Yahudilere düşman mısınız??

Konu sahibi son olarak 1277 gün önce görüldü

bkz: ayrımcılık yapmayan, eşitlik, hak ve adalet isteyen, tamamen barışçıl yorum.

İroni nedir bilir misiniz? Kinaye? Eğer sataşmaya çalışıyorsanız inanın ne yeri ne zamanı ne de ortada çelişkili bir durum var.

Konu başlığı, ''Bir Türk olarak yahudilere düşman mısınız?'' değil ne yazık ki. Bir insan olarak yahudilere düşman mısınız? Emin ol sataşmak isteyeceğim en son insan sensin. Senin mesajında bir sataşma olduğu için cevap verme lüksünde bulundum. Huyum değildir, merak etme. Hadi kal sağlıcakla.

Konu başlığı, ''Bir Türk olarak yahudilere düşman mısınız?'' değil ne yazık ki. Bir insan olarak yahudilere düşman mısınız? Emin ol sataşmak isteyeceğim en son insan sensin. Senin mesajında bir sataşma olduğu için cevap verme lüksünde bulundum. Huyum değildir, merak etme. Hadi kal sağlıcakla.

İkimiz de agresif yaklaşıyoruz sanırım. Özür diliyorum ben biraz sert konuştum sanırım. Sıfırdan başlayalım olmaz mı?

Yorumum başlıktan ziyade diğer yorumlara idi. Ayrıca ironi içeriyordu, başlığın direk düşmanlık kalıbı üstünden olmasına istinaden. Türkler diye nitelememin sebebi de haberde bahsi geçen Yeni Zelanda'daki Türklerin savaş karşıtlığı adına Yahudi düşmanlığı yapmasınaydı ki, bugüne kadar Türklerin Rum ve Ermeni düşmanlığı (ki çoğunlukla karşılıklıdır) çok bilinen bir şey olduğundan böyle bir ironi tercih ettim. Yani aşağılama, hedef gösterme yada hakaret amaçlı değildi yorumum. Öyle anlaşıldıysa affola. Ben bir millete toptan düşman olmanın sağlıklı olmadığına dikkat çekmek istemiştim ama yine anlatamamışım sanırım, iletişim konusunda sıkıntılarım var.

Sert üslubum için özür dilerim, saygılar.

İkimiz de agresif yaklaşıyoruz sanırım. Özür diliyorum ben biraz sert konuştum sanırım. Sıfırdan başlayalım olmaz mı?

Yorumum başlıktan ziyade diğer yorumlara idi. Ayrıca ironi içeriyordu, başlığın direk düşmanlık kalıbı üstünden olmasına istinaden. Türkler diye nitelememin sebebi de haberde bahsi geçen Yeni Zelanda'daki Türklerin savaş karşıtlığı adına Yahudi düşmanlığı yapmasınaydı ki, bugüne kadar Türklerin Rum ve Ermeni düşmanlığı (ki çoğunlukla karşılıklıdır) çok bilinen bir şey olduğundan böyle bir ironi tercih ettim. Yani aşağılama, hedef gösterme yada hakaret amaçlı değildi yorumum. Öyle anlaşıldıysa affola. Ben bir millete toptan düşman olmanın sağlıklı olmadığına dikkat çekmek istemiştim ama yine anlatamamışım sanırım, iletişim konusunda sıkıntılarım var.

Sert üslubum için özür dilerim, saygılar.

Daha öncede dediğim gibi, ne din, ne ırk, nede siyaset konuları hiç bir zaman ortak bir noktada çözümlenememiştir. Olaylara sende, ben de, herkes önce insan mantığıyla yaklaşabilirse, o zaman ne mutlu bize. Boş yere birbirimizi kırmanın ve germenin anlamı yok. Sen de kusura bakma. Evet bir iletişim problemimiz var. Bana göre sen, sana göre ben birbirimizi anlamıyoruz. O sebeptendir ki, uzatmanın anlamı yok.
Ben özür dilerim, saygılar dostum.

