Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1034 gün önce görüldü
A Star is Born (2018) - 7.6

Lady Gaga'nın performansını merak ettiğim için izledim. Ortalama bir oyunculuk olsa bile kendini izletti. Büyük bir klişe olan sesi ve kendisi güzel bir kadının elinden tutup ünlü bir şarkıcı yapma olayındaki tek artısı film boyunca Lady Gaga dinlemek sanırım. Bu arada bu filmde baya güzel durmuş fiziki olarak. Lady Gaga sevenlerin severek izleyeceği bir film.

1637791492212.png

Mine (1982) - 6.9

Kasabanın en güzel kadını olan istasyon şefinin eşi Mine'nin o zamanlardan beri değişmeyen kadın olmanın zorluklarını, hatta güzel kadın olmanın, bütün rahatsız edici bakışların üzerinde olmasını bize en güzel şekilde aktarıyor. Şoray kurallarının ilk defa yıkıldığı bir film, erkeklerden tiksinmemizi sağlıyor (özellikle Ahmet Uğurlu'dan)

Filmin bütün özetiyse Hümeyra'nın bir cümlesinde saklıdır "Mine sizden birisiyle ilişki yaşasaydı, ondan iyisi yoktu değil mi?"

1637878809404.png

Spider-Man: No Way Home (2021) - 8.9

senaryosu çok iyi olmayan ama olamayacak bütün kadroyu bir araya getiren tarihin en iyi örümcek adam filmi.

tarihin en iyi örümcek adam filmi diyorum, çünkü var olan bütün örümcek adamları bir araya getirdiler. herkesin kendisini biraz daha yakın hissettiği örümcek adam vardır. burada hepsine ulaşabiliyorsunuz. yetmemiş bütün kötü adamları da bir araya getirmişler. yaşlı başlı osborn'u bile getirmişler. bu film için doctor strange biraz harcanmış ama örümcek adam sevenlerin tatmin olacağı bir film. üçünün birbiriyle kurduğu diyaloglar güzeldi ama yine de en iyisi tobey'miş bunu görmüş olduk. en kötüleri de osbornmuş. osborn her yerde osborn işte. bir hikayesi olmayan var olan herkesi bir araya getirip herkesin beklentisini gerçekleştiren bir filmdir. hikaye için değil, gişe için yapılmıştır.

1640554546644.png

Emily in Paris: PART II (2021) - 7.0

ikinci sezon ilk sezonun ekmeğini yemiş. bütün sezon gabriel & emily & camille üçlüsü ne zaman açığa çıkacak diye beklettiler. sonra o açıklanınca hemen bir ingiliz soktular. çünkü fransızları bitirecek tek şey ingilizlerdir. ingiliz abi zaten tam bir ingiliz, düz ve basit karakter. bu sezona fazla ikili ilişkisi entrikası yükleyip ekmeğini yemeye çalışmışlar.

1640555426660.png

Arınma Gecesi - Sonsuza Dek - Şuan izledim lakin beni sarmadı konusundan çok şaşmış şuan Witcher'ın 2. sezonuna devam edeyim

Don't Look Up (2021) - 7.3

Z kuşağı için fantastik bir film. Büyülü bir bilim-kurgu ya da ekrana bağlayıcı bir sürükleyiciliği yok. Fakat modern internet çağına uyarlanmış bir dünyanın sonu filmidir. İki çılgın bilim insanı çıkar ve dünyanın sonunu bir kuyruklu yıldız tarafından gerçekleşeceğini söyler. Amerikan başkanı dahil (!) buna kimse inanmaz. İnternette capsler, dalga geçmeler vs. derken gamsız bir insan türünün geldiği son noktayı geliyoruz. Bill Gates bize çip takacak teorisinin farklı bir versiyonunu yaşar gibi izliyoruz ve güncel hayatımıza benzetiyoruz bir kıyamet filmini. Çerezlik, güzel film.

