Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1033 gün önce görüldü
Akrebin Yolculuğu (1997) - 7.2

Ömer Kavur'un 1997 yılında yazdığı ama ancak şu an izlediğimizde anlayabileceğimiz gizemli bir film. Bir adamın zaman döngüsünde kendini bulması ve bu döngüde tekrara düşmesi... Mehmet Aslantuğ'un güncesi gibi bir film, bulanık, karmaşık ve gizemli...

Baya kafa yoran film... Göynük saat kulesine bayıldım, Mehmet Aslantuğ'un toy halleri de sırıtmamış, Tuncel Kurtiz'i sevmemek zaten ne mümkün.

1623773087391.png

Katla diye bir diziye başladım, kasvetli bir dizi, ama konu bakımından değişik. İskandinav kültürünü de yakından görebiliyorsun. Güney İzlanda’da yanardağ yakınında kurulu olan vik adlı bir kasabada geçiyor. Buzulların erimesiyle çok değişik şeyler oluyor. Şu an 3. bölümündeyim.

FB386AA3-0B4B-4E13-ABCE-8A8C89B5F117.png

Son zamanlarda izlediğim en keyifli şeydi, bayıldım.

/Üniversite öğrencisi Danielle, ailesinin ısrarıyla, bir akrabalarının ölümü için yas tutulan eve gelir. Burada, sürekli gelecekle ilgili sorular sorarak hayatı ona dar eden akrabaların arasında, eski sevgilisi ve bir uygulamadan tanıştığı, evli olduğunu bilmediği orta yaşlı bir adam da vardır./

1624214465515.png

Winter on fire: Ukraine's fight for freedom (2015)

Yillar once butun bunlar yasanirken nasil haberdar olmadim, hangi dunyada idim sasirdim kendime. Belki habere cikan ufak tefek bise okumusumdur. O donem tabi Ukrayna'da bisiler oluyor, ama ne oluyor hic bilmiyordum ve ilgimi de cekmiyordu. Artik ogrendik. Cok duygulandim ve biraz da goruntulerin sokunu yasiyorum. Sanki 70 yil once yasanmis gibi ;s

ilk bölümü izledim. güzel, beğendim. severim böyle dizileri.

Abluka (2015) - 7.3

Emin Alper'in ifade ettiği gibi psikolojik politik film. hendek zamanlarını anlatan ama filmde mekan ve zamanla ilgili bir gösterge olmayan (araba plakaları dahil) film. ablukaya alınan bir mahalle ve o mahallede şartlı tahliye edilen bir Mehmet Özgür. 20 yıl sonra kardeşi Berkay Ateş'e kavuşmuş, bir yandan abi kardeş ilişkisi bir yandan verilen görev.
Berkay Ateş ise yalnız bir adam, terk edilmiş, hiç kimsesi olmayan...

Güzel film, izledikçe açılıyor ve izlettiriyor.

1624731935128.png

1624907118815.png

Ben sevdim Dark'ın hafif bir kokusunu aldım . Tek sezon 8 bölüm bam bam izlenir .P

Bo Burnham: Make Happy (2016) - 8.5

Bir stand-up gösterisi değil bence, daha çok performans sergilemiş. Müzik, enstrüman ve konulardan bir kurgu yapmış. İnteraktif değil. Her şey planlı ve programlı gidiyor, aslında böyle komedi gösterileri tehlikelidir, planın dışına çıktığında toplayamazsın. sanırım ondan dolayı uzun bir gösteri değil.

1624921599592.png

Gizli Yüz (1991) - 7.2

Senaryo Orhan Pamuk, yönetmen ise Ömer Kavur'dur. çok fazla derin bir film. Ömer Kavur'un zaten zaman ve saatler üzerine bir takıntısı ve iç dünyası var, bunun içine bir tutam Orhan Pamuk melankolisi katınca bambaşka bir şey ortaya çıkmış. Film bir arayış üzerine, herkes bir hikayenin peşinden gidiyor. Fikret Kuşkan büyülendiği kadının peşinde, Rutkay Aziz dünyaya saatler üzerinden hikaye anlatmanın peşinde... Kadın ise Zuhal Olcay. herkesin hayallerindeki, herkesin aşık olduğu ve herkesin bu hikayenin peşinden gitmesine neden olan kadın. Çok bulanık ama bir o kadar da dibi görünen bir mavilik. 1991 yılına göre çok bambaşka bir film.

''...birbirimizi aramaya böyle başladık. harita diye yüzlerimize bakıyor, hikaye diye ruhlarımızı masaya koyuyoruz.''

1625006431235.png

Roma (2018) - 7.7

2018 yılının en iyi filmi seçilmişti.
Siyah beyaz olan film 70'lerin Meksika'sında siyasi olayların gölgesindeki sınıfsal ve normal hayat akışını konu alıyor. tam bir sanat filmi yani. Alfonso abimiz Nuri Bilge Ceylan vari bir filmle hafif dokunuşlarla sanatını icra etmiş. herkesin sevip izleyeceği bir film değil.

1625086132413.png

Ayrıca filmin en güzel repliği bknz;

1625086157636.png

ilk filme göre çok çok kötü. zaman kaybı. 2.sınıf filmler gibi ama ne hikmetse 7.5 puan almış.

konusu güzel ama bir şeyler eksik gibi. amanda'm için geçer not veriyorum.

Sophie: a murder in West Cork (2021) / 3 bolum

Vay be dedirten hikaye. Katilin hala ortalikta gezmesi cogu kisi onun yaptigini bilmesine ragmen.. Inanilir gibi degil. Gerce onun hayati da hayat degil. Sophie'nin teyzesi anlatirken bunu demisti "Sophie'nin avucunda ki hayat cizgisini (veya butun cizgilerin karisimi, bilmiyorum) goren kisi "cok kisa (38-40 yas) bir yasam ve siddetle sonuclanacak bir olum" demisti. Orda bi dikkatimi cekti. Sonra Ian Bailey'nin genclik fotograflari gosteriliyor. Tam bir dominant akrep burcu havasi/karakteristik ve fiziksel ozellikleri var. Burcu nedir bilmiyorum, ama haritasinda akrep veya pluto-mars dominantligi oldugu kesin bence.

Anayurt Oteli (1987) - 7.6

Ömer Kavur'un Şahika Tekand'ı diğer filmlerinde olduğu gibi hayal edilen bir kadın olarak kullandığı film. Bir sabah gizemli kadın otelden ayrılır ve o andan itibaren Zebercet artık Zebercet değildi. Sürekli sorgular, bekler, hayaller kurar ve otelle bütünleşir. Zebercet otel, otel o kadın olmuştur artık. Zor bir film. Macit Koper sanıyorum bu filmden sonra Ömer Kavur ile ortak projelerde kalmaya devam etti.

"Benim adım Zebercet"

1625422905421.png

uzun zamandır peş peşe film izlememiştim.
sıkmadı. geçer not veriyorum.

Son düzenleme:
3% (2020) diye bir diziye basladim. 1. sezonu bitirmek uzereyim ve baya iyi. Toplam 4 sezonu var.

Uzayda yasam, klonlama, virus-yikim-dunya duzeni-savas gibi konular cok var netflixde. Tekrar diyorum: gelecegimizi guzel bi onizleme seklinde tanitiyorlar. alistirma basladi ve bilincaltimiza yerlesiyo bile tfoeee

The Elite dizisina başladım bakalım bitiriyim yorumumu yazarım inş

Geri