kadınla beraber olurken korunur dimi? yada o işi yapmaz... eğitim hayat kurtarır.. para hayatları elimizden alır.. açık ve net oldum sanırım.

Eğitimde nereye kadar abi :D paran oldumu fakirlerin hepsini eğitebiliyosun :P

Mesela ben paramla eğitim yeri açabilirim. Fakir bir köy düşün bir şekilde bu adamların bilinçlendirilmesi lazım. Ama adamların imkanı yok zehir gibi kafaları var. Ne olacak peki? Paralı bir adam gelip oraya okul açacak ki bu zehir kafalar bir şekilde eğitimini alsın işin. Ama para olmazsa, veya parayı oraya götüren olmazsa durum yine aynı olacak. Yani eğitimin temeli paraya ve somut şeylere bağlı diyebiliriz.

eğitim huzura kapı açar...

derler ya paranın açamayacağı kapı yoktur; bu şeyler iyi şeylerden ibaret mi sanıyorsunuz ki? ne kadar katliamlar cinayetler olmuşsa temel sebebinde para vardır.. alacak verecek, para böyle birşey ki, insanı insana kırdırıyor... ama eğitim birleştiriyor.. eğitim birlik ve beraberlik mesajını veriyor, eğitim huzuru veriyor..

ilahimorluk abi ben senle konu$maaya karar verdim, beni alaya aldilar :T:

'Tamamlayici Birlik' abi senin o dedigiin, bilimsel dille konusalim havamiz olsun sjdhfg xd

@ilahimorluk abi ben senle konu$maaya karar verdim, beni alaya aldilar :T:

'Tamamlayici Birlik' abi senin o dedigiin, bilimsel dille konusalim havamiz olsun sjdhfg xd

Tamamlayıcıdan ziyade yapıcı da ama. Temeli parayla oluşturuyosun. Para olmazsa eğitim için olanaklar sağlanamaz, sağlanamayan bir şeyin de zaten bir ehemmiyeti olmaz oradakiler için. Ha para tek başına yeter mi bir bakıma o da yeter aslında. Paranla eğitimli insanları tutarsın, para adamda çoktur fazlasını verir ama işinide gördürür.

eğitim huzura kapı açar...

derler ya paranın açamayacağı kapı yoktur; bu şeyler iyi şeylerden ibaret mi sanıyorsunuz ki? ne kadar katliamlar cinayetler olmuşsa temel sebebinde para vardır.. alacak verecek, para böyle birşey ki, insanı insana kırdırıyor... ama eğitim birleştiriyor.. eğitim birlik ve beraberlik mesajını veriyor, eğitim huzuru veriyor..

Hacı abi bizim burda amacımız parayı kötülemek değil ama, eğitimli bir insan atom bombasını da yapıyor. Huzur bunun neresinde?

Tamamlayıcıdan ziyade yapıcı da ama. Temeli parayla oluşturuyosun. Para olmazsa eğitim için olanaklar sağlanamaz, sağlanamayan bir şeyin de zaten bir ehemmiyeti olmaz oradakiler için. Ha para tek başına yeter mi bir bakıma o da yeter aslında. Paranla eğitimli insanları tutarsın, para adamda çoktur fazlasını verir ama işinide gördürür.

sen neyi savunuyorsun iyi misin sonuçta burda ki amaç açıklacıyı ve bilgilerimizin direnişini göstermektir, neden bozuyorsun ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri