YSK açıkladı! 15 yeni ülkede sandık kurulacak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hic oy kullanmadim.
Bu sefer kullanacagim.
Oyum HDP ye.

Vatandaşlık hakları geniş bir yelpaze ama seçim işini hepsinden ayrı tutuyoruz, sadece seçimle yaşıyoruz sanki. Katılım oranları inanılmaz yüksek mesela. Seçim işi seçme eylemi, bir bilgi, düşünce isterken bizde oyuncak gibi... Garip insanlarız. Bazı ülkelerde insanlar seçimi protesto ediyor %30-40 katılımlı çıkıyor, bizde standart %85-90. Kullandığı oyun durumunu bile takip etmiyor sonra, sandığa attığınız kağıt kaç işlemden geçiyor?

Seçim işinin uluslararası yasası nedir bilmiyorum. Ülkemizde yaşayan Bulgar göçmenleri de Bulgaristan seçimleri için oy kullanıyor mesela. Oy kullanmak hakları ama yasal bir standardı vardır herhalde.
Kişisel düşüncem gurbetçilerin ülke siyasetine karışmamaları, yorumda bulunmamaları daha uygun. Oylarını kullansınlar ama 5 yılda birkaç ay kalan/kalmış insanın oy kullanması da saçma. Örn: Almanya'da rahat yaşamında olan biri %50-60'ı asgari yaşam standardında yaşayan bir ülkeyi nasıl sağlıklı değerlendirebilir? Bir de uzaktan milliyetçi pozları yok mu :)
Ülke insanı kendi içinde düşünce olarak bölünmüş, acımasızken gurbetçiye hiç acımaz. Hele saçma sapan yorum yapan gurbetçilerden sonra hiçbirine acımaz.

Çifte vatandaşlık işi de ayrı hoş.
Galatasaray'ın yerli yapmaya çalıştığı Yusuf Demir'in sadece Avusturya pasaportu var. Aksi halde oradaki haklarını kaybedecekmiş. Biz de böyle saçmayız işte. Başkalarının hayatı için saçma düşüncüler üretiriz gerçeklikten uzak.
Mesut Özil de vatandaşlığı güzelce anlatmamış mıydı sanki...
Tanıdık isimlerden örnek seçtim.

Suriye'de sandıkları kurduk herhalde, listede adını görmedim. Suriye seçmeni önemli.

Her gün memleket hasreti çekiyorlar çok zor arkadaşlar demeyin öyle kalplerinde 3-5 stentle geziyorlar stres çok kötü dertliler :D

Gecen bi tanidigima dedimki oy kullanilmasi sacma orda yasamiyorsunuz; host kopek onlarda avrupa icin öluyor ama dedi... hahshhajh..

Yani orda yasiyan turkler oyu basacak bu garanti. Benim oy hakkim yok olsaydida kullanmazdim. Sahsen temelli yasamadigim bir ulkenin seciminden banane.

ne kadar dövizle gelip nasıl krallar gibi yaşadıkları konusu gurbetçileri değil bizi ve rezil hükümetimizi bağlıyor aslında, bunun günahı gurbetçilerde değil. ama şunu anlıyorum; ceplerindeki paranın katlanmasıyla birlikte türkiye'deki hayatın çok cazipleşmesi yüzünden zihinlerinde çarpık bir algı oluşuyor ve senin yaşadığın sıkıntıları yok sayıp "türkiye'de her şey çok iyi" diyebiliyorlar. bu da insanda rahatsızlık oluşturuyor. gayet doğal. davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş hissiyatını dibine kadar yaşatıyor. fakat buradaki mesele bunlardan daha öte, buradaki mesele vatandaşlık meselesi. şahsen ben de sabit ikameti yurt dışında olan insanın oy kullanmasını mantıksız buluyorum. yine de diğer boyutuyla bakınca düşüncem flulaşıyor çünkü vatandaşlık sahibi bu insanlar. hiçbir şekilde hizmet almadığı belediyeye oy vermiyor, vatandaşlık bağıyla bağlı olduğu ülkeyi içeride ve dışarıda yönetip temsil edecek kişilere oy veriyor. yani asıl tartışılması gereken şey vatandaşlık sahibi olmalılar mı, olmamalılar mı meselesi sanki.

Şimdi size şöyle anlatayım.

60'lı, 70'li yıllarda ülke 25 Cent'e muhtaç kaldığı için, sebep beceriksiz siyasetçiler, Ülke (Veya Devlet) kendi insanlarını geçici işçi olarak Avrupalılara sattı. Tek umutları, orada çalışacaklar ama ailelerine para gönderecekler ve ülke yönetimi de o dövizler ile Petrol ve üretemediğmiz teknoloji ürünleri satın alabllecek.

Yurt dışında kaç Milyon insanımız var? bilmiyorum. Biz varsayalım 7 Milyon olsun. Bu 7 Milyon kişi her sene bir aylığına ülkeye gelse ve kişi başı 1000,- Avro harcama yapsa, bunun toplamı 7 Milyar Avro yapar. İşte o para, sizin İphon'larınızı satın alabildiğiniz para. O para gelmezse, siz birbirinizi yersiniz parasızlıktan.

Yurt dışına ihracatımızı da yurt dışında yaşayan Türk'ler satın alıyor. Avrupalılar sade Domuz sucuğu yer ve Şarap içer. Hiç bir Alman Siemens varken Beko satın almaz.

Sözde daha Demokrat'sınız ama özünüzde hepiniz birer Faşist'siniz. Sizin sihniyetiniz bu ülkeye Demokrasi değil, sefillik getirir. Bu nedenle de benim vatandaşım sizin adayınıza asla oy vermez. Ve yine kaybeden siz olacaksınız. Ama üzülmeyin, bizim sayemizde siz de bu ülkede adam gibi yaşıyorsunuz.

bugün bir kaç karşı cinsi engelleyeciğim sanırım kafa yapılarına bakarmısın. .s
gurbetçilerin üzerinede bukadar gidilmesi taraftarı değilim açıkçası kafa yapısını beğenmiyorsanız muhattap olmayın boşverin
bnmde bi arkadaşım var isveçde yaşıyo diyorki ben isveçte dogdum oysaki gurbetçi :( .s soranlara
:D

yurt dışında oy kullanacak kişilerin sayısı fazlaymış.

Geri