Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1034 gün önce görüldü
Le charme discret de la bourgeoisie

Burjuvazinin gizli cekiciligi

Kara mizah ile yorumlanan burjuvanin ritüelleri...ne kadar da gereksiz oldugunu gösteren sürreal bir yapit.

Icerigini yazasim yok ya.
Merak eden gugildan bakabilir.

Lucifer 6. Sezon ve final 8.1

Biraz spoilerlı konuşabilirim.!

eğer tanrı olmayı kabul etseydi ve dizi böyle bitseydi beklenen bir son olurdu. bence son sezonda da güzel fantastik karakterler katıp finali her şeyin başladığı yerde bitirmeleri güzel oldu. tanrı rolü beklentileri karşıladı bence. mutsuzluk içindeki en büyük mutlu son oldu diyebiliriz.
Charlie'nin kanatlarının çıktığı anda Amenadiel'in tepkisi çok iyiydi. Sempatik başladı, sempatik bitti.

1633804464585.png

1634224171083.png

Bunu izlemistim bir ara. baya gerilmistim izlerken. nebicim, ne mutsuz, darlatici ve bunaltici hayatlari var. sonlara dogru toparlanmisti ve ben bile oh be dedim izleyici olarak. bi kac kere guldurdu. eh iste dedigim bi mini-dizi

Aşk 101 ikinci sezon - 7.5

Bu diziyi izledikçe Lise Defteri'ni daha çok seviyorum. Hayat Bilgisi bile bir yerde daha tutarlıydı. Pınar Deniz'i severiz ama öğretmenlik rolü olmamış, hocasına hoca diye seslenmeyip kırmızı şarap içen öğrenciler var. 1998 yılı demişsiniz ama bu resmen 2048.

Bu diziyi bir sevemedim ya ama bu sezon Osman ve Elif aşkı güzel olmuş, renk katmış .

1634495965055.png

İnsanlar İkiye Ayrılır (2020) - 6.7

Son zamanlardaki Pınar Deniz sevgisi için gidip sinemada izlediğim film. Gerçi Pınar Deniz'den ziyade Burcu Biricik başrol diyebiliriz ama filmdeki üç ana karakterden birisi. Film insana bir ders niteliğindedir. Hatta ne film, ne de ders diyebilirim, bildiğin seminer ya da eğitim gibi bir sinema filmi olmuş. Keyif aldım. Bir daha banka kredisi çekmemeye tövbe ettim, sonra da gidip kredi çektiğim bankadaki görevli kıza yürüdüm. Bence filmden hiç ders çıkarmamışım. Çerezlik bir yerli film. Pınar Deniz'i ya da Burcu Biricik'i seviyorsanız muhakkak izleyin, ikisini de beğeniyorsanız sakın kaçırmayın.

1635367432755.png

Kin (2021) - 5.4

Netflix Yılmaz Erdoğan'ın kapısını çalmış ve bir film yazar mısınız? demiş. Yılmaz Erdoğan ben bugüne kadar hangi karakteri oynamadım diye düşünüp cinayetçi olmuş. Yılmaz Erdoğan'ın çok uğraşmadan kolayca kaleme aldığı basit, yavaş ve kısa bir film. Basit bir olay, anlamsız bağlantılar, sürpriz olmayan sürpriz sonlar. İzlendi ve bitti.

1635528508166.png

Squid Game (2021) - 8.1

Benim gibi şu ana kadar izlemeyip bu kadar çok ses getirdikten sonra başlamak ister istemez çok büyük beklentiyi düşürüyor. Onun dışında var olan bir oyun & para uygulamalarının gerçek hayata elenen ölsün diye çevrilmesi. Bu oyunun Gladyatör oyunlarından ne farkı var? hiç! Yine zenginler için ölen dar gelirliler dizisi.

misket bölümü en çok beğendiğim bölüm oldu. belki ikinci sezon olur diye finali çok tırt yapmışlar. bu arada kuzeyli kız, canımızsın.

1635671855653.png

İyi ki Yapmışım (2020) - 8.4

Çok şükür Metin Akpınar hala hayattayken böyle güzel bir iş, böyle güzel bir belgesel yapılmış. İzlerken gülümsüyorsunuz, bazı yerlerde hüzünleniyorsunuz. yakın tarihin ve toplumumuzun nasıl evrildiğini, geliştiğini izleyebiliyorsunuz. Metin Akpınar gibi çağdaş ve cumhuriyetçi bir sanatçının mesleğine olan sevgisini ve meslekteki ustalığını saygıyla izleyebildiğimiz bir yapım olmuş. çok beğendim.

1636147965007.png

Schumacher (2021) - 7.5

çocukluğumuzun kahramanlarından biridir. NTV'de formulayı Murat Kosova sesinden dinlediğimi pazar günlerinin en güzel aktivitesi. bizden önce daha da anlamlı yarışların içerisindeydi. Senna'nın ölümü, men cezası yemesi falan... bizim çocukluğumuzda rakibi yoktu. Formula 1 denince akla gelen ilk isim. keşke yeniden hayata merhaba deseydi de şu belgeselde eşi yerine kendisinin anlatımını izleseydik. F1 sevenlerin çok beğeneceği bir belgesel.

