bkz: ayrımcılık yapmayan, eşitlik, hak ve adalet isteyen, tamamen barışçıl yorum.
İroni nedir bilir misiniz? Kinaye? Eğer sataşmaya çalışıyorsanız inanın ne yeri ne zamanı ne de ortada çelişkili bir durum var.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bkz: ayrımcılık yapmayan, eşitlik, hak ve adalet isteyen, tamamen barışçıl yorum.
İroni nedir bilir misiniz? Kinaye? Eğer sataşmaya çalışıyorsanız inanın ne yeri ne zamanı ne de ortada çelişkili bir durum var.
Konu başlığı, ''Bir Türk olarak yahudilere düşman mısınız?'' değil ne yazık ki. Bir insan olarak yahudilere düşman mısınız? Emin ol sataşmak isteyeceğim en son insan sensin. Senin mesajında bir sataşma olduğu için cevap verme lüksünde bulundum. Huyum değildir, merak etme. Hadi kal sağlıcakla.
İkimiz de agresif yaklaşıyoruz sanırım. Özür diliyorum ben biraz sert konuştum sanırım. Sıfırdan başlayalım olmaz mı?
Yorumum başlıktan ziyade diğer yorumlara idi. Ayrıca ironi içeriyordu, başlığın direk düşmanlık kalıbı üstünden olmasına istinaden. Türkler diye nitelememin sebebi de haberde bahsi geçen Yeni Zelanda'daki Türklerin savaş karşıtlığı adına Yahudi düşmanlığı yapmasınaydı ki, bugüne kadar Türklerin Rum ve Ermeni düşmanlığı (ki çoğunlukla karşılıklıdır) çok bilinen bir şey olduğundan böyle bir ironi tercih ettim. Yani aşağılama, hedef gösterme yada hakaret amaçlı değildi yorumum. Öyle anlaşıldıysa affola. Ben bir millete toptan düşman olmanın sağlıklı olmadığına dikkat çekmek istemiştim ama yine anlatamamışım sanırım, iletişim konusunda sıkıntılarım var.
Sert üslubum için özür dilerim, saygılar.
Yahudiliğin bende din olduğunu biliyordum hatta bir araştırmamda;Yahudiler 'yahudi' denilince sürekli kıyımcılık çağrıştırılmaya başlandığı için museviliği kullanıyorlar şeklinde bir olguya rastladım.
Ek olarak başka dinden olanları köleleri olarak gördükleri,onları kurbanlık koyun gibi kesmelerinin caiz olduğunu bilmeleri,yahudi olunmaz doğulur şeklindeki düşünceleri olduğuda doğrudur lakin bu saydıklarım hangi mezhebe aittir yada yahudilerin mezhebi var mıdır? varsa kaçtanedir bu konudaki bilgilerimi unuttum.Aklımda kalan bunlar.