Dili,dini ve irki ne olursa olsun
Masum bir insana neden dusman olalim.

Ustelik konuda bahsi gecenler daha cocuk.

Masum bir insana onun soyundan dolayi tepki gostermek
Ne benim dinimde ne de ahlakimda yok

Siyasi gorusum dolayi irkci yaftasi yiyen ben boyle diyorsam.
Sozde ummetcilerin de goruslerini bilmek isterim

Değilim. Kiliseye gidip dua etmisligim var benim. Herkesin inanci kendine.

ben yahudileri seviyorum, insanları seviyorum... bir ırka bir millete düşman olmak bana göre değil... soruyu görünce , tarihin görmüş olduğu en olağanüstü hoşgörüye sahip insanı olan Mevlana geldi aklıma.. ona sorsaydınız ne cevap verirdi acaba.. günümüz müslümanlarının yüzde doksanından farklı bir cevap vereceği kesindir.. :(

Bana düşman olmayan kimseye düşmanlığım yoktur, bana düşmanlığı olanlara da düşmnalığım yok. Yeterki insanlığa düşman olmasınlar , bütün insanlığa düşman olanlara da pek sevgiyle yaklaşmam açıkçası. Öyle büyük yüreğe sahip değilim

Yahudiliğin bende din olduğunu biliyordum hatta bir araştırmamda;Yahudiler 'yahudi' denilince sürekli kıyımcılık çağrıştırılmaya başlandığı için museviliği kullanıyorlar şeklinde bir olguya rastladım.

Ek olarak başka dinden olanları köleleri olarak gördükleri,onları kurbanlık koyun gibi kesmelerinin caiz olduğunu bilmeleri,yahudi olunmaz doğulur şeklindeki düşünceleri olduğuda doğrudur lakin bu saydıklarım hangi mezhebe aittir yada yahudilerin mezhebi var mıdır? varsa kaçtanedir bu konudaki bilgilerimi unuttum.Aklımda kalan bunlar.

Ek olarak kim olursa olsun,ister Hristiyan,ister şintoist ister helvadan puta tapanlar yada diğerleri yada hiçbirşeye inanmasın.Benim özgürlüğüme gasp etmeyen,Sosyolojik ve psikolojik özgürlüklerime saldırmayan kimsede düşmanım olmaz.Saygı duyarım.Hoş saldırsalarda düşmanlık gibi patolojik bir duygu beslemem.Muhattap çemberimin içerisinde olmazlar.Tabi şuanki yaşadığım ve bulunduğum konumla kendi açımdan böyle. Bunu birde Filistin'de yaşayan Müslümanlar'a sormak lazım.Benim saygı duyarım diye kast ettiğim Yahudi (yada Musevi artık hangisi geçerliyse) şahıslar, başka inançtan olan insanların/çocukların üzerine füze yağdırmayan katliam yapmayan yahudilerdir.Aynı şey diğer dindeki insanlar içinde geçerlidir.Kendi dinimden olup katliam yapan insanlarada saygı duymam yani.

Mustafa Tekinkaya'nın yaptığını doğru bulmuyorum.
Bütün yahudileri sadece yahudi oldukları için karşı çıkılması yanlıstır.

yeryüzünde iki çeşit insan var...iyiler ve kötüler...

Yahudiler için kötü konusmayip, kötülüğün dinle, ırkla alâkası olmadığnı söylediğim için müslüman bir arkadaşım tarafından silindim eheh vicdanini sevdiğim şimdi nerde ne yapıyor kim bilir .p

Siyonistlere evet, Yahudilere hayır.
Hem bizim ne zaman Yahudilere düşmanlık beslediğimizi gördünüz ki?

Değilim .. Hatta bazı konularda kendilerine saygı duyuyorum .. Bunun dışında yahudi olsun olmasın haksızlık ve zulüm yapan kim olursa düşmanımdır ..

yahudilere değil kötü olan bütün insanlara düşmanım.

Geri