1636150424139.png

Kulüp (2021) - 8.2

Bir yahudi, bir rum, bir orta anadoludan istanbul'a geçmiş türk. üstüne dönemin istanbullusu olarak ayhan ışık bıyıklı taksici fıstık ismet. her şeyi harmanlamaya çalışmışlar. yahudi olmanın sorunu ve devlet tarafından gayrimüslimlere yapılan baskı mesajı vermeye çalışılmış. öte yandan rum ailelerin etnik kimliklerini gizlemek zorunda kalmalarına değinmek isterken kıbrıs sorununa atıfta bulunmuşlar. iki tane türk karakterin bir tane sevabı yok, hep kötü yönlerini göstermişler.

Böyle bakınca aslında ne kadar kin dolu bir dizi gibi görünüyor.

Öteki taraftan Erol Büyükburç tarzı bir Salih Bademci karakterinin İstanbul piyasasında ses getirmesini anlatırken diğer planda yıllar sonra kızına kavuşan annenin kızı için mücadele etmesi ve kızı ergenliğin verdiği yetkiye dayanarak yanlışlar yapması.

Böyle bakınca da sevimli ve güzel bir dizi gibi duruyor.

Velhasıl Fırat Tanış, Gökçe Bahadır ve Salih Bademci (özellikle Salih bey) çok iyi performans sergilemiş. 50'lerin İstanbul'undan çok ikinci dünya savaşından sonraki İngiltere görüntüsü olsa da filmin geçtiği Pera çok güzel. Kostümler harika.

1636408464652.png

Girl in the Basement (2020) - 6.4

filmle ile ilgili yorum yapmaya insanın eli gitmiyor. tiksindirici bir baba 20 yıl boyunca kızına cinsel istismarda bulunuyor. işin en can sıkıcı tarafı filmin gerçek bir hikayeden esinlenilmiş olmasıdır.

1637523175629.png

Beni Çok Sev (2021) - 7.0

Ercan Kesal ve Sarp Akkaya isimlerini görünce zaten bir moda girip beklentiyi yükseltiyorsunuz. Üstüne Songül Öden'in doğru eşlik etmesiyle ortaya çok kaliteli bir film çıkmış. Sedat ve Musa uyumu, dinginliği sakince olaylara doğru gitmesi izlerken filmin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Film netflix'in en iyi yerli yapımlarından biri olmaya şimdiden aday. Musa'nın o kadar çok hata yapıp 15 yıl sonra hala kızına duyduğu heyecan ve babalık hissi insanın filme bağlanmasını sağlıyor. Nuriye'ye olan aşkı ve kızına olan baba sevgisi karaktere bağlanmamızı sağlıyor. Sarp Akkaya bu dram işinde çok başarılı.

Eminim herkes izledikten sonra şu cümleyi kuracaktır. "Ah ulan Musa, ah be Musa! en azından şarkıyı bir kere dinleyebilseydin."

1637524107860.png

Karakomik Filmler: Kaçamak (2019) - 5.5

Sorun bende mi bilmiyorum ama ben Kaçamak filme çok güldüm ya. Belki turizm ve otelcilik sektörüne çok hakim olduğum için mi bilmiyorum ama gerek otel sahneleri gerekse göndermeleriyle çok güldüm. Uzay filmi mi bu! değil tabi ama adamlar amerikan göndermelerini çok sevip eğlenerek yapıyor. Bu filmi çekerken çok eğlenmişler belli.

1637525070892.png

Hellbound diye korean dizi izledim. Siz izlemeyin.

Karakomik Filmler: 2 Arada

Filmin tek güzel yanı Cem Yılmaz'ın yani ayzek'in performansı diyebiliriz. ben diğer filmleri bu filmden daha çok beğendim. burada performans oyunculuğu gibi olmuş. keyifliydi.

1637527071811.png

Karakomik Filmler: Deli (2020) - 6.5

Deli filmi biraz hafif kalmış. mesela Meral ve taksici flörtü biraz uzun ve detaylı tutulabilirmiş. hastane sahneleri fazla uzun, özellikle Özkan Uğur ile diyaloglar çok uzamış böyle kısa bir film için.

1637528373937.png

Karakomik Filmler: Emanet (2020) - 5.6

Dört film arasından eleştirel bakış açısına sahip film diyebiliriz. Televizyon dünyasına, sahte gündemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışlar. gerekli mesajı izleyiciye iletmek gibi bir görevi olan film diyebiliriz. güzel yerleri vardı.

1637535363625.png

Squid Game (2021) - 8.1

Benim gibi şu ana kadar izlemeyip bu kadar çok ses getirdikten sonra başlamak ister istemez çok büyük beklentiyi düşürüyor. Onun dışında var olan bir oyun & para uygulamalarının gerçek hayata elenen ölsün diye çevrilmesi. Bu oyunun Gladyatör oyunlarından ne farkı var? hiç! Yine zenginler için ölen dar gelirliler dizisi.

misket bölümü en çok beğendiğim bölüm oldu. belki ikinci sezon olur diye finali çok tırt yapmışlar. bu arada kuzeyli kız, canımızsın.

Ekli dosyayı görüntüle 47274
ay sonunda izledikkk...türk dizileri gibi duygusal sahneler filannn ay noluyor yaniiii...en sondan bi önceki oyun biraz heycanlıydı xd adam kafayı kırmızıya boyadı gitttii ajjsnxhs eh işteeeee

Geri