Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1034 gün önce görüldü
Venom (2018) - 6.7

Aslında filmin herhangi bir önemli hikayesi yok. Venom üzerine gidilmiş ve Venom'u bir şekilde sevdirerek hayatımıza sokmuşlar. Tom Hardy karakteri almış götürmüş. Özellikle Venom ile atışmaları gayet keyifli. Eğlenceli bir aksiyon diyebiliriz.

1641681062775.png

Shazam (2019) - 7

DC'nin olmamış filmidir. hikaye ortalama ve kopuk kopuk ilerliyor. karakteri çok sığ yapmışlar, diğer bütün DC karakterlerinin uzağında kalmış gibi. Zachary komedi & aksiyon rollerinde çok iyidir biliyoruz ama filmi o bile kurtaramamış. Seçilmiş kişinin seçilme anı biraz daha hikayeselleştirilebilirdi, özellikle pusulayla... havada bir DC filmi olmuş. Yedi ölümcül günah yaratıkları bile olmamıştı. Puanını yansıtmayan süper kahraman filmi.

1641764411362.png

Mother / Android (2021) - 4.7

çok kopuk bir film. zombi istilasını android istilasına çevirmişler. androidler neden ayaklandı, o gece neler oldu, boston'ı kim ele geçirdi, sonunda sam'a ne oldu, dünya kurtuldu mu vs. çok fazla ucu açık soru var. Georgia'nın hamilelik sürecini anlatan bir film desek daha doğru olur, çünkü bilim-kurgu figüran gibi kalmış. O değil Georgia ne ara büyüdü, başrollerde oynayacak kadar güzelleşti. tavsiye edilmez, film bulamazsanız belki.

1641765146007.png

Dances with Wolves (1990) - 8.0

Üç saatlik uzun bir film. fakat, filmin bir noktasından sonra kendinizi öyle kaptırıyorsunuz ki saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Teğmen'in Kızılderili kabileyle tanıştıktan sonra beyaz adamdan yerliye dönüşme hikayesini izliyoruz. doğayla iç içe hafif belgesel hafif fantastik bir yapım gibi. Amerika'nın yerlileri kendilerinden uzaklaştırma projesini, vahşi bir ırk olduğunu görüyoruz. doğanın ve tabiatın vücut bulmuş hali Kızılderili insanlara ise fazlasıyla üzülüyoruz. Kevin Costner filmin hem ana karakter rolünü hem de yönetmenliğini o yıllarda çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş.

1642238168518.png

Derman (1983) - 7.1

1983 yılı Altın Portakal'ın en iyi film ödülünü ve en iyi kadın oyuncu ödülüne sahip Şerif Gören filmidir. Hülya Koçyiğit ve Tarık Akan'ın o zor şartlar altında bu harika filmi nasıl çektiklerine inanamıyorum. Kar, kış, kıyamet demeden güzel bir iş ortaya koymuşlar. Ağrı'ya ebe olarak tayin olan Derman ve eşkiya Şehmuz'un hikayesi. Filmin tek kötü yanı Tahsin 'kardeşin' b*k yoluna gitmesi oldu. Filmin sonundaki kızakla şehir merkezine gidebilme hikayesini nasıl çekmişler anlamadım. Nur Sürer bitap oldu resmen. Derman'ın Şehmuz'a attığı son dakika golüyle de bitti.

1642287729776.png

Silenced (2011) - 8.1

Rivayete göre filmin uyarlandığı roman ilk çıktığı zaman ilgi görmez. Gong Yoo (başrol abimiz) askerdeyken eline bir şekilde bu kitap geçer ve okuduktan sonra etkilenir ve filmini yapmak ister. Film Kore'de yayınlandıktan sonra inanılmaz ses getirir ve filmdeki davalar yeniden açılır, ceza almayan zengin ve eli kuvvetli insanlar bu sefer ceza alır.

Inanılmaz sarsıcı bir film. Çocuk istismarı konusu bu kadar güzel ele alınabilirdi. Üstelik bu durum işitme engelli çocuklar söz konusu olduğunda "seslerini" duyurmaları zaten imkansız bir halken yaşadıklarını düşünemiyorum. Filmi izlerken özellikle istismar sahnelerinde insan kendini tutamıyor, rahatsız edici, keşke o görüntüler bu kadar net çekilmeseymiş, genel hatlarıyla izledikten sonra inanılmaz gergin ve üzgün hissediyorsunuz. tek güzel tarafıysa film yayınlandıktan sonra çocuk istismarı yasasının Kore'de yeniden düzenlenmiş olması. Etkileyici bir film.

1642348526943.png

Suburra,Blood on Rome

Roma sehrin kendi Susurluk'u.
Tek fark,Suburra'nin kendi kurallari ve Vatikan in bas rolde olmasi.

