Yahudilere düşman mısınız??

Konu sahibi son olarak 1275 gün önce görüldü
Yeni Zelanda'da yaşayan yahudi kardeşler Natalie Bennie ve Tamara Shefa, 2 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla Mevlana Cafe'ye gittilerÇocuklar için oyun alanı olduğu için burayı tercih eden iki kardeşin, İbranice konuştuklarını fark eden kafenin sahibi Mustafa Tekinkaya, İsrail savaşı sona erdirene kadar Yahudilere yemek vermeyeceğini söyledi ve Bennie ile Shefa'nın dışarı çıkmalarını istedi

Olay sonrası, kafe önünde eylemler başladı Ellerinde "Savaşa hayır", "Öfkeye hayır", "Ayrımcılığa hayır" ve Yeni Zelanda yerlileri Kiwilere atfen "Kiwiler ayrımcılık yapmaz, öfkeye boyun eğmez" yazılı dövizlerle toplanan grup, Mustafa ve eşi Joanne Tekinkaya'yı protesto etti Eylemciler, Yeni Zelanda'da ırkçılığın kabul edilemez olduğunu, yapılan muamelenin ulus çapında ırkçı bir utanca sebep olduğunu söylediler Savaş karşıtı ancak İsrail karşıtı olmadıklarını belirten grup adına konuşan Rachel Goldsmith, Tekinkayalar'ın eylemini desteklemediklerini ancak durdukları noktayı desteklediklerini söyledi

İsrail Büyükelçisi Yuval Rotem de "İsrail karşıtı, anti Musevi fikirlerin bitmesi lazım Yeni Zelanda sorunun parçası olmamalıdır Hükümetin benzer eylemlere karşı kırmızı ışık yaktığını somut şekilde ifade etmesi gerekiyor" dedi Yeni Zelanda hükümeti de zaten karşı yönde bir bildiri yayınladı

Diğer yandan İsrail'in Gazze vahşeti nedeni ile Yeni Zelanda'da Tekinkaya ailesine destek verenlerde var Bazı Türk restoranlarıda, yahudilere yemek vermeme kararına katıldı Ülke ayrılmış durumda, şu an ülkedeki en önemli gündem maddesi bu

Sizin fikriniz nedir?
Mustafa Tekinkaya'nın, yahudilere yemek vermeyip restoranından çıkarmasını doğru buluyormusunuz?

Dünyada antisemitizmin (yahudi karşıtlığının) olduğu biliniyor Siz bu anlatılan olayda Yahudilere karşı ne hissediyorsunuz?

Olaya degilde basliga cevap vermek isterim, yahudilere degilde siyonizme karsi bir dusmanlik olabilir ..

Direk yahudilere Düşmanım

Fiziksel olarak düşmanlığım olmasa bile lanet okurum

Hayır değilim. Çünkü tutumları bağlayacak sebepler ararım ki yahudilerin dışlandığı, yakıldığı,katledildiği günleri göz önüne alırsak bu günkü vahşetleri ( diycem.) azınlık korkusu ve devlet olamama , kin güdüsü gibi sebepler ortaya çıkarıyor. İnsanın nasıl insan olduğu önemlidir benim için. Düşman değilim,desteklemiyorum da aynı zamanda.

Henüz belli bir zümreye ya da millete topyekün düşman olacak kadar kafayı yemedim.

Hayır değilim. Çünkü tutumları bağlayacak sebepler ararım ki yahudilerin dışlandığı, yakıldığı,katledildiği günleri göz önüne alırsak bu günkü vahşetleri ( diycem.) azınlık korkusu ve devlet olamama , kin güdüsü gibi sebepler ortaya çıkarıyor. İnsanın nasıl insan olduğu önemlidir benim için. Düşman değilim,desteklemiyorum da aynı zamanda.

Güzel açıklama.

Yahudilere duyulan bu nefretin genellemelerden dolayı geldiğini düşünmekteyim. Sadece bunun için koskoca bir topluluğa da kin besleyecek değilim.

Aksine, 2 yıl önce, hayatımda ilk kez bir Yahudi arkadaşım oldu. Onu, ailesini tanımak, yıllar önce büyüklerinin Hollanda'da korku içinde yaşadığını öğrenmek çok tuhaf bir duyguydu.

Yahudi olunmaz Yahudi doğulur diye düşünüp diğer dinlere mensup olanlara eziyet edenlere evet düşmanım...
Ama bunun sebebi onların özellikle Yahudi olmaları değil ben insan olmayan insanlara değil...İnsan olmayan ama bunun yanında günahsız masum insanlara eziyet eden herkese düşmanım.

Siyonizm Yanlıları Potansiyel Olarak Kendilerinden Olmayanlara Düşmanlar. Böyle Bakmak Daha Doğru.

Şimdi düşmanım diyemem ülkemizde yahudi ürünlerinden geçilmiyor ben bişeye düşmansam izini bile hayatıma almamam gerek demekki düşman değilim yada mecburum bide diğer açıdan bakarsak kuranı kerimde lanetlenmiş kavimdir sebeblerininde en başında Allaha şirk koşmaları ve kibirli olmaları lakin bu konuda okuyalı baya oldu çok silik şeyler var hafızamda bu kavim protestan ve katolik olarak ayrılıuyor sonuçta hepsimi kast ediliyor bilemeyiz. düşman olmak boyutu ise milli duygulara gereği evet şartlar gereği hayır

Yeni Zelanda'da karşı çıkılacak bir kitle varsa bu Maoriler olmalı.. Yıl olmuş bilmem kaç hala haka dansı vapıyorlar.

Yahudi olunmaz Yahudi doğulur diye düşünüp diğer dinlere mensup olanlara eziyet edenlere evet düşmanım...
Ama bunun sebebi onların özellikle Yahudi olmaları değil ben insan olmayan insanlara değil...İnsan olmayan ama bunun yanında günahsız masum insanlara eziyet eden herkese düşmanım.

Sizin dediğiniz Musevi olmasın? Çünkü Yahudi bir ırk da?

...

Ayrıca bir bakalım Türklerin düşmanlık beslemediği hangi ırklar kaldı acaba, bunu sayması daha kolay da...

Yahudiliğin bende din olduğunu biliyordum hatta bir araştırmamda;Yahudiler 'yahudi' denilince sürekli kıyımcılık çağrıştırılmaya başlandığı için museviliği kullanıyorlar şeklinde bir olguya rastladım.

Ek olarak başka dinden olanları köleleri olarak gördükleri,onları kurbanlık koyun gibi kesmelerinin caiz olduğunu bilmeleri,yahudi olunmaz doğulur şeklindeki düşünceleri olduğuda doğrudur lakin bu saydıklarım hangi mezhebe aittir yada yahudilerin mezhebi var mıdır? varsa kaçtanedir bu konudaki bilgilerimi unuttum.Aklımda kalan bunlar.

Sizin dediğiniz Musevi olmasın? Çünkü Yahudi bir ırk da?

...

Ayrıca bir bakalım Türklerin düşmanlık beslemediği hangi ırklar kaldı acaba, bunu sayması daha kolay da...

bkz: ayrımcılık yapmayan, eşitlik, hak ve adalet isteyen, tamamen barışçıl yorum.

Yeni nesillerin suçu olmadığı için kimseye düşmanlık beslemem.
Geçmişte yapılanların bedelini, yeni nesillere bulaştırmak ne zamandandır İNSAN kavramına giriyor.

Geri