Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1034 gün önce görüldü
Müzikleri de güzel:).

Tilki Perisi Liza Film Konusu
30 yaşındaki Liza (Mónika Balsai), güzel, naif ve yalnız bir hemşiredir. 12 senedir yatılı olarak Japon Büyükelçisi'nin dul eşine bakıcılık yapmaktadır. Bir süredir yalnızlığını unutmak için kafasını Japon bir şarkıcının hayaliyle doldurmuştur.
Sürekli okuduğu ucuz Japon romanlarının etkisiyle hayatının aşkını bekler durur. Fakat bir anda etrafındaki onu seven ya da sevmesi ihtimali olan herkes birer birer ölmeye başlar.
Bu gizemli ölümler emniyetin dikkatini çeker ve olayların iç yüzünü öğrenmek isteyen bir polis, Liza'nın evine kiracı olarak taşınır. Liza ise öğrendiği bir peri masalından, kendisine aşık olan herkese ölüm getiren mitolojik bir 'Tilki Perisi' olduğunu düşünmeye başlamıştır. Peki bu laneti nasıl bozacaktır?

@Sux maalesef bilgim yok, ben de merakla bekliyorum.

The real housewives of Beverly Hills 5. sezon Netflix'e gelmis. dramlarina hasret kalmistim. yiyecek icecekleri topladim boyle izliyorum
200.gif

Bohemian Rhapsody (2018) - 7.9

Queen'den ziyade Freddie Mercury'in ruh hali, grubun kurulması, gruptaki varlığı, egosu ve sansasyonel hayatı ele alınmış. Filmin en güzel kısmı sonundaki Live Aid konserinin birebir canlandırılması, resmen o anı yaşadık. Queen sevenler için çok iyi bir film.

1629671766737.png

Herkesin öve öve bitiremediği adına mevlutler okutup şerbetler dağıttığı sopranos'a 1 sezon dayanabildim sadece. bu kadar övgü almış bı diziyi vasat bulduğum için kendime kızıyor arada bir kendimi yokluyorum ulan acaba sorun bendemi diye.

Eleştiride yapabiliyoruz değil mi ?

yorumlar çok iyi olunca ilk bölümü izledim biraz önce. kafa dağıtmalık keyifli güzel bir dizi.

Killing eve
images (13).jpeg

3.sezon kalmıştı izledim gitti :)
Aslında casuslu vs falan ama baya komikte :)
Keyifle izledim ben

4. Sezon final sezonu olacakmış

free guy - gerçek kahraman

ryan reynolds'ın yine bir aksiyon komedide boy gösterdiği film. adam sanki bu iş için yaratılmış gibi. başkasında sırıtacak, eğreti duracak tüm sahneler bu adama cuk oturuyor. 2 saatlik filmin çoğunda gülecek bir şeyler buluyorsunuz. konusu değişik, göndermeleri harika, oyunculukları başarılı. şu sıra vizyonda olmasından mütevellit "bugün ne yapsam?" dediğiniz bir gününüzün cevabı olabilir.

Gramofon Avrat (1987) - 6.6

Sabahattin Ali'nin romanından uyarlama, müziklerini Arif Erkin'in (yabancı damat memik usta) yaptığı 87 yapımı Yusuf Kurçenli filmi. Konya'da akşamları müzikli akşam sohbetlerinde namusuyla raks eden bir kadının hikayesi. Buraya kadar her şey normal ama işte bu raks eden kadın Türkan Şoray... Gramofon'un raks ederken ki zor şartlarını ve dünyasını anlatan film...

1630616840930.png

La casa de papel 5. sezonu bitirdim ve ......
3 aralik 2021 5. sezonun 2. kismi gelecek Netflixe. sunu diyeyim.. ekipten birisi daha eksildi :emoji_persevere:

yeni bir dizi değil ama olsun. ne zaman aklımdaydı. fırsat bugüneymiş. tekrardan başladım. konusuyla, karakterleriyle, müzikleriyle benim için muhteşem ötesi bir dizi.
müziklerini de bırakayım şuraya.

ah balkanlar ah.

Downton Abbey

Asil ingiliz derebeylikten dogmus bir ailenin, geleneklerinden vaz gecmek zorunda olup, 20.yy getirdigi siyasi edinimler, sosyal siniflar sinirlanrinin yavas yavas kalkmasiyla,durduralamaz yeni icatlarla il
verdigi mücadelenin hikayesi.
6 sezonluk bir dizi.
Hic sklmadim.Keyifle izledim.
Maggie Smith'in oyunculugu hepsini gölgede birakiyor.

Les femmes et l'assassin (bu persembe Netflix'de)

konuyu okuyunca ilgimi cekti. seri katili guy georges iki kadin sayesinde yakalandi. birisi polis, digeri ise cocugu guy georges'in kurbanina gitmis bir anne. bi anasinin yavrusuna dokunmayacaksin iste. yoksa....

lcdp bitirdik, tabiki kemik sezonların tadı yok ama bence toparlamışlar. yani çıta geçen sezona göre bir tık yukarı konmuş.

the chair izliyorum, ilginizi çekebilir. konusu çok ulaşılabilir ondan bahsetmeyeyim, böyle sakin sakin kendinizi kasmadan izleyebileceğiniz orta segment bir dizi şimdilik. (bitmedi henüz)

l&m izleyen var mı? sırf onun için exxen'e üye olabilirim

Les femmes et l'assassin (bu persembe Netflix'de)

konuyu okuyunca ilgimi cekti. seri katili guy georges iki kadin sayesinde yakalandi. birisi polis, digeri ise cocugu guy georges'in kurbanina gitmis bir anne. bi anasinin yavrusuna dokunmayacaksin iste. yoksa....
sonlara dogru duygulandim. mahkeme isleri biraz karisik, hem suclu hem sucsuz. eninde sonunda net olarak itiraf etmeye basladigi an, mahkemede annelerden birisi "tesekkur ederim" dedi. orda ben :emoji_cry:

katilin aktif oldugu ve arastirildigi donem Lady Diana'nin trafik kazasi da (?) yasandi. polis, fbi, arastirmacilar buna yonelmek zorunda kaldi.

ogrendigim biseyde oldu. oldurulen kadinlarin, genc kizlarin anne-babalari sayesinde dna-databank kuruldu Fransa'da 1998 yilinda. bir cok kisi buna karsiydi. ulkece tartisiliyordu. neyse ki gerceklesti ve bunun sayesinde bir cok katil yakalandi

Blood brothers: Malcolm X & Muhammed Ali (2021)

bunu izledikten sonra ister istemez aklima iki tanidik geldi. onlarin da hic birseyi ayri gayri gitmezdi ve ufak bir sebepten dolayi yollari ayrildi, arkadasliklari bitti. bitmesine ragmen yine birbirlerine deger veriyor ve sevmeye devam ediyorlar ama artik asamayacaklari bi mesafe var. cok yazik.

Malcolm X ve Muhammed Ali'nin meselesi farkli olsada insan insandir. her iki tarafin da pek masum oldugunu dusunmuyorum ama topluma faydalari kesinlikle oldu. maalesef politik politiktir iste. ve burdan da yazayim.. lanet olsun o ruhu pis irkci insanlara. ne eziyetler ettiler insanlara.

Geri