Soluksuz izledim desem tabii ki yalan olur.
Para ve güce götüren yollar entrika santaj ve bastirilmis duygularin zaafi diye yorumladim.

Iste bu seriyi bitirdikten sonra hikayenin devamini merak edip butun mangalarini almistim. bir kacini okudum, bir kacini kaybettim. gecenlerde aklima geldi ve youtube'da manga serilerini buldum. suan sirasiyla bolum bolum izliyorum.

1. bolum The Promise

2.bolum The Search

daha izleyecek listemde bulunan:
3. bolum The Rift
4. bolum Smoke and Shadow
5. bolum North and South
6. bolum Imbalance

Brazen (2022) -3.9

Klişelerle dolu bir netflix filmidir. unutulmaz cinayet romanlarının yazarı Grace bir cinayete şahit olur. sevgilisi cinayet büro amiri Ed Ç. bu olayı çözerken kendini bu soruşturmaya dahil ettirir ve sonra olaylar gelişir. gece on ikiden sonra televizyonda yayınlanan cinayet dizilerinin bir bölümü gibi filmdir.

1642799962502.png

Archive 81 - 7.6

Mistik bir netflix dizisi.
İlk iki bölümü izleyince nereden başladın bu diziye söylenmeye başlıyorsun. Eski video kasetleri tamir eden bir adamın tamir ettiği kasetlerdeki videoları izlemesi biraz sıkıcı geliyor fakat videodaki olaylar geliştikçe yani işin içine tarikatlar, ayinler falan girince diziyi merak ediyorsunuz. Ucu çok açık bitmiş, büyük ihtimalle devam sezonu gelecek, çok fazla soru cevapsız kaldı. Melody çok doğru bir seçim olmuş ama Dan karakterini oynayan oyuncu biraz donuk gibi, daha karakteristik bir oyuncu seçilebilirdi.

1642934542762.png

O kadar çok şey izliyorum kii
Taze biten Don't look up
Çooook beğendim

Varoluş sancıları

images

Histeri krizi

images

Sinir bozucu romantizm

images

Rutin
3044649.jpg

Brazen (2022) -3.9

Klişelerle dolu bir netflix filmidir. unutulmaz cinayet romanlarının yazarı Grace bir cinayete şahit olur. sevgilisi cinayet büro amiri Ed Ç. bu olayı çözerken kendini bu soruşturmaya dahil ettirir ve sonra olaylar gelişir. gece on ikiden sonra televizyonda yayınlanan cinayet dizilerinin bir bölümü gibi filmdir.

Ekli dosyayı görüntüle 52357
Ay bu berbat bir filmdi.
Genclik idollerimden Alissa yi böyle kötü bir produksiyonda görmek beni hayli üzdü.
Prodüktör de kendisi isin ironisi.

Spirited Away (2001) - 8.6

Etkileyici bir anime diyebiliriz. Hayal gücü, mistik bir havası ve hikayesiyle kendini izlettiriyor. Filmin güzel tarafı kızın ailesinin yemekleri görünce yemesi ve kızın onları sahip yemeklerden yememesi konusunda uyarmasıydı. Bazen yetişkinler yetişkin olarak kalamıyor maalesef. Chihiro'nun ailesinin bedenlerini kurtarmak için bir cadıyla yaptığı anlaşma ve bir takım ruhsal, spasal olaylar... Yayınlandığı yıl izleseydim belki gece rüyama girecek sahneleri olabilirdi evet ama şimdi izlediğimde bana gerçekten hikayesi sağlam bir anime izlenimi verdi.

1642960419988.png

Spirited Away (2001) - 8.6

Etkileyici bir anime diyebiliriz. Hayal gücü, mistik bir havası ve hikayesiyle kendini izlettiriyor. Filmin güzel tarafı kızın ailesinin yemekleri görünce yemesi ve kızın onları sahip yemeklerden yememesi konusunda uyarmasıydı. Bazen yetişkinler yetişkin olarak kalamıyor maalesef. Chihiro'nun ailesinin bedenlerini kurtarmak için bir cadıyla yaptığı anlaşma ve bir takım ruhsal, spasal olaylar... Yayınlandığı yıl izleseydim belki gece rüyama girecek sahneleri olabilirdi evet ama şimdi izlediğimde bana gerçekten hikayesi sağlam bir anime izlenimi verdi.

Ekli dosyayı görüntüle 52462
Bunu da izledim.
Begendim.
Önerelim.

The house izledim netflişte.
Animasyon
Ağır psikopat ve hastalıklı.
Metaforlarla dolu.
Sancılı. Sıkıntılı. Kışkırtıcı. Ürkütücü. Büyüleyici.

İzle izlettir

Geri