1640811238187.png

The Invisible Man (2020) - 7.1

filmin ilk yarısı güzel, o sessizlik, psikolojik git gel dakikaları falan insanı kendisine çekiyor. merak edip izlemeye devam ediyorsun. çatı katı sahnesinde gerçekten gerilip yüreği ağza getiriyor insanı... ama işte sonrasında mantık hatalarını gördükçe filmden soğuyorsun, restaurant sahnesinde "ulan biriniz mi kameraya bakmaz " diyorsun. velsahıl sonu biraz iç rahatlatıcı, ortalama bir psikolojik gerilim filmi olmuş.

1641070789003.png

Bize Müsaade (2021) - 4.9

iki günde zor bitirdiğim film. herhangi bir ikinci sınıf komedi filmi bu filmden daha iyidir. yerli komedi filmlerindeki sabun köpüğü tadı var. akıl hastanesinde genetik film gibi yaratıcılığı zorlayan bir konu ve zorlama şakalar... Bir de filmde Fırat Albayram iticiliği var.

1641680007054.png

Birds of Prey (2020) - 6.1

Birds of Prey değil de Birds of Harley gibi. Harley kısmı o kadar uzun tutulmuş ki Margot'u ne kadar çok sevsek bile bir yerden sonra sıkıyor. Hikayesi olmayan ya da bayan, absürt komedi & aksiyon DC filmidir. Film değil, çerezlik görsel.

1641680177264.png

Joker (2019) - 8.4

Joker karakterinin nasıl oluştuğu, hikayenin başını anlatan film. Rise of Joker diyebiliriz. Bir adamın nasıl bir suçlu ve anti-kahramana dönüştüğünü anlatıyor. Çok güzel değinmeleri ve psikolojik çıkarımları var. Sistem nasıl Joker'i yaratmışsa beginning of Joker'de Batman'i yaratmış. Joker olmadan Batman, Batman olmadan Joker olmaz metaforu...

1641680302539.png

Red Notice (2021) - 6.4

Hikayesini ve kurgusuna kafa takmadığımızda eğlenceli bir aksiyon filmi. Zaten Ryan Reynolds ve Dwayne johson abimizin aksiyon komedi dalında iyi oldukları için filmin nasıl ilerleyeceğini başından kestirebiliyorsunuz. Gal Gadot nasıl durur diye düşünüyordum ama ateş etmiş resmen. Güzel bir hırsızlık teması bulmuşlar, yine klasik antik mısır'dan ama bu olayı hitler ile bağdaşlaştırıp konuyu te arjantin'e götürmeleri biraz fazla dağıtmış. Artı olarak İspanya, Rusya sahnelerini saymıyorum bile. Çok dağınık film ama çerezlik aksiyon işte.

1641680507448.png

Kulüp: PART II (2022) - 7.9

Senarist o dönemdeki bütün siyasi olayları aynı diziye sokacağım diye biraz mantık hataları yaratmış. Evet, bu olaylar yaşandı ve evet Ali Şeker'ler, Bahtiyar'lar gibi çok karakterler oldu zamanında, bunlar yüzünden sürekli bir kaos içindeydik. Kulüp dizisi ikinci sezonunda Selim Songür ve o herkesi etkileyen performansını bırakıp sadece siyasi olaylara değinmiştir. Politik bir dizi olarak hikayede senaristin asıl gelmesini istediği yere gelmiş ve belli kesimleri memnun etmiştir. Dizinin ana kötü karakterine Kürşat ismini vermek planlı bir hareket olmuş. Onun dışında Talusa'nın Bahtiyar'a son dakika golünü sevdim.

1641680667438.png

The Matrix Resurrections (2021) - 5.7

hayran filmidir diyebiliriz. 20 yılın ardından herhangi bir hikayesi olmadan matrix çekmek için çekilmiş matrix filmidir. filme o kadar inanılmamış ki ajan smith ve morpehus'u oynayan karakterler bile gelmemiş. film genel itibariyle aradan 20 yıl geçmiş ve üçüncü film bittikten sonra neler olduğu sorularının cevabını vermiş. Neo ve Trinity'e, Zeon'a, makinelerle barış olup olmadığının açıklamasını yapıyor. genel olarak matrix felsefine göre bir film olmayıp Neo ve Trinity'i bir araya getirmek için yapılmış bir aşk filmidir.

1641680777950.png

Geri