YSK açıkladı! 15 yeni ülkede sandık kurulacak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlarımızın oy kullanacağı ülkelerin tespitine yönelik çalışma tamamlanmış olup yapılan çalışma sonucunda 75 ülke ve 156 temsilcilikte vatandaşlarımızın oy kullanabileceği tespit edilmiş olup, 2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması gerektiği tespit edilmiştir.

Bu ülkeler Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Kanada, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya olarak belirlenmiştir.

Geçici süreliğine (eğitim, sağlık vb ) yurtdışında olan vatandaşlar haricinde, kalıcı olarak yurtdışında ikamet eden vatandaşların kendisinin asla yaşamayacağı ama benim asla terk etmeyeceğim ülke adına söz sahibi olması zırvalık.

Geçici süreliğine (eğitim, sağlık vb ) yurtdışında olan vatandaşlar haricinde, kalıcı olarak yurtdışında ikamet eden vatandaşların kendisinin asla yaşamayacağı ama benim asla terk etmeyeceğim ülke adına söz sahibi olması zırvalık.
Kurulu düzenleri olmasa gelirler, neden öyle diyorsun SAD

Ne kadar sığ düşünüyorsunuz neden kullanmasın bu gurbetçilere verilmiş bir hak neden karşı çıkıyorsunuz ? Burda yaşamıyor olabilirler ama memleketleri ile her zaman bağlantıları var ve onlarında hakkı diye düşünüyorum.
İnsan kendi insanına bu kadar yabancı olmamalı.

Ülkemizde yaşayan Afganın ve Suriyelinin bile oy kullanmasını kabul eder anlayışla karşılarım ama gurbetçilere anlayış göstermem söz konusu olamaz!

Bu konuda tavrımız nettir! Bilsem benim desteklediğim adama-partiye oy verecekler yine kabul etmem!

Kullanmayacaklar ! Kullanmamalılar! Kullanmaları engellenmeli bu saçmalığa bir son verilmeli !

Ne bu kendi insanına düşmanlık tavırları ?

Tam olarak rahatsız olduğunuz şey nedir ?

Ne kadar sığ düşünüyorsunuz neden kullanmasın bu gurbetçilere verilmiş bir hak neden karşı çıkıyorsunuz ? Burda yaşamıyor olabilirler ama memleketleri ile her zaman bağlantıları var ve onlarında hakkı diye düşünüyorum.
Evet evet sığ düşünüyoruz senede 15 gün veya 30 gün kaldıklarında bu ülke için karar verebilirler tabiii yaaa .

Ne bu kendi insanına düşmanlık tavırları ?

Tam olarak rahatsız olduğunuz şey nedir ?
düşmanlık değil bu asıl düşmanlığı bana göre kullananlar yapıyor kendi düzenlerinde mutlu olmasalar buraya dönerler değil mi?
o zaman yaşadıkları yerlerde kullansınlar herkesin düzenine dokunmasın kimse bence.

Evet evet sığ düşünüyoruz senede 15 gün veya 30 gün kaldıklarında bu ülke için karar verebilirler tabiii yaaa .
Pardon da buranın vatandaşı bu hak ona Allah tarafından verilmiş ve istediği zaman gelir istediği kadar kalır sizi bu kadar yok hayır demenize sebep nedir.? Gayette hakları bence

Her yaz 1 aylığına gelsin, 5 senede 5 ay burada de. Aylık 1000 euro harcasın, 5 yıldızlı otelinde tatil yapsın halktan kopuk bir şekilde sonra benim buradaki 60 ayım hakkında söz sahibi olsun. Zahmetini ben çekerken nimetinden o faydalansın.

Ben birini tanıyorum o böyle değil diyebilirsiniz istisnadır, itiraz etmem.

Her hak ideal ve doğru olsaydı, kanunlar ilk çıktığı günki haliyle kalırdı revize edilmezdi.

Ama genel olarak Olmaz. Sığlık değil
, rasyonel olan bu bence.

Siz insanların özgür hür haklarına neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz ? Ne derseniz deyin yasal hakları var ve iyiki var Sjsjjs

Bakın efendim imkanlar onlar bunlar bi şekilde insanlar başka yerde yaşamayı tercih etmiş olabilir buraya gelip çiğ davranışlarda sergiliyor olabilirler buna okeyiz. Fakat yasal hak olarak verilen hiç birşeye dil uzatamaz ( hoş diliniz pabuç kadar) karışamazsınız. Oy kullanacak ve her zaman kalbimizde yaşayacaklar.!
Oh canıma değsin Sjsjsj

Yılanlardan,çiyanlardan bile medet umacaklar oy için.

Her yaz 1 aylığına gelsin, 5 senede 5 ay burada de. Aylık 1000 euro harcasın, 5 yıldızlı otelinde tatil yapsın halktan kopuk bir şekilde sonra benim buradaki 60 ayım hakkında söz sahibi olsun. Zahmetini ben çekerken nimetinden o faydalansın.

Ben birini tanıyorum o böyle değil diyebilirsiniz istisnadır, itiraz etmem.

Her hak ideal ve doğru olsaydı, kanunlar ilk çıktığı günki haliyle kalırdı revize edilmezdi.

Ama genel olarak Olmaz. Sığlık değil
, rasyonel olan bu bence.
Efendim zahmet çektiniz de adamlarda bedava yararlanmıyorlar basıyor euroyu atıyor havasını havalı arabalar bilmem neler oh mis fakiriz diye kıskanmayalım rica ederim Sjsjsjs

Buraya yazanlar trde Peki şuan yurt dışında olsaydınız kullanmasınlar diyecek miydiniz ? Yööö :d

Geri